Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation Vita – UMD Passport

A Sony Computer Entertainment Japan nyilvánosságra hozta a Playstation Portable UMD lemezes szoftverek PlayStation Vita-ra való átemelésének módját. A folyamathoz egy letölthető applikációra van szükség: ez az [B]UMD Passport[/B].Az UMD Passport (Japánban) december 6-tól él. Első körben 200 cím kerül a kompatibilitási listába, 40 kiadótól. Segítségével a Vita tulajdonosok regisztrálhatják PSP-s UMD lemezeiket egy PlayStation Network accounton keresztül, majd letölthetik a Vita kompatibilis változatokat, kedvezményes áron. A belsős SCE játékokon túl – többek között – a Square Enix, a Capcom, a Konami, a SEGA, és a Falcom szállt be teljes intenzitással az akcióba olyan címekkel, mint a Persona 3 Portable, vagy a Gran Turismo.A regisztráció egy Vita konzolhoz kapcsolódik, azaz csak a saját gépre szedhetők le a címek.A letöltött PSP játékok Vita-s indításakor a LiveArea menübe kerül a felhasználó, ahol konfigurálhatja a technikai paramétereket (bi-linear filtering, 2 analóg karos irányítás, stb.). A kamerás PSP címeknél a vita első és hátsó beépített kamerája használható.A mentett állások kezeléséhez a PlayStation Vita Content Management program szükséges. Ez PC-vel és PlayStation 3-mal is kompatibilis. Ezen keresztül másolhatsz a gépre zenét, videókat, képeket is. A nem használt file-ok PlayStation 3-on vagy PC-n tárolhatók.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nálam ez elég egyszerű lesz, a Vita mellett megmarad a PSP-m, azzal tolom majd a rá való játékokat. Vitán meg a Vitásat, így nem lehet vita.

 2. ja hogy még fizessek érte pluszba 😀 peeersze :Dmajd ha a ps3 ps2 kompatibilis lesz

 3. Szerintem felesleges Vitán PSP játékot tolni. Ha valaki nem tud 1-2 cím nélkül élni, azokat vegye meg újra, annyi belefér, de annál többet minek?

  • Ezt én sem értem.Ez ugyanolyan, mint amikor a PS3-on PS2 játékokat akarnak játszani. Minek? Azért van PS2.

   • Szerintem nagyon egyszerű okból problémáznak sokan.Kishazánkban ugyanis az emberek nagyrészének nincs pénze. Ergo el kellene adnia a psp-t, és a játékokat egy vitáért. És bosszantja, hogy akkor nem tud a régi játékaival játszani-pedig ő már ugye megvette egyszer valaha régesrég :D- és ez őt most zavarja.Nyugaton szimplán megtartják a psp-t mellé 😀

    • Épp az ilyen esetekre lett ez kitalálva, csak akkor fizessük meg a portolás költségét. Ha viszont lesz 31$-os játék, akkor felejtős, annyiért gyakorlatilag megveszed újra a játékot.

   • Ha a gépek architektúráját nézzük, messze nem ugyanolyan. A két analóg karos irányítás kapásból egy olyan dolog, ami a szoftverek adjusztálását vonja maga után, ami utómunkát igényel.

 4. Az árak egyébként 1.29 US$-tól 31 US$-ig terjednek az első információk szerint. A legtöbb cím a köztes, 13 US$-os áron kínálja ezt a lehetőséget – Gran Turismo, Patapon 3, CMR: Dirt 2.

  • 13$ már sok érte, 31$ meg irreális szerintem. Majd a Custom Firmware úgyis megoldja a visszafelé kompatibilitást, valószínűleg én is rárakom majd. A Fat PSP-n is rajta van, így kb. 10x annyi dologra alkalmas a különböző homebrew cuccok miatt. Nagyot kaszálhatna a Sony, ha engedélyezné ezeket a progikat Official Firmware-en is, 1-2$-os árakon.

   • Én úgy tudnám esetleg elképzeli, mint alternatívát, hogy egy nagyobb összegért egyszeri alkalommal minden PSP játékunkat áthozhatjuk. Bár ha belegondolunk a Nintendo is bőszen árulja az SNES játékokat, akinek kell, az azokért is külön-külön fizet – attól függetlenül, hogy esetleg ott csücsül a polcán egy megbecsült kartondobozos változat.

 5. Ez tök jó így, tetszik. 🙂

 6. szerintem az ilyen dolgok dobnak ra egy lapattal amikor eldonti az e,ber h hackeljen vagy ne. kis kepernyon ugy se tul jo multizni, foleg nem ut kozben, illetve a jatekkinalat se tul nagy multy teren. kiflesseljuk es transzportalunk, meg letoltunk mindent ingyen azt othon meg multizunk anagy tesoval ha lebannolnak vitan. ez nem jelenti azt h partolom a hackerek munkajat de ez nekem tenyleg olyan mintha a dvd-t be akarnam rakni a blu-ray lejatszoba es csengetnem kene!!!

