Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation Plus – Online Storage

Nem ok nélkül volt hosszabb karbantartás a [B]PlayStation Network[/B] rendszerében, nyomós érvek szóltak mellette, hisz ma reggel felkerült a legújabb PS3 System Software Update, verziószám szerint a 3.60-os verzió.A korábbi frissítésekkel szemben a legújabb verzió egy igen hasznos funckióval toldja meg az amúgy is bőséges tartalommal büszkélkedő XMB menüt – ez pedig nem más, mint az [B]Online Storage[/B] szolgáltatás, melynek köszönhetően mostantól a játékmentéseket nem csak saját gépünkön, hanem online is tárolhatjuk. A legfontosabb az, hogy ezáltal nem vesznek majd el mentéseink, továbbá bármelyik gépen előhívhatóak lesznek. Persze azért nem kell egyből örömtáncot járni, mert a szolgáltatást nem adják ingyen – szükséges hozzá [B]PlayStation Plus[/B] előfizetés. Itt meg is jegyezném, hogy eme szolgáltatás nélkül is minden tekintetben megéri rá előfizetni, de erre majd kitérünk hamarosan egy vaskosabb ismertető formájában.[29236]Tárolás tekintetében jelenleg 150MB-nyi adatot menthetünk, avagy ha számokban mérjük, legfeljebb 1000 darab mentést készíthetünk. A másolásvédelemmel ellátott mentéseket is tárolhatjuk online, azonban azokhoz csak 24 óra elteltével férhetünk újra hozzá. Mellesleg a funkció használata roppant egyszerű, hasonlóképpen kell elképzelni, mint mikor hordozható adathordozóra másolunk ki mentést, csak itt rendelkezésünkre áll egy Online Storage mappa.Mivel az [B]Online Storage[/B] szolgáltatást csak [B]PlayStation Plus[/B] felhasználók vehetik igénybe, így sajnos mi magyarok ebből ki kell, hogy maradjunk, hisz nálunk egyelőre még a Store sem érhető el, így ennek függvényében a fizetős szolgáltatásra sem íratkozhatunk fel. Nekünk marad a bizonytalanság és a folytonos reménykedés a mentett állások biztonsága miatt.Az új frissítés az említett szolgáltatás mellett újabb védelmet is nyújt a PlayStation 3 jogtalan használói ellen, továbbá az eddig csak tíz percet engedélyező automatikus kontroller kikapcsoló funkció idejét is több, választható periódusra lőtték be.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez egy hasznos ám meglehetösen drága dolog! A másik viszont, hogy mért nem tudják már az idióták belerakni a nyelvekbe ezt a rohadt magyart! A tibeti meg a kinai krix-krax-ok után màr nemhiszem el, hogy nehéz lenne! Hogy B@#^&* meg a jo k&^ÇÆ* A#@$%æt!!!

 2. akkora baromságegy normális böngészönek jobban örültem volna szerintem a ps3-nak ez a legnagyobb hibája 100e ft ér lehetett volna jobb böngészö is .egy pentium 1 es gépnek jobb a böngészője

 3. Én inkább arról álmodom, hogy a magyar PS tulajok összedobják a pénzt és csinálnak egy magyar PSN-t. Lehet hogy nem lesz rajta még mindig STORE, de aki adott bele lóvét, az kap ingyen tárhelyet a mentéseinek…. 🙂

  • Ezt a magyar psn ( tudtommal nincs olyan hogy angol psn- vagy amerikai psn ) hogyan gondolod ? A Store és a Psn az nem ugyan az . Az egyik a hálózatot jelöli . Ami Magyar accal is elérhető. A másik a helyet ahol tudsz vásárolni. Ráadásul szerinted mikor engedi meg a Sony saját hálózat létrehozását ?

