Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Pletyka – azért lesz PS4K…

Az EDGE magazin számára árulta el egy névtelen CTO (Chief Technical Officer), hogy az épphogy csak nem hivatalos [b]PlayStation 4 Neo[/b] létezésének fő oka a PSVR. A forrás szerint a Sony VR-ja „nagyon borzalmas” lett volna a jelenlegi konzlokon.[i]”A PSVR szörnyű lett volna a PS4-en. Nagyon borzalmas lett volna. Egy picivel erősebb valami kell a VR-hoz. Ha valaki biztosítani szeretné a VR őrült elvárásait a teljesítmény terén, akkor muszáj új hardvert behoznia.Engem nem érdekel a marketing stratégia, semmi ilyesmi. Ezzel én nem foglalkozom.De mint valakinek, aki a videojátékok technológiájával foglalkozik, ha megduplázzák a GPU-t és 30%-ot adnak a CPU-hoz, az számomra briliáns. Imádnám ezt kétévente. Imádnám hathavonta, ha lehetséges lenne. Én csak a lehető legjobb gépet akarom.”[/i]A forrás múlt időben beszélt az esetről, így elképzelhető, hogy azóta finomhangolták a PSVR-t a jelenlegi PS4-ekhez. Ettől függetlenül érdekes perspektívát biztosít a PS4 Neo tekintetében.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Jha megfordulnak az erö viszonyok? Azt beszèlik a Skorpio nèven futò project 3×gyorsabb a Neonàl. De az E3-on majd minden kiderül.

 2. Na majd talán az E3-on többet is megtudunk 🙂

 3. Az is érdekes dolog, hogy az emberek sírnak, hogy 3 évente kell most már új konzolt venni 150 ezerért, mekkora lehúzás, de az új telefont megveszik évente annyiért vagy drágábban, az nem gond.

  • Ennek talán ez az oka, hogy a konzoliparra eddig nem az volt a jellemző hogy 2-3 évente új gépet kell venni.

   • Ez így van, és ha venni fogják mint a cukrot, akkor később ez is csökkenni fog. Ha árulnak újat, jobbat mint ami van, akkor az embereknek az fog kelleni és megveszik. Ezzel csak az a baj, hogy ezáltal a vevők saját maguk generálják a sűrűbb kiadást, hiszen 5 helyett 3 év múlva is megveszik az újat, tehát működik a gépezet, később ez lesz az elfogadott, utána ezt is csökkenteni fogják.Végül is a fogyasztói társadalomnak ez az egyik lényege, a másik a meghibásodás/tönkremenetel.

  • TV-t sem veszel évente. Én ha veszek egy telót akkor az lehet hogy csúcs szériás, de legalább 3 évig használom, ha nem 4.

   • Te lehet, hogy nem veszel évente új telefont, a saját példádból indulsz ki, de a többség megveszi, főleg nyugaton.Tv t nem vesz évente az ember, ezt nem is mondtam, de kb 5 évente azt sem árt lecserélni mert ennyi idő alatt látványos és minőségi fejlődésen mennek át azok is.Persze jó a régi is, lehet használni, de úgy nem kapod a maximális élményt, és ez mindenre igaz.Sajnos hozzá kell szokni, hogy gyorsul a fejlődés, és nőnek az emberek igényei is, meg a fogyasztói társadalom….Én sem ujjongok ezért, de ez van, végül is nem köteleznek a megvételre, de aki lépést akar tartani, jobbat akar, az kénytelen.

    • Egy 1080p tévé mindig annyi marad. Lehet kijönnek mindenféle képjavító vackok, meg ilyen olyan smart szolgáltatások, de nem sokat érnek.A telefon példa meg azért rossz, mert rohamos idő alatt fejlődnek, illetve nem csak telefonálásra használod. Folyamatosan fejlődik a kamera, képernyő, felbontás, anyaghasználat, hangszóró ujjlenyomat olvasó, vízálló képesség, erősebb vas, több féle igényt kielégítve: hosszabb üzemidő, egyre komolyabban kinéző játékok futtatása, jobb videorögzítés, szebb képek lövése, gördülékeny internetezés és még lehetne sorolni a kényelmi funkciókat.Míg a konzolokat mindig mire használták? Játékra. És ez gyakorlatilag most sincs máshogy. Az igaz, hogy a PS1-nél voltak olyanok akik zenei cd lejátszására is használták, PS2 a DVD miatt, PS3-mat a Bluray miatt, majd később bejött a netflix, internetezés, youtubeozás, amit ugyanúgy tudsz PS4-en is. De mekkora ez a felhasználóbázis? Eleve mikor már telefonon, táblagépen marha jól lehet internetezni, youtubeot nézni, ki akar PS4-en konkrétan szenvedve ezeket használni? Bluray lejátszók már bőven az elérhető áron belülre esnek. Netflixet meg bármin tudsz nézni. Tehát még mindig egy fő szempont a konzoloknál az, hogy játszani tudj rajta, hiszen ezért találták ki. Ezt, hogy pár évente jöjjenek az újabb, fejlettebb konzolok még nagyon új, lehet bukás lesz, lehet a kutya nem lesz rá kíváncsi, lehet csak egy igény felmérés. Meglehet nézni az MS a one-nal hova jutott a hülyeségük végett, könnyen ide juthat a Sony is. Ami számomra még mindig érthetetlen, hogy valakinek ennyire jól megy a szekér, akkor miért akarja kvázi újra kezdeni az egész bizniszt, egy teljesen új generációt kezdeni, hiszen ha igaz a pletyka, akkor ez bizony egy új konzol lesz, még ha a 4-es szám ott is van a nevében.

