Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – állítólag a DualSense élettartama 417 óra

Nem hosszútávra tervezték.

Az iFixit utánajárt annak, hogy meddig bírják a PlayStation 5 DualSense vezérlői, és úgy tűnik, hogy nem tervezték őket hosszútávra.

Egy szétszerelős és strapabírási vizsgálat után azt jelentették, hogy körülbelül 400 óra után elavulnak a joystickek, és elkezdenek húzni valamelyik irányba, anélkül, hogy hozzájuk érne a felhasználó. A Call of Duty: Warzone-t használva tesztelték intenzíven, és arra jutottak, hogy a joystickeket 417 óra után kell kicserélni, ami nem túl sok, főleg, ha az ember napi szinten használja a kontrollert – még akkor is, ha csak 1-2 órára. A joystick 500 ezer lenyomást, és 2 millió körbeforgatást bír, amely szintén elég könnyen össze tud jönni. A kivitelezés miatt sajnos nem lehet könnyen kicserélni ezeket az elemeket, ami az iFixit szerint furcsa döntés, hiszen ezeket folyamatosan használják és ki vannak téve szennyeződéseknek is. Az sem segít a helyzeten, hogy átlagos, bárhonnan beszerezhető technológiát alkalmaznak, amely kiszámítható és elkerülhető problémákkal bír.

Nemrég csoportos keresetet nyújtottak be a Sony ellen a kontroller joystickjeinek húzása miatt, és ha sikerrel járnak, akkor az is lehet, hogy visszahívják a vezérlőket, vagy ingyen kicserélik azokat.

5 hozzászólás

Hozzászólás

  1. félve kérdem, de az eddigi kontrollerekben jobb technika volt? szerintem nem, és ezekkel sem volt probléma…

  2. Ugyanazokból a szar alkatrészekből összerakott, 20 dollárral drágább, de egyébként szuper kontroller, for the players.. XD
    Amúgy elég pontosak, az első nap hazahozott géppel kapott kontroller, nekünk már januárban driftelt.

    • Ha ez igaz az elég blama. Most még nem tudni hogy ez egy kicsit “túltolt” és a modern elektronika gyártásban gyakran alkalmazott tervezett elavulás miatt van-e ami hamarabb következik be, vagy egy roszul választott beszállítói anyaghiba , vagy egy gyengébb minőségű és olcsó alkatrész alkalmazása a minél nagyobb profit miatt . Végül is a végeredmény a ugyanaz , vagyis úgy tűnik baj van a DualSense kontrollerekkel. Ha korrekt a Sony és ez a hiba széles körben jelentkezik a user-eknél remélhetőleg meglépi hogy majd ingyen kicseréli a hibás darabokat mert ez a 417 óra nagyon hamar összejön ha valaki rácuppan egy-két jó játékra.

      1
  3. Az nem valami combos