   • “Nem tudom hogy vannak kiépítve a hálózatok, de szerintem a régiók külön hálózatok, bár egymással mégis össze vannak kötve. Ekkora méretekben nem tudok gondolkozni, és nem is az én szakmám ez.Abban egyetértek veled, hogy a store és a psn nem ugyanaz. Lehet rosszul fogalmaztam.Én úgy gondoltam, hogy Magyarországról valami butított store-t érnél el a PSN-en keresztül. Mondjuk nem lennének rajta vásárolható játékok (esetleg csak a magyar fejlesztőcsapatok munkái). Ehhez szükséges hardvert mi magyarok dobnánk össze és tartanánk fent. A kérdésedre meg a válaszom: soha :(Mint írtam, “”álmodom””. Ez egy álom. A valóságban nem hiszem, hogy megvalósul.Ennyi, meg van kötve a kezünk, és ahogy látom jó szorosra húzzák rajta a kötelet és egy adott irányba terelnek minket. Nem hiszem, hogy pénzbeli akadálya lenne a magyar store-nak. A menedzsment mást tart fontosnak. Gondolom a Sony Hungary-nál is találnánk támogatót, de ha az anyacég nem bólint rá, akkor csak a fenekünk csapkodhatjuk a földhöz.”

 4. Van ez a szavazz, hogy mi szeretnél a SONY-tól…na szépen miden jobb ötletet amit belőttek oda a felhasználók sorban fizetőssé tesz a SONY.Gratuláció. Ha már saját kútfőből nem ment majd a lelkes játékosok megoldják helyettünk. Oh yeah!

 5. a játékot és a játékosokat is figyelembe kellene venni, elhiszem hogy kell a profit nagy a verseny stb stb, DE például a játékok közötti csevegés már tényleg olyan alap, könyörgöm, xbox, pc már RÉG tudja, wii az más célközönség..nem érdekel hogy a sony japán cég meg hogy a japán játékosok maradi és maguknak való lolicon imádok, én és még nagyon sok társam egymás fülébe akar sugdosni perverz dolgokat miközben az 1ik killzone 3-azik :P, a másik netezik!!!, a 3. killzone 2-zik :PP, a negyedik meg csak simán dumálni akar…

 6. Most már jöhetne a Magyar Store is!

 7. Egyszer tudnátok valaminek örülni és nem csak károgni mindenért, tisztelet a kivételnek.

 8. “””Tárold online a játékmentéseidet!””Tárolja a halál!””…a legújabb verzió egy igen hasznos funckióval toldja meg…””Azért ne feledkezzünk meg a többi susmusról sem, konkrétan arról, hogy gyakorlatilag innentől kezdve a pénzért vásárolt konzolod tulajdonképpen nem is a saját tulajdonod…és egyesek még fizetnek is ezért! Na EZ a no comment! :D”

  • Ha valamiért pénzt adsz ki, még nem jelenti azt automatikusan, hogy teljesen a tiéd. El kell olvasni az apróbetűs részt, hogy kiderüljön te a készülékért, vagy a készülék használati jogáért fizetsz…Van már ilyen, és lehet, hogy a PS3 Slim Plus, vagy tudja mi lesz a neve az újabb konzolverziónak, már csak így lehet megvenni.

   • Ha ezen a véleményen vagy, akkor légy oly kedves nálunk is vásárolni, és garanciális problémád esetén majd én idézem elmés kommentedet…fogyasztóitársadalom(birkák) rulez!!!

 9. Amúgy ez a 150 mega iszonyat kevésnek tűnik, mert van olyan játék mentésem, ami 6 mega, és ez _egyetlen_ mentés.

 10. Jó ötlet az online mentés, de én csak 1 játékot mentenek oda, a Bayonetta 120 órás mentésemet, a többit nem tartom annyira fontosnak. Pendrive-ra sajnos nem lehet másolni, de hogy most ezért fizessek évente 15k-t, az kicsit sok. Amikor a mai világban gmail lazán ad ingyen 7 giga helyet, akkor sony adhatná ezt ingyen.

 11. Ez nagyon hasznos kis funkció 🙂

 12. Én azt nem értem,hogy miért vannak írásvédett mentések..A játékok fejlesztői,a kiadók vagy maga a sony gondoskodik erről a kiszúrásról??

  • Írás védett mentést megértem, kilehet játszani a mentéseket és hullik az ingyen trófea… Több olyat is láttam, hogy az 50 trófeát 1 játékból 4 perc alatt szerezte valaki.

