Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation Neo – a cél, hogy ne szökjenek PC-re a játékosok

Annak ellenére, hogy a Sony viszonylag csendesen megerősítette E3-as konferenciája előtt a [b]PlayStation Neo[/b] létezését, magán az előadáson nem jelent meg. Ennek egyik oka az volt, hogy még igazán nincs mit bemutatniuk a “felső kategóriás” készülékkel kapcsolatban. Andrew House PlayStation főnök azonban elárulta, hogy mi is az egyik fő oka a felturbózott konzol megalkotásának.[i]”Úgy éreztük, hogy volt egy lehetőségünk átgondolni a hagyományos életciklusokat és a 4K technológiát. Azt mondtuk, hogy íme egy alkalom a normális életcikluson belül valami mást kínálni, valamit, ami egy picivel jobb, a piac egy olyan részének, amely számára ez fontos.””Eddig mindig azt láttuk, hogy a közönség magja hajlamos a felső kategóriás PC-khez közeledni egy idő után, ugyanis bizonyos embereknek a legkiválóbb grafikai teljesítmény kell. Így ez nagyszerű mód arra, hogy ők is a vonzáskörünkben maradhassanak.”[/i]A szóbeszédek szerint a PlayStation Neo idén kerül piacra, az év végéig pedig szinte havonta lesz egy konferencia, ahol bemutathatják.[i]Forrás:[a https://www.theguardian.com/technology/2016/jun/15/playstation-boss-andrew-house-ps4-neo-microsoft-scorpio]The Guardian[/a][/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “Én nem értem ezt a nyafogást, hogy “”na köcsög Sony, most jól kitolt velem, mert most vettem ps4-et””… eleve, ha valaki tud venni egy ps4-et, akkor nem nagyon tud kitolni vele senki 😀 na de tényleg.. engem se vet fel a pénz, én is úgy spórolom össze mindenre, nagyon nehezen és lassan. DE! Ha van pénzem arra, hogy egy ilyen luxuscikkre (mert az, akármennyire is tetszik, meg “”kell””), és meg is veszem, akkor nincs okom nyavalyogni. Megvettem, kész. Hogy jön egy picivel jobb? Mindig jön. Ilyen felfogással semmit se vegyünk, mert mindennél lesz jobb 2 hét múlva, főleg a telefonoknál manapság. Szóval majd meglátjuk, mi lesz ebből. Ugyan én nem vettem még ps4-et, de épp tv vásárlása előtt álltam, és hallottam, hogy lesz PS4 Neo… hát naná, hogy egy 4k-s tévét vettem. Jó húzás volt a Sony részéről, biztos sokat kaszáltak vele. És ami legfontosabb: azért a pénzből, amit a 4k-s tévék gyártói fizetnek majd a Sonynak, nekünk is csurran majd egy keváske, játékok formájában :)”

 2. Elvesztem a végén a hitem a konzolokban. Ez most pont ellentmond a konzolok lényegével. Mindegy, max nem veszem meg.

 3. Mikor a jelenlegi konzolok startoltak, váltottam volna azonnal ,de mégsem, mert semmi ex. nem volt ami érdekelt volna, így vártam. Aztán szép lassan elfogyot minden ps3-ra, és elkezdtem használni a pc-m aktívan játékra (nem csak HS, meg pár rts.). Szóval, jöttek az első multi címek (pl. shadow of mordor) és minden futott 1080/60/ultra, high (azóta volt egy kis upgrade, de a helyzet ugyanez.). 2 év alatt aktív steam használó lettem, és bizony psn/live le van maradva… Nem picit… Voltak játékok amik még az előző genben jelentek meg és ps3-on nyomtam őket, de nem bírtam elhagyni őket (pl.Borderlans2) és bizony a definitív kiadások se szagolnak a közelükbe (na jó talán a közelükbe… úgy alsó fartáj környékére. 🙂 ). szeretnék ps4-t, de eddig csupán pár ex. érdekel (Until Dawn, Bloodborne, AlieNation, Horizon Zero Dawn). Ha lesz, vagy 10 játék veszek is. Neo-t, vagy alapot? Amire épp szükségem lesz a címekhez, amik érdekelnek.Végül:Troll On!https://www.youtube.com/watch?v=jLvf1KYHYNQ

