Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation Vita – a végleges NGP/PSP2 név?

Források egy az E3 2011 kiállításra kinyomtatott, de idő előtt kiszivárgott prospektusra hivatkozva állítják, hogy a korábban Next Generation Portable néven bejelentett, PSP2-nek is hívott, hordozható Sony konzol végleges neve [B]PlayStation Vita[/B] lesz. A “vita” olasz szó, jelentése “élet” (biztos hallottad már a “dolce vita” kifejezést).Ugyanez a titokzatos, jól értesült forrás tudni véli a Vitára készülő exkluzív Uncharted epizód végleges címét is: [B]Uncharted: Golden Abyss[/B]…Az E32011 június 7-9. között kerül megrendezésre. Ott minden kiderül.[30982]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Komoly lesz az a gép is, remélem még idén, vagy maximum karácsony fele belekóstolhatunk a dolce vitába.XDUncharted: Golden Abyss…júj az is milyen jó lesz, nagyon várós.

 2. amugy a vita szo az eredetileg latin… meg jo hogy tanultam latinul anno 😀

 3. Ez a hir bizony okot ad némi Vitára…

 4. “Ne vitatkozzunk már ilyen bugyuta dolgon, mint egy név, gyerekek. Felőlem hívhatják Szar-A-Cénnak is, ha jó úgyis megveszem. Pöttyet érdekes ember lehet, aki név alapján választ konzolt. Tudjátok mit? Szerintem meg mindenkinek igaza van valamilyen formában.HUN_hatrix neked igazat adok abban, hogy ennyi erővel a PS3-mat is nem egy “”kifutott”” gépről kellett volna elnevezni (bár a mai napig nagyon népszerű), hiszen az egy teljesen új konzol, egy “”teljesen új ösvény””, hogy martint idézzem. Elég csak a konzol tudását mérni az előző generációhoz. Ég és föld kérem alássan.A másik dolog, hogy szerintem is jobb egy új generációt friss névvel bemutatni. Megmagyarázom: én, mint magánember speciel hamarabb felfigyelek egy új névre, mint egy régebbi “”átszámozására”” (hangsúlyozom ez csak az én magánvéleményem, ettől lehetnek eltérőek is persze). Ezzel mindjárt nagyobb lesz a reklámja. Viszont az “”átszámozásból”” meg mindjárt tudni fogom, hogy az én kis kedvenc gépemből lesz újabb.Úgyhogy szerintem ez döntetlen, tegyük is ki gyorba az ablakba, hagy hűljön :)Mielőtt még meglincselnétek leírnám: nem, nem értek a marketinghez, nem is fogok, nem is akarok. Meghagyom a profiknak. Én csak egy dologhoz értek. A játszáshoz. Ennyi nekem elég is :)Még annyit hozzáfűznék a hírhez, hogy szerintem ez lesz a végleges neve, mert az ilyen kiszivárgott prospektusok általában valódiak szoktak lenni. Esetleg rosszul tudom?Na, Píííííísz. Make love, not war…”

 5. “Én elképzelhetönek tartom a nevet. Nem ettek pizzàt, és nincs bajuk az olasz szavakkal. Maga a SONY név is latin eredetü.Egyébként is divat latin eredetü nevet adni, föleg az autóknàl.Ez azért van így, mert àllíltólag ezeket minden nyelven könnyen ki tudjàk mondani, kevés hangzàskülönbséggel, és ez nemzetközi màrkàknàl fontos.A marketing is érthetö. Ha sajàt neve van fogalommà vàlhat, akàr a BRAVIA. Ma màr senkinek nem kell elmondani, hogy az mi, és azt is tudjàk, hogy nem szar.Szerencsétlen véletlen, hogy magyar megfelelöje is van, és így nekünk hülyén hangzik. Még így is jobb, hogy nem a “”kanyar”” szó olasz megfelelöjéröl nevezték el, mert az magyarul nagyon durvàn hangzik :)Egy kis adalék a SONY név eredete:A „Sony”, a vállalat neve két szó kombinációjából jött létre. Az egyik a latin „sonus” szó, amelyből az olyan szavak erednek, mint a „sound” és a „sonic”. A másik a „sonny boy”, amely akkortájt igen kedvelt szófordulat volt Japánban a szabad és úttörő szellemű fiatalok jelölésére. Ezeket a szavakat azért használták, hogy ezzel is kihangsúlyozzák: a „Sony” olyan fiatalok csoportja, akikben megvan a korlátok nélküli kreativitáshoz szükséges energia és szenvedély.”

 6. vita?? pfff nagyon szar

 7. Tölem hívhatják boldogságos ifiasszonynak is.

 8. Megvárjuk, de túl drága lesz ahhoz, hogy befizessek rá.

 9. Tök jó, majd állandóan Vitázni fogok….:-)

 10. jó nevet választottak, megy ám rendesen a VITA a névről itt :D:D

 11. Most lesz FFVII, vagy nem? 😀

 12. Csak azért nem irritál 100%-ban a név, mert szinte biztos, hogy nem lesz ilyen gépem, pedig tuti, hogy jó lesz.

 13. “Hülye egy név, bár pont passzol ahhoz az “”életérzéshez””, amit már korábban sugalltak a PS telefonnal. Gondolom ez annak a jóval komolyabb változata lesz. De nem tudom, engem egyelőre nem fogott meg.”

