Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation VR – információ a játéktesztekről

A PlayStation Community hamarosan elkezdi a [a http://playstationcommunity.hu/note/15572]PlayStation VR[/a] játékok tesztelését, amivel igyekszünk lefedni a PSVR címek szinte teljes választékát a január 24-i hivatalos magyar megjelenésig. Így olvasóinknak lesz bőven ideje eldönteni, hogy mit szeretnének majd beszerezni és mikor.Érdemes ugyanakkor kitérni arra is, hogy valamilyen mértékben a pontozás és az értékelő kialakítása eltérhet majd az eddig megszokottaktól.- Egyrészt azért, mert a VR jellegzetessége az egyébként középszerű élményeket is feldobhatja és gazdagíthatja, ezáltal módosíthatja az értékelő „hangulat” pontját. Természetesen figyelembe fogjuk venni a játék alapfelépítését, de belevesszük azt is, hogy mekkora mértékben dobja fel – vagy rontja el – az élményt a VR. A PlayStation 4-re és PSVR-ra egyaránt megjelenő játékok esetében mint PS4-es játék készül a teszt, amelyet kiegészíthet egy szakasz a VR-tapasztalatokról.- Másrészt pedig a „szavatosság” meghatározása jelenthet komolyabb eltérést. A PlayStation VR hosszasan fárasztó élmény lehet: szemünk és agyunk gyorsabban fárad, így egy idő után érdemes levenni a headsetet, „szellőztetni” egy kicsit. Ennek fényében a szavatosság alatt nem kizárólag csak a játék időtartamát vesszük figyelembe, hanem azt, hogy elég volt-e belőle annyi, amennyi.Mindezt majd az elkövetkező napokban-hetekben gyakorlatban is láthatjátok. Ha bárkinek bármilyen kérdése lenne a készülékről vagy a játékokról, az nyugodtan tegye fel őket, szívesen válaszolunk.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez a VR is olyan lesz, mint a PSN. Van akinek bejön, van akinek nem :DDDDD

 2. Ez hihetetlen, hogy mindenki rosszul van, de minden ki mástól. Beszarok. Egyikőtök azt írja, hogy a DriveClubtól, a másik meg a Tombitól.

  • Eldobható változatot is kellett volna gyártani belőle, mint japánban a fényképezőkből és telefonokból. 😀 Csak itt ha nem bírod kis pénzt buktál volna.

  • És nem tudom, hogy miért. Soha nem szédültem 3D filmtől vagy játéktól azelőtt. A Driveclub viszont kikészít. Mikor megvettem, több órát volt a fejemen és azt hittem, csak besokaltam, mert az volt az utolsó, amit toltam. Egy perc alatt szédülés, hányinger. Másnap azzal kezdtem, de ugyanúgy jött az émelygés. Szerintem az lehet, hogy az input olyan, mintha a kocsiban lennék, sebesség, kanyarok stb. Ugyanakkor egy helyben ülök és ezt a kettős dolgot az agyam nem képes feldolgozni. Vagy fene tudja… (Volt nálam tesóm és egy haverom, ők ugyanígy szédültek egy perc után.) De tényleg kíváncsi vagyok, hogy másnak mi a véleménye. Úgy látom, a Driveclub mindenkinél bezavar. Még jó, hogy csak a demolemezen próbáltam ki és nem vettem meg élesben.

   • Nálam a Driveclub egy másodpercet sem zavart soha. Mindennap játszom vele amikor lehetőségem van, általában online.

    • Ma elutaztam Győrbe szülőlátogatásra. Elvittem a sityakot is. Mondanom sem kell, szürreális látvány volt, anyám a VR sisakkal a fején. Neki csak az Ocean Descentet mertem megmutatni. Apám viszont ugyanolyan rosszul lett a Driveclubtól, igaz én vezettem. Úgy látszik, ez nálunk családi vonás. 🙂

   • Az a kemény, hogy MINDENKI rosszul van valamelyiktől. Mi lesz még itt később?

   • Nekem a Driveclub-tól semmi bajom…

    • “Gondoltam, hogy nem mindenki lesz rosszul tőle. Különben nagy bukó lenne a VR kiadás. De amikor első alkalommal szó szerint “”benne ültem”” a Ferrariban, nagy élmény volt. Kár, hogy nem bírja a gyomrom.”

  • Nem lehet mindenki olyan tökéletes, mint te.

 3. Nálam eddig egy játék (Here They Lie) okozott rosszullétet (mondjuk elég durván, kb. 10 perc játék órákra kiüt), a többivel nem volt gond, akkor sem, ha mondjuk 3-4 órát toltam. Szerintem hatalmas élmény a VR, tényleg igaz, hogy akár egy gyengébb játékot is képes feldobni, teljesen más így játszani, az ember mindent személyesen, testközelből tapasztalhat meg. A jövőben több komolyabb játék is várható rá, nov. 8-án jön a Robinson The Journey, valamint az Egle Flight, később pedig a Fairpont, január 24-én meg a Resident Evil VII, amit a demó alapján hatalmas élmény lesz VR-ben letolni.

 4. “Nekem a Driveclub, Rigs, Battlezone, Here they lie és az “”egy helyben állós”” játékok nem okoznak semmilyen szédülést, viszont a Tomb Raider egyből megszédített az elején. Persze nem úgy, hogy összeestem és kidobtam a taccsot, hanem csak fura érzésem volt amikor haladtam a játékban. A forgással van benne a probléma, amikor a jobb karral fordulok haladás közben. A Here they lie-ban szerintem azért nem szédülök, mert ott arra halad a karakter amerre nézek, és a jobb karon a fordulás is 45 fokonként ugrik, nem folyamatos. Ez először fura, de sokkal jobb kényelmi szempontból, mint a folyamatos forgás. Visszatettem a Tomb Raider-t és az L1/R1-gyel kezdtem el forogni, ami szintén 45 fokonként ugrik és láss csodát… Nem szédülök. Igaz, hogy szerintem hozzá lehet szokni, mert azért néha a jobb karral is fordulok és már egyáétalán nem szédít annyira.”

 5. Én kellemeseen csalodtam a vr-ban.van jatek ami nem(rigs,eve w,driveclub) tetszik mert szédülök.ez nem kifejezetten a gép hibája,lehet csak nálam hozza elő ezt a furcsa érzést.viszont a tomb raider,RESI KITCHEN,playroom játékok olyan más élményt nyujtanak,amit el sem tudtamvolna képzelni.nem jatszok napi 3 órát vele,de mikor elöveszem akkor ledöbbenek és bem térek magamhoz.

 6. Érdekes, hogy minden játékot bírok rajta szédülés nélkül. De a Driveclub VR alig egy percen belül nemhogy szédülést, de émelygést okoz. Többször megpróbáltam, de nem bírja feldolgozni az agyam. Szerintem a tesztekben ezt is érdemes leírni (persze mindenkire másképp hat.)

 7. Kíváncsian várom. Remélem ez nem jut a többi PS kiegészítő sorsára és nem öli meg a Sony.

 8. Természetesen kíváncsian várom én is, mondjuk a VR nem nagyon érdekel, inkább a játékokról készült tesztek.

 9. Kíváncsian várom. Legfeljebb a PS4 mellé gyűjtök ilyet is…