Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation Vita – PS3 kontrollerként

A Sony Computer Entertainment az E3 2011 kiállításon többször és nagyon markánsan kihangsúlyozta: következő hordozható konzoljuk, a PlayStation Vita minden eddiginél nagyobb mértékben kötődik majd aktuális asztali gépükhöz, a Playstation 3-hoz – nem csak fizikailag, de a játékszoftvereken keresztül is. Hogy ez a “kötődés” pontosan mit takar, csak találgatni lehetett……mostanáig. Sokak sejtése igazolódott be azáltal, amit ma bejelentett az SCE: a PSV többek között speciális PS3 kontrollerként is funkcionálhat majd. A két analóg kar és a d-pad lehetséges használata nyilvánvaló, azonban a Vita speciális funkciói is érdekes színt vihetnek a játékba: az érintőképernyő, a hátsó masszírpad, a kamerák, de a giroszkóp is remek, friss ötletek eszközévé válhat.Phil Rogers az SCEE részéről a szakmai “Develop Conference” rendezvényen árulta el, hogy az összekötött hardvereken külön-külön is futhatnak szoftverek, melyek együttműködhetnek. A PS3 képet is küldhet a Vita képernyőjére, mondjuk úgy, hogy a PS3 számol, a Vita pedig a grafikát kezeli. Így a konzolok ereje összeadódik.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ebből egész merész dolgok is kisülhetnek 🙂

 2. felkerül a kívánság listára

 3. Nem hiszem, hogy külsősök ebbe több energiát és pénzt invesztáltának bele.

 4. Én nem azért veszek kézi konzolt, hogy azon játszak ps3-al.

  • AKKOR NE VEDD MEG!

  • Ez egy esetben lenne amúgy nagyon poén!Hogyha olyan Remote Play rendszerben oldanák meg, mint a PSP esetében, csak mostmár tényleg lehetne játszani is a PS3-as cuccokkal, nem pedig csak képeket nézegetni…Ez nagyon király lenne, mert a PS Vita – kis túlzással, de – egyben egy hordozható PS3 is lenne… de nem tudom hogy technikailag megoldható lenne-e ilyesmi. :/

   • megoldható,ipod-PC között már műxik a dolog

   • Valami folyamatos live kapcsolat tán … úgyértem a PS3 nincs bekapcsolva de egy külső vevő folyamat online van és ha csak kell bárhonnan a kis pidpadoddal egy gombnyomással elindíthatod az otthoni masinát és adatfolyamot létesítesz a két gép között. A PS3 adja a hrdver teljesítményt a VITA -thatatlan meg lejátsza neked … ez állat lenne 🙂

  • És ha lenne lehetőséged bárhonnan csatlakozni egy PS3 játékhoz – mondjuk a barátod otthon a tévé előtt, te meg a Balaton parton Vitával, és ugyanazzal a stuffal nyomjátok?

   • sztem nem az a bajuk, hogy nincs ötlet a kihasználására, hanem hogy senki nem fogja kihasználnisajnos volt pár ilyen a múltban

   • Természetesen amit irsz az jò lenne.Én arra gondoltam, hogy nem fogom ugy hasznàlni, hogy otthon ülök a tv elöt benyomom a ps3-at, és sixasis helyett Vitával irányitom a játékot, és cserében kapok a vita kijelzőjére egy életerő csikot.Persze legyen benne ha ugy gondolják, engem nem zavar, de nem ezért veszek kézikonzolt.

 5. Az utolsó mondatokra azt tudom mondani:Ha valóban összehozzák ezt a dolgot a vita és a ps3 között a sony nagyot ugrik előre a konzolháborúban.Hajrá Sony.

 6. Még egy ok, hogy kell egy ilyen! Hibátlan ötlet.

 7. “Komolyan a Sixaxissal sem tudtak mit kezdeni a fejlesztők (jah, hogy Move lett belőle), hát még akkor ezzel a “”nagy”” összekapcsolással mit kezdenek majd hosszútávon ?”

