Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation – borzongató játékok a halloweeni időszakra

Rémületesen jó ajánlatokkal érkezik a PS Store ünnepi akciója,

Borzongató PlayStation-játékok a halloweeni időszakra!

Október végével a PlayStation halloweeni akciója is kezdetét vette. A leárazás ideje alatt kedvezményes úton férhetünk hozzá a Sony konzolján megjelent legizgalmasabb horrorjátékokhoz. Ám ezen túl is rejlenek olyan libabőrkeltő alkotások a PlayStation Store készletében, melyek kellő rémületet okozhatnak egy őszi éjszakán.

Barangolás az élőholtak világában

Az élet és halál közt lebegő lények mindig is muníciót biztosítottak a szórakoztatóipar számára. A videojátékok világában a fiatalabb korosztályt megcélzó újradolgozott klasszikus, a MediEvil egy csontvázlovag képében csap le a borzongani vágyókra. A feltámadt Sir Daniel Fortesque hack n’ slash kalandja persze jóval kevésbé komolyan vehető, mint bármely más élőholtakról szóló történet, ahol a túlélés az egyetlen szempont.

2019-ben jelent meg a Resident Evil 2, a Capcom legnépszerűbb zombis játéksorozatának folytatása, ahol a játékosoknak Leon Kennedy és Claire Redfield irányításával kell elmenekülniük a járványhelyzet sújtotta Raccoon City-ből. Egy fokkal tágasabb, de nem kevésbé veszélyes környezetet biztosít a PS4 exkluzív nagyágyúja, a Days Gone, melynek sajátossága, hogy óriási, hömpölygő hordákban támadnak a fertőzöttek.

A pattanásig feszült idegekhez azonban elég egyetlen ellenség is – főleg, ha egy különleges képességekkel rendelkező paranormális horrorikonról van szó A Dead by Daylight című multiplayer-központú játékban ugyanis egyetlen gyilkos vadászik leendő áldozataira, akik mindent megtesznek, hogy megéljék a stáblista végét.

Az űrből érkező szörnyeteg

Alien és Predator bizony nem két jóbarát! A Halál és a Ragadozó azonban most nem csap össze: két külön játékban rémisztik halálra a gyanútlan játékosokat. Az Alien: Isolation a filmből ismert legendás Nostromo-űrhajó replikáján játszódik, és egy lassú, de pulzusszaggató élményt kínál. Minden sarkon xenomorf leselkedhet: csak az igazán rátermett játékosok képesek legyőzni a savas vérű gyilkológép által teremtett akadályokat.

Ezzel szemben a Predator: Hunting Grounds teljesen eltérő játékmenettel terrorizál: a hobbijának élő, űrből szakadt orvvadász és pár elit kommandós esik egymásnak a harcmezőn. Ha pedig emelni akarjuk a tétet, érdemes kipróbálni a Doom: Eternal-t is. Az ID Software játéka maga az arcade lövöldözés csúcsa, változó erősségű, undorító szörnyekkel és kendőzetlen brutalitással láncolja magához híveit.

És Te túlélnéd az éjszakát?

Néha egyetlen döntés is képes befolyásolni a történet kimenetelét – ezek meghozatala azonban még nehezebb, ha tudjuk, a bőrünket visszük vásárra. Az Until Dawn megmutatja, milyen az, amikor a horrorfilm forgatókönyvébe mi is beleszólhatunk. Az erdőben tévelygő fiatal társaság minden egyes tagjának sorsát megpecsételhetjük, ha rossz irányba indulunk, leszakadunk a többiektől vagy ha nem vagyunk elég ügyesek és fürgék.

Az Erica szintén egy különleges élményt kínál: a Flavourworks alkotása félúton van a játékfilm és a videojáték között, és egy interaktív történettel kápráztatja el az érdeklődőket. A Rise of Insanity című VR-játék egy rémálmaival szembenéző fiatal nő történetét mutatja be, melyben közvetlenül léphetünk a horror birodalmába egy mentális beteg páciensét kezelő pszichológus szerepében. A Red Limb Studio munkáját a műfaj legnagyobb mérföldkövei, a Ragyogás, Az ördögűző, valamint a Silent Hill játékok ihlették.

(sajtóközlemény)

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Múlt időben beszéltek a kezdetről, de ezek a játékok jelenleg nem olcsóbbak.
    Pl. Days Gone 21e, RE2 12e.
    Szerdától fog élni az akció?