Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation – állítólag Japán már kevésbé érdekli a vállalatot

A Microsoft pedig cégekre vadászik ott.

A Bloomberg legfrissebb jelentése szerint egy anonimitást kérő, vezető beosztású figura a PlayStation San Mateóban található főhadiszállásán azt nyilatkozta, hogy a vállalkozás amerikai oldalát frusztrálja, hogy a japán marketingcsapat nem tudott az elvártnak megfelelő számú PlayStation 4-et eladni, így a PlayStation 5 promótálásakor Japánt finom szólva félrerakták – utóbbit többen megerősítették a japán személyzetből.

A tokiói dolgozók kaliforniai utasításokra várnak, és a japán támogató fejlesztőcsapatoknál leépítések is voltak – volt, ahol a személyzet harmadát elküldték. Sőt, a PlayStation Japan Studiónál – az egyik legrégebbi belső “műhelynél” – meg sem újították több alkalmazott szerződését. Az amerikai részleg szerint a PalyStationnek nem kellenek olyan játékok, amelyek csak Japánban teljesítenek jól.

Ezt igazolja az is, hogy a PlayStation 5 két főbb online promóciós eseménye tokioi idő szerint hajnali 5 órakor volt megrendezve, inkább az amerikai és európai nézőkhöz igazodva, továbbá bizonyos részeknél nem volt japán fordítás sem. Alátámasztja az is, hogy a 26 éves japán gombleosztást igazították most az európaihoz és amerikaihoz – amiről korábban is írtunk.

A Microsoft ezzel szemben állítólag “szagot fogott”, és igyekszik építeni a japán lehetőségekre. Holnap jelenik meg például a szigetországban az Xbox konzolok következő generációja – egy napon a világ többi részével. (Az Xbox One-t például csak egy évvel később kezdték ott értékesíteni.) Sőt, a vállalat szeretne cégeket is vásárolni, bár jelenleg egy nagy névvel sem kötött alkut. Több japán fejlesztő – kicsi és nagy egyaránt – említette, hogy megkörnyékezte őket a Microsoft, de ők is anonimitást kértek, illetve a tárgyalások részleteiről nem számoltak be.

A Sony hivatalosan azt reagálta, hogy nem igaz, hogy Japán már ne lenne reflektorfényben, és kihangsúlyozta, hogy a PlayStation 5 Japánban elsők közt jelent meg, és hogy “a hazai piac különösen fontos”.

Magyarországon november 19-én jelent meg a következő generációs gép.

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Hát, egy átlagos japán whale egy hónap alatt beleteszi egy kedvenc gachába a PS5 árát, Szóval ja, ott már más világ van. Pár évvel le vagyunk maradva.

    1