Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Pletyka – a PS5 825GB tárhelye valószínűleg csak 664GB

Sok helyet foglal az operációs rendszer.

A ResetEra fórumon bukkantak fel képek a PlayStation 5 álltólagos kezelőfelületéről, valamint a valódi tárhelyről, amely a szivárgás szerint 664GB, ami 161GB-tal kevesebb, mint a az SSD 825GB-ja. A különbözetet valószínűleg a kezelőfelület, a vélt/várt instant resume funkció és az előre telepített AstroBot’s Playroom foglalhatja.

Természetesen, kiindulva a képek minőségéből és jellegéből – orosz kezelőfelület, rossz kamera és koszos, ujjlenyomatos képernyő -, érdemes fenntartásokkal kezelni az infókat – előfordulhat, hogy hamisította valaki, vagy hogy régebben, más kialakítású, vagy esetleg fejlesztői gép alapján készültek.

Hamarosan kiderül: a következő generációs konzol november 19-én érkezik hozzánk.

18 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Én 1terrásra bővítettem anno a PS4-et (mert 500megáról indult),
  Destiny2 kb 120 G
  Battlefront2 kb 130 G
  Soul calibur és egy Persona van fent a gépen.
  na most mindig sír a gép hogy nincs hely a frissítésnek! És ez csak a PS4!
  Gondolom hogy az 5-őshöz készült játékok mennyit fognak zabálni…

 2. …továbbra sem értem, ha 100 gigás, hetente patchelt Ubisoft játékokról beszélünk, melyek úgy dagadnak, mint a lufi, miért nem mindegy, hogy 1 terrás vagy 826 gigás-e a gép? Azt sem értem továbbá, hogy ha valaki megvesz 180 ezer forintért egy vadonatúj konzolt, amihez 30 ezer egy szoftver, és amiből 10 darabot akar folyamatosan a gépen tartani, annak miért okoz problémát vásárolni egy 4 terrás külső vinyót 40 ezer forintért?

  2
  • Ha ebben az évben tudsz nekem egy magyar boltot mondani, ahol egy 4 terrás ssd 40ezre Ft azonnal veszek egyet Neked is!

 3. Ez eddig minden PlayStation konzolnál így volt, nem értem, mi ebben a meglepetés?

  • Igen régen oke volt ennnyi hely,de most már zabajak jatekok gbt . Konkretan nagyobb cimbol 5 mar lehet rá se fog férni

   • Tehát akkor arra a helyre, ami “hiányzik”, mégis mi férne rá?

    • Jogos ez is. En azthittem siman lesz 1 tera hely minden gond nelkul. De persze azt is kell nézni hogy nem mindenki vesz egyböl 10 jatekot . Legtobb embernek ahogy nekem is van rajt 3 jatek amivel jatszok abbol 2 mindig tölölni valo ha vegigvittem masik meg ami mindig aktualis. Szoval akik nyavognak arra gondoljanak bele mire kinyomnak egy jatekot ert pl tobbet nem in engedhetnek meg anyagilag,lehet nem veszik elö tobbet arra mehet töles aztan van hely az ujnak. Max ez azoknak gáz akik tenyleg veszik folyamat es nyomnak egyszere 10 jatekot. De legtobb player aki nincs annyagilag ugy elég ez is. En csak 7 ev távlatabba erzem ezt a helyet kevésnek. Amikor ps4 500 gb volt. Ahhoz kepest ez nem nagy vasz isz dasz

     • nem magával a játék méretével lesz a baj. elmondom neked, hogy pl az új CoD MW, PS4 verza hogyan is update-el.
      a játék kb 160 giga volt mikor utoljára játszottam vele. az alapot 60-nak számolja, minden további, az úgymond “extra tartalom”
      nos mikor jön egy 2 gigás update, a drága ps4 kéri szabad helynek azt a 2 gigát, meg az alap 60 gigán kivűl, azt a maradék 100-at, amihez hozzá fogja tenni a 2őt.
      tehát, 102 giga helyednek kell lenni, hogy ha akarsz a továbbiakban online játszani vele.
      ugyanez a division 2 és társai, MINDEN ilyen kibaszott 100gigás játék.
      ha ugyanez a szisztéma lesz PS5-ön is, akkor kiszámolhatod, hogy mire lesz elég ez a 600 giga 😀

 4. eddig remekel a sony.
  remélem a következő az lesz, hogy a profilmegosztás is megszűnik, hogy még egy háztartáson belül is 2x vegyük meg a játékokat…

 5. Anno nem hoztak erre valami szabályozást/törvényt?

  A telefonoknál volt olyan problèma, hogy a gyártók a tárhelybe beleszámolták azt a részt is amin az oprendszer van. A vásárló megvette a 16GB tárhelyes telefont aztán lesett, hogy átbaszták mert csak 8GB szabad.

  Nem hoztak utána olyan törvényt, hogy csak és kizárólag a felhasznalóknak rendelkezésre álló szabad tárhelyet lehet feltüntetni?

  1
 6. Amilyen játék árak lesznek… még sok is. 🤣🤣🤣🤣🤣

  2
 7. Miért nem lehetett egy PS5 pro 2Tb (14-15 Tflops) modellt lehoznia a Sonynak és akkor 3 variáns lehetett volna launchra?

 8. Még egy maflás a nextgenől, gratula!

  • Rakhattak volna 1tbot amibol lejon op rendszer. Olvastam 2021tol 100ezer ftos vasarlas felett kotelezove teszik a 2ev garanciat szoval aki launch utan kap tenylegesen jobban jar mint hogy “rajoljon” megjeleneskor mar a tv mellett tudhatja a gepet. Az is lehet varok egy 2.szeriast

 9. Ha igaz, ez nem valami sok… Kiváncsi vagyok, ha jönnek az igazi, fullos PS5 fejlesztések, azok mennyi helyet fognak zabálni. Mondjuk egyelőre ez engem nem érint, mert nem követem el azt a hibát, amit a PS4 idejében. Szépen várok addig, amíg a “Pro” verzió kijön. Olyan backlogom van jelenleg, amivel lazán kibírok 2-3 évet is+ lesznek még crossgen címek egy darabig. Meg azok a 30 ezres árak se túl szimpik… 🙁

 10. Plusz ott van még az a számításbéli eltérés, ami régóta fennáll a tárhelygyártók és a számítástechnikai számítások között. Mert ugye sokan úgy gondolják, hogy 1TB az 1000GB, holott valójában 1024GB. De a gyártók 1000-el szoroznak, ami azt jelenti, hogy egy 1TB-os(nak mondott) HDD-ből alapból kb. 50GB-vel kevesebbet fog látni a rendszer (mert ugye ez az eltérés nem áll meg a TB és GB között, tovább fokozódik egészen a byte-okig).