Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – a PS4-es játékok jelentős többsége fut majd rajta

Több mint 4000 cím.

Mark Cerny múlt heti PlayStation 5-ös előadásában kitért arra, hogy jelenleg száz PS4-es játék már üzemképes a következő generációs konzolon. Most a Sony Interactive Entertainment egy frissített blogposztban egyértelműsítette, hogy jelenlegi állás szerint a több mint 4000 PS4-es alkotás jelentős hányada fut majd a PS5-ön.

A tervek szerint magasabb és stabilabb képfrissítést, valamint potenciálisan jobb felbontást jelent a boostolt frekvencia. A játékokat címről címre vizsgálják, hogy kiszúrják, kell-e bármilyen extra finomhangolás a szoftver eredeti fejlesztőitől.

A konkrét részletekről a következő hónapokban tudhatunk meg többet.

14 hozzászólás

Hozzászólás

 1. azért hozzá tudnék csapni pár ps3 címet a listához, hogy esetleg talán lehetne… pl a Resistance sorozat. meg azért kijárnám a helyükben, hoyg RDR meg hasonló dolgok, amik ps3-on voltak, és nem nagyon lettek portolva ps4-re, azok is legyenek. és ne csak a suttyó psnow-ban… és ennek ugye rohadtul nem technikai akadálya van, hanem az ostoba szar szerződések, amiket kötögettek a kiadókkal meg mindenkivel… MS is emiatt nem ad minden xb meg xb360-as gamét a mostani generációra…
  Sok suttyó jogi hercehurca. Cryostasis nevű kurvajó game is ennek lett az áldozata. még jó, hoyg megvettem steamen, amíg lehetett…

  • Ha más nem, a PS exkluzívok simán jöhetnének. Pl. egy God of War Saga-t nagyon adnék, az összes résszel.

   • az exkluzívok mindenképpen. Én simán ráfeküdnék a Sony helyében, hoyg legalább a saját IP-k menjenek az új vason. Aztán megnézni, hogy mik voltak a nagy slágerek, és azokatis szépen adagolni. És ugyanúgy mint boxon, berakod a ps3 lemezt, felismeri, és szépen letölti netről a kompatibilis verziót.

  • Én egy Mass trilogyt, de ugye anno azt az ÍÉ leközölte,hogy nem csinálnak semmit, így sajnos marad 3-on, vagy semmi, mert PCn nem tudom sajnos.

   • ezekkel gondolom az van, h 10 év múlva majd ps6-7 érában elő fogják venni, kicsit leporolják, aztán mehet a polcra vagy e-polcra. mert addigra már úgyse lesz senkinek működőképes ps3… én azért sajnálom, hoyg rengeteg értékes dolgot hagynak elveszni, mert nincs benne sokcsillió dodó…

    • Így van, ez a csak profit mentalitás jellemző, főleg az előbb említett kiadóra (meg úgy általában a nagyokra). Bár pl az Activision nagyon meglepett az új MW kapcsán.

 2. Arról van valami információtok, hogy ez csak a lemezesekre, vagy a digitálisan korábban megvett ps4es játékokra is vonatkozik-e?

  • Gondolom mindkettőre. A Psn profilod tartalmaz minden információt, amióta regisztráltál. Lemezes és felhős játékoknak is futnia kell rajta. Ha már visszakompatibilis…

  • szerintem menni fognak a lemezesek is, gondolom abban az esetben csak a bináris dolgokat fogja szépen leszedni a netről valami patch formájában, a kontent meg marad ugyanaz. de még az is lehet, hoyg simán elindítja natív a ps4-es cuccokat. alvégre ugyanúgy x86_64 az architektúra, csak kicsit gyorsabb. szarul megírt warékban előfordulhat timing probléma.

 3. Ez az egyik legjobb opció benne, ami miatt azonnal meg is fogom venni. Eddig mindig vártam 1-2 évet generációváltásnál.

 4. Jó hírek! 🙂

 5. Fantasztikus. Alapvetően csak késve terveztem volna a generációváltást, de így lehet, hogy frissen váltanék, a 4-es lemaradást meg pótolom az 5-ösön.

 6. Nagyon örülök neki, kifejezetten jó hír.

 7. Örülök. Fejlesztők szerint a PS5 állítólag “egy vadállat” és a “legmenőbb”. Jó, ha tényleg így nyilatkoznak róla. Nagyon kíváncsi vagyok már rá.