     • Igazad van neked is, de nem egészen ez volt a lényege a telefonos példának, amit leginkább a pénzköltésre írtam meg a hozzáállásra, és tartom továbbra is, ott nem számít a pénz, de ha kedvenc hobbinkról és konzolunkról beszélünk akkor számít?A telefon tényleg összetettebb dolog persze, de ha valami ilyen ütemben fejlődik, akkor minden műszaki cikket gyorsabban kell fejleszteni, hiszen a technológia adott, valahol el is várjuk, a piac megveszi, dől a pénz a gyártóknak újabb fejlesztésre.A számítógépek is fejlődnek úgy mint a telefonok, a konzolok voltak eddig kívülállók és tartották a kb 5 éves periódust, viszont a különc hardver miatt volt bennük tartalék, amit folyamatosan ki tudtak használni, a mostani PC alapúakban viszont nem sok van. Én 5 év után lecseréltem a 60 centis 1080p LCD monitor tv met mert csak 1db HDMI volt rajta és a PS4 miatt kellett a 2, mert nem akartam állandóan átdugni a kábelt. Az új, szintén 60 centis 1080p LED es monitor tv amit olcsóbban vettem mint a régit annak idején, elképesztő mennyivel szebb a képe, nagyobb a fényereje, szebbek a színek, több a beállítási lehetőség.És ugye már bőven van ennél is szebb, ott az IPS kijelző meg a 4K tv ami felkonvertálja a felbontást, tehát hamarosan megint érni fog a csere, mert mint mindenki, én is szeretnék egyre jobb minőségben játszani, filmezni, és ezt a gyártók is tudják. Természetesen a fejlődést(mindenben) a gyártók erőltetik, viszont mi megvesszük, tehát már mi generáljuk.

     • Ok, csak megveszel egy tévét arra gyakorlatilag semmit nem kell költened. Míg mondjuk megvetted a PS4-et 120ezerért, és folyamatosan veszed hozzá drágán a játékokat. Tudom ez egy ilyen hobbi, ezt el kell fogadni, vagy lehet más után nézni, de mikor ehhez hozzávetve majd 3 évente új gépet is kell venned, hogy sokkal jobb minőségben játsszál – ne legyünk naivak, ha tényleg annyival jobb lesz, akkor rövid időn belül lefogják szarni a PS4-es portokat, ezzel ösztönözve a vásárlásra, márpedig üzletileg így kell csinálni – az azért cseppet húzós, pláne ha majd ilyen 150-200ezer forintba fog kerülni a gép.TV érveléseddel egyet értek, csak vannak olyan emberek, mint én, hogy 2012-ben megvettem egy elég drága, jó tévét és amíg ez el nem romlik, nem szeretném lecserélni, mert mindent tud ahhoz, hogy jó minőségben nézzek rajta filmeket, vagy videojátékokkal játsszak.Az lesz egyébként érdekes, hogy a nagy tömeg erre hogyan fog reagálni. Mert nem a PSC, NeoGaf tábora(tehát a hardcore réteg) fogja ezt eldönteni, nyilván előbb utóbb úgyis mindenki lefogja cserélni, még az is előfordulhat hogy én is, de az olyan emberek akik nem olvasnak fórumokat, videojáték híreket vajon lefogják nyelni, hogy a drágán vett konzoljukat máris le kell cserélni(van aki fél éve vagy tegnap vett PS4-et)? Könnyen belebukhat ebbe az egészbe a Sony.

     • Pont úgy lesz ahogy írtad, lassan kivezetik a PS4 et, elfogynak a készletek és már az új lesz csak(így lenne logikus), akinek meg a régi van az vagy elfogadja, vagy veszi az újat. Aki mostanában vett/vesz gépet az sajnos így járt, bár van játék bőven rá, ellesz vele azért(a VR kérdéses), nekik nem lesz sürgős a váltás hiszen eddig elvolt a PS3 al. Aki meg nem olvas híreket az annyira casual, hogy nem számottevő, és nem is érdekli, bement, megvette, örül neki, azt sem tudja, hogy lesz új, az ilyen játékot se nagyon vesz.Nem hiszem, hogy bukás lesz a PS4K, szerintem sikeres lesz, nyugaton biztosan hiszen ott nem érvágás venni egy új tv t vagy konzolt. De ez majd elválik.Az ember sajnálja a drágán vett jó cuccait, de be kell látni, hogy az is elavul 4-5 évente és mikor megveszi az újat rá is csodálkozik a minőségi javulásra. Lehet nem érdemes túl drágát venni(bár nyugaton ez sem számít). Én is ragaszkodtam sok mindenhez, de a fejlődést nem lehet megállítani, vagy haladok a korral, vagy kimaradok a jobb dolgokból, és az nem jó érzés.A VR még érdekes lesz ha sima képernyőként is funkcionál, azt írták 5 méteres kijelzőnek felel meg, ráadásul OLED, erre nagyon kíváncsi leszek.