 7. Ez szép dolog ^^

 8. Ez így elsőre elég röhejesnek tűnik (nyilván meg kell várni a pontos árat, hogy kiderüljön csak egy kis kacajt vagy falszaggató bruhahát érdemel a dolog), kész szerencse, hogy négy és fél évnyi nyüstölést követően még mindig működik a gépem, szóval valószínűleg nem kényszerülök majd ilyen félmegoldásokra.

 9. Addig pattogtok itt míg a PSN is fizetős lesz.Na majd akkor hogy lázadtok!!:DAz ötlet jó,kérdés megvalósítva hogyan is fest majd!

 10. Már értem miért vitáztok ennyit, hiszen ez egy Vitás poszt. ( 😀 )

 11. jól értettem,hogy ha regisztrálok egy PSP-s címet ami meg van nekem akkor azután még meg is kell vennem a játékot még 1x,hogy játszhassak vele Vitán?

  • amint olvasom a hsz-eket tényleg így van:Dbár nem mintha érintene mert nincs PSP-m így olyan játékom sincs de szerintem is lehúzás szaga van.remélem majd a PS4-nél nem lesz ilyen,hogy még fizetnem kell majd azért,hogy a PS3 játékaimmal játszhassak a PS4-en…

 12. “én veszek egy vitát. aztán az arra jövő játékokkal játszom. ha megy egy kis “”nosztalgiára”” vágyom viszem a pspt. számomra ennyi.”

 13. “húú látom mennek itt a “”harcok”” :DDamit most elolvastam kb. a felét nem értetem de mindegy mert nincs is pspm (azért mert én csak nagy képernyőn szeretek játszani és nekem annyit nem ér meg a psp hogy akárhol játszhassak ebben az is szerepet játszott hogy csak egy analóg kar volt rajta… ezért nagyon gondolkodom a beszerzésén egy PSVitanak) tehát engem annyira nem érint ez a hír, de még én is várok arra hogy több játék jöjjön ki PSV-re (mert a mostani kínálatban csak egy-két game izgat…) és hogy lejjebb mennyen az ára.”

  • Nincsenek itt harcok, csak jó magyar mentalitás van.

   • Először is léci a személyes véleményektől mint kor/család stb kíméljél meg,mert mindenben tévedsz.Másodszor…Jó magyar mentalitás??? Egy hírben,amit Te raktál ki a főoldalra a saját álláspontomat mondtam el fröcsögés nélkül. Nem lett itt volna semmilyen vitázás, hogyha nem kötsz bele a mondandómba, és itt most nem felvilágosításról volt szó,mert azt is lehet kulturált hangnemben közölni, hanem konkrétan türelmetlen stílusban, a másik fél véleményének a semmibevételével közölted a mondandódat. Abban a pillanatban, hogyha valaki a fórumon nem a Te véleményednek egybehangzó dolgot közöl, egyből támadólag nekiugrasz és képtelen vagy normális stílusban elmagyarázni az általad vélt helyes álláspontot…. Nem akarok erre a dologra több karaktert pazarolni, mert nem éri meg…

 14. Egész jó ötlet ha vki lecseréli a PSP-t egy PSV-re akkor ez egészen jól jöhet 😀

 15. Ha a játékok megkapnák a második analóg kar támogatását, akkor azt mondom lenne értelme, amúgy pedig minek megvenni még egyszer?

 16. “Jó ötlet, kérdés, hogy mit takar az a “”kedvezményes áron””. Ha 5$ alatt lenne, az korrekt lenne teljesen.”

 17. igen gáz.

 18. Ne feledjétek, hogy a store-ról vett játékok ingyenesek lesznek. Hát mondjuk 5 dollár játékonként még simán belefér sztem.

 19. “””majd letölthetik a Vita kompatibilis változatokat, kedvezményes áron.””Vedd meg újra… hmmm…”

 20. Úgy gondolom ez a megoldás még mindig mérföldekkel barátságosabb, mintha egyáltalán nem lenne átvihető, és teljes áron kéne Storeról lekapkodni a játékokat.

 21. “Jól olvastam,hogy “”kedvezményes áron””?!?!?!?!Mert ez nagy pofátlanság….még akkor is,hogyha 1 font vagy 1 dollár lenne a fizetendő összeg…”

  • Miért pofátlanság?

   • Még egyelőre nem tudni,hogy mennyire lesz kedvezményes ez a bizonyos ár,de nekem leginkább az elv az,ami első ránézésre nem tetszik. A már meglévő PSPs játékokért egyszer már kellett fizetni egy teljes árat. Ez az átportolás meg letöltés+fizetés kicsit lehúzás érzését kelti bennem…Jó! Majd,ha konkrét áradatokat látok és azok kedvezőek lesznek akkor lehet,hogy fordul a véleményem.

    • Ja mert ami nincs ingyen , az már lehúzás . Valaki dolgozik a porton , ezért az ő munkáját meg kell fizetni . És persze ez megint nem kötelező.

