Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 5 – 2021 és 2022 az open world RPG-k éve lesz

Elképesztő minőségi ugrás várható a zsánerben.

Bár a boltokban elvileg már “kapható” a Sony új konzolja, a PlayStation 5, gyakorlatilag még igen problémás a masina beszerzése, és igazándiból az alapvetően PS5-re fejlesztett játékok mennyisége is igen gyér, úgyhogy a valódi konzolos generációváltás még csak az előszobá(nk)ban toporog. A kisebb-nagyobb videojátékos fejlesztőstúdiók azonban már gőzerővel készülnek a vélhetően 2021 őszén berobbanó igazi ugrásra, mely a technikai paraméterek tágulásának köszönhetően egyes elemzők szerint olyan minőségű és méretű alkotásokat hoz majd, melyekre a gémerek fel sincsenek igazán készülve.

Videojátékos magazinok és szakértők egybehangzóan állítják, hogy az aktuális generációváltás a nyitott világú, szerepjátékos mechanikákkal szerelt játékokat érinti majd a legnagyobb mértékben, ezeknél ugyanis az open world komponensek méretének-komplexitásának gyarapodása és az ehhez tartozó látványbeli minőség javulása elképesztően átütő változást hozhat. Alább következzenek hát azok a nyitott világos RPG-k, melyek a következő években várhatók és minden bizonnyal PlayStation 5-re is megjelennek.

Little Devil Inside

A Neostream Interactive Belül egy Kisördög című játéka elsősorban animációs filmeket megszégyenítő látványvilágával és karaktereivel hódít, de hatalmas világának megannyi különböző, kalandra csábító tája is bombasztikus hangulatot vetít előre. Megjelenését 2021 nyarára datálják.

Chrono Odyssey

A hírek szerint 2022-re készül el a koreai illetőségű Npixel Co., Ltd. Chrono Odyssey című epic-fantasy jellegű akció-RPG-je, mely értelemszerűen az ázsiai stílusú vonalat erősíti. Az alkotásban különféle klasszikus szerepjátékos kasztok bukkannak fel játszható karakterként.

Crimson Desert

Szintén Koreából, pontosabban Dél-Koreából érkezik a Pearl Abyss által fejlesztett Crimson Desert, mely egyes hírek szerint már 2021 telén befuthat. Az ázsiai és nyugati fantasy és RPG elemeket ügyesen vegyítő, MMORPG high-fantasy game egyik izgalmas érdekessége a változatos harcrendszer.

Odin Valhalla Rising

A szingapúri bázisú Lionheart Studio Odin Valhalla Rising című akció-RPG-je “mobiljátékként” került bejelentésre, de szerencsére szó van a PS5 változatról is. A game az északi fantasy mondavilágból táplálkozik és rengeteg utazást ígér. Akár már 2021-ben is jöhet.

Bleak Faith: Forsaken

A Montenegróból származó, most Amerikában élő és alkotó Mišo Vukčević csapata által jegyzett Bleak Faith: Forsaken a dark-fantasy akció-RPG-k piacára szeretne betörni, méghozzá azzal, hogy a fantasy és sci-fi elemekkel dúsított játékhoz túlélő-horror mechanikát párosít. A PS5 verzió állítólag “készül”.

Project Awakening

A Cygames által fejlesztett, egyelőre semmiféle megjelenési dátummal nem rendelkező Project Awakening (valszeg’ munkacím) egyes hírek szerint PS4-re is elkészülhet, bár nem lennék meglepve, ha végül PS5-ön kötne ki a game. Hogy a játék pontosan mennyiben lesz nyitott világú, az egyelőre kérdéses, de ebbe a hírbe mindenképpen belefér akció-RPG stílusa miatt.

Project Athia

A Square Enix által (és megjelenése után két évig PS5 exkluzív játékként bejelentett) jegyzett Project Athia (munkacím) egy fiatal varázslólány kalandjait meséli el open world keretek között. A fejlesztők teljesen szabad barangolást ígérnek a hatalmas fantasy világban. A megjelenés 2022 januárjában várható.

Te melyiket várod leginkább, melyik kaland érdekel?

15 hozzászólás

Hozzászólás

 1. innen egyik se érdekel, FFXVI-ot várom meg az Obsidian és a Bethesda cuccait.

 2. Mindnek látványos a trailere, ha legalább a fele tényleg elkészül akkor még változatosabb jövő vár a PS5 és leendő PS5 tulajokra.

 3. Az az igazság, hogy mindet kipróbálnám, és valszeg végig is tolnám. Van közte egy-két igazi gyöngyszem.

 4. És az FF XVI?

 5. Kettőt 100% hogy veszek. A Little Devil Inside és a Project Athia.

 6. Nincs ennyi idő sajna.

 7. Nekem mindegyik tetszik és kéne is.

  1
 8. A felsoroltak közül egyelőre a Little Devil Inside érdekel.

 9. A Crimson Desert harc közbeni “rángatózásától” rosszul vagyok ,de biztos lesz ezek közül egy két csemege. Annyi ,hogyha MMO az RPG akkor rám ne számítsanak ,az olyanok nem nekem valók.

 10. Ezek közül a Project Athia tetszik a legjobban, de különösebben nem hoz lázba egyik sem.

  1
 11. Ebben a stílusban jöhet minden mennyiségben.