Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – mától elérhető a következő nagy rendszerfrissítés

Többek között az M.2 SSD-s tárhelybővítés lehetőségével.

A Sony Interactive Entertainment mától teszi elérhetővé a PlayStation 5 következő nagy rendszerfrissítését, ami számos újdonsággal teszi gazdagabbá a felhasználói élményt: többek között most már M.2 SSD-vel is lehet bővíteni a tárhelyet, illetve 3D-s hangot is lehet most már hallgatni a televízió hangszóróin keresztül – tehát nem csak fülesen. Az update bétája egyébként még július végén érkezett, a részleteiről pedig ITT tudhatsz meg többet.

A vezérlőközpont most már szabadabban szerkeszthető, és át lehet rendezni, valamint ki lehet választani azokat az ikonokat, amik megjelennek majd a képernyő alján. A játékosbázisból pedig könnyen lehet üzeneteket megtekiteni és írni. Teljes képernyőn ezene a felületen azt is látni, hogy hány barát van online, kik elfoglaltak vagy kik nem érhetők el, és innen akár több barátkérést is el lehet fogadni vagy utasítani, illetve vissza lehet vonni azokat.

A játékkönyvtár “Telepített” fülénél most már külön jelennek meg a játékok PS4-es és PS5-ös verziói, a címük pedig egyértelművé teszi a platformot. A képernyőfelolvasás a “PlayStation” és a “háromszög” gombok megnyomásával szüneteltethető vagy folytatható, a “PlayStation” és az “R1” gombok együttes lenyomásával pedig meg lehet ismételni a felolvasottakat.

A PlayStation Now előfizetők választhatnak a 720p-s vagy az 1080p-s felbontás között (játékoktól függően), továbbá egy streamelési csatlakozási teszt segíti beazonosítani és megoldani a problémákat. Elérhető egy új játékostípus, a “Leader” is, aki tervez, ötletel és inspirál másokat – ezeket az online meccsek utánl ehet adni másoknak a jó viselkedésmód ösztökéléseként, és ezen “jutalmak” feltűnnek a profilokon. Mostantól automatikusan ment a rendszer “személyes rekord” videókat amikor jobb időért vagy magasabb pontszámírt teljesít valaki egy kihívást. Ezeket meg lehet osztani közvetlenül a kihíváskártyákon vagy a médiakönyvtáron keresztül – és persze ki is lehet kapcsolni. Be lehet állítani öt követendő trófeát is, amiknél könnyebb lesz látni, hogy hogy állsz a teljesítésükkel; a trófek továbbá függőlegesen jelennek meg az átláthatóság érdekében

A frissítés mától érhető el, továbbá új verziót kap a PlayStation Remote Play App és a PlayStation App is. Plusz, most már PlayStation 4-en is lehet látni a PlayStation 5-ös trófeákat.

Hozzászólás