Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation – az amerikai Sony fejes szerint…

A [b]PlayStation[/b] legsikeresebb konzolja kétségtelenül a PlayStation 2 volt, a Sony pedig az elmúlt időben igyekezett pár népszerűbb PS2-es játékot játszhatóvá tenni PS4-en is, bár a rengeteg alkotásnak csak töredéke ez. Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment Europe igazgatójának mondatai alapján úgy tűnik, hogy ez így is marad. A fejes elárulta a Time magazinnak, hogy ugyan próbálkoztak a [i]backwards compatibility[/i]-vel, kijelentheti, hogy „olyan dolog ez, amit sokan kérnek, de kevesen használnak”. Hozzátette, hogy nemrég egy [i]Gran Turismo[/i] eseményre is ellátogatott, ahol PS1-es, PS2-es, PS3-as és PS4-es játékok is voltak. „A PS1-es és PS2-es játékok ősréginek tűntek. Most komolyan, ki akarna ezekkel játszani?”Ti egyetértetek vele?[i]Forrás: [a http://time.com/4804768/playstation-4-ps4-pro-psvr-sales/]Time[/a][/i]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. A grand turismo kifejezetten rosszul öregedő 3D játék, de pl a 2D rpgk mint a suikoden 1-2 vagy a fallout 2t kifejezetten kellemes ma is elővenni, éppúgy mint egy NES classic minit.és hogy olyan 3D ps1 játékot is említsek amit szivesen tolnék ma is például: https://www.youtube.com/watch?v=cMs3Tv4NzEE (oké itt az emulátor javít a grafikán, de ezt a sony is megtehetné … tényleg a ps1 classic játékoknál máig csak ps3-psp-psv van ps4 tényleg nincs is a storeon írva)

 2. amúgy ps1-es játékot érdemes inkább psp-n tolni, ott kevésbé gázos az alacsony felbontás

 3. Az MS-nél ugyanez van.sokan akarták,csak nem játsaznak vele.biztos van akit érdekell,de sajnos kevesen vannak,gondolom ezért nem forditanak rá sem energiát sem pénzt.

 4. A PS Now szolgáltatást várom, hogy ne kelljen mindig előszedegetnem a régi gépeket, ha pici nosztalgiára vágyom a nagy kedvenceimmel.

 5. “””sokan kérnek, de kevesen használnak””Teljesen igaza van mert nagyon kicsi az igény a retró játékokra.Mindenki PS4-et akar vagy PC-t vagy ONE-t.”

  • amúgy azt ő honnan látja, hoyg hányan csapatják rendes ps1-en meg ps2-n? amik ugye nem nagyon jelentkeznek be sehova… Szerintem a mai napig több millió aktív használatban levő darab van…

 6. A Ps4-re az első játékom a Metal Slug 3 voltA legjobban meg a Crash trilogyát váromA kedvenc régi játékáimra mindíg szívesen költök újraÚj játékot is veszek persze, de miért ne férne meg egymás mellettAz ilbleed remasterjét nagyon várnám nagyon

 7. A régi játékot az ember nem azért akarja elővenni mert szép volt, hanem mert érzelmileg kötődik hozzá…sokan szentimentálisak vagyunk, kötődünk az emlékeinkhez…de azokat az idő megszépíti…sok klasszikust felújítottak PS3-ra vagy PS4-re újra kiadták őket…és valójában tényleg nincs sok értelme…nekem pl az új játékokra is alig jut elég időm…nemhogy még a régieket vegyemelő újra…nekem ittvan még a PS3…a gyerekek nyúzzák…én már nem ülök le elé…pedig van pár olyan játék ami fóliában áll még. 🙂

 8. “Kár ezt feszegetni, maszatolni. Értelemszerűen ez egy üzleti döntés volt. Ettől függetlenül én nem sűrűn játszom régi játékokat újra én inkább a minél újjabb felé húzok. De ez persze “”ízlés”” dolga.”

 9. Az új konzolnak mivel elvileg erősebb mint a régi, simán kéne tudnia a régit emulálni. Egy csomó játékot digitálisan vett meg mindenki. Sőt, a PS4-nek és a PS3-nak is van BR olvasója. Simán ki tudná olvasni gondolom sony, hogy most eredeti a játék vagy sem.A nem akarunk régiekkel játszani-ra meg csak annyit, hogy amikor megjelent újra a NES 20 játékkal vagy mennyivel villámgyorsan hiánycikk lett.

