Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation Vita – Japánban már kapható

Lezajlott és egyben a hétvége folyamán még zajlik is az új Sony handheld konzol, a [B]PlayStation Vita[/B] ázsiai premierje. Az első szériás gépek az újdonság varázsát hordozzák, ezért egyértelműen irigyelhetők japán játékostársaink, ám egy fontos dolgot ne felejtsetek el: mire 2012 februárjára hozzánk Európába elér a masina, minden esetleges gyógyítható, kezdeti gyerekbetegségét – kompatibilitás, alap firmware frissítések, stb. – megregulázzák majd. Persze ettől függetlenül jó lett volna ott lenni Tokió Akihabarájában és elsők között kikaparni a gesztenyét…A decemberi hideg ellenére szépen összejöttek a szokásos sorok Tokióban. A Yodobashi Camera áruház előtt reggel 06:00-kor már kb. 200 ember állt sorban, de kicsivel később, amikor már beindult a tömegközlekedés, 500-600 körül gyűltek össze. A legelöl álló otaku előző nap este 21:00-kor érkezett, és bár neki volt előrendelése – tehát biztos volt a gépe -, mégis a tutira ment, mert úgy gondolta, hátha nem jut neki speckó PS Vita memóriakártya. Ő a géphez az Uncharted: Golden Abyss című szoftvert vette meg.Egy Shinjukuban levő nagyobb elektronikai boltnál körülbelül 120 ember várakozott reggel 08:00 magasságában, nyitáskor. A legelöl álló előző este 22:00-kor jött, hogy megvegye a Dynasty Warriors Next, Hot Shots Golf 6 és Ridge Racer játékokat a géphez. A mögötte álló második vásárlót csak a Disgaea 3 Return érdekelte, de az nagyon.Az Ikebukuróban levő Bic Camera előtt 300 ember gyűlt össze reggel nyitásra. Ide elég sok előrendelő vásárló érkezett, akik legjobban a Hot Shots Golf 6, Uncharted és Shin Kamaitachi no Yoru játékokat vitték.A launch alkalmából prominens Sony személyek is megjelentek a tokiói helyszíneken. A Sony VP Kaz Hirai, a Sony Computer Entertainment CEO Andrew House és a Sony Computer Entertainment Japan CEO Hiroshi Kawano is ott volt Akihabarában Yodobashinál, majd House és Hirai átmentek a Bic Camera-ba Yurakuchoba, ahol több mint 100 ember jött össze a reggel 08:00-ra.A legnagyobb mozgolódás állítólag Shibuyában volt a Tsutaya outletnél. Már 06:45-kor, a 07:00-es nyitás előtt ott pörgött Hirai és House, akik a sajtó felvonult képviselőinek egy kis beszédet tartottak a Vitáról és a kapható játékokról. Ez után a két promi saját kezűleg adta át az első vásárlónak a masinát.Jelentések szerint a launch napján már tölthető volt online az első PlayStation Vita firmware update, az 1.50-es. A Pocket News webmagazin munkatársai szintén gyorsan megvették a Vitát, és egyből szét is szedték. Az OLED képernyőt a jelek szerint a Samsung gyártja.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Eddig nem foglalkoztam a Sony handheld világával, mégis úgy döntöttem, tesómat meglepem karácsonyra egy psp-vel. Kipróbáltam és tetszik, pedig nem mai cucc már, úgyhogy lehet, hogy a végén Vita-ra is vevő leszek.

 2. Gyönyörű gép :DÉs már nem sokára lesz nálunk is 😀

 3. …királyság……ott van kultúrája a videojáték világának 🙂

 4. de jó nekik… 😀

 5. japó haverom már skypon mutogatja :d

 6. jézus most nézem h a burger kingben avokado-s burbert adnak… ezek a japcsik tudnak valamit :S

 7. “””előző nap este 21:00-kor érkezett…..””Milyen szinten volt már fan????”

 8. kapja be a vitával meg a 11 játékával együtt 😀

 9. Jaja.Ez a színvonal különbség !Embernél gép plusz 11 játék.Én visszaemlékszek psx,ps2,ps3,mind 1-1 játékkal örültem,hogy meg tudtam venni.De mondjuk Japán a játékok földje.Ezt ne feledjük. 😀

 10. sokat filoztam rajta, h kell e ez nekem… egyik nap azt mondtam tuti vetel, masnap rajottem h az iphone ban majdnem minden benne van ami ebben… es megsem… ma mar tudom h biztos ott fogok csovelni valameik golt elott ahogy hozza tudok jutni… ez is egy olyan ujjdonsag amit nem birnek ki ha nem foghatnam egybol a kezemben… ez az erzes tart hatalmaban… meghulyulnek ha tudnam h van es en nem tudom nyomkodni… :):)

 11. Nem baj nemsokára nálunk is megjelenik a kis drágaság 🙂

 12. milyen lemez megy bele?

 13. “emlékszem még a GBA premierjére, a GameOne nevű tévécsatorna közvetítette (francia csatorna volt, de szinkronizálták a műsorokat, van, aki emlékszik rá? 8után kezdődött és kb. éjfélig ment) a japán premiert, nagyon hosszú sor kígyózott a bolt előtt amit mutattak. Volt aki már a premier előtti éjszaka odament és ott kuporgott, hogy másnap jusson neki gép. 😀 Ahogy most áll a szekér, lehet, hogy most is csak GBA lesz, hogy meglegyen a “”handheldem van filing”” :D”

 14. Nem aprózta el a csóka… minden premier címet megvett? :DEl lehetne viselni.

 15. Premier géphez 11 játék… jól tolja a srác. 😀

 16. Úristen most mi lessz!?

 17. Sehol nem találtam róla információt. A boltokba került Vita-n van TV bemenet? Vagy a PSV játékokat lehet streamelni TV-re? Mert azt tudom, hogy néhány (pl: Killzone 3) PS3 játékot lehet irányítani Vita-n, csak nem tudom, hogy ez visszafelé is működik-e valamilyen formában.

 18. Samsung OLED-en nem csodálkozom, a Sony cuccok jórészében Samsung alkatrész van. Irigylem a japókat, de nekünk se kell már sokat várni rá 🙂 Kíváncsian várom a következő heti japán konzoleladási adatokat.

 19. “Mit gondolsz martin, számodra “”instant get”” lesz a Vita, ha mejelenik Európában?:)”

 20. na én biztos nem fagyoskodnék egy konzolért se meg játékért az is hót ziher :)mondjuk biztos jó nekik, de akkor is