Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation – a profit a lényeg, nem a győzelem

Scott McCarthy, a PlayStation szoftverek egyik senior brand managere az IndustryGamers magazinnak adott interjújában felvázolta a Sony Computer Entertainment közeljövőre vonatkozó terveit. Ebben egyáltalán nem a konkurenciaháború megnyerése szerepel célkitűzésnek, hanem a jövedelmező üzletelés.[I]”Hogy sikerül-e túlszárnyalnunk az Xbox 360-at? Jelenleg azon dolgozunk, hogy kielégítsük a vásárlói igényeket, és a lehető legtöbb terméket értékesítsünk. Hogy figyeljük-e a Microsoft piaci tevékenységét? Persze, hisz konkurensek vagyunk. Arról szól-e számunkra az üzlet, hogy lehagyjuk-e őket? Nem.Célunk az, hogy minden szinten profitot termeljünk, és ezt 2011-ben meg is valósítjuk – jövőre pedig még jobban megy majd a szekér.A magas profit évek óta a Nintendo privilégiuma. Erre az évre azonban nekünk is van egy igen agresszív tervünk. Ha jól keresünk majd, boldogok leszünk. Mindeközben, ha még a hátrányunkból is sikerül lefaragni, az csak külön öröm.”[/I]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “””Business is just business…”” :)”

 2. Reméljük, h szép lassan, de előre haladunk majd! 🙂

 3. Hajrá PS! Szerintem az igazán nagy gamerek PS-t vesznek. És valóban igaz hogy a PS3 mindenben jobb mint az X360 mivel volt egy kis időkülönbség a két gép kiadása között ezért a PS3 még tudott fejlődni (lásd Blueray lejátszó).

 4. korrekt politika. ha a piacra dobás után eltelt idő arányában nézzük az eladásokat, akkor a ps3 már rég megelőzte a MS gépét. De ha ezek a nagyköltségvetésű, csúcs, exkluzív játékok tényleg nem a piacelsőségtől függnek (márpedig ahogy nézem, nem) akkor ez a része már pont lesz*rós…így sem könnyű már idén tartani a lépést….

  • A PS3 már mindenben mindenhol mindenhogy megelőzte az Xboxot, ha Amerikát nem számítjuk. De még Amerikával együtt sem rossz.Ez a nyilatkozat szerintem azt jelenti, hogy ne nagyon várjunk árcsökkentésre, nem arra mennek, hogy minél több fogyjon, hanem minél jobb legyen a profit. Amúgy erős megérzésem, hogy a háttérben már készülnek a PS4-re.

   • Amerika elég nagy piac ahhoz, hogy ne bagatelizálljuk el, pláne, hogy az X eladások most nőttek ott, a PS-é meg csökkent. Készülni tuti készülnek szerintem is, de szvsz. 2012-nél előbb nem jelentik be. Nekem még pár évig tökéletesen megfelel ez a generáció is. 🙂

 5. A nintendo miota jobb a ps3-nál, nem tudomelképzelni ho több wiit vagy ds vettek mint ps3-at vagy psp.

  • Mióta megjelent. 🙂 (legalábbis az eladásokat tekintve)Eddig kb. 145 millió DS és 85 millió wii ment el.

  • nem jobb, csak jobban veszik/viszik. mert occsó és gagyi. a gyerekeknek meg pont elég az amit tud. a hardcore gamerek meg PS-t vesznek…

   • “A “”nap sületlensége”” kitüntetés a tiéd lehet.:D”

   • A gyerekeknek nem az a lényeg, hogy miként vágják el Sev nyakát a Killzone3-ban, hanem tartalmas szórakozásra vágynak.A Nintendo 3DS-re meg nem mondanám, hogy gagyi. Elsőnek van 3D-s kijelzője…Amit a Hipermarketben lehet kapni Wii külsejű WiWi nevű masina, na az gagyi és olcsó!

   • Akkor előző generációban a PS2 volt az occsó és gatyi.

