Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation – nagy eséllyel nem lesz új hordozható gép

Egy a [a https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2017-09-25/sony-vs-nintendo-playstation-boss-sees-limited-handheld-market]Bloombergnek adott interjúban[/a] Andrew House [b]PlayStation[/b] fejes újból kihangsúlyozta, hogy a vállalat a felsőkategóriás, nappaliban élvezhető minőségi konzol játékokra koncentrál.Shawn Layden, a PlayStation amerikai vezetője ugyan kifejtette, hogy a PlayStation Vita még nem egy halott platform, aminek fő oka az ázsiai siker, de a cég ettől függetlenül ismételten elmondta, hogy az ottani piac egyes részeit leszámítva a kézi konzolokat az okostelefonok és hasonló készülékek váltották le. (Sőt, maga a Sony is elindult abba az irányba.)A Nintendo Switch sikereinek fényében kérdezett rá House-nál a Bloomberg arra, hogy esetleg változott-e az álláspontjuk. “A Nintendo gép egy hibrid készülék, amely más megközelítést és stratégiát követel. Nem látjuk, hogy Japánon kívül nagy piaci potenciállal bírnának a kézi konzolok” – mondta House.[i]”Kulcsfontosságú tényező ebben a témában az okostelefonok és olyan készülékek felé való életstílusbeli elmozdulás, amelyek állandóan velünk vannak.”[/i]Ezen túl House egyébként úgy gondolja, hogy a Nintendo nem veszi el a Sony “részesedését” a piacból, hanem pont, hogy többet ad az iprahoz.[84685]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “Azért nem lehet mindent a telefonokra fogni! Biztos, hogy jó pár potenciális vásárlót elszívtak ezek a készülékek a $ony és a Vita orra elől, de szerintem jóval több vásárlót vesztettek azzal a mostoha stratégiával, amivel a Vitát próbálták nagy tömegnek eladni.Sokkal többet ki lehetett volna hozni a gépből, ha nem adják fel 3 éve az exkluzív fejlesztéseket és nem engedik el a nagy 3rd party kiadókat. Aztán ha így sem ment volna el nagyobb mennyiség a gépből, akkor igen, akkor én is azt mondom, hogy a piac átalakulása lett volna az egyedüli értelmes magyarázat arra, hogy miért nem szerepelt úgy a Vita, ahogy kellett volna.””Külön utakon jár a Nintendo”” -> mióta piacon van, a Switch-re gyakorlatilag minden hónapban megjelenik egy 85+ -os összértékelésű szoftver és nem is lett az első publikus rendezvényen úgy elfelejtve, mint anno a Vita (E3 2012). Folyamatosan szállingóznak rá a bejelentések és egyre több nagyobb kiadó is lehetőséget kezd látni a hardverileg az asztali gépekkel szemben egyébként jelentősen alulmaradó hibrid konzolban. Gyakorlatilag én azt látom, hogy a Nintendo pontosan azt csinálja a Switch-csel, amit a $ony-nak is kellett volna anno tennie a Vitával. Megmondom őszintén, örülök is neki nagyon és remélem, hogy a Switch tényleg olyan nagy siker lesz, mint amekkorát most jelenleg az elemzők jósolnak neki. Azt sem tartom egyáltalán elképzelhetetlennek, hogy az első évfordulóra beelőzi a Vita 5+ év alatt hozó számait. Főleg, ha addigra kijön valami giga nagy system seller.(Fent leírtak a nyugati régióra vonatkoznak, azaz többségében ránk is. Ázsiában, mint ahogy az a hírben is írva van, szépen szerepel a Vita, talán pont azért, mert ott nem mondtak le róla olyan hamar. Pedig ha van okostelefon-b.zi nép, akkor az a japán, már bocs, hogy így mondom. 🙂 )”

 2. “””kifejtette, hogy a PlayStation Vita még nem egy halott platform”” – ami nem rajtuk múlik, mert éppenséggel leszarják, ahogy leszarták kb. a megjelenés óta. És csodálkoznak, hogy bukta.A mobilok meg tök faszák, csak kár, hogy a játékok minősége még mindig nem érte el a PS2 szintet és most nem a látványra gondolok, lásd Gameloft szennyek.Persze, nincs szükség kézikonzolokra, a 3DS meg a Switch biztos véletlen lett sikeres.”

 3. Nem is kell. Ott a Switch. Így legalább nem oszlanak meg a Sony belsős fejlesztések.

 4. számomra nem is baj. most úgyis 3DS-t fogok venni, mire azon hülyére játszom azt a 6-7 játékot amit akarok, addig lesz jó áron switch is xD

 5. Átalakult a piac, érthető, hogy nem gondolkoznak új gépen. Mondjuk japánban vennék mint a cukrot még így is.

 6. “””okostelefonok felé való elmozdulás”” Ennyi, olyan grafikát mutat egy 80k-s mobil, mint egy ps3. A Ninti konzoljai mindig más állatfaj voltak. A Wii-t a szaksajtó az N hattyúdalának tartotta – lealázta a többi konzolt eladásban. A Wii U-t ezek után nem akarták megszakérteni, bukott. A SWITCH esetében újra szkeptikusak voltak – hát nem győzött? Fene se érti…”

  • A Nintendo konzolok legnagyobb erőssége a brand és a core címeik amelyek csak itt érhetők el.Mario, Starfox, Zelda és a többiek elnyűhetetlenek. A wii volt az első ami mozgásérzékeléssel lehetett irányítani… a wii u pont azért lett buká mert nem volt akkora újdonságfaktora. A switch előnye pont a dupla használatában rejlik. Nem kell két gépet tartanod , ha akarod 1 géppel is lehet ketten játszani és az akkuja se kuka. … meg hát ott vannak a siker címeik amelyek exklúzívok. Ezekkel nem tud már vesenyezni a sony ha akarna se…

   • Szerinted ezekkel a címekkel a Sony versenyezni szeretne? 😀 ne viccelj már!Évekkel ezelőtt lekörözte verseny nélkül.Annyira rétegjátékok hogy európába illetve amerikába 2-3 év múlva is max 5%-ot fog elszipkázni a Sony illetve MS vásárlók közül.Ezek nem akkora címek hogy gépet váltsak miattuk vagy mellé.Ez a cég sosem fog megújulni csak a lerágott csontot toldozzák foldozzák évtizedek óta és azt állítod hogy a Sony nem tud versenyre kellni vele?ekkora hamuba sült faszságot!!!a saját piacukon lehet hogy verhetetlenek ezek a címek de világszinten rétegjáték mind.

 7. Nincs is már értelme egy kézi készüléknek, mert az okostelefonok olyan szinten vannak, amit nem lehet ledolgozni. Anno a PSP azért volt sikeres, mert nem volt telefon, ami a közelébe ért volna, ma már ez megváltozott.

  • Én is így látom..

  • “Pont általánosba jártam, a legtöbben a gagyi pixel autós játékokat vásárolták meg az újságok hátuljáról. A “”kockák”” pedig PSP-n a GTA Liberty City-t nyüstölték. Érezni lehetett a különbséget a két platform között.”

   • Én PSP-t csak a két GTA miatt vettem volna és a két GOW miatt. Egyik osztálytársamnak volt, kipróbáltam, de hiába tetszett ez a négy játék, valahogy nem állt kézre az egész gép. PSVita is csak az Uncharted miatt kellene, de egy cím miatt meg nem érdemes venni.