Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation Move – jobb mint az egér?

Dr. Richard Marks, a PlayStation Move rendszer mögött álló szakember szerint az új mozgásérzékelős irányítás akár “le is nyomhatja” az RTS (táblás stratégiai) zsánerben évtizedek óta beváltnak számító egér/egér + billentyűzet kombinációt. Marks, aki maga is sok RTS-sel játszik úgy gondolja, a Move pontosan ugyanazt a kényelmi funkciót kínálja, mint a közkedvelt egér, de plusz opcióként a térbeli megoldásokkal is jól boldogul: nem csak “síkban” kezeli a területet, de mondjuk mélységében és magasságában is.Az első Playstation 3-as RTS játék, mely Move támogatást kap, a Ubisoft 2010. szeptember 10-én debütáló R.U.S.E. szoftvere.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ez elég durva kijelentés azért, de hát majd meglássuk.

 2. Jeee!!! Stratkó gamek konzolra!!! 😀

 3. Nem rossz de nekem most még nem kell

 4. Az illető úr ezek szerint nem olyan szinten játssza az RTS eket, hogy megértse milyen a gyorsbillentyűzés…Ez is csak a hype miatt megy.No comment.

 5. “SzivacsSzerintem az egész “”múv”” nagyon suta lett!!! vibrátorral a kézben játszani:) ? Nem vok 1 nagy xboxfan, de a mikriofos a Kinect-el megmutattlja mi a tuti…”

 6. Igen, nekem is ez jutott az eszembe. Egy 2-3 órás játék után kellemes izomlázat lehet kapni ettől vajon?

 7. Nem tudom elképzelni, hogy ez a cucc pontosabb meg kényelmesebb legyen, mint az egér. Főleg, hogy ezt egész végig tartani kell, egeret meg nem.

  • Az egér is kénylemetlen tud lenni. Nekem erősebb egerészés után a karom fájdul meg. De a csukló-tenyér résznél is kidörzsölődik a kezem. Néha jó lenne a levegőben hadonászni vele.

 8. Ez tuti siker lesz!!!

 9. Hiszem ha látom, próbálom.

 10. Ahhoz biztos baromi jó lesz.Ahhoz még meg is venném.

 11. Egy stratégiai játékot játszottam néha PC-n, nem is szeretem őket annyira, hogy megvegyek akár egyet is. Ha valamiért, nem ezért veszek Move-ot.

 12. Behalok ezektől a marketing dumáktól.

 13. Egy USB billentyűzet meg egér pár ezer forintból megvan, a move szett meg tizenakárhánynál kezdődik, meg szerintem a lekövetés sose lesz olyan precizen nyors, mint egy egérnél.

 14. sosem fogja lenyomni az egeret egy RTS-nél.

 15. Reméljük tényleg olyan pontos a cumó, mert akkor semmi akadálya, hogy konzolos fronton kiváltsa az egeret. Ülve is lehet használni, volt is ilyen prezentáció.Sokan nem tudják elképzelni, hogy mi a helyzet, vagy pesszimisták, de jómagam bizakodó vagyok, és remélem komoly stratégiák is beérkeznek!

 16. Biztos lenyomja az egeret a move ! 🙂

 17. Azért örülök hogy vannak emberek akik nem eszik meg ezt . Jó lesz kikapcsolodásnak de hosszú távon nemtudnám elképzelni.

 18. Ezt majd akkor hiszem el ha kínöl a pinám .

 19. ez vicces… azért az RTS még mindig egér+billentyűzeten a legjobb. most nem azért de a Movet nem tudod lerakni az asztalra pl. ráadásul ha a térbeliséget akarja megoldani akkor ott a görgős egér:D

  • Miért kéne a Move-ot lerakni az asztalra? Annak nem az a lényege, hogy egy sima felületen huzogasd, mint az egeret…

 20. “Mondjuk azt nem értem , hogy miért nem tesznek a konzolos RTS -be is bill+egér kombós írányítási lehetőséget -szerintem EZ A LEGGAGYIBB AZ EGÉSZBEN . Nem nagy cucc bedugni egy USB egeret / bill-tet a PS3 -ba . UT3 -at néha tolom úgy . ( és még valami ami , nem teljesen ide tartozik -de azért az irányítással kapcsolatos és amit már évek óta szajkózok a haveroknak : hogy miért nem lehet bevetni a hangalapú kezelést is . csak egy példa -amúgy kifejezetten emiatt – : a focis gamék egyik idegesítő problémáját , így lehetne kiküszizni , “” emberváltás “” nevek kimondásával . a madden 11 -ben már van headset támogatás -ez kell a Fifa 11 -be is. ) . Ki kellene használni a lehetőségeket . De remélem , hogy ez a MOVE -os téma is be fog válni – RTS -nél is .”