    • Én meg ha már fizettem egyszer 20 éve a Star Wars VHS-ért, had’ kapjam már ingyen a Blu-Ray változatot.

     • Peersze!Forgasd csak ki,azt amire gondoltam…A hasonlatod amúgy tök rossz,mert a Blu-ray a VHShez képest nagyságrendi javulást eredményezett, itt ilyenről szó sincs. Ezzel párhuzamot vonva ez kb olyan,mintha vennél egy másik videólejátszót,de arra ugyanúgy meg kéne venned a hőn szeretett SW videokazettádat, mert az nem képes lejátszani.

     • Neked jelenleg milyen Sony konzolok vannak a birtokodban? Ami kifejezetten a tiéd.

     • T e azt mondod , hogy a Psp és a Vita között kb annyi a különbség mint a két videomagnó között? Röhögnöm kell . Inkább a Vhs-Dvd példa állta volna meg a helyét. De tényleg kár magyarázni. Már azzal sincsenek sokan tisztába, hogy a program vásárlásakor nem veszed meg a programot csak a használatának jogát.

    • Azért fizetsz újra, mert a játékokba is bele kellett nyúlni a kompatibilitás érdekében. Mit nem lehet ezen megérteni?

     • “Mi fizessük azt meg, mert nem bírnak egy normális “”következő generációs”” gépet kiadni, ami kompatibilis az előző kiadással?”

     • A portolás árát fizesd meg, a fejlesztők munkáját. A PSP játékok a PSP hardverére vannak optimalizálva, nem pedig a Vitáéra, ami inkább hasonlít a PS3 felépítésére, mint a PSP-ére. Nyilván nem véletlen, hogy a PS3 sem tudja minden nélkül futtatni a PSP játékokat.De minek is magyarázok…

     • “Részben egyetértek.Ha ha PSP kb egyenlő egy PS2 hadwerrrel, míg a VITA egy PS3nak felel meg, akkor simán bír annyi “”fölösleges”” teljesítménnyel, hogy virtuálisan lehessen futtatni a PSPs játékokat. És hála a virtualizációnak a második analógkart simán be lehet venni a rendszerbe, hiszen csak azt kell megmondani, hogy milyen jelet küldjön a játéknak.pl ha felfelé tolom akkor háromszöget, ha lefelé akkor X-et.De ez lehet csak az én fantáziámban elképzelhető….”

     • Nyilván egy laikus fantáziájában sok minden elképzelhető. Az legfőképp, hogy MINDENT MINDIG INGYEN lehessen megkapni. Akkor is, ha történetesen soha nem fog Vitát venni…

     • “Nem mondom, hogy minden ingyen legyen.Pl a “”keretrendszerért”” el lehetne kérni az árát rendesen.A SONY egyszer megírja, “”megszedi magát””, mindenki örül, hogy játszhat az összes PSPs játékával, a külsős fejlesztők meg dolgozhatnak a új címeken.”

     • “Jaa, VITAm is lesz valamikor, csak ahhoz előbb legyen “”elfogadható”” ára és legyen rá olyan címek amikre már azt mondom “”Na ezért megéri egy VITA!:D””Mondjuk az sem lenne hátrány ha megjelenne.:D”

     • A játékok átportolási költségét – szerintem – a hardver megvásárlásával megfizettem…Tudom, Te neked nem probléma akár 5ször is megvenni egy játékot… 😛

     • Megfizetted a portolás költségét? Kinek, a Konaminak és a Square Enixnek? Ne beszélj már zöldségeket gyerek.Egyébként nekem is probléma 5-ször megvenni egy játékot, de:- vagy megveszem és kussolok- vagy nem veszem meg és kussolok.Mert senki sem kötelez semmire. A videojáték egy kibaszott nagy luxus, nem pedig létszükséglet.#31-re válaszolva: majd anyukádék megveszik neked a PSP játékokat is Vitára. Mert 17 évesen biztos nem te rodáztad össze ennyi Sony termékre a pénzt. Erről ennyit.

  • Ha jár hozzá plusz tartalom, mondjuk egy kis grafikai tuning a VITA verzióhoz igazítva, akkor persze más kérdés, szívesen kicsengetnék érte egy kis pénzt. Szerintem mivel jóval nagyobb a felbontása a vita kijelzőjének, az egy az egyben áttöltött játékok csúnyábbak lesznek rajta, mint a sima PSP-n.

  • Többet kapsz kedvezményes áron lásd a hírben bilinear filtering, 2 analóg karos irányítás.

   • A 2 karos irányítás mondjuk jó lehet,de az élsimításnak és a bilinear filteringnek nem látom akkora értelmét. Azon a kis képernyőn nem fognak annyira előjönni ezek a hiányosságok.

 22. Inkább megtartom a régi PSP-met is, így egyszerűbb, és nem kell újra fizetnem a saját játékaimért.