Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation – eladási adatok, érdekességek és sikerek

Shawn Layden, a Sony Interactive Entertainment America elnöke a The Verge-nek nyilatkozott a [b]PlayStation[/b] platformok eladásairól. Elárulta, hogy októberi megjelenése óta a PlayStation VR-ból több, mint 1 millió darab fogyott, továbbá 5,25 millió VR játékot adtak el. Az átlag játékidő 25 perc. Kiderült az is, hogy alulbecsülték népszerűségét, így karácsony környékén elég nehéz volt hozzájutni a készülékhez. Emiatt visszavettek a marketingből, elvégre nem akartak egy olyan platformot promotálni, amelyet utána nem tudnak beszerezni a fogyasztók. „Nem akartam még több boldogtalan vásárlót” – nyilatkozta Layden.A PlayStation 4 Pro-ról konkrét számok nem kerültek ki, de annyi kiderült, hogy minden ötödik eladott PS4 november óta PS4 Pro. Továbbá, 40%-át a PS4 Pro eladásoknak az teszi ki, hogy az emberek lecserélik régebbi modelljüket. Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment Europe elnöke a Polygonnak mesélt a PSVR és PS4 Pro sikeréről.[i]”A megjelenés óta hiánycikk és csak körülbelül az elmúlt hónap óta sikerült csak eleget tenni a keresletnek, miközben lázasan felturbóztuk a gyártást, amilyen gyorsan csak lehet. A VR-hoz hasonlóan a PS4 Pro eladások korlátja is az, hogy nem tudunk eleget tenni a keresletnek.”[/i]A Business Insidernek is nyilatkozott Ryan, és hozzátette, hogy míg az egymillió eladott darab alapján nem nevezné a PSVR-t elterjedtnek, határozottan jó kezdésnek tartja. A PS4 Pro egyébként jóval felülmúlta a Sony elvárásait.Összesen a PS4 eladások már a 60 millióhoz közelítenek, Layden pedig hozzáfűzte, hogy az eddigi leggyorsabban fogyó hardvere a Sonynak, és lehetséges, hogy a leggyorsabban fogyó hardver a piacon.”Kijelentette azt is, hogy egyértelmű: akik a konzolok bukását jósolták, nagyot tévedtek. Az eladási adatok alapján a konzolos videojátékozás „soha nem volt annyira nagy és élénk mint most.” Egyébként a PS4 2:1 arányban vezet az Xbox One-hoz képest Észak-Amerikában, és 3:1 arányban Európában. [i]Források: [a https://www.theverge.com/2017/6/5/15720206/sony-ceo-shawn-layden-interview-ps4-pro]The Verge[/a], [a https://www.polygon.com/2017/6/5/15728406/ps4-sales-stats]Polygon[/a], [a http://www.businessinsider.com/sony-playstation-4-shawn-layden-jim-ryan-pro-vr-2017-6?r=US&IR=T]Business Insider[/a], [a http://time.com/4804768/playstation-4-ps4-pro-psvr-sales/]Time[/a], [a http://www.glixel.com/news/playstation-is-winning-but-what-next-w485683]Glixel[/a][/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

  1. “””minden ötödik eladott PS4 november óta PS4 Pro””engem inkább az lep meg hogy az új vásárlóknak csak 20%át érdekli a pro. Persze a slim kisebb olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, és persze az is nagyon jó gép.”

  2. Amerikában leverte az Xbotot, az elég kemény.

  3. Vettem Pro-t a sima PS4 helyett, és nagyon nem bántam meg….

  4. De bejött a Sonynak! Hozzá is teszem, imádom a PS4-et.Egy Prot majd tervezek a későbbiekben, de csak akkor, ha lesz egy 4K-s, HDR-es tévém. Addig tök jó nekem az első kiadás.

  5. Megérdemlik, jó kis gépet raktak össze. A 2:1, és 3:1 arányok viszont nagyon durvák az Ms-el szemben. Nem igazán találja magát a konkurencia.

  6. Meglepő de végül is jó hír hogy a VR ilyen jól fogyott és fogy.

  7. Prót hamarosan veszek én is, már csak pénz kell hozzá :DViccet félretéve, idén 1000 %, hogy már a pana TV-m alatt lesz 🙂