 14. Fuhú,micsoda VITA-k mennek itt.Bele sem merek folyni!:DDe tényleg borzasztó név,és semmi köze a PSP-hez!

 15. Remélem, hogy nem lesz igazuk…ez így eléggé ergya név. XD

 16. Majd lekaparom a Vita feliratot és kész. 🙂

 17. Nem hiszem, hogy pont egy olasz szót fognak használni a japánok.

 18. Szerintem jól hangzik és illik is hozzá.

 19. Tom: PS3 ban 256 MEga Ram + 256 mega Video Ram van. Az NGP ben meg a legújabb pletykák szerint 256 mega ram + 128 (!) mega video ram van. A felbontása meg kb fele a 720p nek, szóval kisebb felbontáson simán tud ps3 szintet RAM oldalról. A proci meg a gpu más kérdés.

  • Ezt én értem. Csak ha jól emlékszem az egyik fő koncepció volt, hogy könnyen lehessen rá portólni ps3-ról. Vagy legalábbis nagyon demózták rajta az MGS4 videóit, meg a Lost Planet 2-őt. És a portolásokhoz kell azért sok ram, hogy ne kelljen annyit szenvedni az átírással. A lényeg, ami miatt szkeptikus lettem kicsit az új hordozható ps-el szemben az az, hogy korábban is mindig a ram alacsony mennyisége volt a szűk keresztmetszet a konzoloknál. Kicsit aggasztó, hogy megint megvan az esély, hogy gondokat okoz majd. Meglátjuk. Érdekes lesz az E3 idén is.

 20. Az a majdnem olyan erős, mint a ps3 kijelentésekkel még óvatosan, mert mostanság volt pletyka, hogy lefelezték a ramokat benne az olcsóbb előállítás fényében 512-ről 256-ra. Amúgy nagyon fura ez a PS Vita elnevezés. Nekem nem tetszik, de végül is mindegy mi lesz a neve, megszokás kérdése az egész, anno a Playstation is furán hangzott.

 21. Hát elég szarul hangzik …

 22. “Nekem tetszik. Amúgy hosszú “”í””-vel kell ejteni. Jobban is hangzik úgy. =)”

 23. Szerintem tökmindegy a név, nem ezen fog állni vagy bukni a gépecske.

 24. ngp jöbban tetszet

 25. PSP2 miért nem volt elég?

  • Azért, mert ez a gép nem PSP2, hanem egy minden szempontból vadiúj termék, egy új ösvény.

   • Az, hogy ez nem PSP2 az OK, de a magyarázatodat nem értem. Miért lenne ez merőben más, egy új ösvény a PSP-hez képest?

    • Háttapi, más adathordozó, 2 analóg kar, stb…

    • “Mert ez nem egy új PSP, hanem egy teljesen új gép. A leendő vevőt nem azzal kell megnyerni, hogy megint kijött egy PSP modell, hanem azzal, hogy itt van egy friss konzol, ami új lehetőségek tárháza.Amikor kijön egy új VW Golf, ott arra bazíroznak, hogy van egy jól ismert, bevált brand, amit továbbfejlesztettek. Itt nem erről van szó, mert ez a gép inkább egy “”kis PS3″” tudását tekintve, tehát máshogy kell bevezetni a piacra.Ne haragudj, nincs kedvem bővebb marketingórát tartani, szerintem vágod, miről beszélek. :)”

     • Azért azon túl ,hogy majdnem olyan erős mint egy ps3 én még nem vagyok róla meggyőzve, hogy ez nem egy psp2.Amúgy nekem egy psp2 tökéletesen elég lenne.Többre nem vágyom.

     • Ennyi erővel a PS2, PS3 is más néven futhatna.Egyszerűen azért nem PSP2 mert így tartja kedvük.Ahogy a Nintendonál Gamecube és Wii van.Csak a mai világban ahol a Call of Duty név elhagyásával a sok hülye nem tudja milyen játék a Modern Warfare elég necces húzás.

     • Azért ez ennyire nem egyszerű. PS3 jól profitált az előd piaci erejéből, a brand erejéből. Az új cucc nem tudna profitálni az elődjéből ilyen formán, mert a Nintendo DS rendre lenyomta a piacon. Lehet ez a defekt kihatna az új termékre, jobb inkább a PS3-hoz vinni közelebb marketing szempontból.