 4. Na most akkor mondja meg nekem valaki, hogy miképp lehet fejleszteni párhuzamban két gépre, úgy hogy a minőség marad maximumon mindkettőn? Azért mert 4K attól még nem szebb ha csak élesebb, vagy itt mindenféle effekthalom is lesz? A grafikabuzik meg kapják be, emlékszem anno mennyivel élvezhetőbb játékok voltak. Grafix vs Játékélmény 1:0 Hajrá degeneráció, nem kell érteni, csak legyen szééééép, aztán majd fogják a kezedet, hogy tudd melyik gombot kell megnyomni a kettő közül…

  • Úgy, hogy nem változtatnak az architektúrán, csak erősebb hardvert tesznek a gépbe. Az újon pl ultrán fog futni a játék 1080p-ben 60 fps-el, a sima PS4-en meg leveszik a grafikát, hogy fusson stabilan.

 5. Ez a PCvsPSvsXbox parttalan vitája engem a 90-es évek végére emlékeztet, amikor a hifisták azon marakodtak, hogy most a DVD Audio a SACD vagy a Bakelit jobb. Közben jött egy olyan generáció, amelyik lekábelezte a minőséget, és a netről letöltötte MP3-ban a zenéket. Míg itt azon megy a vita, ki hogy lett átverve, addig a mobilos piac bedarál minket…..

  • Azért ez nem teljesen így van! A videójátékpiac virágzik. Már kitört a beszükült kockák köréből és nagyon széles rétegeket mozgat meg! Nem véletlen,hogy a mostani konzolok minden idők legjobb eladásait produkálják! Persze a mobilpiac eszméletlenűl szárnyal de a videójátékpiac se panaszkodhat!

 6. Nem értem az embereket komolyan! Folyamatosan megy a nyavalygás mindenhol,hogy gyengék az új konzolok. Nincs 60fps meg szar a felbontás! Nem csoda ha a konzolgyártók léptek. Őket csak a profit hajtja ha azt látják mindenhol,hogy az emberek gyengének tartják a konzolukat rendben dobjunk ki egy erősebbet! Hisz erre van igény. Számomra a konzol mindigis a játékról szólt!Szarok a felbontásra meg az fps-re! Csak legyenek szuper játékok.

  • Tehát ha a következő része a kedvenc játékodnak 1 FPS-sel menne 640×480-on, te akkor is bólogatnál?

   • Lehet sarkítani a témát , de azért közel sem tartunk ott.

    • Nem arról volt szó, hogy hol tartunk, hanem hogy valaki azt állítja, hogy őt nem érdeklik az adott paraméterek. Ami valószínű legalább annyira sarkítás, mint az én kommentem.

 7. Egy bika pcn mindíg szebbek lesznek a játékok, ezt mindenki tudja. De az, hogy elkezdem nyomni a Daying Light ot (ps4 en) multiban. A 3.ember megjelenésekor olyan mintha slow motiont néznék! Egyszerűen nem bírja, ennyit tud! Az uj már nem is nextgen? Hanem felső kategória ? Szánalmas…. Akkor innentől nekem fapados ps4 em van? Alsó kategória

  • Sztem ez csak programozási gond. Nem hiszem el, h a Battlefront, ami jóval szebb mint a Daying Light, több embert efektekkel együtt lassulás mentesen lekezel, azt meg nem tudja.

 8. “Mekkora lenne, ha tennének bele egy “”sárga kazettás”” slotot. :DEgyébiránt még korai bármit mondani.A melyik a drágább kérdéskörhöz: Az tény, egy bika pc felépítése drágább mint egy konzol. Cserébe viszont egy ps4 játék ára 19.990.- pc-nél 10 max 15.000. Döntse el mindenki mire mennyit költ, de ha utánaszámolna valaki egy generiáció végén kb ugyanazt az összeget kapná. Így az exklúzív játékok döntenek. Amiből minden platform fogyóban van.”