  • KZ2-3ban lehetett tekerni vele a karokat! :p Kb ennyi értelme volt.

  • Mondjuk nagyjából tizenötezer ötlet lehetne, csak meg kell szülni őket. Egy játékon belül mondjuk az egyik player játszhat a PS3-mal a tévén, a másik pedig a Vitán a kis képernyőn, és összedolgoznak. Képzelj el egy Metal Gear Solidot, ahol P1 bekúszik a szellőzőbe, és kinyitja belülről P2-nek a kaput, miközben P2 kintről fedezi a támadók ellen. De sorolhatnám a végtelenségig.

 8. ez a része engem totál nem érdekel.jó játék felhozatala legyen és kész

 9. 70 ezres kontroller? nem rossz! Mondjuk ezzel a wii U-nak vége is!

 10. ez is a sony kreativitását tükrözi…

 11. Szerintem a legnagyobbat az OLED kijelzővel lehet fejlődni. Vettem nemrég egy SE Arc mobilt, a kijelzője soha nem volt még ilyen gyönyörű, élettel teli színes SonyEriccson mobilnak. Mellétettem a PSP-met (slimet), mindkettőn az Angry Birds ment, hááát elég durva a különbség.

 12. A WII U-t így kell lekörözni! 😀

 13. Hű, ez jól hangzik! Kíváncsi leszek a megvalósításra.

 14. Remek ötlet! Kíváncsi vagyok mennyire fogják kihasználni a szoftverfejlesztők.

 15. Így legyen 5-ösöm a lottón 😀

 16. Ettol fuggetlenul is biztos vetel lesz az NGP… engem mar az elso csomag jatek bemutatoja teljesen meggyozott… es ez csak javulni fog, ahogy minden kozolnal.

 17. Amennyiben tenyleg meg tdjak ezt valositani, az nagy arcul csapas lesz Nintendo szamara, de ha nem is lesz belole semmi, ezzel a lepessel biztosan elbizonytalanitottak par Wii U vasarlot. Marketing strategianak egesz ugyes.

 18. Ez is annyira lesz megvalósítva, mint a PSP-PS3 összekapcsolása?Hogy a Formula1es kocsinak a visszapillantója a PSP.Mi is lett belőle? Ja, semmi.

  • Ne legyél ennyire pesszimista.

   • Ezt ez a cég ezt már egyszer eljátszotta és akkor nem lett belőle semmi… és most, hogy ugyanazzal rukkolnak elő hinnem kellene nekik? Bocs ha pesszimista vagyok, de kétszer ne akarjanak már átb*szni ugyanazzal a mesével.

  • Sajnos én is ennyire pesszimista vagyok ezen a téren.:SÉn már a PSP-PS3ba is rengeteget bele bírtam képzelni. És konkrét ötleteim is voltak/vannak, de hát nem vagyok abban a helyzetben, hogy ezeket meg is valósítsam.:(

  • +1 – bár fene sem, tudja…, szerintem hamarabb jön a 4, minthogy erre legyen bármiféle támogatás is…, a tetejébe a ps-hez nem alaptartozék a vita…, akinek meg van vitája annak nem feltétlenül kell, hogy legyen ps3-a és vice versa, azaz max a belsős j

 19. Hohó! Ez jól hangzik!

 20. Nah, PS3ban plussz funkció, ami a Wii2ben kényszer. És a Vita többet is fog tudni, mint a WiiPad (v h az istenbe hívjam a kontrollerét :D)

 21. PSV mint kontroller?Érdekesen hangzik.Ne sird el magad Nintendo Wii U,de a PSV ilyen formában pofásabb.

 22. ez tényleg komoly 🙂

 23. “Ez komoly lesz 😀 Akkor kivitelezhető lesz az ,hogy a PS3om megy és a Vitát használom “”TV””ként ?”