Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – update-ekkel lesz adjusztálható a ventilátor

Télen fűt, nyáron hűt?

A PushSquare videojáték magazin híre szerint a novemberben megjelenő PlayStation 5 szuperkonzol legfontosabb és legmeghatározóbb komponense – nem, ez nem a villámgyors SSD -, a ventilátor működése utólagos szoftver update-ekkel is módosítható lesz. A Sony erre a szegmensre a leírások szerint meglehetősen nagy hangsúlyt fektet, ami az ultramodern liquid metal (folyékony fém) hűtőpaszta mellett a jövőben megjelenő PS5 játékok futtatása közben fellépő hőtermelés és belső hőmérséklet változás (az APU – Accelerated Processing Unit jelentése alapján) monitorozását is jelenti. Ezen adatok kiértékelése után lehetőség lesz arra, hogy a Sony frissítésekben kalibrálja a venti’ fordulatszámát, akár egyes játékokhoz külön dedikálva azt!

7 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Ez most is így van, mármint a ” szoftver állítsa be a neki optimális fordulatszámot ” beállítás. Csak a PS5 esetében ennek az optimalizálására mégtöbb figyelmet fordítanak szóval az indie játékoknál feltételezem halkabban fog pörögni a ventillátor, az AAA exkluzívak esetében pedig csak akkor ha nagyon muszáj.
  De itt nem csak a játék okozta terhelést kell figyelembe venni majd hanem a környezet hőmérsékletét is tehát nem mindegy, hogy 27 C fokos szobában vagy ennél sokkal magasabb hőmérséklet mellett sötét szobában de nyári melegben játszom.

 2. Yep, BS detector is beeping.

 3. Állítólag a folyékony “metál” inkább az olcsóbb megoldás miatt lett választva, ha ez igaz, akkor szerintem a fenti tervek azt fogják kompenzálni.. remélem halkan és sikeresen.

 4. Pedigcsak kikell fúrni a tetelyét az megolgya.

  2
 5. Első olvasásra egy rohadt nagy baromságnak tűnik az, hogy “a Sony frissítésekben kalibrálja a venti’ fordulatszámát, akár egyes játékokhoz külön dedikálva azt”. Már-már parasztvakítás szaga van számomra. Miért nem elég az, hogy a rendszer érzékeli a hőmérsékletet és az alapján állítja be a fordulatszámot? Az adatok kiértékelésében azt a lehetőséget látom, hogy a Sony értesíti a fejlesztőket, hogy valamit állítsanak a szoftveren.

  3
 6. Tehát a jubojet visszatér? 😇

  2
  • Nekem is ez jutott eszembe. Egy random inde címnél szép halk lesz, egy zsír új AAA játéknál pedig hallgathatjuk a felszálló repülőt? Remélem nem.

   1