Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation Network – kötelező jelszócsere

Patrick Seybold, az SCEA munkatársa a hivatalos amerikai PS Blogon tette közzé az információt, hogy a PlayStation Network újraindítása után minden PSN felhasználónak – valószínűleg – új paswordöt kell majd megadnia a rendszerhez. A Sony szakemberei már dolgoznak az ehhez szükséges új firmware elkészítésén, ezért is kell még pár nap szünet a rendszer visszakapcsolásáig.Seybold szerint a PSN ID-khez kötött adatok két különféle táblán annak tárolva. Az egyik, melyet többszörösen kódoltak, tartalmazza az olyan titkos adatokat, mint például a PSN Wallet tartalma, vagy a bankkártyák adatai. Továbbra sincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy ezeket a hackereknek sikerült megszerezni, de ha sikerült is, a Sony szerint az adatokat nem tudják majd visszafejteni.A másik táblán a személyes adatok vannak tárolva, kódolatlanul. Ide is betörtek és megszerezhettek adatokat, ami kellemetlen eset, de a hackerek nem igazán tudnak visszaélni például egy születési évszámmal.A Sony jelenleg éppen átmozgatja PSN ellenőrző-szervereit, egy sokkal biztonságosabb helyre.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. nekem meg cseh accountom van, egy plzeni kocsmában lakom……. otthon, édes otthon)

 2. végre megjött nekem is a mail:) angolul, mert a new yorkban lakom^^

 3. Arra az email címemre kaptam a MAGYAR nyelvű értesítést amivel nem is regisztráltam PSN-re. Igaz ezt a címemet használom a legtöbbször. Na erre varrjatok gombot.Egyébként köszönöm a Sony-nak ezt a figyelmességet, türelmesen várom a rendszer újraindítását.

 4. De annyira aranyosak, hogy ezt ma magyarul is elküldték! Köszönöm! Ez volt a legfontosabb!

 5. sztem nem befolyásolja a ps4 megjelenést, akkor adják ki amikor üzletileg jónak gondolják! (sorry a double postért, de nincs szerkesztés)

 6. jelszo kell és nem adress:)én tudom, bebebe ‘-_-‘

 7. Előre látom ez miatt is cirkusz lesz, mert sokan már azt se tudják mi a jelszavuk vagy, hogy milyen e-mail címet adtak meg anno. Nem tudom, hogy tavaly vagy az előtti évben volt olyan fw frissítés, hogy meg kellett adni az e-mail címet és jelszót újra. Akkor is volt belőle cirkusz főleg a 15 év és az alattiak részéről.

 8. trololo

 9. Két account jelszót már megváltoztattam holnap jön a harmadik!

 10. :] szep…. A Jelszo a legfontosabb… Nem lehettek ennyire felelotlenek.. Aki nem tudja kerdezze a hekkereket XDD

 11. Örülök, ha tudom a régi jelszót mindegyik accounthoz. De az sem biztos… De remélem nem lesz kötelező megváltoztatni.

 12. Reméljük akkor minél hamarabb visszaköltözhetünk harcemezőre! 🙂

 13. no problemo. úgy látszik már lassan-lassan újra lélegezni fog a psn, remélem talpra áll a cég és óvatosabb lesz a jövőben.

 14. Mi van ha a régi jelszavamat írom be újra?

 15. Kamu email cím és a jelszavamra sem emlékszem…

 16. basszus azt se tom mi a szar a jelszóm valami 18 karakter

 17. Remélem az új jelszóhoz elég a régit megadni és egyéb adatot nem kér, mert azokra már nem emlékszem, mondjuk ha email-re küldi, akkor ok.

 18. en majd beirok egy 1-est a mostani jelszom moge aztan ennyi.

 19. Én még a jelszavam se tudom , számít ez valamit ?

 20. Még ha emlékeznék a jelszavamra…. 🙂

 21. Csak eztán ne kelljen újra leállítani.

 22. cseréljen a f***om nagyon nem izgat az se érdekel ha nem lessz már psn

 23. Hát én szerintem nemvágom mi a jelszavam xd nabazzeg m1 xd

 24. A hackerek miatt rengeteg pénzt bukott a sony szóval szerintem emiatt 4-5 év mire kijön a ps4…Persze ez csak magánvélemény és remélem, hogy nincs igazam.