     • Persze eleinte így volt, de azért még mindig jobb egy bejáratott névvel indulni szerintem, mint egy újjal. Pláne így, hogy a Sony, mostanéban PSmobilt, meg minden hülyeséget dob piacra és csak kavarja a neveket. A közönség meg már azt se tudja a sok név közül melyik is lesz most a PSP utóda. Mellesleg a PSP hónapok óta első japánban és kétszer annyit adnak el belőle mint más konzolból. A Nintendo 3DS meg nem hozza azokat az eladásokat amit vártak tőle.

     • Hát te aztán láthatóan nagyon vágod ezeket a dolgokat. Lópénisz fogalmad nincs róluk.

     • Kultúrából: elégtelen.Elnézést kérek, hogy egy pillanatra elfelejtettem itt csak neked lehet igazad és másnak pedig nem lehet eltérő véleménye a tiedtől. Szerintem lassan be kellene írni a fórumszabályzatba is.

     • Nem, nem, neked van igazad: 2011-ben egy Sony-szintű cég viccből adja a neveket a termékeinek. Poénból. Lehet olasz pizzát ettek Hiraiék. Te biztos nagyon vágod a marketing-dörgést, te egy kifutó gép nevével reklámoznál egy újgenerációs hardvert, úgy kell azt.

     • Fullra igazat adok neked.Amióta az új vezér van-2005 ugye- azóta marketing szempontból jelentősen átalakult a Sony. A ps3nak sem hiszem, hogy ps4 lesz az utódja, -jó tudom a japánoknál a 4es nem épp faja szám, de azért gondolom érted- hiszen mostanában jobban kockáztat a cég, a kialakult versenyhelyzetben egyszerűen kell, hogy valamire az emberek felkapják a fejüket. A vita pont egy ilyen név. Ahogy mondjuk -hasraütve- a playstation indiana sem hangzana rosszul, persze az elején mindenki fanyalogna, de aztán megszoknák a cuccot. A figyelem meg megvolt.

     • Szakértővel nem vitatkozok.

     • Nem, nem, te vagy a szakértő, te már kétéves korod óta játszol. Majd te megmondod, mit hogy kéne elnevezni, mi lenne az ideális döntés. Te maga vagy a PlayStation. Te maga vagy a videojáték.

     • “Látom ha valaki nem akar vitatkozni veled, te akkor is belekötsz újra. :DNem vagyok szakértő azt a szerepet meg hagyom neked, csak a véleményemet írtam le amit megtehetek tudtommal, mert megteheti más is. Viszont ha nem lehet véleményt nyilvánítani nem értem minek lehet a hírekhez olvasói véleményeket fűzni. Legyen minden hír zárt és alatta egy “”Martin beleszól”” és akkor senki nem fog a te véleményedre számodra kellemetlent reagálni, ha téged ez kellemetlenül érint.””Véleményeink különbözőek, és pont ez a szép bennük, mert így meg tudjuk osztani őket egymással.””De hogy maradjunk a témánál: Szerintem olvasd át amit írtál alaposan és akkor rájössz, hogy pont az amit írtál cáfolja meg a saját elméletedet. (Mellesleg ez nem csak az én véleményem. Egy kívül álló személy elolvasta amit írtál és kapásból ezt vágta rá első válaszra.)Amúgy közben lehet rájöttem miért lett más a neve, de az nem az általam említett “”mert így tartja kedvük”” és nem is az általad említett “”mert új hardver””. Oka volt, de más.”

     • Mit gondolsz, mi volt az ok? Nem szivatásból kérdezem, tényleg érdekel.

     • Akkor szerinted következő asztali konzolnak se az lesz a neve hogy ps4 ? Engem nem érdekel mi lesz a neve csak jó legyen és ne jusson a psp go sorsára .

 26. Fura lenne egy olasz szó egy japán konzol nevében.

 27. Nekem kifejezetten tetszik a név. Olyan laza, pörgős, szóval olyan durrbele játszunk egyet feeling. Lehet, hogy kell hozzá egy kis képzelő erő, meg magyarul hülyén hangzik, de ezen kivül nekem tetszik.

 28. Inkább maradjon NGP.

 29. PSP 2 or GTFO.

 30. Mi a vita tárgya? 😀

 31. NGP jobban bejön.

 32. hajrá PSV 🙂

 33. Ebből Vita lesz… 🙂

 34. Első hallásra a név nem jön át nekem. Ha nem tudnám mi ez és valaki csak mondaná a nevet, akkor valamilyen fitnesz kiegészítőre asszociálnék.

 35. Nagyon szép. Kíváncsi leszek élőben mit mutat.

 36. Már nem csak a péescén fogunk vitázni.

 37. Iszonyat jól néz ki, de nálam nem igazán van létjogosultsága egy handheld-nek.

 38. Aha, amúgy felőlem akár vitamin is lehet a neve, az biztos, hogy kell vennem egy ilyen konzolt.

 39. na ez már jobban tetszik 🙂 már csak az árra vagyok kíváncsi.

 40. PSV! Jobb mint az NGP. Alig várom az E3-t!

 41. tetszetős .. a nevét meg majd úgy is megszokjuk 🙂

 42. Elég pofás név, felőlem lehet ez. 😀