  • Na, a ps3 emulálás tényleg nem egyszerű. teljesen egyedi architektúra. Nem nagyon lesz a közeljövőben ps3 emulátor.

 10. “Én egyet értek a nézőpontjával. Magamból kiindulva sokszor engem is elkap a nosztalgia, hogy retroznék, de a friss címeket nem bírom idővel, nem hogy a régieket újrázzam.Ezen felül ők látják az eladási adataikat és gondolom töredéke a régi játékok eladása a “”jaj de jó volna ha ezt és ezt a játékot újra kiadnák PS4-re”” hozzászólásokhoz képest.”

 11. Tolnám, de mivel nem oldják meg így persze,hogy nem erősítem a statisztikát. De pl azt is nemrég tudtam meg,hogy a ps4 nem tudja lejátszani a ps1 játékot ami legalább idáig nem volt gond.

 12. “Szóval a PS1/PS2-es játékok már túl “”ósdiak”” és ki akarna játszani velük manapság (amúgy ebben van is valami) de a pixelhalmaz NES minőségű indie-k jöhetnek ész nélkül, mi több a Sony kiáll teljes vállszélességgel a független fejlesztők mellett. Érdekes.”

  • Na mondjuk ebben is van igazság, hogy őrületes mennyiségű mütyür game jelenik meg PS4-re, amikből pl. engem százból egy ha érdekel.

 13. előre fele nézzünk ne hátra…

 14. “Hát nem tudom , nehéz kérdés , személy szerint engem nem nagyon érdekelnek a régi játékok (most kivétel ez alól a witcher1 ami aszem 2007be jelent meg ) Én valamely szinten egyetértek vele. De tuti nem lenne akkora összeg olyant csinálni mind az xone-on hogy visszafele is működik . Csak hát ez igen nyers kijelentés volt gyakorlatilag megmondta, “”Nincs benne elég pénz akkor basszátok meg “””

  • xone-hoz gyakorlatilag csak újra kell csomagolni az x360-as imageket. ami eddig nem jött ki, az vagy még nem fért bele az időbe (napi 4-5 gamét tudnak repackolni) vagy jogi okok miatt (főleg buzi licencmizériák) nem lehet elérni xone-on.

   • nem így van. ha rendes emuláció lenne, csak bedobnád a tetszőleges x360 lemezt az xbone-ba és menne frankón. ehelyett le kell tölteni újra a teljes játékot, amit valószínűleg a pc-s verzióból újraportoltak. nincs bayonetta, katamari meg még csomó cumó. a ps3 lejátszik minden ps1 lemezt, ez a különbség

    • ugyan letölti újra, de nem azért, mert pc port, hanem mert az eredeti x360 kontentet újracsomagolják, hogy a box1 be tudja tolni a VM-be amiben futtatja. szóval ott az eredeti x360 kontent fut. ami nincs, annak meg jogi akadálya van, nem technikai.

 15. ez egy barom.én szívesen tolnám a ps3-as játékaim ps4-en. INGYEN. ahogy azt lehet egyre több x360-as gámmal tenni x1-en… az EA pass-ról nem is beszélve…sőt. Civilizationnal is tök szívesen szoktam játszani, pedig az nem egy mai darab. meg az első Mafia gamét is letolom minden évben.Kár hogy ilyen ökörállat jimryan félék vannak a sony gameügyi felsővezetésében, akiknek fingjuk nincs a videojátékokról, csak a biznisz… 🙁

 16. Azért ehhez már pofa kell, hogy annak a cégnek a vezetője mondja ezeket, amelyik futószalagon adja ki az előző generációs játékokat, sokszor teljes áron, minimális esztétikai változtatásokkal (vagy legalábbis erősen támogatja a kiadásukat). Miért nem merik kimondani, hogy a visszafelé kompatibilitás csupán azért szűnt meg, mert mostantól minden generációváltáskor az újrakiadásokkal újabb és újabb lóbőrt terveznek lehúzni rólunk?

  • “Ez a lóbőr dolog erős túlzás, arról tudják lehúzni aki megveszi. Rólad és rólam pl nem tudnak “”újabb és újabb lóbőrt”” lehúzni….”