 9. Ez egy akkora kamu szöveg. Még több pénzt akarnak kicsikarni az amúgy is sikeres konzolból. Eladják újra, még drágábban ugyan azt.

  • Nem kamu szöveg, ez így volt megtervezve. Már akkor is tudták, hogy akarnak kiadni egy erősebb PS4-et, amikor még a PS4-et ki sem adták. Már a sima PS4-et is szándékosan így tervezték meg, hogy legyen gyengébb, mint amire egy generációs lépésnél számítani lehet, így teret adva annak, hogy legyen hova erősödni, hogy majd egy jóval erősebb PS4 is kijöhessen és legyen elég különbség a kettő között, hogy ezt is meg akarják majd venni.

  • Nem kell megvenni ha nem akarsz magasabb felbontást meg fps-t. Nem lesznek neo exkluzív játékok, minden jönni fog mind2-re.

   • Valóban nem kell megvenni a gépet. Csak tudod ez az egész nagyon köcsög húzás számomra. Pont azért játszom konzolon és nem pc-n, mert itt ha megveszem az adott gépet akkor (ha nem döglik be) teljes értékű játékélményt kapok minimum 6-7 évig. Most meg ha teljes értékű játékélményt akarok, akkor vegyek új gépet, mert azon jobban fognak futni a játékok? Magánvélemény, rem befuccsol ez az egész Neo projekt, és belátják a készítők, h nekünk nem ez kell, hanem jó játékok.

 10. “…..hagyjuk mááán ezt a PC-n szebb témát inkább mondjuk azt,hogy “”másabb””, aki meg a vizualitásra élvez az élvezzen ha ettől boldog, számomra a PS4 totál király így standard állapotában, a PC gémer világot meg magasról szarom le ……:)”

  • Az egy dolog, hogy szebb. De nem is esik 20 FPS-re le néhány játék, mint teszi azt PS4-en.Ha pedig lehet választani, hogy ugyanazt a játékot szép grafikával játszod végig, vagy középszerűvel, akkor te is az előbbit választanád szerintem.

 11. A PS3-at még darabonként veszteséggel adták el (drágább volt a hardvert legyártani és boltokba vinni, mint amennyiért eladták), aztán persze szoftverekkel visszahozták a veszteséget profittá, de a PS4 már kezdetekkor is olcsóbb előállítási költségből állt, mint amennyiért kapható volt, szóval ez is azt bizonyítja, hogy gyengébb volt már akkor is a hardver, mint amilyen áron volt, ráadásul azóta sem nagyon csökkent a PS4 ára, az előállítási költsége viszont minden bizonnyal lényegesen. És még így is sokkal többen veszik. Nagy profitot kaszál ezzel a Sony. Arról nem is beszélve, hogy a semmiért kell fizetnünk évi díjat, ami a PS3 idején még ingyenes volt, de a mostani Plusokhoz még normális játékot sem adnak. Nagy ravaszság megy itt.

 12. Ez azért van, mert a PS4 már megjelenéskor is viszonylag gyenge hardverből állt… éppencsak vetekedett az akkori PC-kkel. Nem előzte meg a korát, mint a korábbi PS-ek. Hamar elavul, de cserébe már a kezdetekkor is megfizethető áron volt (bár a hardver gyengesége miatt még olcsóbb is lehetett volna, ráadásul azóta se nagyon csökkent az ára…). Nem csodálkozom.

 13. Ha ez idén megjelenik, akkor 2 év múlva jön majd a PS4 Neo 2?Csodás.

 14. Persze..szóval az új ps körülbelül 300 ezer ft lesz? mert ahhoz ,hogy 3-4 évig jó legyen maxon ennyire jönne ki legalább.Bár már volt hasonlóra példa..emlékeztek a ps2 annó mennyivels tartolt!?

