Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Playstation 4 – újabb fontos információk

Tegnap este újfent bemutatkozott a Sony Computer Entertainment újgenerációs konzolja, a Playstation 4. A géppel kapcsolatban rengeteg infót leírtam az E3 2013 [A http://playstationcommunity.hu/note/9122]sajtókonferenciáról szóló[/A] cikkben, mely sort most újabb információkkal tudom bővíteni.- A PlayStation 4 Eye kamera ára az Egyesült Államokban magában $59 lesz.- A PS4-hez gyárilag nem jár a kamera, opcionális tartozék.- A PS4 gyárilag 500GB-os HDD-vel érkezik, mely tetszés szerint bővíthető.- A DualShock 4 kontroller várható fogyára $59.- A PS4 dobozában alapállapotban a hardver mellett 1db DS4 irányító, mono headset, HDMI kábel, USB-töltő és hálózati kábel lesz.- A gép pontos mérete 275 x 53 x 305mm.- A DS4 súlya 210g, akkumulátora 1000mAh-es.- A dupla optikás PS4Eye felbontása: 1280×800 (x2) 60fps, 640×400 120fps, 320×192 240fps. Kábele 2m hosszú.- A jelenlegi PlayStation Plus előfizetés továbbvihető PS4-re.- Az online multiplayer játékhoz PS+ tagság szükséges.- Egy gépen meglévő PS+ előfizetéssel bármelyik accounttal lehet neten játszani.- A PS4 régiófüggetlen, azaz EU/US/JAP import játékokkal is működik.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. jav: beneBots!

 2. Linuksz nemis lessz benne most komojjan??!!!??!

 3. Kiszámoltam: 1 hónapra a + ára annyi,hogy pl ha kedden nem megyek ki sörre,megspóroltam.Ennyi

 4. “””- Az online multiplayer játékhoz PS+ tagság szükséges.””Haha fail :)”

  • mivel minden másban übereli az XBOX One-t, így ez simán beleférévente mínusz egy játék ára, nem nagy ügy :Dén azon aggódok inkább, hogy nem lesz elég pénzem ennyi mindent beszerezni 😀 mgs5, ac4, infamous, cod:ghosts, bf4, bf3 (battlefront), stb. 😀 ja meg a konzol maga

 5. “””nekem megéri kifizetni érte a napi 33,-Ftot (megjegyzem ennyit önmagában az online mentés funkció is megér).””Enter van!”

 6. Egy PCs magazin mennyibe kerül? 1500-2000ft. És mit adnak. Ezeréves göncöket. És mennyit egy max két címet havonta. azok is a 999ft szériábólSenki nem nyávog. Itt meg. Egy előfizetés és havonta megannyi cím.Ráadásul abszolút nem régi címeket. Egyébként PS+ban Ps4re a DriveClub lesz elérhető elsőnek. És még abban a hónapban kapunk PS3 és PSVita címet is. Ez 1500 ftért drága? Mikor kapunk vagy húszezer forint értéket?

 7. Egyértelmű volt hogy a Sony nemakarja elveszíteni a Plus-os gamerek nagy részét. Nekem pl az IGC miatt van plusszom (gondolom még sokan vannak így) , PS4 vétellel nem is fizettem volna tovább mert az hogy pár font-tal olcsóbban vehetek játékokat, online feltölthetem mentéseket stb, nem is használtam.Ezzel hogy az online játékért fizetni kell így megtartják a már eddigi Plusszos gamereket és még milliók csatlakoznak hozzájuk. 80 Font-al olcsóbb mint X1, marad minden a régiben használt játékok terén. Nekem eladták, bár eddig sem volt kétség hogy PS4-em lesz.40 Font 1 évre, sajnos ez kis Hazánkban gáz hogy ennyibe kerül. Külföldön pár óra alatt megkeresed, és a Sony nem a Magyar keresetekhez fogja az árai igazítani…

 8. Ez a szemét Sony van hogy új játékoknál már premierkor vagy a megjelenés után 1-2 héttel a plusos juzereknek olcsóbban is adja oda a játékokat. Fújj de szemetek! Monjanak le! Monjanak le! 😀

 9. Különben is, hol a Linuksz?

 10. Amúgy nálunk mennyi lesz premierkor a gép + a játékok?

 11. A mostani (jövőbeli) online baszakodásra értettem, nem a jelenlegire, de ez már megerősítésre került, hogy egy gép: egy plus, és mindenki online!

 12. Ez így teljesen renben van. Az ár is jó, kb 20-25 ezerrel lesz olcsóbb mint a box. 🙂

 13. Hmm, mondhatnám én is, hogy szemét banda, mert a Plus-hoz kötik a multit, de én amúgy is előfizető vagyok és nagyon elégedett a szolgáltatással, még mindig jobb mintha a pénzünkért csak a multi lehetőségét adnák, de ez közel se így lesz 🙂

 14. profil továbbvihető?

 15. PS+! A Legjobb! A PS4el meg még jobb! Nem kell több! Köszi Sony!Ennyi pénzért a hülyének is megéri. Ráadásul mióta plusz tag vagyok olyan szinten leszoktam a játékrendelésről ,hogy az már vicc. Tényleg csak ,ha valami nagyon jó áron van. De az is felejtős! :)))

 16. Akkor nem ingyen, hanem kölcsönkapjuk a játékokat, jobb?

 17. egyik legjobb döntésem volt, hogy a plusra előfizetem.kevesebb lemezes játékot veszek, és szerencsére mindig jött olyan játék ami érdekelt, sőt még azokat is kipróbáltam amelyeket amúgy soha nem vettem volna meg, és volt egy-két olyan cím ami kellemes meglepetés volt:)

 18. Csodás hírek!

 19. “a legutóbb is ezek a szemetek felrakták “”ingyen”” a plusra az új Hitman-t, b*szott mérges voltam, ráadásul holnap az Uncharted 3-at adják, rohadt szemét banda”

 20. Remélem az menni fog itt is, hogy a Ps+-os felhasználó által szedett tartalom minden profilnak elérhető, nem csak 2 gépen lehet aktív, mert az viszont már necces, továbbá ha 1 profil Ps3-os, akkor a többi profil is multizhat. Mert ha csak azzal lehet, ami plusos, na az már cinkes.