     • Igen sok mindenben igazad van,vagy haladsz a korral vagy lemaradsz.Csak annyi a hozzà füzni valòm,hogy azèrt nyugaton sem kolbàszbòl van a kerittès.Emlèkszem azèrt ott is kiverte a biztosittèkot a 600 dollàros ps3.

     • “Nyugaton lehet megkeresnek 1 hét alatt 100k de a hétköznapi költségek is ugyan úgy drágábbak, nincs olyan hogy mondjuk német átlag simán dobálja a pénzt mert többet keresnek mint itt a “”balkánon”” (Németországban dolgoztam) . Lehet jobban megengedhetik ott maguknak, de ettől még így is a többség nem fog rohanni a boltba az új PS miatt. Amúgy az érveiddel egyetértek , csak itt az áraknál gomdolom túlzásnak ezt az egész PS dolgot. Szerencsére megengedhetem sokszor magamnak, hogy beruházzak a PS dolgokba , de úgy látom mégha lesz is az új PSNeora pénzem sem biztos hogy megvenném , mert lehet inkább valami értelmesebbre költenêk/gyűjtenék”

     • A nyugati emberek jobban meggondolják mire költenek, tudatosabb vásárlók mint például a magyarok, nem szórják a pénzt pedig megtehetnék. Ebben teljesen igazad van, de aki napi szinten játszik, az előbb-utóbb meg fogja venni az újat bármennyibe kerül.Én úgy látom és tapasztalom, hogy csak arra nincs pénze az embernek amire nem akarja, hogy legyen.

    • Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a fejlődés már rég vissza van fogva, mert úgy éri meg a nagy cégeknek ha minden ötletből kiszedik a lóvét. Aztán ha eladták a bóvli technológiát, akkor jöhet a kövi és így tovább… Csak nekünk átlag embereknek tűnik úgy mint ha föltalálták volna a spanyolviaszt.

 4. PC FOREVÖR

 5. Nem tom mi ez a nagy felhajtás a VR körül, a Sony pár éven belül ugyan úgy meg fogja ölni ezt is mint az összes többi belsős (egyébként jó) cuccát: move, wonderbook, guncon, PS TV, Eyecam (még a PS3-as generációs) stb. Sosem értettem a Sony-nak ezt a hozzáállását, kidob egy faszán jól felépített, számtalan lehetőséggel bíró eszközt, promózza, hype-olja mint állat, aztán miután megjelent, eltelik 1-2 év és úgy elfelejti ahogy van. Ez miért jó neki?! Vannak bajok a kicsi japánoknál, ahogy ezt a PS4 felépítésében is látni lehet…

 6. A PS4K sem fogja bírni, mert szar, nemhogy még a sima. Szar ez is, meg az is, de nem baj, mert a VR is szar. Szar minden. A semmi is szar.

 7. “Oh, la-di-da! Ismet elszabadult egy tokeletes szerelmes-/testverpar!””Maybe it’s the PSC in me, we just have a bad history with couples/siblings acting as clowns.””https://www.youtube.com/watch?v=VsCCjhl-5Tc&feature=youtu.be&t=53sMenekuljetek! Szetujjazzak egymast!”

 8. arról nem is beszélve, hogy ha igaz lesz a neo… akkor konkrétan eladhatatlan lesz több millió még raktáron lévő Ps4.Úgy hogy mind a kettő megmaradjon szerintem a normál fejlesztőket ki fogják zárni a VR használatához kellő erőforrásokból….Mást nem tudok elképzelni. Ha gyártanák a Ps4 neo-t arról már tuti lenne hír kínából. Minden egyes legyártott ps4 engem abban erősít meg, hogy itt biza egy ps4 és egy vr ready ps4 lesz a piacon….

  • “Elfog tünni az alap PS4 egy idő után az tény, de a casual-réteg még bőven venni fogja ! Hát még, ha csökkentik az árát. Kisöprik a készleteket és marad a PS4 Neo. Azt meg nem értem, miért mondogatod, hogy a nem VR játékok nem lesznek szebbek az új PS4-en. Így a tovább fejlesztett PS4-nek értelme se lenne. Szerintem már mindent a Neo-ra lőnek be és onnan “”butítják”” az alap PS4-re.”

  • Abszolút a te álláspontoddal értek egyet.

 9. “Csak engem untatnak ezek a “”pletykák”” az új nem létező konzolokról?!”

 10. PS VR már 2 éve fejlesztik , nem hiszem el hogy nem látták volna előre hogy nem lesz jo a mostani PS4el , és utolsó pillanatban kezedenek el fejleszteni egy Neot amiről folyon csak pletykák vannak és VR elött nem lesz megjelenés biztosra .

  • Tudták ezt már akkor, lassanként beadagolják, hozzászoktatják a népet és végül a többség megveszi, mert mindenki erről beszél. Nem mondhatták 2 évvel a VR megjelenése előtt, hogy srácok, 2 év múlva jön a PS4K, csak azzal megy majd a VR csúcson. Nem most kezdték fejleszteni a PS4K t sem. Minden meg lett szépen tervezve, és időben csöpögtetik/szivárogtatják az infót, lecseng az utálat, és mire jön a hivatalos bejelentés már öröm és ujjongás lesz, mert jön az új konzol.

