Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – a legjobban nyitó konzol, lesznek új darabok még az év vége előtt

Rekorddöntő sikersztori a járvány ellenére.

A Sony megerősítette, hogy a PlayStation 5 minden idők legsikeresebben induló konzolja. A cég egy tweetben köszönte meg a játékosoknak, hogy sikerült elérni ezt a példátlan teljesítményt, és ezzel megerősítette azt is, hogy még az év vége előtt eljuttat az üzletekbe több gépet.

Alapvetően úgy fogalmaztak, hogy a PlayStation konzolok közül a legsikeresebb, mivel eddig a PlayStation 4 tartotta minden idők legjobban induló konzoljának rekordját, ez azt jelenti, hogy ez most már a PlayStation 5-re igaz.

A PS4-ből eredetileg 2,1 millió darab fogyott annak első két hetében, így a korábban rebesgetett 2,5 milliós szám a PS5-nél nem teljesen irreális. A Sony arra számít, hogy a pénzügyi év végéig – ami március végén zárul – több PS5-öt sikerül majd eladni, mint anno ugyanennyi idő alatt PS4-et, ami 7,6 millió darab volt. Anno a PS4 egyébként novemberben jelent meg szinte mindenhol, kivéve Japánt, ahol csak 2014 februárjában került a boltokba, hat héttel a pénzügyi év vége előtt. A PS5 egy hét különbséggel nagyjából mindenhol megjelent, kivéve Dél-Amerikát, Kínát, illetve Délkelet-Ázsia bizonyos részeit. A népszerűséget az is alátámasztja, hogy a PS5-ből Amerikában 12 óra alatt többet rendeltek elő, mint a PS4-ből 12 hét alatt.

A konzol hiányát azonban nem csak a koronavírus-járvány és a megnövekedett igény idézte elő, hanem a rengeteg nyerészkedő, akikről ITT is írtunk. Nemrég egyébként az egyik ilyen csoport elárulta, hogy 3500 darab gépet vett meg, hogy felárral adja tovább – nagyobb készletet szerezve így, mint ami bizonyos angol boltoknak van.

A gépről tesztünket egyébként ITT olvashatjátok. Most, hogy igyekeznek több gépet eljuttatni a boltokba, szeretnél beszerezni egyet?

15 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Ha premierre kapott Magyarország pár száz darabot, akkor a 2. hullám decemberében, amikor minden leáll és a fű se nő: mennyi jut ? 5 db ?

 2. Én meg még rendelni sem tudtam. Itt Ausztriában nem úgy van, mint Magyarországon, hogy rendelje elő mindenki, aztán majd meglátjuk ki kap belőle. Itt csak az tudott rendelni, aki meg is kapja. Én meg szépen lemaradtam a kattintóversenyben, mert éppen egy kis időre nem voltam ott, amikor megnyitották.
  Most várhatok megint a következő körre.

 3. Azért az állítólagos gyerekbetegségek között van egy pár aggasztó. Erős a ps5, de nem quantumgép hogy csak 0 kelvinen menjen szépen. A mi hűtőnk nem is tudja :))) szóval így tuti megéri várni, még akkor is ha kb. az összes (neten olvasható) hírt ki kell már számolni, annyi marhasagot írnak.

  • Amíg te aggódsz, mások játszanak. 😀

   3
   • Kezdik már elfelejteni az emberek a videojátékozás lényegét.

   • Egészségükre, mindenki élvezze maximálisan, az egyén öröme a kollektív örömszintet is növeli, így az enyémet is. abban a pillanatban, hogy egy konzol miatt fogok aggódni, nagyon elkezdek aggódni 😉

   • én köszönöm neked és a többi rajt idején és még idén géphez jutó játékosnqk, hogy adataikkal hozzájárulnak a további verziók tökéletesítéséhez

   • Pont így gondolom én is. Olvasni minden fajta hibáról, és közben 1 hete tökéletesen megy a gép.
    Játszok Ps5-ős és ps4-es címmel is. Örülök, hogy megvan. Ps3/PS4/PS4PRO is első napos vétel volt, és semelyikkel sem volt gondom. 😉

    1
   • Pontosan 😅 Nekem tegnap érkezett meg a all digit és azóta gyakorlatilag folyamatosan megy, és semmi, de semmi hiba vagy fagyás stb…nincs! Nagyon szuper gép lett kib*szott gyors teljesen halk, és minden játék amit eddig kipróbáltam(kb 25db vegyesen), stabilan gyönyörűen fut és pillanatok alatt tölti be👍

    2
 4. Én inkább várok még vele.

  1
 5. Úgy lehetne a nyerészkedőkkel kibaxni, hogy tényleg jön hamarosan egy újabb adag gép.

  1
 6. Kedves Sony, jómagam is nagyon szívesen növelném 1 darabszámmal az eladási statisztikátokat.

  1