PlayStation 5 – a konzolhoz dedikált Bravia tévéket dob piacra a Sony

Itt az idő leváltani a 15 éves Acer monitort? *FRISSÍTVE*

Ausztrál videojátékos források szerint a Sony két különböző Bravia tévémodellt dob piacra a PlayStation 5 megjelenésekor, melyeket kifejezetten az új konzolhoz dedikál. A tévék a vadonatúj “‘Ready for PlayStation 5” mottóval lesznek ellátva, azaz a nagy elektronikai áruházakban biztosan találkozhatunk majd a vásárlásra csábító bannerekkel. A két szóban forgó modell a Bravia X90H és a Z8H.

A X90H 4K Full Array LED modell, a Z8H pedig 8K Full Array LED. A X90H a játékokat 4K felbontásban prezentálja 120fps frissítéssel, input lagja pedig mindössze 7.2ms. A Z8H értelemszerűen 8K-ban (vagy igény esetén 4K-ban) tudja ugyanezt, szintén 120fps-nél.

Mindkét tévé szoftvere tartalmazza a Bravia Game Mode funkciót, mely automatikusan a lehető legjobb beállításokat kínálja a PlayStation 5 felhasználóknak. Emellett mindkét televízió kezelhető a PS5-höz járó DualSense kontrollerrel.

Az új PS5 kompatibilis Bravia modellek ősszel érkeznek a boltokba.

A Sony közzétette ‘Ready for PlayStation®5’ minősítéssel rendelkező BRAVIA™ televízióinak listáját

A Sony Europe közzétette azon BRAVIA televízióinak listáját, melyek ‘Ready for PlayStation®5’ minősítéssel rendelkeznek. A ‘Ready For PlayStation®5’ a Sony Interactive Entertainment és a Sony Europe közreműködésének eredményeként jött létre, célja, hogy segítsen a felhasználóknak a megfelelő televízió kiválasztásában a következő konzolgeneráció tagja, várva várt PlayStation 5 (PS5™) megjelenéséhez, mely a karácsonyi időszakban válik elérhetővé.

Az első ‘Ready for PlayStation 5’ televíziók az XH90 4K HDR teljes háttérmegvilágítású LED, valamint a ZH8 8K HDR teljes háttérmegvilágítású LED készülékek1. Az XH90 4K felbontás mellett 120 képkocka/másodperc2 sebességű megjelenítésre képes, rendkívül alacsony, 7.2 milliszekundumos bemeneti késés mellett3. A ZH8 elképesztően részletes 8K felbontású tartalmak4 megjelenítésére képes, ezen felül 4K felbontású, rendkívül magas, 120 képkocka/másodperc2 sebességű játékmenet megjelenítésére is alkalmas (a specifikációk játékonként eltérhetnek). Mindkét televízió kiemelkedő játékélményt biztosít a PS5 játékkonzollal.

A ‘Ready for PlayStation 5’ televíziók BRAVIA Game Mode-dal is rendelkeznek, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy alacsony késés mellett játszhassanak PS5 játékaikkal. A BRAVIA Game Mode-nak köszönhetően a felhasználók a televíziót és a PS5 konzolt egyaránt el tudják indítani a DualSense™ vezeték nélküli kontrollerrel, és gördülékenyen tudják irányítani konzoljukat a televízió távirányítójával5.

A Sony televíziók győnyörű képeket jelenítenek meg, élénk színekkel és lenyűgöző kontraszttal az X1-es processzornak köszönhetően. Ezen felül az erőteljes hangzás – mely közvetlenül a képernyő irányából érkezik – rendkívül élethű és magával ragadó nézői élményt biztosít. A Sony élvonalbeli szabadalmaztatott technológiáinak köszönhetően a felhasználók teljesen átadhatják magukat az új konzolgenerációnak a PlayStation 5 segítségével.

A Sony a Sony Interactive Entertainment részlegével a továbbiakban is biztosítja a PlayStation rajongói számára a kiemelkedő játékélményt. A ‘One Sony’ egy egyedi együttműködés a Sony különböző ágazatai között, melyet a kreativitás és az első osztályú technológia kapcsol össze.

További információkért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.sony.net/bravia-gaming

1 8K: 7,680 x 4,320 pixel. 4K: 3,840 x 2,160 pixel. Használatához HDR kompatibilis tartalmak szükségesek, mint a Netflix, az Amazon Video, illetve HDMI kábel segítségével csatlakoztatott egyéb HDR kompatibilis tartalmak. Használatához külön értékesített HDMI kábel szükséges.

2 A 4K/120 képkocka/másodperc megjelenítés egy későbbi frissítést követően lesz elérhető a BRAVIA TV-ken.

3 Az XH90 4K/120 képkocka/másodperc sebességű megjelenítés bemeneti késését belső tesztkörnyezetben határozták meg, így környezettől és más tényezőktől függően eltérhet.

4 A PlayStation 5 8K képmegjelenítése egy későbbi frissítést követően lesz elérhető a BRAVIA TV-ken.

5 A televízió távirányítója automatikus szinkronizálást és alapvető irányítási lehetőségeket biztosít a PlayStation konzolon.

A “PlayStation”, a “DualSense” és a “PS5” a Sony Interactive Entertainment Inc. bejegyzett védjegye.

(sajtóközlemény)

16 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Azt sajnálom, h az XH90-nek nem olyan a talpa, mint a 95-nek. :/ Ettől függetlenül jó vétel lesz ősszel.

 2. Ez a 4K 120fps jó nagy hülyítés mindkét konzolgyártótól. 99%-ban csak indie címek fognak így futni. Viszont 7.2 ms input laggon nagyon meglepődtem mivel eddig a Sonynak voltak a legrosszabbak az input laggjai kérdés, hogy ez a 7.2 ms hdr-rel jött e össze.

 3. Még az Xf90-es (2018) széria is nagyon kafa kis darab, az 1440p 120fps is lehetséges!

  Az uccsó darabok most egész jó áon mennek!

 4. ZH8-as már komolyabb darab, de ott 8k 120fps (natívan) parasztvakítás, mert ott a 2.1 hdmi nem elég!

 5. Ez igen érdekes, mivel a 2017-es Xe90-és szériát nem sikerült überelniük, ez több szaksajtó illetve kalibrátor megerősítette! Mintha a Sony lejjebb adná a nívóját a 9-es Led lcd tévéivel, több hasznos funkciót butítottak vagy teljesen eltöröltek featuröket és hiába az erősebb képalkotó proci valahogy nem méltóak a prémium kategóriára.

  Kíváncsian várom, mert számomra nem egyértelmű ez a kommunikáció a Sonytól.

 6. Nem értem ezt a lépést… Sony XH90 széria már kint van kb. tavasz óta, most kiadnak egy frissített modellt, alacsonyabb input laggal + valós 120 Hz képfrissítéssel?

 7. MEGNYERNÉM

 8. Még marad az 55XE9005. 🙂 De tuti, hogy a következő TV-m is SONY lesz.

 9. En maradok monitronal szerintem . Mar szemezgetek milyent is vegyek majd hozzá