 25. felőlem minden adatot vihetnek. Ha meg keresik hol lakom, akkor valahol Washingtonban kötnek ki… 😀

 26. “””Kérem adja meg a régi jelszót!””És aki nem emlékszik rá? :DSzerencsére én tudom. :)”

 27. Alap lesz a jelszócsere!!

 28. Szegény Japánok, nem elég a földrengés ….

 29. Örülök, hogy végre tájékoztatnak minket. A legszarabb az volt az egészben hogy nem lehetett tudni semmi biztosat.

 30. Uh csajok, most mind lebuktatok, hogy milye vének is vagyok XD

 31. “de miert kell ennek 6 “”cikket”” kesziteni? siman bele lehetett volna rakni az osszes infot egy, max kettobe :/”

 32. Alap a jelszó csere. De kedves tőlük, hogy erre még erőteljesen fel is hívják a figyelmet!Egyre biztatóbb a helyzet, az a pár nap még belefér!

 33. Bódog offline PS2-es idők… 🙂

 34. na egész felpörögtek az infók stb akár 1-2 nap múlva lehet lesz psn?:)

 35. A személyes adatok nem titkosítottak. Kiváncsi lennék a hekkerek arcára mikor szembesülnek vele, hogy egy börgerkingben él az angol alteregóm, az amerikai meg egy budhista szentélyben valahol NY. 😀

  • egész jó az enyé(i)m A New Orleans-i Superdome-ban és a Brighton-i Starbucks-ban él(nek). Amúgy most váltottam jelszót két hete kb .. most visszaváltom a régire 😀

 36. Pedig már úgy megszoktam az 1.,2.,3.,4.,5 -öt…

 37. Most már igazán történhetne valami…

 38. Nem akarok rosszindulatú lenni, de ha ugyanolyan jól titkosították, mint a PS3 HW kulcsait, akkor baxhatjuk.

  • Aha, 4 évig nem törték fel a rtendszert, tényleg szarul volt titkosítva. Mennyi is volt a Box meg a Wii? Egy hónap? Kettő? Hülyeségeket ne írkáljunk már. Azzal meg senki ne jöjjön, hogy nem akarták feltörni… Persze, mikor nem volt olyan konzol amit ne törtek volna fel az elmúlt 20+ évben. Szóval hülyeséget ne beszéljünk már.

   • Jogos. De talán a Sony itt hibázott! Mindent fel lehet törni, csak idő kérdése. Nem szabad ülni a babérokon, és elhinni, hogy ezt még(!) nem törték fel. Nekik sikerült a legbiztonságosabb rendszert létrehozni. Ha 4 évenként törik fel a rendszert pl, akkor talán 3 évente csinálhatnának egy hasonló teljes generált (persze nem 2 hetes leállással), és máris kész a tuti. Ez akarás kérdése!

    • Azért a sony nem szokott ülni a babérjain. Az összes firmware rést, amit találtak a rendzeren, napokon belül orvosoltak…

     • Folyamatosan javítják. Tudom. De ha a mostani változások biztonságosak lesznek (egy ideig), akkor ezt meg lehetett volna előbb is csinálni. Ha javítod az előzőt, a hecker is javítja, amit elkezdett a feltörésben. Ha újracsinálják (mint most), akkor a patkányok is újrakezdik. Nyilván nem új PSN-t kell csinálni évente, de legalább komolyabb változást eszközölhetnének bizonyos időnként. Én egyébként még ezek után is bízom bennük. Kell egy pofon, hogy felszívd magad!!!

     • Az biztos, hogy jól jön majd ez a pofon nekik, bár a japók nem arról híresek mint a májkroszoft, hogy ha egyszer feltörték, akkor az úgy is marad.A hackerek meg mindig egy lépés előnyben vannak, mert ők határozzák meg az irányt, amin haladva keresik a réseket. A fejlesztő nem biztos, hogy ugyanezen az úton keresgéli a saját rendszerében a rést.

     • Pontosan! Nem a rést kell keresni egy adott programban a Sonynak, hanem valami gyökeres módosítást csinálni. Ha kell 2 évente. Ha valakiknek van rá pénze, akkor azok ők. Ha valakik ezt meg tudják csinálni, akkor ők biztosan…Könnyen beszélek róla, mert nem ismerem a PSN programozását. De ha 2 hét alatt megoldják, akkor ez szerintem magáért beszél. Így milliárdokat buktak, a változtatások ennek töredéke lenne.

   • Kár, hogy nem olvastad a többi hozzászólásom a témában.

   • Ja és ha kicsit utána is olvasnál a dolognak, akkor értenéd azt amit írtam.

 39. Csak okosan srácok.NE csináljatok semmi hülyeséget.