  • “””Egy gépen meglévő PS+ előfizetéssel bármelyik accounttal lehet neten játszani.”” ide van írva……”

   • Bocs, a szemem zavar a látásban. 🙂 Viszont, ha van olyan profil, ami eleve osztva van, akkor az vajon csak 1 PS4-re vihető át, vagy többre?

 21. Már régóta halogatom a ps+ előfizetést,eddig mindig elvitte egy dobozos game a pénzt.Még a Last of us-t kifizetem dobozosan és utána előfizetek egy évre,tuti megéri.:-))

 22. “Hát nem örülök neki, h gyak dúrván fogalmazva fizetős lesz a multi, de banyek nem nagy összegről beszélünk, ha egy évre bontjuk le. Amúgy meg nekem ez tökre fura ha a PS3-nál ingyen volt, miért nem hagyták meg annak? Azért ez előny volt nekik a konkurenciával szemben. Persze tom a pénz nagyúr… -.-“””

 23. A japánok huszárvágása. Kajak.

 24. Szerintem a legtöbb játék nem fog laggolni PS4-en, mert ha megnézitek az E3 legtöbb játéka ami PS4-re jön mmo,rpg,fps,tps open world stílusok(the crew,the division,destiny, nfs rivals) összemosódása, ami egy nagy pozitívum, s véleményem szerint ezekhez nem mernek majd rossz szerveket csinálni, legalábbis nagyon remélem 🙂

  • Az eddigi példák sajnos nem ezt mutatták, hiába exkluzív… GT5, Uncharted multik… ennyi jutott hirtelen eszembe, de már ez is több, mint kellene.

   • Ez igaz, bár azt hozzá kell tennem, hogy azért ezek a játékok amit felsoroltál az első pár hónapban nem laggoltak, csak később lettek hibásak online téren, ezzel ellentétben a PS4-es Watch dogs, The division, s egyéb mmo-hoz hasonló stílusú játékok véleményem szerint sokkal nagyobb online teret igényelnek majd, így nem hiszem, de persze simám megléphetik, hogy laggolni fognak azok a játékok is.

  • Nem valószínű. Az ubi után az ea-nak vannak a legpocsékabb szerverei játékok alatt. Hiába van az árban a szerverek költségei…Na meg arról nem is beszélve, ha pocsék net kódot írnak a játék alá onnantól kezdve mindegy neki crysis 2,black ops stb.

   • Persze a játékfejlesztőktől függ ez nagyobb mértékben ezt én is értem, de azért pl egy BF3nak a szerverei PS3on nem mondhatóak rossznak. Mindenesetre én reménykedek abban, hogy észhez térnek a cégek, s ezen a téren is, ha nem is kiváló, de elfogadhatóbb online szolgáltatást nyújtanak majd a játékosok számára.

 25. Most srácok ha tényleg 16 papír lesz egy évre az online játék még az sem gáz, max 1 szar játékkal kevesebbet veszek meg évente. És én úgy gondolom, hogy a Sony azt a pénzt amit kiperkálunk az online játékértarra fordítja, hogy minőségi online élményekben legyen részünk( fasza szerverek, és persze mellé a rengeteg extra cucc).

 26. EZT MAGYARÁZOM, MÁR MIÓTA, FULL KORREKT A SONY! NINCS ITT SEMMI BAJ, NEM KELL A KAMU FESZKÓ!

 27. lehet ezt amúgy magyarázni jobbról, balról, de nem is túl régen álltak ki az ingyenes network mellettpersze most ezt lehet úgy megmagyarázni, hogy a PS3-nál az maradt, de mégis…ugyanakkor, ha ez azzal is jár majd, hogy kevésbé fog lagolni a multi, akkor szívesen csengetem ki érte a pénzt

 28. Akkor jövőre előfizetek a + -ra,nincs mit tenni.

 29. A PS+ játékok ugye lementhetők a merevlemezre? Vagy rosszul tudom? Mert, ha igen, akkor végülis ingyen van. Az a 16 ezer Ft 1 évre(+90 napra) nem sok.

 30. Most már hivataloshttps://twitter.com/yosp/status/3443699774381260801 ps plus előfizetés, és az adott gépen bármelyik profillal lehet multizni.

 31. Egyebkent akkor at se lehet vinni a Stereo Headsetet Ps3rol meg a GT Kormanyt sem?:(

 32. Elvileg a géphez megy a Plus nem a Profilhoz, sal ha egyvalakink van a családban plus a gépen, akkor a többiek számára is elérhető, az adott gépen.

 33. “Mérges lennék emiatt a “”fizetős”” online multi miatt, ha a ps+ nem lenne ilyen baszott jó dolog. :D”

  • Tegyük hozzá, hogy ezentúl majd valszeg 3!!! különböző típusú konzolhoz csatolható, gondolom mindháromhoz külön ingyen és leárazós kínálattal.

  • Pontosan ezzel értek egyet én is. A Plus egy qrva jó dolog, kár kihagyni. Nagyon sok jó játék jön rá, és mivel ha egyszer befizetett az ember, akkor jövőre úgy is meghosszabbítja, így nem tekinthetem kölcsön játéknak sem. Szóval ha már a plus alap, akkor továbbra sem kerül semmibe a multy.

