Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – 25 saját gyártású játékot készít a Sony

A fele teljesen új.

A Sony Interactive Entertainment jelenleg 25 PlayStation 5-ös játékot készít – ezt Hermen Hulst, a Guerrilla Games egykori feje, aki most a Sony belsős csapatait magába tömörítő PlayStation Studios vezetője nyilatkozta ezt a Wirednek.

Arról ugye már tudunk, hogy a csapatok olyan folytatásokon dolgoznak, mint a Horizon Forbidden West, a 2018-as God of War folytatása vagy a jövőre tolt Gran Turismo 7, Hulst kiemelte, hogya 25 projekt közel fele teljesen új szellemi tulajdon. “Ez elképesztő számú változatosság különféle régióktól” – mondta. “Nagyok, kicsik, különböző műfajúak.” A Sony egyébként még márciusban nyilatkozta, hogy finanszírozza a Stadia egykori feje és az Assassin’s Creedről is ismerhető Jade Raymond által alapított Haven Studios “AAA-kategóriás” új játékát, nemrég pedig megtudhattuk, hogy egy teljesen eredeti projektet ad majd ki a Firewalktól, amelyet pedig Bungie-veteránok hoztak létre. Hulst egyébként nemrég azt nyilatkozta a GamesIndustry.biz-nek, hogy “nagyon érdekelt abban”, hogy diverz játékokat kínáljanak a platformon, míg Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója azt mondta, hogy több exkluzív lesz PS5-re, mint korábban bármelyik generációjukra. A cég nemrég egyébként leépítette legrégebbi stúdióját, a Japan Studiót, amely többek szemében aggodalomra adott okot annak tekintetében, hogy a Sony most már inkább csak nagysikerű, masszív projektjeit finanszírozza – az elmúlt időszak nyilatkozatai és döntései azonban ezt igyekezhetnek cáfolni.

A stúdió legfrissebb exkluzívja a Returnal – teszt ITT -, következő nagy projektje pedig a június 11-én befutó Ratchet & Clank: Rift Apart.

Hermen Hulst, a Guerrilla Games egykori feje, aki most a Sony belsős csapatait magába tömörítő PlayStation Studios vezetője

4 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Days Gonet népnek

 2. DaysGone2 nélkül az egész csak BS. Főleg amit ez a jimryan mond.
  Értem én, hogy az első hónapban nem hozta a számokat, meg a kritikusok is lehúzták (mert gondolom nem lett nekik rendesen jattolva….), de bazzeg. a népnek tetszett. És kiba cliffhanger a vége….
  Szóval én azt várom ettől a két lókupectől, hogy sűrű elnézéskérés közepette bejelentsék, hogy a Bendnek adott új IP csúszik a DaysGone2 miatt….

  • A Days Gone esetében tök egyszerű a képlet, kritikailag és kommersz értelemben is elmaradt a várakozásoktól, sajnos az már a Sony szempontjából teljesen lényegtelen, hogy a játékosoknak tetszett. Hasonlóan járt anno az Order 1886 is.

   Ennek ellenére én még nem dobnám rá teljesen a földet egy Days Gone 2-re. Talán van még remény…

 3. Okkké, várjuk az infókat. 🙂