 17. Ennyi erővel: Most komolyan, ki akarna indie játékokkal játszani.Egy kis Burnout 3: Takedown azért befigyelne nálam.A Crash Bandicoot is azért látogat el ps4-re,mert nincs rá igény. Ez hülye kijelentés volt. Persze ha GT különböző része vannak kiállítva, akkor a többség az új rész iránt érdeklődik. Más amiért rendezvényre megy az ember, és más amivel otthon játszana.

 18. Mondjuk PS4-en én inkább minél a újszerűbb (nem csak látványban hanem gondolkodásmódban, játékmenetben, stb) játékokat játszanám. Ettől függetlenül előveszek régi nagy játékokat de azokat a saját gépükön játszom.

 19. Én tényleg nem értem, hogy a visszafelé kompatibilitást, miért nem alkalmazzák? Nem fájna ez senkinek, és szerintem sokan élnének ezzel a lehetőséggel.

  • Egyébként pont most kerültek ki friss adatok az XOne visszafelé kompatibilitásáról, és tényleg elég kis százaléka használja:https://arstechnica.com/gaming/2017/06/backward-compatible-xbox-360-games-are-less-than-2-of-xbox-one-usage-time/

   • egyszerű az oka: a marketing gépezet nem azt tolja az arcukba.vegyed az újat, mert az neked jó. minden szar, ami régi.szerintem engem is lassan büntetni fognak a motorom miatt… 😛

    • Mondjuk a 60 Gb-ás PS3-on futottak a PS2-es játékok…. igaz hogy csak azon….

    • “Ezt most nem teljesen értem. A Microsoftnak pont előnye lenne azt nyomatni, hogy “”bezzeg nálunk van ilyen””. Ezek független adatok. Ők miért beszélnének arról, hogy “”megcsináltuk, de nem érdekel senkit””?”

     • mert, a legtöbb ember nem is tudja, hogy működnek a régi cuccok. tokkal-vonóval-lemezzel kihajítják vagy becserélik az újra, független attól, hoyg monnyuk csapatnák az RDR-t meg a gta4-et párszor.amúgy az MS valamennyire nyomatja, csak ugye a egyik-másik kiadónak annyira nem érdeke, hogy a régi INGYEN menjen új hardveren… inkább feljebb húzzák a grafikai beállításokat, aztán eladják vadiúj gáma áron… lásd bethsoft a Skyrimmal…Egyébként kb azt ais mondhatta volna ez a roggyantelme, hoyg a régi filmeket se nagyon nézi senki, merthát a mozik statisztikái nem ezt mutatják, azt viszont nem nagyon mondja ki senki, hoyg 100ból 1 mozi játszik régi filmeket… szóval az ilyen statisztikák nem teljesen helyesek és az ezekből levont ilyen jellegű konzekvenciák meg szerintem egyenesen baromságok.

     • Itt picit összekeverted a kettőt. Az általam utólag belinkelt statisztikának semmi köze ahhoz, amit Ryan mondott. Ryan alapvetően a koncepciót nem érti: minek játszana valaki régi játékokkal. Az, hogy most ezzel egyetérteszt-e vagy sem, teljesen mindegy. Értelemszerűen, ha nagyon jól fogynának a BC játékok, akkor megérné csinálniuk. Ő úgy gondolja, hogy ez nekik nem éri meg: nem szabad elfelejteni, hogy ez egy üzlet.Ezzel szemben a Microsoft azért rendesen promózza a BC kompatibilitást, de egyelőre úgy néz ki, hogy a fogadtatás inkább marketinggképes, mint üzletileg hasznos.A filmek sajnos nagyon rossz példa, teljesen más a kettő. És régi filmeket rendszeresen kiadnak DVD-n és Blu-ray-en is, ami már inkább viszonyítható eset.

     • filmekkel ezért mondtam kifejezetten mozis példát. de egyébként zenével is ugyanez van. az újból sokkal több fogy, mint a régiből. :)egyébként a MS-nek pénzébe nem igazán kerül, mert kb. valahol fut egy mezei PC a sarokban, ami konvertálgatja az image-ket. úgyhoyg nagyjűból annyiba kerül, mint amennyi áramot elfogyaszt.Ryan meg szerintem alapvetően a gamereket sem érti. Meg nem is nagyon érdekli, hogy mit gondolnak. nyomatni kell az újat és hozni a számokat. Az meg hogy a régi gámákat valahogy megtartani az utókornak… meh…uncharteddel pl meg is lehetne csinálni, hoyg ha betolod a ps3 lemezt a ps4-be. akkor lehúzza store-ból a ps4-es verziót.mert ezt ugye leportolták, csak épp ha tolni akarod ps4-en, akkor vedd meg újra… :PSzóval értem én, hogy miről vakerál, csak nem nagyon hat meg. Beleszarik a saját cégének az örökségébe. Látszik, hogy már nem japánok a VIP-ek a Sonynál… 🙁

     • Maximálisan egyetértek veled

     • Biztos vagy benne, hogy ennyire egyszerű ez?Alapvetően miért vágnád ki a régi konzolodat? Talán a lényeg, hogy előre haladjunk, előre nézzünk, nem?