 34. Mono headset nagyon jó!

 35. 500GB, HDMI kábel, füles – nem is vészes a nyitóár a legjobb nextgen konzolért. Még dobhatnának rá egy regisztrációért járó 1 hónapos ingyen PLUS próbát, és minden o.k.Amúgy a PLUS megéri – ezt a változást nem negatívumként élem meg. Rem. így már nem lesznek gondok multinál.

 36. Nem tudja véletlenül valaki, hogy a multiplayer funkciók használatához a PS Plus gépfüggő vagy profilfüggő lesz?Köszönöm előre is.

 37. Egyébként nem úgy kell elképzelni a boxnál a dashboardon megjelenő reklámot, hogy ott vigyorog rád maga a sátán és a tekintetével megbabonáz 🙂 Annyira azért nem vészes az ügy, én a magam részéről megsem tudnám mondani, hogy az utóbbi időben milyen reklámokat láttam a felületen. Fogalmam sincs, reflexből ignorálom őket. Egyébként martin is írta valahol, hogy még az is elképzelhető, hogy a PS4-en is futnak majd reklámok, de én azt mondom, ha ez az ára annak, hogy 400 dolcsiért adják a konzolt, akkor legyen, senki sem fog belehalni.Egyébként amint búcsút intek a boxomnak, jöhet a PS4!!! Van még lemaradásom (tudom, mindenki ezzel jön :P) de amint a végére érek rohanok is PS-t venni. 🙂 Az infók alapján határozottan jobb a PS, mint a box, s ezt úgy mondom most, mint elégedett XB360 tulaj.A pluszos infóhoz: az utóbbi félévben arra jöttem rá, hogy utálok multizni. Én nem tudom miért, talán tele van gyökérrel a hálózat, passz, fogalmam sincs, de még csak nem is szórakoztat. Úgyhogy majd látom, a játékok miatt esetleg megérné… bár így is eléggé válogatós vagyok, meglehetősen kicsi esélyt látok arra, hogy havonta sikerül belenyúlnom a tutiba. Talán évente 1 címet tudok elképzelni… annyit meg lehet nem ér az éves 15e 🙂

 38. A gép kb. akkora mint a slim.

 39. De a DLC-k, frissítések letölthetők Plus tagság nélkül is nem?Mert szívesen előfizetnék rá, de itthon elég gány az internet. (2 Mb/sec)

 40. srácok akinek havi 1500huf-ot nem ér meg(ez akkor ennyi ha 3 hónapra fizetsz elő)az hogy PS+-os legyen és kapjon havi minimum 3(ha csak PS3 ad van)ingyen teljes játékot és hogy játszhasson online PS4en az gondolkodjon el hogy mekkora összegről beszélünk itt valójában.átváltom: 5db 1kg-os kenyér(sima alap fehér kenyér mert a trendi barna/magos az drágább) vagy 3 db tusfürdő vagy esetleg 30 kiló só.arról nem is beszélve hogy ha van PS3ad,Vitád és PS4ed akkor havi ezerötért kapsz vagy 10-12 játékot ingyen…………nem hőbörögni kéne hanem átgondolni.

  • Akkor felhozok neked egy hasonló példát: Minden évben kapok az EU-tól élelmiszer segélycsomagot. Idén kaptam 15 kg mennyiségben metélt tésztát, jó étvágyat hozzá. Értelme van? Nincs. Szükségem van rá? Nem. Azt már nem is mondom, hogy tavaly 20 csomag pászkát kaptam, köszönöm azt is. Ezeket egyébként teljesen INGYEN adják, (mert árvízveszélyes helyen lakom) akár akarom, akár nem, de ezen is felháborodok, mert pazarlás és pénzkidobás.Mégegyszer mondom: nekem nem az árral van a bajom. Ha valamilyen játékot szeretnék venni, azt megveszem. De az én véleményem az, hogy az online játékhoz ne kelljen újra máshol is fizetni, ez elvtelen, olyan, mintha az étteremben fizetnél az ételért egyszer, és az asztalért is egyszer.Én nem akarok sem kedvezményeket, sem ingyen játékokat, ha kell, megveszem. És nem azért, mert adják, hanem azért, mert érdekel és áldozok rá, ahogy mondani szokták, ha ingyen van, annyit is ér…Én azt tartom pofátlanságnak, hogy olyanért fizessek, amiért egyszer már fizettem és hozzá tartozik (játék), illetve eddig ez volt a szemlélet. Ha a multis korszakot az MS-hez hasonló köcsög módon kezdik el, akkor azt még úgy-ahogy elfogadom. Nekem szimpatikusabb lett volna a jelenlegi rendszer megtartása. Azt meg nem is említem, hogy ebben hol a játékosbarát hozzáállás? Ingyen megkapom azt, amire már nincs szükségem? A PS+-ra is ezért nem fizettem elő: nem érdekelt onnan semmi. Az ingyen hónap alatt sem szedtem le semmit.

   • Na akkor egy kérdés?Melyik békát könnyebb benyelni?A felhasználónkénti éves 10.000 Ft PS Plus-t, vagy mondjuk a játékonkénti többletdíjat?Valahol be kell húzniuk egy kis plusz pénzt, a játékok meg ugye évek óta semmit nem drágultak, sőt…Ja és hogy miért kell plusz pénzt behúzni?Gondolom azért, mert ebben a kurva világban minden folyamatosan drágul.Az meg gyanítom elég nagy hőbörgést indítana, ha az alapjátékokért 15-16e Ft-ot elkérnének.Nem teszik, ellenben a pénzért még adnak is, függetlenül attól, hogy kell-e, vagy sem.Ha a játékok lennének drágábbak, akkor meg ugye nem kapnánk semmi pluszt.