 15. Elmehet a sony a búsba még mindig! Minden kutyaf@szát remasterkednek amik meg a kedvenceim voltak azok sehol. Csak ilyen high end marhaságok. Áhhh…

 16. Az is lehet, hogy jobb lesz mint az uj xfos. A sony lepes elonybe van, az m$ azon szorgoskodik, hogy vki vegye az x-et. A sony nyugodtan raerne jovo e3-on mutatni egy utos gepet es az m$ mehetne a sarokba sirni.Sok a talalgatas, majd kiderul mikor lesz a villantas, de remelem csak jovore, addig meg a feladat adott.

 17. Egyszerű, tegyék szabadon fejleszthetővé a PS4-et, mint egy PC-t, aztán mindenki annyi tesz bele, amennyit szeretne.

 18. ne új gépet csináljatok more, ha meg csináltok akkor bika legyen, ne ilyen hangyfasznyival jobb tákolmányt, meg nem ártana egy normális psn is…..

 19. jó lesz nekem a skorpió multi játékokra, alap ps4 meg az exk címekre.

 20. Ha tele lennék mint a déli busz akkor már rég lenne egy 4k képes pc-m amin zúznám a witcher 3-at egy két méteres tv-n 90 fps-sel. Én örülök a gépnek mert talán teljesül a vágyam pc vásárlás nélkül is 🙂

 21. most egyébként a ps4k pletykált megjelenése és a sivatagi szúnyog megjelenése között van 1 év? mert ha igen az elég érdekes lesz…

 22. Ezt a dumát…behalok…takarogggggynak már…há legyen már vér a pucájukban és vallják be hogy elkapkodták a PS4-et és/vagy összehányták…komolyna nem értem miér tnem lehet egy brutális erőművet megépíteni, amivel elleszünk jópár évig…mer az hogy a 60 fps még mindig komromisszum kérdése…az vicc. De a nagyobb baj hogy sok esetben a 30 sincs meg…(se a 20…xD)

  • Mert drága lenne.Ha 3 éve összeraktak volna egy gépet ami még ma is tudna 1080/60-ban vinni mindent durva graf mellett, akkor nem 400€ lett volna a gép premierkor hanem 7-800€. Már az XO 500€-s árán is lázadt a tömeg.

   • Sőt, még a PS4-et is sokan drágának tartották ezen az oldalon is…

   • pontosan. a PS3 majdnem belebukott az elején, a magas induló árba meg az egzotikus felépítésébe. Sajnos hiába jó a PS4 ha igazán csak a 1st party stúdiók tudják/akarják kihajtani…:/Teljesen logikus lépés a Neo, mert a PC kezd konzolosodni. Játszhatsz mindent kontrollerrel a tv-dre kötve, a MS behajtja az Xbox égisze alá (pl minden X exkluzív megjelenik rá), a Denuvo odavágott a kalózkodásnak, ergo bátrabbak a kiadók is, és a windows manapság már elég stabil játékplatformnak is mondható. Egyedül a MS vitt be a gamereknek egy gyomrost a kifejezetten fos Windows Store-ral ami minden szempontból vicc. Ha minden kiadó egységesen behúzna a Steam alá (de nem fog), az lenne a legoptimálisabb.

    • Az MS nemrégiben azt nyilatkozta, hogy későbbiekben Steamen is elérhetőek lesznek a játékaik.Itt a Sony még nagyon komolyan bemutathat az MS-nek megint.Ahogy mondtam, a prioritásokon lesz a lényeg. Az MS nagyon rosszul kommunikálja a Scorpiot és ez lehet a vesztük. Még semmi konkrétum nincs róla, de már azt mondják, hogy prémium ára lesz a gépnek, amin nem is csodálkozom ha tényleg 4K-ra mennek rá.A Sonynak csak annyit kell tennie, hogy nem erőltetik a 4K-t, hanem inkább rámennek az 1080/60-ra egy kicsit gyengébb hardverrel és így lényegesen olcsóbban tudják adni.A PS4 nem csak az erősebb hardver miatt volt sikeres hanem az ára végett is, meg mert az MS rosszul kommunikált.Simán lepipálhatják az MS-t eladásokban még gyengébb hardverrel is (lásd Wii az előző genben). Főleg, hogy most az MS búcsút intett az exkluzív játékoknak és minden jön PC-re is.