 6. “csendes víz partot mos. szerintem azért nem ennyire “”nyugi”” a helyzet a Sony-nál, gondok lehetnek.”

 7. EMBER TERVEZ…

 8. “Ez a pali a táplálékláncban hol szerepelhet? Elég merész megnyilvánulás, hogy jaj minket nem is érdekel ám hogy mi legyünk még a kislányok nedves álmaiban is. Na meg hogy ki meri mondani a vetélytársak nevét.Persze nem hazugságot várnék, csak valami jól megszokott “”politikailag korrekt”” köszönjük szépen, megy a szekerünk sablondumát.Ugyan üdítő ilyen szabad infót is olvasni első kézből, de a csávó főnökei lehet hasonlóan liberálisak lesznek a munkaszerződésével.Mellesleg amilyen istenkirály játékok jöttek/jönnek ki PS3-ra, nem is értem hogy nem jött még ki színarany modell a konzolból. Ennyire csak nem vagyok elfogult.”

  • A beosztásából ítélve elég magasan szerepel, kb ő döntheti el, hogy a Resistance3 Idén Karácsonykor, vagy jövő Húsvétkor fog-e kijönni. De ha nem is, ő csinálja meg, hogy az úgy legyen, ahogy a főnökök eldöntötték.Amúgy a M$ előnyét Japánban, vagy Európában már rég ledolgozta a Sony. Amerika viszont nagy piac és itt, és emiatt világátlagban mégis ők vannak hátrébb.Ha kijön az új generáció és a M$ megint kivonja az előzőt egyből, miközben a Sony még benntartja a piacon, akkor bizony simán össze fog jönni annyi, hogy záráskor a Sony elmondhatja, hogy ebben a generációban is lenyomta a M$-t. Addig csak ki kell várni, és profitot termelni. Nincs hova sietni. Jelenleg még mindíg a PS3 a legnagyobb képességű konzol a piacon, és ma már ezek a képességek nem extrák, sokkal inkább az elvárható átlagot jelentik. A Box, vagy a Wii is sajnos lassan átmegy az avittos, nem terendi, technikailag nem igazán vállalható kategóriába.

  • A konkurencia nevének kimondásához miért kell bátorság?

  • Szerintem ennél korrektebben nem tudott volna nyilatkozni az arc.

 9. Agresszív terv ? :S Megnyertek valamely nagy márka nevet a PS3-hoz ? Esetleg bejelentenek még 5 exklúzív címet a a többi 20-hoz ? Lesz még több hivatalos Store, köztük magyar is ?A GTA V-öt vagy valamely más nagy multi címet megvették fél évre ?

 10. “Remélem az “”agresszív terv”” része az új NGP PSP idei bevezetése is….”

 11. Nintendóékról ki gondolta volna 10 évvel ezelőtt…? 🙂

 12. hmm vajon idén/jövőre az apple betör a konzol piacra? szerintem ők még hozni fognak meglepetéseket

  • Túlárasított ikonzol? Az kéne még csak… lenne sok sznob aki meg is venné 😀

  • “Hetek óta pletykálják Apple fronton hogy állítólag 50″” körüli LCD TV tervezésébe fogtak bele amit 1-2 év múlva terveznek kiadni. (nem az évek óta létező és amúgy nem túl sikeres AppleTV-re gondolok) Ilyen irányú Apple állásajánlatokat is találtak meghirdetve az interneten.Szóval ha már TV is akkor csak 1 icipicike lépés hogy konzolt is gyártsanak……. végülis letölthető iphone-ipad store-os játékokból már több tízezer darab van, úgyhogy lenne mivel megtölteni a konzolos store-t is.”

   • Kezdetnek elég lenne ha valahogy beleintegrálnák az AppStore-t valahogy, az irányításra meg kitalálnának valamit. Így csak tévét kéne venni.

 13. “Érthető…. azonban olyan félelmetesen hangzik az az “”agresszív terv”” remélem nekünk vásárlóknak nem származik belőle kellemetlenségünk :)”