    • Ha azt mondanák, hogy drágább a fejlesztési költség, meg az élet, ezért drágább a játék is, elfogadom, igazuk van. Last Of Us, GT6 13-14-ért van beárazva, egy szót sem szólok.Ha játékonként külön fizetni kellene azért, mert azt mondtják, hogy a multi nem tartozik bele, nehezen, de elfogadom.De hogy fizessek elő olyanra, amire nincs szükségem (mert ha lenne, már régen megtettem volna), és csak azért, hogy mással játszhassak, az nem korrekt, erőszakkal nyomják le a torkomon azt, amit nem akarok, és közben megmagyarázzák, hogy az nekem jó. Lehet a bevételek növeléséért koreaiakat alkalmaztak. A KIA-nál van ilyen: megvennéd az új autójukat és szeretnél bele egy bizonyos extrát. Mit mondanak: vedd meg az egész csomagot, különben nem kapsz semmit. És hogy a többi téged nem érdekel, mert nem kell? Így jártál, ha akarod a kicsit, vedd meg a nagyot, kapsz az általad kér dolog mellé egy csomó – számodra – haszontalan dolgot is.

     • de azt mondjátok meg, mit kell höbörögni, már jó ideje lehetett tudni vagy sejteni, h a SONY is meglépi ezt! Fizetsz az online játék lehetőségért és kapsz cserébe játékot kölcsönbe (zangetsu kedvéért) és még mitom én mit! Ha akarod leszeded és játszol vele, ha nem akkor meg nem! Azt értsétek meg, h semmi nincs ingyen és a SONY sem teheti meg h szerverparkokat tartson fenn ingyen!

     • “””Ha azt mondanák, hogy drágább a fejlesztési költség, meg az élet, ezért drágább a játék is, elfogadom, igazuk van. Last Of Us, GT6 13-14-ért van beárazva, egy szót sem szólok.Ha játékonként külön fizetni kellene azért, mert azt mondtják, hogy a multi nem tartozik bele, nehezen, de elfogadom.De hogy fizessek elő olyanra, amire nincs szükségem (mert ha lenne, már régen megtettem volna), és csak azért, hogy mással játszhassak, az nem korrekt, erőszakkal nyomják le a torkomon azt, amit nem akarok, és közben megmagyarázzák, hogy az nekem jó. “”Most gondolj bele, hogy nekem, aki nem multizom, az egész PS3 érában fizetnem kellett a multi lehetőségért – hiszen ezzel az analógiával eddig be volt építve a játékok árába….”

     • Most vagy elvesztettem a fonalat, vagy nem tudom… de ha te nem multizol, akkor miért panaszkodsz?Neked nem kell PS+, ilyen egyszerű.

     • “Nem panaszkodtam. Csak megfordítottam azt, amit Bandage_520 írt. Nekem kell a PS+, mert egy év alatt annyi játékot kaptam teljes végigjátszás céljára (ez jó lesz az “”ingyen”” helyett? 🙂 ), hogy idén még nem vettem dobozos game-et. A fentiekből remélem kiderült, hogy én vagyok az, aki pont telibeszarja, hogy fizetni kell a multiért. A PS+ egy baromi jó szolgáltatás – nekem megéri kifizetni érte a napi 33,-Ftot (megjegyzem ennyit önmagában az online mentés funkció is megér).”

 41. Az online multiplayer játékhoz PS+ tagság szükséges. ezt ugy ertik hogy nincs tobb oline pass hanem ps+nak kell lennem hogy jatekokkal neten jatszahassak ?

  • Online pass nem lesz, de azt még nem tudni, hogy kitalálnak-e helyette valami mást.

   • hat akkor ez igy ma nem tuti vetel ezert szerettem sonyt hogy nem kell fizetnem hogy online jatszhassak , de ez igy mar nagyon microsoftos

    • Hála istennek, még így sem Microsoftos!Nyugi, messzemenőkig viszi a pálmát a PS4, még ha ezt most meg is csinálják…Kimondhatatlanul jobb, mint az XBOX 1. Legalább is amiket lehet tudni eddig. De szinte mindent. 🙂

     • en nem arrol beszelek hogy gepileg milyen(azt mar regota tudom hogy xbox1 elbujhat ps4 melett) hanem ilyen dolgok mint multiplayer stb ps3on ingyenes eppen ezert vettem meg es szerintem sokan masok is

     • Tudom, jó dolog is, hogy rögtön lehet multizni ingyen. :(De ez legyen a legnagyobb probléma!Tudod, tényleg nem végtelenül húzós az ára, főleg, hogy közben az ember + prémium dolgokat is kap.Megéri, és mivel sok választék nem igen van, de minden más terén a PS elképesztő minőségi, szerintem nem vészes.

   • Season pass, szerintem ezekre állnak rá.

 42. Na akkor vázolom a dolgot a rinyálósoknak, hogy egy kicsit tisztábban lássanak:Haverral előfizettünk a Pluszra, 1 évre 14 ezer Ft-ért.Az én profilomon aktiváltam, azt megosztottam vele.Az összeget feleztük, vagyis egy évre került 7.000 Ft-ba.Az egy év alatt kaptunk 20-huszonvalahány teljes játékot.Ha ezek közül a játékok közül csak 2-3 (amúgy ennél több, de ez ugyebár egyéni, viszont igénytelennek sem tartom magam) olyan cím volt, ami érdekelt és letöltöttem, akkor már megérte.Komolyan, közületek ki az, aki huszonvalahány átlagosan jó és nagyon jó játék közül nem talál magának legalább 2-3 olyat, amivel szívesen játszana?

