Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation Vita – akkumulátor teszt

Azoknak, akik nem érnek rá kísérletezni, az a nagy szerencséjük, hogy vannak, akik nagyon ráérnek. Az alább csekkolható, 9 perces, gyorsított videóban a Sony új kézi konzolját, a PlayStation Vita-t hasonlítják össze a PlayStation Portable-lel és a Nintendo 3DS-sel – mégpedig a konzolok akkumulátorainak életképessége szempontjából.- A PSP egy PSP-3000 modell, benne 2200mAh-s elemmel. Rajta Monster Hunter Portable 3rd fut UMD-ről, Media Install-lal.- A 3DS egy Zelda 25th Anniversary modell, normál 1300mAh-s elemmel. Monster Hunter 3G fut rajta.- A Vita egy 3G/Wi-Fi modell, benne normál 2210mAh-s elem. Az Uncharted: Golden Abyss fut rajta, memkártyáról.- Mindhárom konzol képernyője maximum fényességre van állítva, a hangerejük is fullon van – tehát max fogyasztással mennek. A 3DS 3D erőssége fullra van húzva.Ha nincs erőd végignézni, megértem, itt van hát a végeredmény:- A 3DS 2 óra 35 percig bírta- A Vita 3 óra 47 percig bírta- A PSP 9 órán át bírta[YOUTUBE]4u4xyABASlc[/YOUTUBE]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. nebassz, hogy 9 orat bir a psp. miota lett ilyen jo? anno 3-4 volt.

  • Csaltak, a media install azt jelenti, hogy nem használja az umd-t a játék… UMD használattal lesz az 3-4 óra, és akkor mindhárom gép szinte ugyanannyit bír.Mondjuk a 3DS-nek durva gyenge az aksija, nem győzöm töltögetni, ha használom a 3D-t. 2D módban viszont meglepően sokáig bírja.

 2. Igaz elég sok kütyü van a vitában,de azért nagy vissza esés a PSP után!Volt nekem,de sokszor az a 6-7 óra is kevés volt,amit bírt!:D

 3. Egész jó időt futott a Vita……

 4. Sokkal gyengébbnek gondoltam a Vita aksiját :DNagyon kellemes meglepetés 😀

 5. Az okos telefonok is minden este a töltőn vannak. A sok agybogár kitalálhatna valamit ezen a téren is.

 6. Olyan videót most nem csináltak, hogy bezúznak egy Vita-t bézbózütökkel, meg ilyenekkel? xd

 7. Én csak azt nem értettem, hogy a Vita-n miért pörgették a képet mikor egxértelmű, hogy így többet fogyaszt??? A másik két gépen meg állt a kép.

  • Szerintem nem pörgették ott a képet. Ami gyors prögésnek tűnik, az valami nagyon lassú forgás, gondolom az alap, ami a játékba be van építve ha nem nyúlnak hozzá. Igazából 1-1 kör, kb 1 percig tart:), ez csak ilyen alap animáció, sok játéknál van hasonló.

 8. Most már jó lenne a ráfeküdnének a gyártók az akkumulátorra is, mert az utóbbi időben szégyen milyen teljesítményt nyújtanak egyes elektronikai ágazatokban.

 9. az még WC-re is kevés a 3óra 47 perc :Dnekem így se volt tervbe véve meg ezután se lesz

 10. Veszel még egy akksit a vita-hoz és kész.

 11. nekem a PSP még soha nem bírt 9 órát, igaz csak 1200 mAh aksi van benne, vajon a VITA-nak miért kellett az analógjait lekötni?

 12. nagyon unatkoznak

 13. PSP FTW! 😀

 14. Az a PSP érdekes mérés. Nekem is 3000-esem volt, de már új korában a felét se bírta a 9 órának.

 15. PSP 9 órán át bírja? Az szép :O

 16. “””A Vita 3 óra 47 percig bírta””No comment.”