     • “miért vágnám ki? 10 köbméter aranyért. talán. :)Nekem még a C64-em is megvan, szóval én szeretem a régi cuccaimat.Egyébként nem bonyolult, csak az ilyen pénzemberek szeretik túlbonyolítani. Nem minden a pénzről szól. Ezt a japánok még meg is értenék, csak mint írtam ma már nem japók a VIPek a sonynál.Az amúgy igaz, hogy a nem sony által fejlesztett ps3-as játékok ps4 kompatibilissé tétele nem egyszerű feladat, lévén hogy a CELL-t elfogadható teljesítménnyel még kb 15 évig nem fogja tudni senki emulálni. Úgyhogy konkrétan át kell portolni a cuccokat. Ez meg meló, De szerintem a sony saját exkluzívjaival nem kéne, hogy gond legyen, miután kb mind ugyanazt az engine-t használja. És amennyire én tudom pl. egy RDR sem kéne hogy nagy gondot jelentsen… Ez az előre nézzünk/haladjunk szöveg meg… Ez így nem nagyon működik. A múltad az, amiből tanulsz. Ha leszarod akkor egy nagy kupac trágyában fogsz életed végéig pancsolni. Tudnod kell, hogy honnan jössz, ha tisztában szeretnél lenni azzal, hogy merre tartasz.De ez már túlmutat az cikkben leírt “”problémán””.Lényeg hoyg szerintem igenis energiát kéne ölni abba, hogy legyen visszafele kompatibilitás és nem ilyen ratyi streamelős havidíjas szaron keresztül…”

     • ‘Ez az előre nézzünk/haladjunk szöveg meg… Ez így nem nagyon működik. A múltad az, amiből tanulsz. Ha leszarod akkor egy nagy kupac trágyában fogsz életed végéig pancsolni. Tudnod kell, hogy honnan jössz, ha tisztában szeretnél lenni azzal, hogy merre tartasz.’ Ez egy nagyon bölcs gondolat……..csak nem ide

     • “dehogynem. nagyon sok ismerős van, aki a sony balfasz döntései miatt eladja a picsába a ps-t és inkább csapat pécén vagy ha nagyon konzolhatnékja van, akkor vesz boxot, mert egész egyszerűen jobban megéri. megvan az exkluzívok nélkül. és ugyanazért a pénzért sokkal többet kap. az ms a gold előfizuhoz elég gyakra ad nem is olyan régi top gamékat, amiket a sony kb kétévente ad egyet. talán kettőt. illetve ott az ea pass. olvastad, hogy mekkora balfasz válasz adott a sony arra a kérdésre, hogy ők miért nem vezették be? xboxos kollégáim ott röhögtek rajta. és igazuk volt. arról nem is beszélve, hoyg a sony a fejlesztői platformmal ma ott tart, mint a MS 20 éve. amikor tűzzel vassal üldözték azt, aki otthon akart valami fejleszteni. ma meg mi van? regisztrálsz egyet, lehúzod a VScommunity-t, aztán fejlesztet xboxone-ra. nemtom mitől fél a sony. simán jót tenne nekik, ha kinyitnák a platformot, és KINYALNÁK MELEGSZ.RIG A FEJLESZTŐK FENEKÉT. évekkel ezelőtt mindenki röhögött a ballmeron a developer-rap miatt, de rohadtul neki lett igaza. ps2-re volt utoljára nem kín fejleszteni. ps3 horror, ps4 meg. lényegesen jobb, csak debuggolni ne kelljen… szerinted ezek után ne szálljon magába a sony, ne gondolja végig, hogy mi ment jól a múltban és ne próbáljon tenni valamit, hogy az megint úgy legyen? ha csak előre nézel rohadtul nem fogod meglátni a választ ami a legtöbb esetben ott “”rohad”” a múltadban…”

     • szvsz egy ps-es oldalon sokakat nem érdekel, hogy egy xboxpistike hogyan akar téríteni

     • xboxpistike térít. muhaha.én az xboxot kitiltanám az univerzumból a mikorszofttal együtt. :Dde ha valamit jobban csinálnak, akkor azt jobban csinálják.

