Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – szivárog a PSVR 2

A Sony Interactive Entertainment hivatalosan még nem jelentette be következő konzolját, a PlayStation 5-öt, ettől függetlenül források szinte biztosra veszik, hogy a friss gép 2020 “ünnepi időszakában” debütál majd a piacon. (Ez persze még igen képlékeny…)A SIE ugyanakkor már “hivatalos szájakon keresztül” beszélt arról, hogy a PS5 biztosan kompatibilis lesz olyan kiemelt perifériákkal, mint a PSVR, hisz a japán gyártó a virtuális valóságban látja a videojátékozás egyik fontos szegmenségnek jövőjét.Igen ám, de egyre több pletyka lát napvilágot arról, hogy a Sony egy vadonatúj PSVR fejegységen is dolgozik, amit nevezzünk egyelőre csak PSVR 2-nek. Az új modell elsősorban technikai paramétereit tekintve múlja felül majd a jelenlegi hardvert, azonban, ha hihetünk a szóbeszédnek, lehetőségeiben is előremutató lesz.- A PSVR 2 ajánlott fogyasztói árát $250-ra becsülik, ami mondjuk magyar viszonylatban nem sokat jelent…- A PSVR 2 felbontása jelentősen komolyabb lesz: 2560×1440 pixel 120Hz képfrissítés és 220-fokos látómező mellett.- A fejegység akksija állítólag 5 órás üzemidővel bír.- A PSVR 2 egyik legfontosabb funkciója a szemkövetés.- Szó van emellett egy olyan funkcióról, mely szerint a hardver egyszerre birkózik meg a szem- és fejkövetéssel, méghozzá egy vadonatúj szabvány segítségével. Ez annyit jelent, hogy sokkal finomabb lesz a “képernyőn” megjelenített mozdulat abban az esetben, ha a fejünkön pl. alig mozdítunk, és inkább a szemünkkel követünk egy objektumot. Ez a technológia nagymértékben csökkentheti a “virtuális szédülés” érzését.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. “””- Szó van emellett egy olyan funkcióról, mely szerint a hardver egyszerre birkózik meg a szem- és fejkövetéssel, méghozzá egy vadonatúj szabvány segítségével. Ez annyit jelent, hogy sokkal finomabb lesz a “”képernyőn”” megjelenített mozdulat abban az esetben, ha a fejünkön pl. alig mozdítunk, és inkább a szemünkkel követünk egy objektumot. Ez a technológia nagymértékben csökkentheti a “”virtuális szédülés”” érzését.””Ez azért vicces így leírva, mert a szemkövetés nem a fejmozgást váltja ki, hanem a fókuszpontot szabja meg.Rosszul meg attól lesz az aki rosszul lesz, hogy a mozgás nem valódi, ettől megzavarodik az agy. Egyrészt ez nagyon kevés ember problémája, a többség jól bírja, másrészt ez egy döntés, simán meggyőzhető az agyunk hogy nincs baj! Tudom mert nekem is sikerült, pedig én mocskosul szarul voltam tőle elsőre…de nagyon akartam.Mindegy, várom az új szettet, az elsőt is imádom (a családdal együtt) mindenképp beszerzős lesz, és remélem a GranTurismo végre tartalmat is csinál rá! Reménykedünk egy minimum 1v1 multiban, vagy sok résztvevős offline versenyben…de persze ez már csak majd PS5-ön jön el. :)”

  • Nekem a GT-nél az a pár kör, amit mentem vele menő volt, az indulásnál megláttam belülről a kocsit, ott nyúlkáltam a váltóhoz, mentem is a falnak mire kapcsoltam, hogy az nincs ott:D:D:DAz első körnél kicsit szédültem tőle, de a többi az már rendben volt.Viszont a Resi Kitchen-nél rendesen befostam. 😀

 2. GT Sport vr modra elegge racuppantam, kormany, pedal es playseat ulessel a videojatekok uj dimenziojaba leptem, rajongtam erte, aztan visszaadtam a kolcson psvr szettet, es vegul nem vettem magamnak. Mert a felbontas, a szuk latoter, a parasodo lencsek es a sok kabel mind abba az iranyba terelt, hogy inkabb megvarom a kovetkezo generaciot. A psvr2 dobbenetesen jo lesz, foleg autoversenyezni, ebben biztos vagyok.

