Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation – Jade Raymond új stúdiót alapít, a Sony támogatja

Friss játékot készít a platformra.

Az Assassin’s Creed sorozat egykori kulcsfigurája, Jade Raymond létrehozott egy új stúdiót Haven Studios néven, amelyet a Sony Interactive Entertainment támogat, és amely egy új szellemi tulajdonon dolgozik a PlayStation számára. A kapcsolódó sajtóközlemény az alábbi infókat árulta még el:

“A Ubisoft Toronto és a Motive Studios alapítója, valamint a nagy sikerű Assassin’s Creed-sorozat mögötti kreatív elmék egyike, Jade Raymond bejelentette a Haven Entertainment Studios Inc., stúdió alapítását, amely számára a kanadai Montreal szolgál székhelyül. Raymond világklasszis, több évtizedes tapasztalattal rendelkező csapatot toborzott, mely tagjai közösen dolgoztak számtalan népszerű játékon és szérián. A névhez méltóan a Haven játékai egyfajta menedékként szolgálnak a játékosok számára – lehetőséget biztosítanak a közösségépítésre és a közös szórakozásra, az önkifejezésre és a közösségekhez való csatlakozásra. A menedék eszméje egyúttal a csapatra is kiterjed, amely a biztosítja a transzparenciát és a kölcsönös tiszteletet.

A Sony Interactive Entertainment továbbra is elkötelezett a kreatív tehetségek támogatása és az innováció határainak feszegetése mellett. A vállalat bejelentette, hogy befektetéssel támogatja az új stúdiót és az első, még nem bejelentett PlayStation címet.

A Sony Interactive Entertainment büszke arra, hogy befektetéssel támogathatja a Havent és annak jövőjét” – mondta Hermen Hulst, a PlayStation Studios vezetője. “Tisztában vagyunk azzal, milyen kihívásokkal és eredményekkel jár egy kreatív csapat alapítása a kezdetektől, ahogy Jade is, akinek tapasztalati tőkéje számos játéksorozatot vitt sikerre. Magabiztosak és izgatottak vagyunk a Haven Studios fényes jövőjével és az első, fejlesztés alatt lévő projekttel kapcsolatban.”

Nem is lehetnék izgatottabb annak kapcsán, hogy visszatérhetek a gyökereimhez és egy tehetséges csapattal közösen hozhatok létre egy új játékot” – mondta Jade Raymond, a Haven Studios alapító vezérizgatója – „A Sony Interactive Entertainment támogatásával létrejövő független stúdió teljes szabadságot ad számunkra ahhoz, hogy feszegessük a határokat. A kiadó pedig alaposan ismeri a játékkészítéssel járó kreatív folyamatokat, nem mellesleg pedig híres játékosközpontú szemléletéről és kiváló minőségű alkotásairól.”

Egyéb részletek egyelőre még nem derültek ki.

9 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Amúgy az 1. AC-n kívül van játék amit befejezett? Ea-nal törölték a star wars játékát, a stadianal feloszlattak az egészet és az ubitol is úgy jött el 2-szor, h semmit nem adott ki az adott csapata. Vmit nagyon tud, h már 15 éve az Ac-s sikerebol él.

  • Okos, csinos nő a videojáték bizniszben, ebből él. Nyugaton, ahol az asszonyságok princípiuma nem csak a konyha intézése meg a trónörökös kihordása, ezzel is szépen lehet boldogulni.

  • Kicsit nagyobb tehetségnek próbálják meg beállítani, mint amilyen valójában. Kb. Amy Hennig és Kathleen Kennedy-effektus.

   • Végülis csak a világ egyik legsikeresebb és legnépszerűbb franchise-ának több részéért volt felelős.

    • Mondjuk a “több”-re nem vennék mérget.

     • Elvileg a 2-ben és a Unityben is benne volt, illetve a Watch Dogsban meg a Far Cryban is, bár azok más szériák – de elég sikeresek.
      Összességében egyébként kiváncsi leszek, hogy mit csinálnak: a Stadianál sem bontakozhatott ki, a Sony viszont arról híres, hogy elkészülnek projektjei, szóval biztos, hogy ebből most valami születni fog.

    • Úgy, hogy egy rakás tehetséges szakember állt mögötte. Hennigről is azt hitték, hogy mekkora zseni, aztán az ND-től való távozása után semmi érdemlegeset nem tudott letenni az asztalra, de ennyi erővel említhetném David Jaffe-et is (és ott van az ellenpélda, Kojima, aki bebizonyította, hogy a Konami nélkül is tud mesterművet alkotni).

     • Kojima is a csapata miatt ennyire jó. Jó csapat nélkül a zseni se tud semmit csinálni. Ezt a zseni mítoszt ideje lenne elfelejteni már.

    • Nem mondom, hogy nem tehetséges, de mióta lelépett az Ubitól, nem nagyon sikerült bebizonyítania, hogy jogos, amit a szakma és a gamer sajtó gondol róla (mondjuk hozzá kell tenni, pechére pont olyan stúdiókat fogott ki, akik szerintem nem is nagyon tudták, hogy voltaképpen mit is akarnak) . De nyilván most, hogy a Sonynál van, ott a lehetőség, hogy rácáfoljon a negatív kritikákra, remélem sikerül neki, így a gamerek is jól járnak majd.