Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation Vita 2 – a NieR: Automata alkotója szeretne egyet

Yoko Taro, a nemrég megjelent – és pozitív fogadtatásban részesített – PS4 exkluzív [i]NieR: Automata[/i] alkotója a [a https://twitter.com/yokotaro/status/843151792598786048?ref_src=twsrc%5Etfw]Twitter[/a]en fejtette ki gondolatait arról, hogy szívesen látna egy új, a PS Vita utódjaként funkcionáló kézikonzolt.[i]”Szeretnék egy Vita utódot. A Switch megjelenése óta ez az érzés egy picit tompult bennem, de egy kicsit kisebb képernyőjű next-gen konzolon szeretnék játszani. Valami olyat akarok, amely kielégíti azon vágyamat, amit a fizikai gombok nélküli okostelefonok képtelenek.”[/i]Nos, jó lenne egy [b]PlayStation Vita 2[/b]? Megférne a piacon? Vagy a túlélése már esélytelen?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “””Valami olyat akarok, amely kielégíti azon vágyamat, amit a fizikai gombok nélküli okostelefonok képtelenek.””Vitám a játékok( Project díva, Doa5…) miatt van. Ha a gombok hiányoznának csak, vennék bluetooth kontrollert, a számomra megfelelő kialakítással.”

  • “Amit kb egy játék sem támogat.Amikor az okostelefonok terjedni kezdtek, akkor jöttek ps2röl konzol portok, ma már nem jön annyi mint akkoriban, csak ilyen f2p “”nulla játékmenet de azért fizess”” típusú címek vannak kis túlzással.”

 2. Xperia telefonokhoz kellene tervezni univerzális kontrollert, kb mint a Nintendo switch kontrollere, és egy App keretrendszert egy store-al inkább.

 3. lenne is értelme meg nem is. teljesen nyilvánvaló, hogy a hagyományos vezérlőgombok megléte óriási előny, de szoftvertámogatottság nélkül nem ér semmit. az okostelefon-robbanás már a psp-nél is éreztette hatását, nagyon megcsappantak egy idő után az új játékok, szerencsére ekkor már a gép sínen volt, bőven lehetett miből válogatni, nem dőltek be az eladások. viszont a vitát már kezdetektől fogva nyomta az ios és az android, meg is lett az eredménye. amit nagyon fontosnak érzek, hogy ha esetleg kijönnének új hordozható géppel, ne szívassák a júzereket saját szabványú memóriakártyákkal, hanem microsd-t használjanak. jöhetne egyből 2 foglalattal + még a játékkazik helyével.a másik, a rajongók nagyon ábrándoztak egy psp telefonról (nem xperia playről), az új gépből lehetne telefonálásra alkalmas verzió. a vitánál kihagyták a ziccert, hiába készítettek mobilnetest is

 4. Én nem látom értelmét egy új Vitának.

 5. Milyen szép is volna egy Vita 2… Két handheld gépet már nem tud eltartani a mai videojátékpiac, a Switch pedig alapból óriási fórral indult, szóval innentől esélytelen a dolog sajnos. :/

 6. Az a baj hogy a mostanit sem nyomják AAA címekkel. Értelmetlen próbálkozás.

 7. kb három darab játékról tudok vitára, ami ázsiában van angolul de európába nem jutott el, PS VR játékoknál rosszabb ez az arány.

 8. “Tudom nagyon Japán a felhozatala, de emiatt sem kell csodálkozni hogy pl Yoko Taro máshogy látja a vita helyzetét mint egy “”killzone-uncharted óta halott a vita”” nótát fújó európai játékos.”

 9. valahogy nem sok értelmét látom, de ha lesz természetesen veszek.XD

 10. Kevés érdemleges játék van Vitára sajnos.Az exkluzívokon kívül nincs is olyan ami mozgatna.Uncharted,Killzone,GOW(16-odszorra is…)

 11. Exkluzív AAA játékok kellenek dögivel, akkor nem lenne probléma. Akkor simán jöhetne.

 12. Majd kipukkad egy Switch-lufi is nyugi, mert eddig ugye az eredetileg Wii U 4 évig fejlesztett Zeldán kívül semmi sincs.

  • “Semmi. Csak egy i am setsuna nemsokára egy Lego undercover majd MK8, majd E3 de addig is zsinórba jönnek a bejelentések. Pokemon rpg is előkerült ami durván vinné az eladásokat. Majd Mario…Ja és a “”csak Zelda”” jelenleg a világ egyik legjobb játékaként van elismerve nem véletlenül.Minden a játékkínálattól ami bár rajtkor számra kevés. Minőségben viszont toronymagas.”

