Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation – íme a következő generációs VR kontrollere

A Sony Interactive Entertainment bemutatta a PlayStation 5-höz készülő, következő generációs PlayStation VR kontrollerét, illetve kicsit részletezte is a vezérlőt. A központi eleme az a fajta “érzés”, amelyet a DualSense is kínál.

Alapvetően “gömbszerű” alakra tervezték, hogy természetesen lehessen fogni a kontrollert, de szabadságot is kínáljon: a fejlesztők maguk találhatják ki, hogy miként élnek ezzel a lehetőséggel, ugyanis a kezünket bárhogy mozgathatjuk majd. Fontos volt a jó ergonómia is, így kényelmes lesz fogni – tesztelték több kézméreten is, valamint beépítették több évtizedes tapasztalataikat a vezérlők terén.

Adaptív ravaszai is lesznek, így a PS5-ös DualSense L2 és R2 gombjaihoz hasonlóan itt is kalibrálható lesz az ellenállás. A haptikus visszajelzés sem marad vissza, amitől jobban úgy érezhetik a játékosok, mintha benne lennének a játékban. Lesz ujjérintkezős érzékelés, a kontroller pedig nyomás nélkül tudja majd, ha valahova odatettünk nagy-, mutató vagy középső ujjainkat, ami természetesebb kezelést eredményez. A kontroller alján lesz a nyomkövető gyűrű, így a headset az alapján pozícionálja majd. A bal kontrolleren egy analóg lesz, egy háromszög és egy négyzet, valamint az L1-nek és L2-nek megfeleltethető “markolati” és ravasz gombok, plusz a képrögízéshez szükséges Create. A jobb kontrolleren az analóg mellett az X és a O gombok lesznek, az R1-nek és az R2-nek megfelelthethető páros, és a menünyitáshoz szükséges Options. A “markolatokkal” például tárgyakat lehet majd felemelni.

Dátumot és pontos nevet sem kapott a headset, de a Sony februárban, a bejelentése után megerősítette, hogy nem 2021-ben kerül a boltokba.

3 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Akkor már rendesebb trackinget raknak bele. Szerintem így már rendesen esélyes szembeszállnia az ocolussal és a viveval.

  2. ez mennyi idő után fog driftelni vajon? 😀

  3. Erre tuti befizetem magam.