   • “””Öröm és ujjongás”” sosem lesz ebből, mivel senki sem tud VR és új gépet venni EGYSZERRE. Ilyen kiadást nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak 1 éven belül. Sokaknak szerintem csak a VR az ami érdekes viszont azt nem tudják normálisan használni a Neo nélkül . Neo meg szerintem felesleges ha nem akarsz VR játszani, mivel a mostani gép is szerintem elég vagy legalábbis nem éri meg ezért most kiadni megint +100k …”

    • Ne a magyarországi fizetést vedd alapul(a keleti piacot talán nem is jegyzik), nyugaton 150 ezer ft ot akár egy hét alatt megkeresnek az emberek, egy német vagy angol a dupláját is(angliában dolgozom), tehát nem akkora kiadás. Ha kb minden játék kap patch et és 60fps el fog futni akkor megéri az új gép még VR nélkül is.

 11. érdekes hír, márcsak azért is mert több olyan kinti véleményt olvastam, hogy a PSVR meglepően jó élményt ad. Az más kérdés, hogy a nagyobb, bonyolultabb (és 3rd party) játékokhoz valszeg nem lenne elég a PS4.Maga a VR dolog is kezd érdekes lenni, engem az aggaszt, hogy az NVidia 3D Vision fórumán egyre több az olyan vélemény, hogy csalódás a kapott látvány (Rift/VIVE) azoknak akik sokat játszottak 3D monitoron/Tv-n.

 12. Azért van mindenki oda a VRért, mert aki kipróbálta, az csak áradozott róla. A legnagyobb baj az, hogy a tekken fejlesztője is csak egy minijátékot támogat vrben, pedig szerintem simán mehetne pl a fifa / tekken hogy a lelátón / a ring szélén ülünk és úgy rendesen játszunk.

 13. Olvastam vmi szórólapon, h aki 30as előfizetéssel rendelkezik 2éve ingyen kap ilyen VR sisakot, ami amúgy 200e Ft. Nem görcsölök ezen a dolgon támogassák minőségi játékokkal a ‘normál Ps4-et még 3évig, nem kell túlvariálni egy konzolt, abba az a jo h megveszed belehelyezed a discet, és nyomod.

 14. “Az Uncharted 4 nem elég bizonyíték, hogy mire képes a konzol? Fura a borzalmasan komplikált ps3-ra is tudtak szép játékokat készíteni. Most itt egy jobb, egyszerűbb hardver, de ez “”nem elég””. Kicsit mintha ellustultak volna a fejlesztők.. Na mindegy majd E3-on meglátjuk.”

 15. “Hagyjuk már ezt a “”nyugaton minden más”” bullshit-et…bratyó 17éve amerikában él, legjobb barátom meg 7 éve angliában. Kurvára nem kolbászból van a kerítés, igenis számít a pénz. Lehet hogy rohadt jól lehet keresni, de ha – mit ne mondjak – száz ezer forint egy alap fogtömés vagy orvosi ellátás más a leányzó fekvése. Felejtsük már el a ‘halivúdi szarságot könyörgöm!”

  • “Figy ha neked bullshit akkor legyen úgy. De ami tény az tény. Nem mondtam egy szóval sem a lerágott csont “”kolbászból kerítést””. Nyugatabbra több lehetősége van az embernek. Aki meg tud fogni egy ilyet, az jobban is él. Nyugaton is vannak szegények, hajléktalanok és így tovább. Nem azt mondtam, hogy az osztrák határtól nyugatra mindenki arany lamborghini-vel jár, csak azt hogy arrafelé szokás 1-2évente lecserálni a háztartási és szórakotatóipari termékeket. (ha hitelből akkor hitelből) De a régi működőt azt valóban a kuka mellé rakják ki.”

   • Mondjuk azért nyugaton is eléggé felszisszentek a VR árakon…. az ign a gamespot és talán még az edge is eléggé kiakadt ,hogy ez bizony nem egy olcsó hobbi lesz…. és ha bukta lesz akkor tuti az elrugaszkodott ár lesz itt a gond.

    • “Nem csak azért lesz bukta mert drága. A gazdagék meg fogják venni kipróbálni az “”új technológiát””.Egyszerűen ez is egy halott ötlet mint a 3D amit be akartak hozni a háztartásokba. A ps vr pl azért sem jó mert a gép nem kezel több vr headsetet. Az olyan gagyi ha offline multiban játszol haveroddal, rajtad sisak ő meg bámulja a monitort/tv-t.”

  • jaja addig jó ott kint tengődni még nem lesz valami bajod utána már szívás.

 16. Szóval akk a VR-t originált gép nem is fogja egyáltalán bírni?

  • Erről egyenlőre szó sincs. Majd ha hivatalosan bármit is bejelentenek akkor tény lesz. Addig ez a hír egy gumicsont.

  • “””…mert a sima nem bírná a VR-t.”””

  • Ezt még nem jelentették be.

   • Ezt támasztja sajnos alá ,hogy amíg a korai képeken a VR mellett volt egy sima kis doboz ami a + kakaót biztosította volna a VR-nak…. ez az új képeken teljesen lemaradt. Valamint volt ugyancsak nem hivatalos pletyka ,hogy az usb-n keresztül nem tudja megfelelően támogatni a rendszert a + erőforrás….. és szerintem ebből született a neo. A kis dobozt gépen belülre vitték.

  • Szerintem az original is bírni fogja, nagy lenne a szájhúzogatás és rendesen belebukna a vr, ha nem teszik meg ezt a lépést.

 17. én a sony helyében nem alapoznék a vr kiegészítőre, sztem bukta nem lesz viszont nem lesz meggyőző sem az eladási adat.