 13. Pont az jutott eszembe, hogy a Vita sikertelenségét a mobilok, tabletek hódításával magyarázták, és tessék utána itt egy új konzol a Switch, ami állítólag sikeres. Akkor nem értem…

  • Az a gond, hogy a nintendo-nak a tábora nagyon hűséges…. és a figuráival csak ott lehet találni.Egy zelda, egy mario még mindig nagyon bázisokat mozgat meg. A switch is ez iránya tendál.A vita sikertelenségét a AAA címek elmaradása okozta. A nintendo is sikerre vitte a 3ds-t de pl a wii u-t nem. Egy cég nem tud két gépét sikerre vinni. A Switch is nem titkoltan az asztali és a hordozható hybrid. Ha nem jön ki új 3ds gép, és csak a switch lesz akkor sikeres lesz a gép, mivel csak 1 gépet kell promótálni.Jó gép a vita…. csak a sony beáldozta a ps4 sikerének az oltárán.

   • “””Aaa címek elmaradása”” -> https://youtu.be/sAC2uIpZrjU

    • Hidd el vágom ,hogy japánban él és virúl a vita… de sajnos japából nem lehet megélni.Vágom azt is ,hogy az ázsiai piacon egyre másra jönnek ki a AAA-AA címek angol felirattal, de sajnos a nyugati játékosok kis % érinti ez.Ha jönne rá egy Grand turismo, vagy egy god of war, vagy netalántán egy kingdom hearts mint anno a psp-n akkor nem jutott volna erre a sorsa a gép.A nintendo lassan 30 éve tolja a gameboy-t és a címeit…. a sony 2004-ben hozta ki a psp-t ami elég erős kis gép volt. A vita erre rá is fejelt egy nagyot, de sajnos a gazdasági világválság és a növekedő költségek nem nagyon tudták eltartani a gépet. Nem rég szereztem be egy ds-t a gyűjteményembe…. ami ugye a psp ellenfele volt…. hát ég és föld a különbség. A 3 DS-s meg kb most érte vagy hagyta el az öreg psp képességeit.Túl erős volt a vita…. túl sokba került rá fejleszteni…. és a sony ezt rövid távon belátta.

   • Apropó 3DS azon nagy név a fire emblem eközben vitán:https://www.youtube.com/watch?v=LevwKZPZP78http://www.gaijinworks.com/about/playstation-4-games/nagy név 3DSen a phoenix wright ace attorney eközben vitán:https://www.youtube.com/watch?v=096ik058axwhttp://danganronpa.us/v3 nagy név a monster hunter (a tavalyi god eater 2 hasonló)A 3DS tulajok nagyon örültek a fire emblem warriors bejelentésnek vitán miért nem örül senki a hasonló játékmenetű pl a berserknek? (ami európában idén februárban jelent meg) https://www.youtube.com/watch?v=UybDCLR7VZYmintha a 3DS tulajok többsége örülne minden játéknak, a ps vita tulajok többsége meg még a toukiden 2 szintnek sem nem értem.Pont az ilyen kommentek miatt vettem 3DSt mert már nagyon kíváncsi voltam és egyáltalán nem volt rossz, a dragon quest 7et kb ugyannyira élveztem mint vitán a persona4 goldent, a mario 3D world nagy királyság és a zelda oot is jól sikerült port de … a ps vita mellett semmi extra, akkor sem ha pl a tavalyi-idei felhozalt nézzük. uncharted-killzone 3DSre sincs szóval nem értem.

    • A nintendo tulajok hűségesebbek…. szerintem csak ennyiben áll a titok. Meg talán annyiban ,hogy ott régebre nyúlnak vissza a sorozatok gyökerei…. hiába van rá válasz amit linkeltél…. erről az átlag gamer nem sokat tud.Dangaronpa nagyon nagy siker lett nyugaton is… A summoner night-ról viszont valami kevesen halottak sajnos…. viszont ha megkérdezel valakit ki az a mario, vagy starfox vagy zelda kapásból tudja.A monster hunterrrel meg sajnos semmi sem ér fel… hiába volt jó a god eater… egy lassan 10 éve futó sorozattal nem tudja felvenni a versenyt.