  • “Hiába magyarázod, az “”előfizettünk”” szónál megakadnak, és ott el is gurul a gyógyszer.”

  • sajnos én máshogy látom- most van egy accon PS+ előfizu és teljesen elégedett vagyok, de…- a gyerekkel mi ketten toljuk online két külön accal- ha mindkettőre meg kell vegyem, akkor az nem 15, hanem 30k- mindkét accon ugyan azok a PS+ tartalmak lesznek, szóval az egyik tutira csak arra jó, hogy online toljuk, na meg, hogy lementse a játékmentést, ami nélkül én magam tökre elvagyokszóval szép és jó a PS+, de ha többen játszanak egy családban, akkor az összkép már nem ennyire csodás

   • Van abban valami amit mondasz.Bár engem nem érint (egyedül kockulok 🙂 ) ha minden accra külön kell venni az már tényleg elég sokba fáj :S Nekem még van ps+ így nem érint (fog érinteni) közvetlenül de azért az ember szereti ingyen kapni azt amit eddig is ingyen kapott 🙂 Igazából az ingyen multi volt számomra az egyik legnagyobb + a ps mellett és az xbox ellen annak idején…

  • És mit léptek akkor, ha a Sony úgy fogja megcsinálni a ps+-t ps4-re, hogy csak az a profil alatt indul el amivel elő lett fizetve singelnél nem gáz, mert van offline, de a netes részével egyikőtök akkor nem fog tudni játszani azonos időben. Amióta van ps+ egy játék érdekel csak az a Daemon Souls, de azt is olcsóbb megvenni US storerról kb.5500-6000 forintnyi $ mint, hogy előfizessek rá egy évre és nem is lesz az enyém a játék.

   • Akkor előfizetünk mindketten, mert még úgyis jócskán megéri.Ilyen egyszerű.

   • “””…és nem is lesz az enyém a játék. “”Téged a játék hajt, vagy csak a birtoklási vágy?”

    • És ha újra akarok vele játszani (ami elég sűrűn előfordul) fizessek elő újra a ps+-ra egy játékért ahelyett, hogy megvenném és bármikor játszhatok vele. A szavak kiforgatása nem megy elég jól úgy látszik:)

     • Nem forgatok én ki semmit, de amit írtál, az elég erősen erre utalt.Ráadásul kérdeztem és nem állítottam, így a kiforgatás fogalom közel sem helyén való.

    • nincs értelme hidd el, Ő eldöntötte, h mi akiknek tetszik ez a megoldás, azok mind MARKETING ÁLDOZATOK! Szerintem nincs értelme meggyőzni! 😀

  • látom te se értedfizetni kell érte, és ez a baj!az nem számít, hogy kapsz érte egy valag játékot cserébe, nekem így nem kell, csak ingyen mint minden más!ez a ps+ is csak egy marketinges átverés, engem nem vernek át, mert nem fizetek nekik semmit!én már akkor láttam, hogy ez egy átverés, sőt ez egy elterelés valamiről (azt nem tudom miről, de terelés és marketing az biztos), amikor a kecseg fanboy Martin először hírezett róla!ne dőljetek be ti se, ne legyetek marketing áldozat!

 43. A régiófüggetlenség jó dolog.Lehet rendelni a japán csajtaperolós játékokat! :)JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

 44. Nekem sincs igényem erre a PS Plus szolgáltatásra, ami játék tényleg érdekel azt megveszem a boltban és kész. Nem arra várok, hogy majd valamikor ingyenes lesz és letöltöm.

 45. az akksi elfér ebben a pici gépben, vagy külön lesz? továbbá a BR filmeknél lesz régiókód?köszke

 46. Nos persze nem vészes az a kis plusz kiadás amit a PS+ jelent, de akkor felhasználó függővé válik, nem?A családban többen is játszunk, más felhasználón, multiplayer-eket is.Akkor most már mindegyikért fizetni kell???Ez azért hatalmas szívás! x'(Viszont a PS4 régiófüggetlen? Hát ez viszont hatalmas!Sajnos a fő felhasználóm USA account-os, szóval rengeteg játéknál véglegesen szívtam miatta!Szóval ennyi legalább nagyon kellemes hír!

  • Eddig lehetett használni a pluszos tartalmat olyan accon is, ami nem volt plusszos, tehát, nem biztos, hogy külön plus előfizu kell minden accra, lehet, hogy elég ha ott van egy plus előfizus acc a gépen.

 47. “Én sem vagyok tele pénzzel, de azért nem akadok ki a PS+-on. Éves tagságot lehet venni 50$-ért, azt ne mondjátok, hogy ez nagy összeg.Ja persze nincs “”ingyér””.De havi ~1000 forintról beszélünk, ne vicceljetek már.”

  • Le lehet osztani percdíjakra is akár. Attól még egy évi 15ezer ft mégiscsak egy játék ára (amit én akarok venni lemezen és nem amit mások adnak és addig ameddig előfizető vagyok)

   • Persze így is lehet nézni a dolgot, de ha emiatt nem tudnék megvenni +1 játékot amit szeretnék, az már régen rossz. De nyilván mindenki más helyzetben van, nem is akarok vitát gerjeszteni. :]Mellesleg én is a lemezes játék híve vagyok és leszek is. A PS+ nem változtat ezen.