 18. Le van szarva. Nyomják a játékokat. Kösz.

  • Így van. Minőségi izgalmas, tartalmas játékokat nyomassanak és akkor senkit nem fog izgatni, hogy 4k 60fps vagy 1080p 30fps.Ezek csak nyers adatok. Akárhány ps4-et is jelentenk be E3-on, lényeg, hogy a jó címek(amiből ebben a generációban sajnos eddig nem dúskálunk) jöjjenek, és azok jelenjenek meg mindegyik ps4-re.

 19. Ki tudja mi lesz…Én maximálisan elégedett vagyok az alap PS4 teljesítményével!A VR nem érdekel.Majd a PS5-ért megyek a boltba!

 20. Amúgy anno Sony eljátszotta mar majdnem ugyanezt a storyt a remote play-el ps3-psp majd vita között, aztan nem lett belőle semmi… Itt is be reklámozták a vr-t ps4-Re azt lehet nem is elég erős a gép hozza 🙂

 21. Most már teljesen leszarom mi lesz már nem érdekel .

 22. A ps move is egy szaszontalan vacak volt amivel engem is beetettek. Talán van vagy 4 játékom ps3-ra ami támogatta de a move-al kényelmetlen volt játszani. Most meg kitalálták, hogy jó lesz a VR-hoz vezérlőnek szóval a raktárakban maradt motion és navigation controllereket átcsomagolva meg bundleben majd jól kiszórják. Aztán majd megint rájön mindenki, hogy ez még mindig használhatatlan.

  • Mi a move használhatatlan? Szerintem jópofa funkció volt…. én szerettem. A Vr-hoz meg ideális…. nézd meg a többi cég is hasonló cuccal próbálkozik…. meg joy kettévágással .

   • Az oké, hogy jópofa cucc, nyilván azért vettem meg én is. De a move fitness és move sport-on kívül semmire nem használható. Jó példa volt a Killzone 3. Még a sharpshooter puska kiegészítőt is megvettem hozzá de egy rémálom használni. Pontatlan kacat az egész. Heavy Rainhez sem volt túl élvezetes használni, LittleBigPlanet2 szintúgy.Egyszerűen precíz irányításhoz nem jó. Move fitness, és just dance kalimpáláshoz páromnak jó volt.

 23. Mondjuk ez az egész VR dolog hamar be fog bukni, úgy érzem…

  • Szerintem is… most jelenleg elb@szott egy ötlet ez…

   • Nem csak most hanem úgy általában. Ezt a VR sz@rságot már a 90-es években is próbálták erőltetni játéktermi gépekben de gyorsan rájöttek, hogy nem ér semmit. Ugyanazt csinálják mint a 3D-vel. Előkapartak a fiók mélyéről egy poros régi ötletet és újra megpróbálják lenyomni az emberek torkán hátha most sikerül.Ugyanaz lesz ennek is a sorsa mint a nagy 3D őrületnek pár éve.

  • Vagy csak hamar koppannak hogy itt nem lesz Battlefield meg gran turismo vr. Jo kis fapados 10perces bohóckodás lesznek. Arra a brutaldraga vr-ra nem is tudom jon e vmi értelmes cucc amit hetek múlva is tolnak.

   • A vr szerintem tuti nem lesz bukás max a konzolos vr, pc-n már most olyan vr modok vannak játékokhoz, h hihetetlen, ott abból a játékból csinálnak vr-t amiből akarnak.

 24. Ebből az egészből úgy jöhet ki a Sony jól a fanok felháborodása nélkül ha kiadnak egy külső egységet a mostani PS4-hez ami felturbózza az új szintjére. Már ha ez lehetséges egyáltalán. Másképp lázadás lesz.

  • Ezt nem olyan könnyű megoldani mint amilyen kitalálni. Azt a boxot össze is kéne valahogy kötni a ps4-el. Viszont a PS4 extender csatija (ahova a kamerát kell kapcsolni vagy a vr-hoz tartozó dobozkát) nem megfelelő sebességű adatbusszal rendelkezik ahhoz, hogy egy akár a ps4-el egyenrangú teljesítményt leadni képes kiegészítőt lehesen rajta szinkronizálni az alapgéppel. Tehát ez az ötlet csak egy fantáziálgatás.

 25. Én pont telibefosom a VR-szart.

 26. Nem értem. Miért nem adnak a PSVR mellé valami kiegészítő dobozkát amiben benne van a hozzá való kraft? Most így 40 millió PS4 felhasználó rohadtul nem fogja tudni használni a PSVR-t, ergo teljesen a nulláról kell kezdeni a Sonynak a NEO és VR eladásait. Én ezt még mindig nem hiszem el, hogy ez így lesz.Meg aztán miért olyan biztos mindenki a VR sikerében? Tisztára az a érzésem, hogy mindent beáldoznak az oltáron ennek érdekében. Pláne, hogy lassan már minden gyártónak lesz egy VR cucca.

  • Kiadjak a dobozkat amiben ott a kraft, az lesz az uj ps4.Maskent hogyan oldhatnak ezt meg, a konzolos nem tudja es nem is akarja a dobozat fejleszteni.Meg van kb egy uj generaciora lehetoseguk, mielott teljesen online stream alapu lesz a konzolozas, ki kell csavarni a penztarcakat.

