Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation VR – £350 lesz az ára?

Hírforrások szerint egy svájci online kereskedőház 498 svájci frankra (kb. €455 euró / £350 angol font) árazta be a szerintük 2016 júniusának végén megjelenő, [B]PlayStation VR[/B] nevű, PS4-hez kapcsolódó, virtuális valóságot prezentáló fejegységet. Ez természetesen még nem a hivatalos Sony ár, lehet egyfajta “spekuláció” is a webshop részéről.Ami érdekes: a konkurens Oculus Rift ajánlott fogyára €699 lesz, ehhez képes a kétszázötven euróval olcsóbb PSVR mindjárt jobb ajánlatnak tűnhet sok vásárló szemében.Egy biztos, az Oculus Rift és a PlayStation VR is erősen luxustermék kategória lesz első körben a videojátékok piacán.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Engem nem igazán hoz lázba a dolog, meglátásom szerint lenni itt mit javítani a hagyományos 2D-s játékokon is.Példának okáért az ígért 60fps-t jobban díjaznám mint ezt. Pont a minap tapasztaltam a Witcher 3-nál, hogy nemhogy 60fps, de rendesen kimerevedik a játék 2mp-re bizonyos részeknél…:(Vagy, hogy más nem mondjak inkább oldanák meg, hogy egy sima Audio cd-t lebírjon játszani az ember.

 2. Hát itt lehet mazsolázgatni, azért van 1-2 igazán ütős cím:http://twinfinite.net/2016/01/here-are-all-the-confirmed-playstation-vr-games/

 3. Sajna nincs rá pénzem… 🙁

 4. Tőlem maradhatna ez az ár ! 🙂

 5. popcornt bekészítem a piaci csatához

 6. A M$ a HoloLens-ért 3000$(!) fog elkérni, csak úgy mellékesen jegyzem meg.

  • Egészségükre.Mondjuk az asztán pláne nem használható értelmes AAA játékra.Max ilyen Sakk meg hasonló apró store cuccra.

   • Nem csak értelmes, hanem semmilyen játékhoz nem használható kizárólagosan kivetítőként, úgy mint a VR-ek. Ez amolyan kiegészítő féleség, igazából még nem tudom hova tenni jelenleg, azt meg pláne nem, hogy ez miért ér meg valakinek ilyen rengeteg pénzt. De persze egészségére annak aki erre vágyik, akkor már inkább ezerszer VR-t veszek, sokkal kevesebb pénzért. https://www.youtube.com/watch?v=hglZb5CWzNQ

    • E3on a Minecraft cuccal mutogatták. Jópofa de kb ennyi. https://youtu.be/xgakdcEzVwg?t=2m28sMax leülsz sakkozni tényleg valakivel, Az úgy élmény lehet, hogy ott van előtted tényleg a tábla, miközben online játszol valaki ellen. Meg a Monopolit így játszod, de tényleg csak ilyen tábla játéknak tudom elképzelni. Mondjuk csinálsz egy nagy TV-t magadnak a faladra… csak attól meg nem lesz nagyobb élmény a játék. Ilyen filléres játékokra, meg app-okra pláne nem érné meg egy ilyen drága kütyü.

     • Az MS nem játékra pozicionálja, hanem professzionális felhasználásra, így felesleges azon elmélkedni, hogy milyen játék képzelhető el rá. Ez az árában is meglátszik. Vasember műhelye megvan? Vagy az orvos akinek a szeme elé vetíti a szervet, a valóságban meg egy speckó robotkar végzi a műtétet egy egycentis nyíláson keresztül?

     • Értem én, hogy a MS nem arra szánta (meg az Oculus se)… De ott volt az E3on játékkal prezentálták, tehát arra is szánták. (UI: Megnézném amikor műtét közben beáll egy kékhalál… valószínű valódi halál is követné. 🙂 )

     • most hogy nézem, talán lesz belőle 2féle variáns is, egy konzumer és egy profi

     • “Professzionális felhasználás? Az annyiban kimerül, hogy “”odavetít”” neked néhány max 20-30 colosnak megfelelő megjelenítőt és azokon tudsz ügyködni? Mert ugye ha már ennyire “”professzionális”” akkor mire használja az átlag halandó ember? Pontosabban ami egyenes arányban van ezzel a méreg drága árral? A műtétes példa kiváló, a gond csak az, hogy a vásárlók 99.99%-a nem ilyen precíz dolgokra fogja használni. De még egy orvos se, mert precíz, de azért annyira mégse, hogy életmentő műtéthez használják, érted. :)”

     • miért vetítene megjelenítőt, magát a tartalmat vetíti eléd 3D-ben, megfoghatod, forgathatod, nagyíthatod…vannak nem életmentő műtétek is, de ebbe most kár belemennünk, nem vagyok orvosi műszer gyártó, de el tudom képzelni, hogy alkalmazható, ahogy a google glassra is ráharaptak az orvosok, és láttak benne fantáziátA különbséget ott látom az ocolussal meg a többivel szemben, hogy nem szakít ki a közegedből, és ez fontos bizonyos szempontból.

 7. Egy samu VR Gear + hozzávaló teló is kb ennyiből jön ki. Nagyságrendileg helytállónak tűnik. Az Oculus randán túl van árazva, de aki utánaolvasott az sejti miért.Tegnap megnéztem a Samu megoldását, azért viszont nem adnék annyit az tuti. Valszeg lehetett volna még valamit állítani rajta, de a mélységérzet soxor zéro. A fejkövetés viszont teljesen lagmentes, kiváló, pedig komolyabb tracking rendszere sincs rajta. A megjelenítés azonban elég pixeles volt. Látatlanban, netről, kipróbálás nélkül hótziher nem veszem meg a Sony kütyüjét sem.

 8. Legyen.

 9. Nekem kb itt húzódik valahol az a határ, amit még kifizetnék érte. De egy jobb tv árát már semmiképp sem.

 10. Az oculushoz van kamera is a ps4 esetében még számoljátok hozzá a pontosság kedvéért.

 11. 455 euro már eléggé reálisnak tűnik.

 12. Én azt gondoltam rádugom a PS4esemre és onnantól teljes értékű kijelző lesz. Simán nézhetek rajta filmeket vagy játszhatom a jól megszokott multis játékokat. Kvázi a tvt mint kijelzőt helyettesítené. De úgy látom alul informált.

  • Én is ebben reménykedem.Elvileg más a kialakítása mint az oculusnak, szóval megoldható lenne szerintem. Ha más nem akkor egy virtuális moziban játszhatóvá tehetnék a játékokat.

  • csak akkor veszem meg, ha pl a battlefrontot, vagy a cod-ot lehet vele játszani, mindenféle csiribiri baromság nélkül! nekem a 3d sem jött be, lehet egy ilyen cuccnál oké. De ha nem müxik szimpla kijelzőként, akkor számomra nem pálya!

 13. Áá majd használtan ötezeré’ ! 🙂

 14. Ne idegesítsetek már!Légyszi ne mutogassátok ezt a szart amíg nem biztos az ára.Főleg ,hogy rá vagyok feszülve csak flusztrál ez a sok találgatás.

 15. Azt remélem, hogy nem a 3D TV és a PS Move támogatottságára fog hasonlítani ez a történet, ahol az elején jön pár érdekes cím, majd szép lassan elfelejtik és te ottmaradsz a több tízezres kiegészítővel kontent nélkül. Ha nem csak a kifejezetten a cuccra fejlesztett alkalmazások fognak rajta futni, hanem lesz valami applikáció ami a sima játékokat, filmeket is adaptálja legalább egy alapfokú funkcionalitással, akkor talán…