 23. Azért tök fura, hogy 2,5 évig nyomatták, hogy így gyengék az új gépek, meg úgy gyengék. Erre mindkét platform holder nyújt alternatívát reagálva a visszajelzésekre, de most meg az megy, hogy mennyire lehúzás meg hátba döfés. Meg majd mit csinálunk a régivel OMG… Amit eddig is csináltál vele mikor új gép jött ki.Meg úristen most majd biztos jön a ps4.1.2 meg a ps4.1.3.4.5. bla bla. Hát mi lesz itt kérem szépen varázsgömböt ide de gyorsan! Majd ha megjelenik a ps4neo meg majd az xbox scorpio, akkor majd a piaci kereslet eldönti, hogy mi lesz velük. Ha a tömegeknek bejön majd és veszik majd, mint a cukrot, akkor igen valószínűleg rövidebb időközönként jönnek majd hardver frissítések konzol fronton is. De ha a tömegek nem fogják venni, akkor ugyan olyan gyorsan letűnnek majd, mint ahogy feltűntek. Ezt, hogy mi lesz megjósolni egyenlőre lehetetlen.

 24. Én sem értem a felháborodást, inkább az érdekes számomra ha idén kijönne ez a PS4 az új box meg állítólag 4x erősebb a jelen gépüktől és az csak jövő karácsonyra jön.. akkor majd a sony újra kiad egy még erősebbet?? vagy mibe torkollik ez?! Egy biztos nekem PC- netezni van meg egyéb dolgokra egy két F1 moddon és SA multin kívül amúgy játékra kizárva!!!

  • MS nagyon hülyén kommunikálja a Scorpiot.Nemrég Phill Spencer azt nyilatkozta, hogy akinek nincs 4K TV-je annak nem fog semmit nyújtani a Scorpio mert a felbontáson kívül nem lesz különbség a sima Xbox One játékok közt. Ugyan olyan részletességgel, ugyan olyan fps-el fognak futni csak magasabb felbontáson. Na meg prémium ára lesz, szerintem 800€ alá nem fog menni.Ha okosan megjátssza a Sony akkor jól kijöhetnek.Már ha tényleg igaz, hogy a Neo gyengébb a Scorpionál.Először ki jönnek vele korábban, jelentősen olcsóbb lesz (4-500€) valamint nem erőltetik a 4K-t hanem inkább rámennek az 1080p/60fps-re minden játéknál magasabb grafikával akkor simán lenyomják az erősebb scorpiot.

 25. Amúgy fura ez a sony hátbaszúr mentalitás. A félévente megjelenő telefonokért ugyanezek teli vigyorral rohannak és kiadnak sokkal többet. Dehát kinek mi.

 26. Ha a játékok neon 1080/60-ba fognak futni, akkor lecserélem a premiere ps4-em. Ha csak 4k/30 lesz, akkor nem.

 27. …a másik, az e3-on minden PS4-en futott, akkor mi a ráknak a Ps4neo?

 28. Én vagyok az egyetlen aki nincs felháborodva ezen a Neo dolgon? :DJátszok tovább a PS4-en és kész, amíg jönnek rá a játékok.Nem kötelező első nap rohanni érte.Ha meg annyira durva gép lesz, hogy valami csoda folytán kőkeményen stabil 60fps-sel fognak futni rajta a játékok, és tényleg megéri a váltás, akkor idővel beszerzem. VR miatt nekem nem kell, mert az egy cseppet sem mozgat jelenleg.

 29. Amíg nem jönnek a kizárólag Neo-s exkluzív játékok, én addig nem fosok.

 30. A Sony mindig is tudta, hogy mit csinál ezt sem véletlenül lépték meg!Mi pedig mint mindig úgy is megvesszük, mert egy idő után még aki azt mondja, hogy nem kell a Neo jó a régi, ott motoszkál mégis milyen lehet mennyivel szebb és jobbak a játékok, ki van ez találva!