 17. nincs ebben semmi meglepő, ilyesmire számítottam

 18. Hogyafaszba bírt ki 9 óra játékot a PSP? Nekem csak max. 5-6 órát bírt a PSP-m, bár az 2000-es modell volt, ugyanúgy 2200mAh-s akksival. De ilyen különbség lenne a kettő között?

  • hát látod..

  • Nekem is 2000-es modell van és nem tudom, hogy a 3000-eseket milyen aksival árulják, de a 2000-emhez 1200 mAh-s van (ami azért jóval kisebb, mint a 2200 mAh). A másik dolog pedig, hogy ezek a játékok csak simán futnak a gépen, tehát ebben az esetben nem fogyaszt annyit, mint ha folyamatosan dolgoznia kellene a hardvernek. Ilyenkor lecsökken a fogyasztás, hiszen nem kell textúrákat betölteni, vagy számításokat végezni. Ha számítógépen játszva kicsit megállsz két izzasztó aprítós, rombolós, pusztítós rész között és vársz, akkor észre lehet venni, hogy a gép is lehalkul egy kis idő múlva, hiszen a processzor kevesebbet dolgozik, csökken a melegedés, lelassul a hűtés. Szerintem egy komolyabb gamer kezében a Vita sem bírja két óránál tovább (de a többi sem érné el ezt a szintet). Persze ez saját gondolatmenet, nem vagyok egy szakértő, de én így képzelem el a dolgot.

   • Most, hogy mondod, lehet – sőt, biztos -, hogy az enyémben is csak 1200mAh-s akksi volt. Így viszont már érthető a dolog.

 19. Azért valamivel szorosabb csatára számítottam,ráadásul,biztos nem csak én,Vita győzelemmel…Ez elég kevésnek tűnik…

  • Kevés bizony, bár rövidebb utazásokhoz még ez is teljesen ideális.

   • “De akkor megint ott vagyunk hogy a fél órás metróutazásra elég a konzol, márpedig ennek a lényege pont az lenne, hogy portable ( illetve ez már nem is az 🙂 ) “”csak”” vita :).”

    • Ezen lehet Vitatkozni… :)Megint más kérdés, hogy idehaza a félórás metrózás során kb. az első 5 percben kikapja a kezedből egy réti nigger…

     • A másik meg, hogy félórás metrozásra minek vennél 100 ezerért ilyen szerkezetet mikor egy telóval is el lehet lenni simán annyi ideig. Ez a künyü annak jó, aki várostól városig megy vonattal, azt viszont nem fogja bírni oda meg vissza(pl egy Budapest- Szolnok út 2 óra)

     • “Jó, mondjuk nem magyar mentalitással készült kütyükről beszélünk.Én a PSP-t sem nagyon mertem elővenni a 3-as metrón.Ha 3 óra 47 percig bírja a Vita fullon, akkor egy Budapest-Szolnok (ami mellesleg “”csak”” másfél óra) távot miért ne bírna ki?”

     • Kibírja.

  • Már bocs, de miért számítottál vita győzelemre? Lehet, hogy az UMD-n spórolnak kakaót, de azért a több mag, erősebb procik még ha kisebb csíkszélességen készülnek is, de mindenképp többet fognak enni. Amúgy a PSP 9 óráját én is erős eufémizmusnak érzem, nálam szerintem még fénykorában, minimál fényerőn se futott annyit 😛

   • Igazad van!Kezdő széria,mondhatni tanulópénz,tehát a combosabb aksi,meg a majdani következő verziók is jobban lesznek optimalizálva.Naiv voltam,jogos!De akkor is,vagy ez nagyon kevés,vagy a PSP nagyon sok(bár testközelből még egyiket sem láttam).

 20. Gyenge a 3DS és a Vita!

  • Azért abba gondolj bele, hogy a 3DSnek 2 kijelzője van+ fullra volt tolva a 3D, a Vitának meg 4 magos processzora, bazierős a hardvere, ami sokat fogyaszt. Erősebb akku mondjuk nem ártana beléjük.