 48. “A plusz a legjobb dolog a Sony konzoljain, alap lett volna, hogy előfizetek rá. Így, hogy kötelező (a multihoz legalábbis) nálam nem sok vizet zavar. A multi amúgy sem érdekel, mert kb az összes játéknál egy kalap szar, max 1 napig élvezhető, persze vannak kivételek, nem mondom. Viszont az jó kérdés, hogy milyen “”ingyen”” cuccok lesznek először… A másik meg, amit említettek előttem, hogy egy gépen kell pluszosnak lenned, vagy minden profilon.”

  • Elején? Ingyen indie játékot, meg pár egyszerűbb gondolom. Azt a drive-t vagy mit edig se tudtam komolyan venni, de ezek után simán kinézem fapadosnak, ha ingyen adják kapásból.

   • Biztosan további jó játékok lesznek a DriveClub után is adva, Vitán pl elég hamar kaptuk az Unchartedot de Ps3-on is már tolhatjuk a Hitmant ami szintén nem régi s rossz game.Szal no para nem tucatszutyi lesz adogatva, s nem lesz szétbontva sem az előfizetés sem. Eleve a cross-play és cross-buy funkciók miatt sem….

 49. Esetleg olyan információ nincs, hogy a meglévő account-ot az ember (legalább 1 alkalommal) módosíthatná? Nem bánnám pl., ha magyarosíthatnám a zászlómat…

 50. Élőben néztem az E3-mat, és ott nem úgy volt, hogy a multi továbbra is ingyenes? Csak utána mondták, hogy ilyen-olyan okok miatt megéri előfizetni PS+-ra.

  • Amikor Tretton a Pluszról beszélt akkor a képernyőn a felsorolt előnyök között volt a multi, a PS blogon is írta és asszem a vicces megosztós videban is kiírják.

 51. Megvettek kilóra! 😀 Olyan jól árazzák a cuccaikat, hogy mostmár tényleg venni fogok egy gépet premierkor 🙂

 52. A microsoftnál nem csak a multiért fizettél, hanem hogy nézegethesd a szép sok reklámot is a dashboardon.

 53. Mondjuk abban igazatok van, hogy bele lettek kényszerítve az emberek a pluszba. Alternatíva nincs, fizetsz, vagy nem multizol egyik konzolon sem.Az MS meg bedobta a havi két játékot az előfizetéshez.

 54. köszi az infot végre valami ami érdekelt is 😀

 55. mondjuk multi már nem köt le, de vajon coophoz is kell a plus?

 56. Összeségében szerintem korrekt feltételeket szabott a sony az új konzoljához, elfogadható számomra és kellőképpen meggyőzött, hogy majd a jövőben beruházzak egy PS4-re (ár, használt játék korlátozás, nincs kötelező kamera használat és net kapcsolat, elfogadhatók a gép specifikációi stb.) míg ezt nem mondthatnám el a konkurens gépéről, persze lehet kicsit elfogult vagyok 🙂 Welcome PS4 🙂

 57. Remélem PS3on marad az ingyenes multi.

 58. Azt lehet-e tudni, hogy a kontrollerhez csatlakoztatott mono headset helyett lesz-e opcionális sztereo headset, amely a játékhangokat is viszi?

 59. már csak az a kérdés, ha a gépen van egy plusos előfizetéses accountom, akkor egy másik profillal játszhatok online, amin nincs plus előfizetés? mert jelenleg egy uk accuntot használok, de egy magyaron van plus előfizetésem.

 60. “Csinált a Sony egy olyan “”szolgáltatást”” amire eddig nem volt szükségem. Kényszerből lesz egy “”szolgáltatásom”” majd évi 10-15 ezerért amiben a multit fogom csak használni, ahelyett hogy egyel több játékot tudnék venni az adott évben.Azt se tudom elhinni, hogy ennyien felültek a fogyasztó butító marketing vonatra “”ingyen játékot”” “”kapok””.”

  • “””…évi 10-15 ezerért amiben a multit fogom csak használni…””Nem fogod letölteni az “”ingyenes”” játékokat?Te tudod…”

   • Miért töltené le ha nem érdekli, nem tesztik neki? Csak azért mert ingyen van kötelező játszani vele?

   • Én azért nem töltöm le, mert ingyen van, ami meg érdekel, azt megszerzem, ezért tehát – egyelőre – nem igazán érzem magaménak a kötelező plusszos szolgáltatást. Ha szeretnék valamit a plusszos dolgokból, akkor előfizetnék rá. Így kicsit olyan érzést ad, mintha én lennék a liba, a Sony meg úgy akar jól lakatni, hogy megtöm engem az általa meghatározott valamivel attól függetlenül, hogy én azt akarom vagy kérem-e…Annak örülök, hogy a használt játékpiacot nem bántják, de annak sincs az én szempontomból értelme, hogy azt a becserélt játékot, amire nem volt szükséges és nem volt rám akkora hatással, hogy megtartsam, 1-2 éven belül ingyen letölthetem.

    • “””Így kicsit olyan érzést ad, mintha én lennék a liba, a Sony meg úgy akar jól lakatni, hogy megtöm engem az általa meghatározott valamivel attól függetlenül, hogy én azt akarom vagy kérem-e…””Bazz ez tökéletes példa volt a pluszraXD”

    • “Teljesen így van, de hozzáteszem: mindenhol így van.Jelen Xbox-on is live előfizu kell az online mp-hez.De menj be egy benzinkútra.Tankolsz. Csokit, kávét, üdítőt, kiskutyaf*szát adhatok hozzá?Nem bazmeg. Tankolni járok a benzinkútra.Posta:Gyerekjáték 30 centi magasan, csoki, chips, tiszta tesco.A lényeg: nem elég ha azt veszed meg amit te akarsz.Akkor a multi eláshatja magát. “”Plusz”” (lol) szolgáltatást kell hozzá adniuk, hogy több pénzt csikarhassanak ki szerencsétlen ügyféltől.”