     • “””valamit jobban csinálnak””a scorpio lesz az utolsó szög az xbox koporsójába, annyira jól csinálják””ugyan letölti újra, de nem azért””óóó, hát persze hogy nem azért…”

     • hát. egy biztos: fejleszteni sokkal értelmesebben lehet boxra.gondolsz, amit akarsz, de bizony egy hyperV alatt fellőtt VM-ben futtatja az eredeti cuccot. és a pont a hülye hyperV miatt kell újracsomagolni. a sony meg lepaktálhatna a vmware-el, hogy legyen valami hasonló, bár a cell-t továbbra se fogja tudni emulálni rendes sebességgel…

     • főfejlesztőkém, ha olyan könnyű fejleszteni, miért 720-ban megy az összes játék?

     • mi megy 720ban? hol? x360? naná, h abban megy. annyit bír a vas.xone meg 1080p.A scorpioról meg az msfanboy ismerőseim azt gondolják, hogy az meg a sony koporsójában lesz újabb szóg, mert az mindenbensokkaljobblesz.

     • Azért sok játék 720p-ben fut one-on. Lásd a most megjelent Tekken, vagy akár az előző F1 játék is, és még lehetne sorolni.Inkább az a kivétel, hogyha valami 1080p-ben fut rajta, mint az hogy valami 900p/720p-ben. Valahol a neten van is egy egyre bővülő lista erről.

     • hát. mikor volt volt a közelemben x1 (összesen kétszer: először és utoljára), akkor azon minden 1080p-ben ment. valamelyik halló meg az a szutyok gearsofwar legalábbis abban.amúgy meg ps4pro se mindenhol 4k-t renderel és a sima ps4-en is néha bőven be kell áldozni az fps-t a 1080p oltárán… gondolom erre a listára gondolsz:http://www.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates

     • Jaja, bár fogalmam sincs mennyire frissítik ezt. Én a DF elemzéseiből szoktam tájékozódni, ott részltesen elmondják, hogy hol pontosan mennyi is a felbontás. Ps4-en az esetek jelentős többségében 1080p, de nem mindig 60 fps, One-on meg az esetek többségében 900p, jó párnál 720p és szintén jó párnál 1080p (főként a belsős exeknél). Amiket írtál játékok azok 1080p-sek ez tény.A ps4 pro egyáltalán nem renderel 4k-ban, tudtommal 1440p-ben renderel(talán kicsit magasabb felbontásban) amit felhúznak checkboarding-al 1800p-re és onnan megy a felskálázás 4k-ra. Ha jól tudom.

     • sonynál is főleg az exkluzívok mennek natív 4k-ban. mint a horizon pl.meg van még néhány, de legtöbb esetben ott is inkább a falskálázás megy mert 1440p-be veriveribjutifult renderelni és utána azt felskálázni olcsóbb. és az egyszeri gámer úgyse veszi észre a különbséget, csak ha direktbe megmutatják neki

     • “””ismerőseim azt gondolják””anekdotikus érvelési hiba”

     • pont olyan, mintha a te véleményed írtam volna oda róla :)én itt ms fanboyokkal vagyok körülvéve, akik léptnen nyomon bizonyítottnak látják, hogy a sonynak inkább fel kéne hagynija ezzel az egész konzolosdival, mert a szentséges ms mindenben sokkal jobb. és a windows a világ legjobb oprendszere.

     • ez meg ad hominem és ad nauseam. kár szétoffolnod a hírt, atentionwhore-kodni facebook-on jobban tudnál

     • :DDDte nagyon okos vagy ám. bár biztos tudod, mert valószínűleg sokan mondják neked minden nap.nagyon benézel ám dolgokat, de sebaj. majd felnősz. 😛

     • “””nem fogod meglátni a választ ami a legtöbb esetben ott “”rohad”” a múltadban…””XD XD Ez olyan mélyen költői volt. :D”

     • a kedvenc matematikusunk se mondhatta volna szebben :D…így sikerült. lett volna Shakespeare szintű, de ahhoz már fáradt vagyok 😀