 3. Kötelező vétel lesz, az aktuális PSVR is érdekelne a játékkínálat miatt, az hibátlan, de az elmosott kép és alacsony felbontás nagyon kiábrándító volt.

 4. Milyen játékokkal próbáltad ki?Skyrim VR, Driveclub VR, Astrobot rescue, Farpoint önmagukban már eladják (szerintem). És akkor ott vannak még a 3D rajzoló / szobrász cucc, stb.Már a jelenlegihez is annyi játék van, hogy az a legnagyobb mappa a PS4-emen, pedig nem veszek meg mindent csak mert VR.

  • Értem és köszönöm az információt. GT Sport, Resident Evil 7, meg az a valamilyen sword, amivel játszottam.Láttam ilyen FPS lövöldéket rá, de nem feltétlen dicsérték, ami nem azt jelenti persze, hogy nem jó.Gondolkodtam nemrég, hogy lehet be kellene szerezni, de pont ez jutott eszembe, hogy nemsokára itt a köv. konzol…nem egyszerű. 🙂

  • Dzson, termeszetesen +1-et akartam nyomni, csak felrement, es nem tudom javitani. 😀

  • Hát a Driveclub pont nem az a meggyőző cucc…elképesztően randa és az autós cuccok közül abban a leggyengébb a 3D!De legalább lehet benne sok autó ellen menni, akár online is, bár kizárólag a szintén DC VR verzióval rendelkező versenyzőkkel, akikből alig akad.Mondjuk ezt a DirtRally is tudja, mármint online több versenyző ellen lehet benne zúzni (RX) ráadásul ott akár olyannal is, akinek nincs VR-je. Nem mellesleg az nem is randa…:)Mindegy…lényeg az első szettre is van töménytelen tartalom, aki beruház rá, az nem fog unatkozni. 🙂

   • Rengeteg kocsi, rengeteg pálya, versenyhangulat. És Buggy-t vezetve kihajolsz oldalra és előtted van 40cm-re a kerék. Kormánnyal zseniális.

    • Ez mind igaz…a buggy-t a simában is imádtam…komolyabb kormánnyal (T300-T500) elég küzdelmes az F40-es Ferkával egyetemben, mert azokban ugye nincs szervó…xDhttps://youtu.be/OxDRCLTqS2UA kihajolás VR-ben mókás, de nem csak a buggy-ból hajolhatsz ki…bármiből…XDAkár hátra is ülhetsz és vezethetsz a hátsó ülésről…az vicces. :)https://youtu.be/l1USU-jpz0oA visszajátszás tekintetében is a DC az egyetlen amiben van rendes VR replay…akár az anyósülésről is végignézheted az online küzdelmet, akár a vetélytársad autójában ülve is….szóval igen…a DC a PS4-es autós felhozatal egyik legjobb játéka, sok szuper ötletet tettek bele, az alapba és a VR-be is, de a VR-t már nem az eredeti csapat hegesztette, és nagyon érződik rajta hogy egy utólag belehekkelt dolog.Egy alapból 30fps-t tudó játékból kipréselni a 120 fps-t eleve nem hálás feladat, brutális minőségromlás árán sikerült csak, ami igazából nem tünik fel, amíg el nem indítod pl a GranTurismo-t. :)Dehát a GT meg hiába szép, ha tartalmilag fóf*sz.Szóval valahogyan a kettőt kéne ötvözni. :)Mondjuk komplett estéket tudtunk elcseszni mindkettővel, hiányosságaik ellenére is! Valahogy a VR annyira be tud szippantani, hogy egy játék grafikai vagy mechanikai hibáit simán el tudja fedni a 3D. 🙂

 5. “A mostani VR-t csak kipróbáltam, de nem vettem meg, nem volt rossz, de nem éreztem, hogy feltétlenül be kellene szereznem, de ez így nem hangzik rosszul, remélem játék is lesz mellé bővebben, ha tényleg ebben is látják “”jövőt””.”