    • Ezzel egyet is értek, csak furcsállottam azt a kijelentést, amire előzőleg válaszoltam, illetve amire rákérdeztem.40. Tomee: ki mondta, hogy kötelező letölteni és játszani, hogy vetődött fel benned ilyesmi?Honnan tudod te, vagy bárki előre megmondani azt, hogy milyen játékokat fognak dobálni a PS+ keretében?Az elmúlt egy évben voltak ám pozitív meglepetések dögivel.

     • Annyit lehet tudni, hogy olyan játékokat adnak ki amik metacriten 70% vagy 80% felett vannak. Meg a PS blogon szokott lenni szavazás, hogy milyen stílusú játék legyen. (Ezért kaptunk most 3 RPG-t)

  • Ott a pont.Engem nem érdekelnek az ingyen akciók meg marketing húzások. Anno mikor konzol vásárláson törtem a fejem az volt az egyik döntő érv a PS3 mellett, hogy a multizás teljesen ingyen volt. Nehogy már megveszem a játékot aztán utánna még ha másokkal akarok játszani fizessek havi díjat is. Nálam a Sony elásta magát…

  • ritka nagy hülyeséget írsz, de mind1! PS3-PSV-PS4en lehet használni 1 előfizetést és ezekért nem csak a multi jár, hanem ingyen játékok és plusz szolgáltatások is! Na de nem sértés ként írtam, csak picit gondold át szerintem! Sajna olyan világban élünk ahol semmi sincs ingyen!

   • Fizetős multi a lényeg. Ezt nem lehet tovább ragozni, hiába adnak hozzá ezt-azt. Az neki nem kerül semmibe, viszont mindenkit bevonnak a pluszba aki multizni akar.

   • Milyen ingyen játékról beszélsz te marketing áldozat. Fizetsz egy szolgáltatásért amiért cserébe használhatsz egy játékot addig míg az előfizetés érvényes/aktív.

    • persze megértelek és igazad is van, de ha azt nézzük nem olyan rossz ajánlat évi 15 ezer forintért ingyen játékokat kapni, TE MARKETING ÁLDOZAT! 😀

  • Viszont most fizetni fogsz egy olyan szolgáltatásért, amit használni akarsz. Vagy PS3-on tolod tovább ingyen, vagy PS4-en aminek az alap repertoárjában nem szerepel a multi, hanem az egy külön szolgáltatás.Nem kényszer. Maximum nem multizol.

 61. De az marad vajon, hogy egyaccount 2 gépre lehet megosztani? Mert akkor szopás van, a mostani account-om már ketten használjuk így ps4-re új kell. Ha valakinek van ps3 vita és ps4 is akkor alapból szívás.

  • Ez jó kérdés, ps3/psvita van jelenleg, ezt az accomat akarom megtartani. Esélyesnek tartom, hogy különveszik a dolgot és 2 megosztás lesz asztali konzolra plusz külön egy a hordozható masinára. 2+1-es csomag. Miért is büntetnék azt akinek mindkét asztali konzolja meglesz plusz még egy vita is.

  • Ezt nem értem mire gondolsz. Jelenleg 1 accountot 2 PS3-on lehet használni meg VITA-n.A VITA az tudtommal külön van, és semmi köze ahhoz, hogy az accountod hány PS3-on van megosztva.VITA-n meg ugye csak 1 profilod lehet 1 memóriakártyán.A megosztás arra van kitalálva, ha elromlik a géped, és nem tudtad deaktiválni akkor ne legyen gond. Most ha úgy lenne mint ahogy mondod, akkor akinek van VITA-ja az mit csináljon ha PS3-a elromlik?Na szóval arra akarok kilyukadni, hogy az platformfüggő, hogy hányszor oszthatod meg. Tehát attól, hogy a PS3-on használt accountod már meg van osztva egy másik PS3-al attól még be tudsz vele lépni VITA-n is.

 62. hát ennek a pluszos dolognak most nem örülök. Sokkal szimpatikusabb a mostani,hogy adnak hozzá több dolgot mint az,hogy kötelező egy sima mezei multizáshoz is.Oké,hogy adnak pluszba ezt azt, de van különbség a két dolog közt. Meg aztán kétlem,hogy az ultra szuper játékok is egyből jönnek ajándékba.

 63. besza behu eskü. Szerintem nagyon korrekt árak ezek a SONY-tól! Ha minden oké akkor első napos vétel lesz 😀

 64. Jó lenne viszont ha úgy lenne hogy ha van a gépeden egy plus-os account akkor a többi profilal is lehet multizni!:)

 65. Havi 5$-t simán megér a PS+, ha megnézitek az érte kapott extrákat és szolgáltatásokat.

 66. Még jó, hogy most lettem PS+ tag…Amúgy még mindig jobb, mint a Microsoftnál, ahol csak a multiplayer-ért fizetsz. Itt azért több mindent is kapsz még a pénzedért.

 67. Rendben van a dolog, örülök, hogy a 400 eurós tippem tökéletesen bejött. Illetve annak örülök igazán, hogy nem az MS 500 eurójához igazodott a Sony. Külön plusz pont, hogy nem erőltetik rám a kurva kamerát. Mondjuk az ironikus, hogy PS oldalról mindig ment az osztás, hogy a mikrósok fizethetnek csak azért hogy multizzanak (Gold tagság), erre most megkapjuk ugyanazt, majdhogynem ugyanúgy :)))Mondjuk ez engem nem érint, jó másfél éve plusszos vagyok, marad is, jó húzás az ingyen Driveclub a népnek nyitáskor. Összességében elégedett vagyok az új konzollal, minden a day1 vétel mellett szól.