 27. De nem arról volt szó hogy nem a ps4 hardvert használja a vr hanem azért adnak hozzá külön mini ps4 re hasonlító hardver egységet!?

  • Ezt már párszor átbeszéltük, hogy az a box a VR-hoz nem tartalmaz semmilyen számítási egységet. Mindent a PS4 old meg izomból.Az a kis box annyit tud, hogy szinkronizálja a képet a vr headset és a tv között, illetve kilövi a headsetre a térhatású hangot. Semmi több.

 28. A mikrosoft is csinálja az új gépet egyébként csak azt mindenki le*** mivel xone-nal rosszabb helyzetbe nem kerülhetnek. Itt csak a sonynak van vesztenivalója. Nagyon ajánlom hogy okosan oldják még.

 29. Ha a legjobb gépet akarja, akkor fejlesszenek PC-re, minden rosszindulat nélkül mondom ezt, de az nem pálya ha 2 évente hardver csere lesz.

 30. Ezzel szerintem mindenki tisztában volt egy ideje. Szerencsére engem nem vonz a VR úgy, hogy jó lesz nekem a sima ps4. Sony meg rá fog szerintem b@szni erre a húzásra. Minek erőltetik annyira? Inkább vártak volna a kövi generációval ezzel és addig tökéletesítették volna, de így?! Persze, hogy nem mondanak semmit, mert akkor addig lefagynának az eladások, vagy túl olcsón kéne adni a jelenlegi ps4-et.

 31. ezt jósoltam már minimum 2 hónapja.A sony ebből csak úgy jöhet ki jól ha úgy reklámozza be ,hogy az új ps4 a vr-hoz kell majd.A játékok ugyan úgy fognak futni mindkét gépen, csak a VR fog menni a Ps4Vr-on.Ez az egyetlen út nekik ,hogy ne tépjék szét őket.

  • De nincs is még rendesen kifutva ez az egész. Ha kijön ez az új gép akkor kéne rá a játékokat is termelni, de most inkább a sima PS4-el kéne foglalkozniuk. Be fog ez dőlni…. kijön aztán másfél éven keresztül lesz rá 7 db játék….

  • Ez így értelmetlen az egész ! 40 millió alap-PS4 modell tulajdonost csakúgy kizárnák a VR-ból ? Valami tuti jön ezekhez a gépekhez, vagy egy nagy firmware vagy akár egy kiegészítő egység !

   • Új FW-tól nem lesz erősebb a gép (nem ezen múlik szerintem) ha kiadnak a VR mellé egy kisegítő egységet akkor meg tuti nem 130-ba fog kerülni. (ha igen akkor emelem kalapom)

  • Ez biztos nem így lesz, ha jön az új PS4, nyilván a fejlesztők ki fogják használni a sima játékoknál is a gyorsabb procit és GPU-t. Idővel jobban fognak kinézni, meg futni a játékok az új PS-en.

   • Pont ettől félek, simán elképzelhető, hogy a sima PS4-et úgy fogják kezelni a fejlesztők, mint egy mostohagyereket. Ugyanezt csinálták a PS3-al is a 4 megjelenése után, pedig meg lett ígérve, hogy még évekig támogatott konzol lesz, viszont jöttek a végtelenül lebutított játékok, hogy szinte belekényszerítsenek az új gép vásárlásába.

   • Nézd ha engedi a sony akkor kihasználják. Nem a fejlesztők szabják meg a platform szabájait hanem a holder.Nyilván drágább lesz így a vr… de ellenkező esetben a 40 milliós fanbase keresztre feszíti a sony-t kb 2 perc alatt…. mi megy net szerte… elégedetlenkedés..Simán az lesz ,hogy lesz ps4 vr ami a + erőt a vr kapja csak és kizárólag. A többi fejlesztőt ettől elzárják. És lesz a normál ps4, funkció.Ha ez másképpen fog történni….. ott szerintem a sony vér fog folyni Los angeles utcáin az e3-után.

    • Ja mert annak sok értelme van, h ott az erősebb gép, de le vannak zárva róla a fejlesztők sima játéknál, ez akkora hülyeség ahogy van, pl engem rohadtul nem érdekel, h vki a neon stabil 1080/60-on nyomja amit én a sima ps4-en 1080/30 kicsit rondábban és szerintem a többség is fórumokon mindig csak egy kisebb réteg nyomja mindig hangosan a magáét.

    • “Azért nem kell túlozni. Semmilyen Sony-vér nem fog folyni. Tudod mi lesz a reakció? Hát taps vihar az új gépért és kígyózó sorok a karácsony előtti premierkor. Azért mert az átlag Magyar ember több havi pénz kuporgatás után tud megvenni egy ilyen gépet (többekközt én is potom 1,5 évig gyűjtöttem, hogy ps4-et vegyek) attól még nálunk nyugatabbra egy vállrándítással elintézik, és a régi gépet meg kirakják a kuka mellé. Angliában lakó haverom ennek részese és tőle tudom, hogy pl ott átlag 1-2 évente megveszik az új csoda okostv-t, a régi működőt meg kipakolják a kuka mellé. Egy másik ismerős meg azzal foglalkozik, hogy x időnként kiutazik kisteherautóval németbe és gyűjti össze az ilyen cuccokat. Hazahozza, ha kell javít rajtuk és elpasszolja jó pénzért. Lényeg, hogy úgynézki csak minket vág oda az a tudat, hogy a “”Sony kicseszik a játékos társadalommal”””

     • Jó soruk lehet a kukázóknak nyugaton.