 31. “Én is kezdek gondolkodni egy PC vásárláson. Ugyanis engem az basz fel de nagyon, hogy gyakorlatilag minden generáció váltásnál “”dobhatod”” ki a régi játékaidat. Miért nem lehet egy olyan konzolt csinálni végre kedves Sony amivel az összes megvett játékod az összes generációból játszható?!?!”

  • Miért, a konzolodat is kidobod? Vagy ha veszel egy újat, akkor a régihez megvásárolt játékaid ezt valahogy érzékelik, és tönkreteszik magukat? 🙂

   • Kèt konzolt felesleges fenntartani

   • Nem tudom te hogy vagy vele, de én nem tartom meg a régi konzolokat. Szép is lenne. Már lenne vagy 10 konzol a szekrényben. Nyilván nem mind ps. A lényeg, hogy nagyszerű lenne, ha aktuális konzol lejátszaná az előző generációs játékokat is. Ez ilyen egyszerű.

    • Teljesen egyetèrtek

    • Tehát ugyan játszani akarsz a régi játékaiddal (és ha volt már 10 konzolod, akkor feltételezhetően mindenféle Nintendo, Sega és/vagy MS játékokkal is PS-en 😀 ), de a gépeket inkább eladod, mert ugyan minek azok. Aztán megy a sírás, hogy miértnemtudjalejátszaniahúszévesjátékomatapéjesnégy

     • Sírás a részemről még véletlenül sincs. Összekeversz valakivel. Azt láttom, hogy nem fogod fel az érvem, szóval inkább hagyjuk!

     • “””Ugyanis engem az basz fel de nagyon […] Miért nem lehet egy olyan konzolt csinálni végre kedves Sony amivel az összes megvett játékod az összes generációból játszható?!?!””:D :D:D:D:D:DDmi ez ha nem sírás? :D”

     • Ez bizony sírás a javából. Igazad van. 🙂

  • Mert akkor nem lehetne eladni a remaster/definitive-eket.

  • Ha eladod az előző konzoljaidat, az nem a Sony hibája. Nekem itt az összes PS, és akkor játszok a hozzájuk készült játékokkal amikor akarok.Persze értem, hogy sokan beszámíttatják a korábbi gépeket, amikor jön egy új. De gondolom vásárlásnál tisztában van vele az ember, hogy van-e visszafelé kompatibilitás vagy sem, és valóban megéri-e, sokszor fillérekért odadobni az öreg masinát.

  • Erre az a megoldás, hogy megtartod a régi gépet is.

 32. Sokan érzik hátba szúrásnak a Sony lépését a Neo-val, szóval lehet hogy éppen emiatt váltanak PC-re. Mert ezek után joggal hiheti mindenki, hogy cirka 3 évente kiadnak egy új gépet. Szóval eléggé megkérdőjelezhető Mr. House gondolatmenete ezzel kapcsolatban, de ő tudja…

 33. “””ami egy picivel jobb””?? Lol Tudtommal aki PlayStationt vesz, az a játékok miatt veszi! 4K ráérne genváltásnál, ami kb 3 év még legalább+ lenne addigra bőven 4K tartalom! Himi-humi felskálázott PSNeo 30 fps 4K, ami nem is natív fölös pénzkidobás 180-200 Ft-ért!Grat Sony!”

 34. Akkor nem fognak PC felé szökni a játékosok, ha nem adnak ki 3 évente új konzolt.

 35. Ez a különbség mindig megvolt. A ps2-ből mégis eladtak 120milliót. A ps4 pedig 3 év alatt 40millió felett jár.A pc és a konzol közt egyébként sincs egymást kizáró viszony.

 36. Ezzel a felfogassal fel evente lehetne hardvert cserelni.

 37. Mit értetlenkedtek. Igaza van sokan fordultak el a konzoloktól a PC felé. Teccettek volna az UC4 szintü játékokkal kijönni premierkor és nem így let volna.

 38. Ez nem egy microsoft konferencián hangzott el, mert kb úgy hangzik…

 39. Ez baromsag, de valamit mondani kellett.

 40. …erre 2 évvel ezelőtt kellett volna gondolni….