 68. Nekem gyanús is volt a konferencia alatt, hogy mintha valóban szerepelt volna hogy az online multihoz PS+ kell. Csak valahogy elsőre elsiklott mellette mindenki. Mondjuk nekem van PS+-om és meg is szándékozom hosszabbítani, de azért sok embernek ez jelentős pluszkiadás lesz. Igaz itt a Plus tagsággal sok játék is jár, PS3-ra, Vitára és most már majd PS4-re is. Szóval szerintem amúgy is megéri.

  • Nem vedem a gepet, a digitalis terjesztest meg foleg nem szeretem. De akinek van penze 140 koruli gepre, annak lesz (evi) plusz tizese Plus tagsagra is. Foleg, hogy sok jatekot ingyen kap emiatt.

   • Semmi sincs ingyen. Különben is csak arra az időtartalomra kapja a Plus tartalmat amig előfizetése (bérlése) van.

    • Igaz. Amit szeretnek magamnak tudni, megveszem lemezen, ha benne van Plus-ban, ha nincs. Vagy mar evek ota meg van…

 69. “””Az online multiplayer játékhoz PS+ tagság szükséges.””Hát ennek nem örülök. Bár ki lehet bírni azt az éves 15k körüli összeget.”

 70. régió free… hell yeah jöhetnek a japán Gundam gamek 😀

 71. Hát ezt az online multi dolgot kicsit érdekesnek találom de lehet azért csak mert nem nagyon érdekelt eddig sem a PS+ dolog…majd meglátjuk 😀

 72. “””Az online multiplayer játékhoz PS+ tagság szükséges.””Na bazz…”

  • Nézd, ez lehet rossz, de ha azt veszed, hogy nem vezetnek be külön szolgáltatást tehát egy áráért megkapod a ps3-ra, vita-ra és ps4-ra a PLUSZT. Akkor az elég pofás. Ingyen játék nekem csak a cloud save megérne ennyi nem is beszélve az ingyen játékokról…Az ingyen Drive club 1 hónapban nem rossz akció.

   • Kb mennyibe fáj egy ilyen?Amikor ingyenes +on a játék, akkor azt csak abban a hónapban lehet játszani? Nem igazán tudom, hogy van ez.

    • Egy éves előfizetés angol store-on 40 font, de gyakran vannak akciók én mindig akkor hosszabbítom amikor 20-25%-os kedvezmény van. Ez kábé 12-14 000 forint egy évre. Az ingyenes játék nem csak abban a húónapban játszható hanem egészen addig amíg az előfizetésed él, ergó ha egy évre előfizetsz akkor egy éven át. Ráadásul vannak akár teljes játékok árából akár a dlc-kből 5-10%-os kedvezmények plusszosoknak. Én speciel azt a 30 fontot amit elköltöttem éves előfizura már rég levásároltam kedvezményekből. Az ingyen játékokról nem is beszélve, csak az ugye lutri mert lehet megveszel valamit lemezen aztán 4 hónap múlva felrakják ingyenesen. Összességében rendben van a dolog, ráadásul a felhőben automatikusan felteszi a mentéseidet. Nekem ez például elég jól jött a HDD cseréje után, gyakorlatilag két kattintással már haraptam is le a mentéseimet és folytattam onnan a játékot, miközben enélkül pendrive, kimenteni külön, vajon naprakész-e a mentésfile, stbstb. Szerintem megéri a dolog, egy játék áráért kapsz egy több szolgáltatást, az már csak rajtad múlik mennyire használod ki.

    • Járj utána barátom, mert a PS+ egy igazi INNOVÁCIÓ, amit sokan hiányolnak már a jelen gennél is. Pedig ott van az orruk előtt. Sajnálom, hogy fizetős lesz a multi, de engem nem érint, mert amíg élek pluszos leszek. Álmomban sem gondoltam volna, hogy kapunk egy ps4-es gammát ingyen fellövéskor.

    • 15ezer egy évre a magyar storeon. Minden hónapban kapsz kb három játékot ami ha már bekerült a letöltési listádba, akkor bármikor hozzáférhetsz ameddig él az előfizetésed. Ha lejárt és újra befizetsz, akkor mindenhez újra hozzáférhetsz amit eddig kaptál. Például ebben a hónapban kaptunk: King of Amalaurt, Shadow of the Colossus/ICO HD-t, Demon Soulst, 12-én pedig kapunk még Uncharted 3 single playert, Littlebig Kartot meg X-com: enemy unknowot. Mindezek mellett pedig van egy Instant Game Collection (kb 10 játék) ami azonnal elérhető, ha előfizetsz. A játékok mellett pedig vannak még game trialok, idö elött próbálhatsz ki demokat, avatarokat, háttereket kaphatsz + online tárolhatod a mentéseidet, ha elszállna a gép akkor onnan vissza tudsz tölteni mindent.

    • Minden hónapban van valamilyen játék amit letölthetsz. Ha következő ilyen frissítésig beteszed a letöltési listára, akkor bármikor letöltheted és játszhatsz vele feltéve, ha a ps+ előfizetésed nem járt még le 90/365 nap attól függ melyiket veszed meg. Ha lejárt a ps+ előfizetésed majd x idő után újra előfizetsz ugyanúgy tudod majd használni őket.

 73. Minden szép és király 🙂 a ps+ pedig alapból megéri ezt nem érzem túl nagy hátránynak.Valaki megmondaná usaban miért 399 $ itt pedig 399 euro?jó lenne végre tisztán látni az okot,olyan szép lenne amerikai áron megvenni…