Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – nem minden PS4-es mentés lesz majd kompatibilis a next gen verziókkal

Miles Moralesé igen, Yakuza 7-é és Dirt 5-é nem.

Egyelőre még nem egyértelmű, hogy milyen esetekben lesz kompatibilis egymással egy játék PlayStation 4-es és PlayStation 5-ös verzióinak mentése.

Konkrét információ erről még nem született, de egyelőre a Sega beszélt arról, hogy, bár ingyen megkapja mindenki a Yakuza: Like a Dragon következő generációs változatát márciusban, ha lecsap a jelenlegire, mentését már nem viheti tovább. Ugyanez lesz a helyzet a Dirt 5-tel, miután a Codemasters megerősítette, hogy a pályatervezős Playgrounds-módban gyártott alkotásokat tovább lehet örökíteni, de semmi egyebet. Az Xbox esetében ilyen jellegű kompatibilitási probléma nem lesz.

Ugyan nem egyértelmű, hogy mi lehet az eltérés forrása – a Sega pedig saját játékával kapcsolatban nem tért ki részletekkel, a Dirt 5 playgroundsos infomorzsájából lehet következtetni: annak adatait szerveren tárolják, míg a személyes mentések a gépre kerülnek. Valószínűleg a PS5 nem tud a PS4-es mentések adataihoz teljes mértékben hozzáférni, de ezt a technikai galibát a Sony látszólag meg tudja oldani: a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales PS4-es verziójának mentése kompatibilis lesz a PS5-ösével, amit szintén költségmentesen szerezhetnek be a jelenlegi generációs tulajok. Fontos, hogy aki PS4-ről vált PS5-re, az nem kapja meg a Marvel’s Spider-Man: Remasteredet, mert az csak Miles Morales klanadjának Ultimate Editionjéhez jár. A remasterrel továbbá nem lesz kompatibilis a régi mentés, és Pókember eredeti történetének tulajdonosai sem kaphatják meg PS5-ös ráncfelvarrását ingyen – utóbbiról, valamint Peter Parker új arcáról egyébként ITT olvashatsz bővebben.

Igen, valóban nagyon zavaros az egész.

2 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Azért remélem a játékok többségénél nem lesz ebből probléma…Gondolok itt most pl. elsősorban a Wicher 3-ra aminek a PS5-ös feltuningolt változatát ingyen megkapják a PS4-es verzió tulajdonosai, remélem ott nem lesz gond a mentés átvitelével, mert NG+-os geralttal tolnám újra a sztorit.

  2. Nyilván nem így van, de ezekből a hírekből azt lehet leszűrni, hogy ezt a funkciót nem igazán sikerült kidolgozni még bizonyos cégek esetében. Sebaj, ez legyen a legnagyobb gondunk.