    • “Pedig nem egy bonyolult dolog szerintem: az általad felsorolt 3DS címek egy részét – ha csak hallásból is, de – ismerem, még úgy is, hogy én eleve kerülöm a japán játékokat. Míg a Vitára elérhető megfelelőik vagy tök új játékok vagy csak a közfelfogás szerint az előbb említett címeknek úgymond “”klónjaik”” és mivel ráadásul nem is befuttatott címek, így a többség figyelme ki is kerüli őket. Kb. mintha azon menne a vita (mármint most nem a PS Vita), hogy kár, hogy Xbox-ra nincs Uncharted, de ott van a Tomb Raider. Vagy a God of War vs. Dante’s Inferno. Vagy a GTA vs. Sleeping Dogs.Rendben van, hogy vannak alternatívák, de ha nincsenek meg a húzónevek, az előbb-utóbb meg fog látszani a közvéleményen és általa az eladásokon is. Mit művelt volna csak Japánban egy PS3-minőségű Gran Turismo vagy egy Monster Hunter a PS Vitával…. És azzal nekem ne jöjjön senki, hogy nem tudtak volna kiadni legalább 1 korrekt részt valamelyik részből. Mert hiába jött ki rá a (szerintem egyébként nagyon jó) Soul Sacrifice, mint alternatíva, annak idején, az ismeretlen név miatt szerintem még 1 millió sem ment el belőle.””uncharted-killzone 3DSre sincs szóval nem értem.””De Mario, Zelda, Donkey Kong és a többi nagy hírnevű Nintendo-system seller van rá dögivel. Semmi probléma nem lenne ezzel az “”Uncharted nélkül halott a Vita”” felfogással, ha a Sony nem ezzel a játékkal (meg az Assassin’s Creed-del, meg a Killzone-nal, meg a Tearaway-jel, meg a Resistance-szal, meg a CoD-dal stb.) promózta volna a gépet nyugaton a megjelenése előtt. (Még egyszer: nyugaton.) De most képzeld el azt, hogy mondjuk jövőre az összes komolyabb JRPG-fejlesztő elállna a Vitától és helyette mondjuk neked nem tetsző/téged nem érdeklő nyugati címek lepnék el a konzolt. A hírhez hozzászólva: a fentiek alapján gondolom lehet sejteni, hogy nekem mi a véleményem az egészről. Felőlem jöhet egy Vita 2, de hogy nem fogok még egyszer a premierkor Sony-handheldért (meg úgy általában bármilyen konzolért) sorba árni és 100+k-t kifizetni, az hétszentség. Majd 2-3-4 év múlva, az eredeti ár feléért és amikor majd játék is lesz rá dögivel.De egyébként Yoshida, a Sony egyik fejese kimondta, hogy ők nem gondolkodnak új handheld gépen. (Bár egy PS4 Portable-t elfogadnék vagy ha a PS5-öt ilyen Nintendo Switch-féle megoldással csinálnák meg.)”

   • “””Jó gép a vita…. csak a sony beáldozta a ps4 sikerének az oltárán.””Ott a pont, én is így gondolom.Voltak is arról hírek (nem is egy), hogy állítólag készült még egy Uncharted a PS Vitára, de a Sony leállította a fejlesztést és átirányította a csapatot a PS4-es fejlesztésekre. (Ebből lett a Days Gone.)Meg hogy elvileg egy inFamous is készült volna rá, de mint látjuk, annak is reszeltek.A Killzone-os csapatnak is volt valamilyen játéka még fejlesztés alatt Vitára, de a PS VR-os címek fontosabbak voltak a Sony számára.Igazából, ha üzletileg nézném, én is ezt csináltam volna. Jelenleg a PS4-gyel behozhatatlan előnyre tettek szert, olyanra, amit a Vitával valószínűleg nem tudtak volna elérni. Így (sajnos) érthető ez a döntés.”

    • Egyet érte cell pajti :DA psp generáción is a monster hunter billentette át a ds- ellen a mérleg nyelvét.Az volt a gond, hogy az erősebb vitára sokkal több meló lett volna megcsinálni a monster huntert mint fogni a psp-r részt, melózni rajta egy picit és kiadni a fantasztikus 3ds-re 😀 onnantól kezdve meg nincs az a kiadó aki annyi lóvét fizetne egy portért.Kaptak a japán ps vita tulajok is monster huntert G-t.. .csak az a ps3 legszarabb online rész full online portja volt….. és bár 4G ide vagy oda, egy online mmo-t nem nagyon lehet .

 14. Nem PS Vita 2 kell, hanem több nagy játék PS Vitára. A grafika már ott sem rossz, a PS4-re megjelenő indie-ket a mostani is futtatja lazán. Csak az AAA játékok hiányoznak róla.

 15. Ha lehetne vele telefonálni is , akk igen . 🙂