     • Jó is van!Németországot nem tudom megerősíteni, de áprilisban voltam Londonban pár napra egy barátomnál. Laptop, TV, micro, hűtő… ezeket nem vette! Lomizta bazz, lomizta! Múltkor egy működőképes C64-et talált!

     • Ez azért kemény, működöképes elektronikai cuccokat dobálnak ki….

     • Ez megy nyugaton. Nem mi termeljük ki azt az elképzelhetetlenül nagy mennyiségű elektronikai szemetet amitől (is) rohad a bolygó

     • Minden irányból pusztítjuk a Földet. Levegő, víz, talaj, még a világűrt is telesz@rjuk. Ha ebben az ütemben megy tovább 250 év múlva bedobja a törölközőt.

     • Igen sajnos nem is akartam erre a témára kanyarodni. Tisztában vagyok vele, hogy az emberiség bármit is csinál azzal pusztítja/pusztítjuk a földet. A bolygónk vonzáskörzete olyan szinten tele van szemetelve, hogy mérnöki csoda egy épkézláb biztonságos kilövési pályát találni ha ki akarnak küldeni egy új űrszondát.http://earthobservatory.nasa.gov/IOTD/view.php?id=40173A változtatásról meg csak beszélnek az illetékesek szép csili-vili külföldi konferenciákon és csúcstalálkozókon.

     • Erről beszéltem korábban.

     • “Hm… akkor te figyelmen kívül hagytad amit az Microsoft belengetett kb fél éve. A fejleszthető géppel. Akkor népharagot kaptak a nyakukba ,hogy Phil S.nek a főfő górénak kellett magyarázkodnia ,hogy nem terveznek semmi ilyet és az egész egy kacsa volt.Én tartom magam, hogy a + erőforrás csak a VR-hoz lesz rendelve…. és a többi játék “” exatly the same”” lesz.”

     • Nem hagytam figyelmen kívül semmit 🙂 Tudod ez úgy működik, hogy először mindig járatja a száját a nép és amikor tényleg meglépnek egy ilyet akkor meg aki megteheti az megy sorbanállni a kasszákhoz. Elvégre egy fogyasztói társadalomban élünk. Semmilyen össznépi forradalmat ne fantáziáljon senki mert nem lesz.

     • igen…. akkor az X1 eladások sem azért vannak mert méltatlankodtak az emberek a kinect miatt? nem azért hagyta el a core közönségük majd 40 %-ka…..?

     • Az X1 már bukottan született, hála a MS-nak amiért kavarta a szart a gép megjelenése előtt. (kötelező net és Kinect, DRM, stb…)

     • Aztán mégsem lett kötelező a net meg a kinnect. Ellenben van backward compatibility.

     • A probléma az, hogy nem értem miért is folyik a vita ezen. Egy be sem jelentett gép tudásáról beszélünk. Majd ha bemutatják akkor úgyis ki fog derülni, hogy mit tud és mire fogják használni.Az X1-ről annyit hogy a core közösség 40%-ka otthagyta és lett más core közösség. Az eladási adatokat fölös számolgatni mert az ipar is úgy működik, hogy egyszer fent egyszer lent. X360 jobb eladásokat produkált a PS3-nál. Most a PS4 van jobb helyzetben. Az állítólagos X1 scorpio meg állítólag majd kenterbe veri a PS4K-t. Amíg van választási lehetőség addig választani is fog a fogyasztói társadalom.

     • Főleg, hogy végül több PS3-at adtak el, mint X360-at. De azért csak szakértsél még sokat.

     • Az lehet, de igencsak a végén hozta be a PS3 a futamot. (Tisztelettel óriási fejhajtás Martin mester előtt)

     • tök mindegy mikor, a lényeg, hogy több PS3 fogyott

     • Rendben. Valóban tévedtem a végeredményt illetően.

     • Martin lenne egy kérdésem. A PSC pólós nyereményjáték sorsolása mikorra várható?

     • Sikerült kiszűrni a lényeget

     • Az ipar nem úgy működik, hogy egyszer fent vagy lent…. ez a cégek és az általuk követett üzletpolitika eredménye.Nem csak arról szól a piac ,hogy kinek erősebb a gépe. Egy rakat egyéb más fontosabb tényező is befolyásolja a vásárlást. Néz vissza a múltra, nem mindig az erősebb gép a sikeresebb. Ps2-nél is erősebb volt a Xbox…… az X360-ban is erősebb volt pl VGA-ban mint a ps3… és láss csodát. De akár a 3ds és a Vita-t is említhetném ahol a 3ds most van kb egy psp szinten….A mindig erősebb gépet akaron ez főleg pc-n van így.Ha erősebb lesz az X1 Scorpio ami ha jól tudom az ocolust rift-et fogja használni (oda meg kell craft) az sem garancia ,hogy ezt a trendet meg tudja fordítani. e3 után térjünk erre vissza…. akár itt a psc-n is.

