Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – több exkluzív lesz mint valaha

Csendes befektetések.

A Nikkeinek nyilatkozta Jim Ryan, a PlayStation feje, hogy PlayStation 5-re több exkluzív lesz mint amennyi a korábbi generációkon volt, ugyanis a cég “csendben” befektetett több saját gyártású projektbe amellett, hogy további csapatokat is felvásárolhatnak.

A legutóbbi exkluzív a Returnal a Housemarque-tól, amelyről tesztünket ITT olvashatjátok. Júniusban fut be a Ratchet & Clank: Rift Apart az Insomniactól, amit majd 2021 második felében követ valamikor a Horizon Forbidden West a Guerrilla Gamestől. 2021-es dátummal jelentették be a 2018-as God of War folytatását, bár azóta nem esett szó róla, és nagy eséllyel nem fog idén megjelenni, ahogy a jövőre csúsztatott Gran Turismo 7 sem. A Naughty Dog pedig állítólag az eredeti The Last of Us remake-jén szorgoskodik. A Days Gone folytatásának potenciális elkaszálása kapcsán is felmerült az, hogy a Sony főleg nagyköltségvetésű, biztos sikert garantáló projektekbe fektet, de a Returnal létezése és a kisebb és közepesebb méretű bejelentett projektek azért árnyaltabb képet festenek.

A PlayStation nemrég leépítette és átszervezte legrégebbi belsős stúdióját, a Japan Studiót, de Ryan azt nyilatkozta a Nikkeinek, hogy a cég továbbra is “elkötelezett a japán piac iránt”. “Fontos számunkra, hogy a japán videojátékos közösségnek is olyan szoftvert biztosítsunk, amely passzol hozzájuk, és a PS5 már a kezdetektől kínált szoftvert japán fejlesztőktől” – mondta. “Továbbra is erősítjük a kapcsolatainkat a japán fejlesztőkkel és adunk ki olyan tartalmakat, amelyek kedveznek a japán piacnak.” Ryan kommentálta azt is, hogy jelenleg alig lehet PlayStation 5-öt venni, és azt állította, hogy a Sony megkérte a gyártókat a gyártás fokozására. “Több oka is van annak, hogy nehéz PS5-öt szerezni. Az új koronavírus alatt a kínálat nagyon komplikált, és online-ra kellett korlátoznunk a forgalmazást. A félvezetők kereslete és kínálata is feszes világszinten. Azt kérjük a beszállítóktól, hogy hagyják a gyártás fokozását, ami idén áramlik majd a piacra.” Ryan megemlítette azt is, hogy sok játékot PC-re is el akarnak juttatni: erre példa a tavaly augusztusi Horizon Zero Dawn és a május közepére tervezett Days Gone.

A Sony Interactive Entertainment egy új üzleti egységet is létrehozott ahhoz, hogy legnagyobb franchise-ait mobiltelefonokra adaptálja.

1 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Hát az én véleményem az hogy túlzott elvárásaink erre az évre ne legyenek,mert kurva nagyot fogunk koppanni.Van ugyanis egy két elszomoritó tényező ami alaposan beárnyékolja a helyzetet.Ebből az első az hogy a Horizonból és sok másból sem láttunk eddig szinte semmit egy kibaszott bejelentő videón kívül.Konkrét gamplay sem a Horizonból sem a többi játékból nem volt,kivéve a Rachetet de az jön is egy hónap múlva.Lelövik a Days Gone folytatást hogy a 8 éves lerágott csont TLoU első részét kiadják ps5 re is.Kérdezem miért,mert akit érdekelt az már jó párszor végig tolta ps3-ps4 en mint én is.Az utolsó State of Play siralmas volt,a Rachet az ütött azzal nincs baj de a másik két szemét az minek.Ezért kellett hét évet várni az új konzolra hogy gagyi mobil játékokat játszunk?Erre használja el a játékipar az erőforrást meg a rengeteg pénzt hogy remasterek és remakek tömtelegét nyomja le a torkunkon,hogy ezerszer bejárt helyszineket meg régi unalomig nézett jeleneteket nézzünk végig szebb ruhába bújtatva.Értelmetlen.Van persze olyan gyémánt ami megérdemel egy remaket de nem sok ilyen a FFVII,MGS,Silent Hill,Parasite Eve, meg még néhányan de nincsenek sokan.Megint kihagyják az E3-at mintha nem lenne mit mutatniuk.Kérdezem miért kell a Sonynak ennyire különcködni?Mert minden E3 on a Sony műsorát várták a legjobban ők voltak minden évbe a favoritok még akkor is ha nem volt ütős a műsor.Amikről Jim beszél azok hol vannak?Lassan egyéves lesz a konzol de igazán jó játék még nincs.A GT7-et átrugdosták jövőre de abból még annyit sem mutattak mint Horizonból aminek gyanitom ugyanaz lesz a sorsa.Hol van a FFXVI ami ugye elvileg konzol exkluziv.Megint csak lapittanak mint szar a fűben.Abból pedig bem sok játék lesz idén.Ideje lenne rákapcsolni mint Hamilton.