Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – igen macerás a PS4-es mentésmigráció

A Bosszúállók felkavarta az amúgy sem álló vizet.

Egyfajta minibotrány alakult ki arról, hogy miként kezeli a PlayStation 5 a generációkon átívelő mentéseket, miután a játékosok rádöbbentek, hogy milyen körülményes lesz PS4-es Marvel’s Avengers mentésüket átvinni PS5-re.

A játék hivatalos Twitter-fiókja részletezte, hogy mi is a folyamat. Először is telepítve kell lennie a PS4-es verziónak a legújabb frissítésekkel – amely elég sok időt és tárhelyet igényel az 50GB-os programnál -, a főmenüjénél pedig egy “mentésmigráció” fül lesz látható. A játékosok így feltöltik a szerverre mentésüket, amit aztán a PS5-ös verziónál letölthetnek. A folyamat egyébként hasonló más kalandokéhoz, ahol először a PS4-es mentést a játékon belül fel kell tölteni, és csak utána lehet ráröppenni az újgenerációs kiadásra.

Többen felhozták ellenpéldaként az Xbox Smart Delivery funkcióját, amellyel automatikusan kerülnek át a mentések – ez azért van, mert a Microsoft ökoszisztémája azonosan kezeli a programokat. A gondokat aztán tovább fokozza, ha szervergondok vannak, Jason Schreier, a Bloomberg újságírója pedig humorosan megjegyezte, hogy most eljött az Xbox ideje, hogy megcsinálja saját változatát a PS4 “Így oszthatod meg játékaidat másokkal” videójából. A felvétel eredetileg azt parodizálta, hogy az Xbox One-on nem lehetett volna használt játékokkal játszani, a Sony csapata pedig egy rövid felvételt készített, amelyben elmagyarázta, hogy a PlayStation játékosai miként tehetik elérhetővé játékaikat egymás számára: egyszerűen odaadhatják a másiknak a lemezt.

A PS5 egyébként a generációközi játékokat elég furán kezeli. Az elején például nem volt egyértelmű, hogy melyik verzió lett letöltve, így sokan a PS4-est indították el, és csak később jöttek erre rá – ezt egy decemberi frissítés orvosolta. Útközben kiderült, hogy a patchekkel Xboxon több újgenerációs funkciót tudnak elérhetővé tenni a fejlesztők, míg a Sony konzolján ez nem lehetséges.

A PlayStation 5 novemberi megjelenése óta egyébként több frissítést is kapott, és remélhetőleg a Sony serényen szorgoskodik azon, hogy felhasználó- és fejlesztőbarátabb legyen az élmény.

Hozzászólás