     • “Lehet én nem voltam túl egzakt, de nem arról beszéltem, hogy hardveresen melyik gyártó gépe erősebb. Az össz-piaci befolyásukra értettem amit írtam. És mint ahogy mondod az üzletpolitika eredménye az “”egyszer fent egyszer lent”” . Szóval végülis így müködik. (mindennemű túlbonyolítás nélkül)”

     • PS4K és VR kapcsolatáról meg annyit, hogy én is ezt írtam le (asszem 3szor), hogy fölösleges itt előre sírni egy be sem jelentett konzol tudásáról/nemtudásáról. E3 vagy Gamescom-on úgyis bejelentenek mindent. Akkor érdemes beszélni, ha lesz miről.

     • Klasszikus példa erre a Wii U, jóval erősebb hardverrel rendelkezett mégis köpni-nyelni nem tudott a PS3 mellett.

  • “Miért jó az a Sony-nak ha kiderül, hogy az “”Oculus-nál olcsóbb”” PS VR mellé kell venned egy új konzolt is? Ami megint csak ugyanannyiba kerül alaphangon mint maga a VR. Ez így együtt már elég borsos ár szerintem.”

   • Borsos, de még mindig lényegesen jobb a pc-s változatnál. Ha ügyesen csinálja sony akkor nagyot kaszálhatnak vele.

 32. Ez már tényleg vicc kategória. Csak a VR miatt egy új gépet nem veszek pláne hogy gondolom az ára is csillagászati lesz. Amúgy mi van azzal az ötlettel hogy egy rásegítő modult kell majd rákapcsolni a PS4-re és úgy már oké lesz. Gondolom nem volt megoldható. Az meg pláne vicc hogy a Sony nem nyilatkozik, senki nem kopogtatott be hozzájuk hogy a témában interjút kérjen ?!

 33. ez vilagos volt sztem a legtobb jatekosnak eddig is, aki mar egy ideje foglalkozik konzolokkal és jatekokkal. ugyan ugy ahogy egykor a kinect 1-esnel az xbox360 régebbi verzio mint pl a job jasper alaplappal rendelkezo verzio is sorra haltak meg a kinectol mert nem birtak a szamolast tulmelegedes nelkul később kiadtak az xbox 360 kinect ready verziojat. itt is ugyan ez a helyzet. a psvr magaba biztos rengeteg szamolast igenyel és barmennyire eros is a ps4 nem erre let kitaláálva.

 34. Ertelmetlen az egesz, ha megveszem ezt a nyomi neot de nem vr-ra akarom hasznalni akkor elvarom, h jobban fussanak majd a jatekok. Kb ez lesz a vr bukasa, ha uj gep kell hozza mert en biztosan nem ezert fogok venni uj gepet, ez a vr kinalat meg pf…..Inkabb a 60 fps-t es rendes psn-t osszeraknanak, meg normalis szervereket. Elhiszem, h jo ez a vr de ennyit azert nem er, mit gondol a sony, h majd a 40 milla felhasznalo lecsereli a gepet csak, h tudja nyomni a vr-t…..

 35. Amúgy nyílván vennék egy új konzolt a ps vr miatt, ami önmagában egy konzol ár, csak hogy 2 év múlva újabb kelljen mert már a Neo is kevés lesz. Eltudom képzelni hogy így gondolkodnak csak elhinni nem akarom…

 36. Ha csak a VR-hez kell akkor nem gáz, de a sony mondjon már valami konkrétat, mert ez viszont gáz, hogy lapítanak.

 37. A 40 millió alap-PS4 tulaj meg magára vessen, mi ? Ez az idei E3 egyre érdekesebb lesz ! 😀

  • sztem kb sima ps4-en úgy fognak kinézni a játékok vr-ben mint ps3-on a 3D, az új gépen meg minden ugyan olyan

  • “Hát igen. Itt van ugye ez a drágalátos PS VR, az árát sacper már tudjuk, szép lesz meg minden, de ha kell venned hozzá egy új PS4-et akkor nálam vicc kategóriába esik.Ha meg az van, hogy a régi PS4 is elhajtja csak gyengébb minőségben akkor az a röhej. (a cikk meg egyéb infókból nekem az jön le, hogy a jelenlegi PS4 egyáltalán nem birkózik meg vele, ezért is kell ugye az új gép) De a legnagyobb talán az, hogy mindenki csak találgat mert a Sony kussol ezekről az “”apróságokról””, de azért megy a VR promo ezerrel.”

   • A Sony már csak azért sem nyilatkozik, hogy az E3-ig fent tartsa a pletykát, mert ugye jó reklám ez neki ! 🙂 De azt is kétlem, hogy az alap-PS4-et meg letojná VR szempontból, ha már 40 millát eladott belőle, úgyhogy várhatjuk a giga firmware-t. Dehogy mégis milyen minőséget nyújt majd utána,- főleg az új PS4-hez képest,- az meg már egy más történet. 🙂

 38. Azért mostmár a sony kiadhatna valami egyértelmű dolgot mert ezek az infomórzsák még mindig értelmetlenek amíg nem adják ki közleményben hogy tényleg lesz uj ps4!!!

  • Tökéletesen biztos lehetsz abban, hogy lesz új és erősebb PS4 modell. Az utóbbi hónapokban annyi helyről jött ugyanaz a pletyka, hogy nincs az az Isten, hogy kacsa legyen az egész. Az viszont tényleg nevetséges, hogy semmi megerősítés nincs még mindig a Sony részéről. Kb Etiópia legeldugottabb benszülöttjei is tudják már, hogy lesz új PS4, teljesen fölösleges lapítani az E3-ig.