Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – holnap érkezik az első nagy frissítés

Tárolhatsz játékokat USB-n, lesznek friss közösségi elemek.

A Sony Interactive Entertainment holnap teszi elérhetővé a PlayStation 5 első nagy rendszerfrissítését, amely többek között lehetővé teszi, hogy PS5-ös játékokat tároljunk külső USB-meghajtókon.

 • Az új funkciónak köszönhetően a PS5-ös játékokat egy külső USB-s adathordozóra is rá lehet menteni, amivel meg lehet toldani a konzol tárhelyét: könnyebb újratelepíteni őket USB-ről, mint újra letölteni őket, vagy újramásolni őket lemezről.
 • A Sony az SSD-re hivatkozva hozzátette, hogy az USB-ről nem lehet lejátszani a játékokat. Emellett nem lehet közvetlenül sem letölteni az alkotásokat oda. Amiket visszarakunk a tárhelyről, azok automatikusan frissülnek majd (már ha van frissítés). Emellett ki lehet választani, hogy mely játékmódokat telepítsünk – például egyjátékos vagy multiplayer -, már ahol lehet.
 • A cég hozzátette, hogy M.2-es meghajtókat is támogat majd, de erről később nyilatkoznak majd többet.
 • A partykban való chat közben most már a PS4-es és PS5-ös játékosok is tudják használni a “Share Play” funkciót. Ez azt jelenti, hogy a PS5-ös felhasználók meg tudják osztani képernyőjüket a PS4-esekkel, illetve azok ki tudnak próbálni PS5-ös játékokat is – ez pedig fordítva is működik. Az opciók közé tartozik a képernyőmegosztás, a virtuális kontrollerátadás, illetve a virtuális második kontroller átadás a kooperatív címekhez.
 • PS5-ön és PS4-en is megjelennek majd azok az aktív játékok, amelyekhez lehet csatlakozni. Felbukkan egy opció majd, amivel könnyebben lehet meghívót küldeni, így kevesebb idő alatt lehet együtt nyomni a haverokkal. A beállításokban egyébként lehet majd kalibrálni, hogy ki miként léphet interakcióba a partykkal, a játékokkal és az üzenetekkel kapcsolatban.
 • A játékok központi menüje is javult, így gyorsabban el lehet érni a fontos tartalmakat és funkciókat. Könnyen lehet váltani a barátok és a partyk között, így egyszerűbb a chat megkezdése vagy annak megtekintése, hogy ki online. A különféle partykhoz az értesítéseket is ki- vagy be lehet kapcsolni.
 • Most már gyorsan ki lehet kapcsolni a játékon belüli chatet, ami kikapcsolja a saját mikrofonunkat, valamint a többiek hangját is elnémítja. Más játékosok egyéni hangerejét is lehet szabályozni egy adott chaten belül, így nem kell a cimborákat kérni arra, hogy növeljék vagy csökkentsék a mikrofonjuk hangerejét.
 • Ha a fejlesztők elérhetővé teszik, akkor előre le lehet tölteni a frissítéseket a játékokhoz, ha az automatikus frissítés be van kapcsolva. Így, amint “éles” a frissítés, már lehet is nyomni vele a kalandokat.
 • Most már lehet keresni a játékkönyvtárban, illetve el lehet rejteni alkotásokat.
 • A képernyőt nagyítani is lehet, így könnyebb lesz állítani a láthatóságot.
 • A trófeáknál be lehet állítani, hogy csak bizonyos szintű serlegeknél – például aranyoknál vagy platináknál – legyen automatikus képernyőkép- vagy videokliprögzítés. Új trófeastatisztika-képernyő is lesz, amely összegzi a trófeaszintet és státuszt.
 • A PlayStation App is frissül, amivel könnyebb lesz csatlakozni a konzolhoz. Nemrég a kívánságlista, az értesítések és az online státusz állíthatósága váltak elérhetővé, az elkövetkező hetekben pedig már az appból is lehet majd csatlakozni PS5-ös multiplayer játékhoz, lehet kezelni a tárhelyet, össze lehet hasonlítani a trófeákat, valamint szortírozni és szűrni lehet majd a termékeket a PlayStation Store-ban. Az alkalmazás ingyen tölthető le a Google Play vagy az App Store felületekről.

7 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Ne frissítéseket küldjenek, hanem gépeket….

  1
 2. Ami fontos lett volna, h pendrive-ra masolni a ps5 menteseket, persze nem lehet,tehat fizessek elo a plusra….kicsit sem kenyszeritik ra az embert.

  1
 3. A játék könyvtárból miért nem lehet törölni?
  Csak azért kérdem mert nekem CoD bétákat is bele rakja ami nem teljes játék és ugye használni se lehet mégis felhozza a lista. Van még pár ilyen.

 4. Szép kis frissítő pakkot kalapált össze a Sony. Pacsi nekik. 👊 Hozzáteszem az SSD bővítés már nagyon várós. Gyenge pillanatomban szétkaptam a gépet és megvizsgáltam hová megy a plusz tárhely. 😅

  • Teljesen abszurd, hogy eddign em volt keresés a játékok között. Gyakorlatilag minding ABC-sorrendbe raktam őket és úgy böngésztem a könyvtáramat 😀