   • Pl. a DS2 mentése sem írásvédett, mégsem lehet másik profillal betölteni. Az a megoldás miért nem jobb 100x mint a másolásvédelem??? Hogy nehogy a paraszt magának tudja backupolni, ha beszarik a hűtésileg túlméretezett PS…

    • Nem fogok tippeket adni, de szinte mindent be lehet tölteni.Egyrészről megértem a másolás védelmet, más részről nem.Mi sem örülnénk ha elveszne akár 1 mentés is, még ha az életbe nem játszunk a játékkal többé…

 13. Egy normális böngészőnek, normális flash támogatással jobban örültem volna. A cross game voice chat-ről már le is tettem. Valaki be tudja linkelni, hogy hol lehetett szavazni, hogy mi legyen a következő frissítésekben? (Emlékszem hogy volt ilyen, de nem találom sehol)

 14. Szemétség hogy ez is csak Plus-on érhető el… :SInkább lenne saját store-unk, és mindenki részesülne ezekben a bónuszokban, fizetős online mellett, mint X-éknél…

 15. UK accal lehet plus előfizetésed és ott megy a dolog reggel kipróbáltam. Martinnak írom , szerintem máshogy kellene fogalmazni , mert más hogy hivatalosan nem tudjuk használni és más az hogy Magyarországról nem megy.

  • “Hivatalosan nem tudjuk használni.A másik megoldás “”csalás”” – hivatalos hírnél nem szeretem belekeverni.Ha már hamis adatokat kell kitölteni, az már csalás, hagy ne közöljek ilyen hírt. Amúgy szándékosan nem írtam, hogy Magyarországon, hanem, hogy magyaroknak nem elérhető, magyar felhasználóknak! Kissé furán fogalmaztam, de szándékosan – ilyenkor utalgatok is, hogy legyen már nekünk is Store!”

   • nekem meg nem kerül semmibe, mert steamen leszedem a teljes játékot és ugyanúgy időlimittel játszható, sőtt még az accsikat is ki lehet szedni, aztán majd eldöntöm megveszem-e és hogy melyik gépre..

 16. Tegyük fel 90 nap után lejár a + szolgáltatásom. Addig fog rohalódni a szerveren, amíg elő nem fizetek újra? Vagy meddig őrzik ezt meg?Egy másik accomból bemásolok egy másolható mentést a plusoshoz, az is felmegy?

 17. Egy 100%-osan felesleges frissítés!:D

 18. Fölösleges opció – ott a pendriveTalán csak azokra a mentésekre lenne hasznos amik írás védettek

 19. Faszom a Sonyba, már az x-edik update, amibe semmi de semmi új hasznos funkciót nem tesznek bele, csak ilyen faszságokat. Basszák meg. Amiket az userek kértek azok bezzeg le vannak szarva.

  • Ezt a userek kérték.

   • Ha kértek is ilyet, a nyakam rá, h a cross game chatre, normális böngészőre, és még rengeteg másra több volt a voks. Ez milyen már, h vagy 4-5 firmware kijött, amiből 3ban volt olyan dolog, amit észre sem vettünk (védelem, ezazamaz), 2ben meg PSN-es szarságok. Aztán? Azóta csak butítottak a gépen (-linux), nem okosítottak. Ez a nagy büdös helyzet.

  • 100% IGAZSÁG!

 20. Ennyi volt. Több tíz órás RPG játékokhoz kapcsolódó mentéseimet (Demon’s Souls, valaki?) nem hagyom veszni. Engem ez győzött meg végleg. Sajnálom a magyar account alatt elért 14. szintemet, és a több ezer trófeámat, de nem tudok tovább várni, hello UK store!Kenchi mester, kösz az infót!

  • Több ezer? :O

   • elírtam sry, bronzból van asszem 1000+ trofim :)csak mindig felmerül bennem tudjátok, hogy hátha lesz itten magyar sztór, de kivárni, meg reménykedni… óóó báz 😐 így nem jutok 1ről a kettőre, a gép meg egy refurb 60-as, 2 éves lesz… ez meg tudjátok mit jelent.

 21. Még midig nem látom értelmét ennek a plusnak.

 22. “””Mivel az Online Storage szolgáltatást csak PlayStation Plus felhasználók vehetik igénybe, így sajnos mi magyarok ebből ki kell, hogy maradjunk””. Ezt IP alapján szűrik, vagy csak magyar account alatt nem használható?”

 23. Így már elgondolkodtató a Plus-ra való beruházás…