  • “Én egyszer olyat olvastam (talán pont ezen a weblapon), hogy azért hiányzik a bill.+egér lehetőség az RTS-ből (Red Alert 3), mert akkor akik ezzel nyomnák a multit előnyben lennének a joyosokkal szemben. Így mindenkinek egyformán “”nehéz”” az irányítás.Az más kérdés, hogy ezt szét lehetett volna osztani, hogy a játszma kezdésekor meghatároztható legyen az irányítás tipusa is. Így nem fordulna elő, hogy bill.+egeres megy gamepad-os ellen.”

  • Jah, tudtommal PC-n van külön szoftver a hangvezérlésre. Megadott hangra adott billentyűkombinációt aktivál :)Konzolon miért nincs ilyen? Jogos a kérdés! 🙂

 21. de ezzel a move-al állva kell játszani nem? én biztos nem állnék órákat a tv előtt, ugyhogy szerintem nem mostanában váltaná fel az egeret

 22. Ja, persze…

 23. Van USB-s egér meg USB-s billentyűzet, egyszerűen csak ezeket is kellene támogatnia a játéknak.

 24. őőő…*röhög*

 25. “””Az első Playstation 3-as RTS játék, mely Move támogatást kap, a Ubisoft 2010. szeptember 10-én debütáló R.U.S.E. szoftvere. “”A 2. pedig az első Wii “”átirat””, az Aragorn’s Quest lesz, juhé! :)Ez a Marks gyerek meg egy zseni!”

 26. A baj az hogy a billentyűzet felülmúlhatatlan. Anélkül nincs gyorsbillentyűzés. Enélkül pedig a legjobb konzolos stratéga sem veheti fel a versenyt egy átlagnál valamivel jobb pc-sel. Ha lesz a move mellé ennek pótlására periféria, akkor lehet hogy új királyt avatunk.

 27. Inkább oldanák meg az egér kompatibilitást konzolon…..Szerintem fárasztó egy idő után a Move-val hadonászni.

  • Én úgy tudom, hogy lehet hozzá kapni (mondjuk méreg drágán) átalakítót, ami látja a billentyűt és az egeret. Vagy az csak ps2-höz volt?

 28. Szerintem a csapatok számozása és az utána való kiválasztásuk leggyorsabban billentyűzettel megy.Az egeret lehet hogy helyettesíteni tudja, de a billentyűzetet is? Lesz külön RTS MOVE is, amin egy billyentyűzetsor is helyet kap?Nem csodálkoznék, ha az RTS-ek még mindig nem tülekednének a konzolon.

 29. Ha a Star Craft2-vel nyomnák a Move-t, már berendeltem volna…

 30. A Red Alert 3 irányítása eléggé összetett és kifejezetten bonyolult lett kontrollerrel játszva, úgyhogy attól mindenképpen eltudok képzelni egy gyorsabb és egyszerűbb megoldásokat használó perifériát, lehet tényleg a Move lesz az.

 31. Szerintem Move nélkül is meg lehetett volna oldani egy RTS konzolos irányítását, de ha ez kellett hozzá, hogy jöjjenek az RTS-k konzolra is nekem úgy is jó. R.U.S.E.-ra is kíváncsi leszek.

 32. Majd kiderül de remélem bejön és akkor én is beszerzem.

 33. Dekomoly lenne, ha végre lehetne normálisan rts-t játszani konzolon is. 🙂

 34. áá, nem tudomnekem se nem tűnik pontosabbank, se nem tűnik kényelmesebbenklehet kezemben megváltozna a véleményem, de így elképzelve inkább csak jópofi,mint hasznos nekem