Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation – a kocsmák alapján választottak irodát

Italos nosztalgia az alapítóval és a Tekken fejével.

Katsuhiro Harada, aki a Bandai Namco bunyós játékaiért felelős, bárt nyitott Tokióban, és azzal ünnepli meg az eseményt, hogy beszélgetős videókat forgat a játékiparból származó vendégeivel. Az első epizódban Ken Kutaragival, a PlayStation alapítójával diskurálnak a régi szép időkről.

A show elején Harada megosztja a nézőkkel, hogy nagyon izgul, hogy a konzol atyját vendégelheti meg, és az izgalomtól alig tudott italt tölteni neki. A páros közös alkoholfogyasztása régre nyúlik vissza, ugyanis Harada elmesélte, hogy a Kutaragi mindig egy hordó szakét vitt a Namcóhoz akárhányszor véget ért egy projektjük a platformon – a Tekken kulcsfontosságú játék volt az eredeti PS megjelenésekor. “Ezzel kapcsolatban elmesélek egy vicces történetet, ami miatt sokan kinevetnek” – vágott bele Harada. “Egy jó ideje dolgoztunk már a PlayStationnel, és emiatt azt hittem, hogy elterjedt, hogy a projektek végén a konzolt biztosító fél elnöke egy hordó szakéval látogat el a fejlesztőkhöz. 21 évvel később, 2009-ben először jelent meg egy másik platformon a Tekken, ez volt az Xbox 360… és amikor végre vége volt a projektnek, vártam, hogy jöjjön a Microsoftot a szakéval, és nem értettem, hogy miért nem jönnek. Rákérdeztem, és azt mondták: ‘ez nyilvánvalóan egyáltalán nem gyakori!”

A videó során Kutaragi kifejtette, hogy a PlayStation azért akarta a Sony főhadiszállástól eltérő ponton elhelyezni japán bázisát, mert ott egyszerűen nem voltak ivóhelyek. “Sinagavában volt a fő Sony iroda, de ott semmi nem volt, ahova el lehetett menni inni esténként… volt pár hely, de 8-kor bezártak” – emlékezett vissza. “Több alkotóval és videojátékos céggel akartunk egyeztetni terveinkről, így a város egy aktívabb részébe költüztünk. Akárhányszor volt egy playstationös esemény, csináltunk egy ünnepi címkés bort vagy likőrt, és azt osztogattuk.” Kutaragi egyébként 2020 augusztusa óta a tokiói Ascent Robotics vezérigazgatója, amely egy mesterséges intelligenciával foglalkozó startup, és célja olyan megfizethető robotok gyártása, amelyek gyárakban és logisztikai központokban az emberek mellett biztonságosan tudnak fizikai munkát végezni. Az Ascent 2016 óta létezik, körülbelül 50 mérnököt alkalmaz, és első projektjei egyike volt a Kawasaki Heavy Industriesszal egy robotkar, illetve egy másik, meg nem nevezett céggel egy önvezető szoftvert alkottak.

Harada üzletének helyszíne jelenleg titkos, de a Tekken-fejes idővel elárulja majd a címet, és a publikumot is meghívja majd. A bárban szétszórt különféle kütyük azért vannak ott, mert Harada YouTube-műsorát egy légpárásító vállalat finanszírozza.

Forrás: VGC

Hozzászólás