Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Playstation 4 – újabb életjelek

A Sony Computer Entertainment 2010-ben és 2011-ben számtalanszor kinyilatkozta, hogy a Playstation 3 életciklusát 10 évesre kalibrálják. A gép gyártás végre nyereséges, egyre több bevételt tudnak generálni vele, és a fejlesztőstúdiók is megbarátkoztak a konzol architektúrájával.Nos, könnyen lehet, hogy a most 5 éves masina valóban 10 évig lesz a piacon, és addig élvez majd szoftvertámogatást, de hogy idő közben kidobják utódját is, az elég valószínűnek látszik.A legutóbbi Playstation 4 pletykák (a Ubisoft már dolgozik rá) után most az EDGE magazin vette elő a témát, mondván holtbiztos, hogy legalább egy belsős SCE stúdió már PS4 játékot hegeszt. Ez a csapat állítólag egy olyan vadiúj grafikai technológiát (motort?) használ, amit a Sony adaptált.A Microsoft háza tájáról ugyanilyen pletykák jönnek. Források úgy vélik, a 2012-es E3-on jövőre megesik a bejelentés, amit egy 2013-as debüt követ majd mindkét gyártó részéről.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Jöjjön, de ha nem kompatibilis a ps3-al akkor én meggyilkoltatom őket.

 2. Egy új konzol piacra dobásával sokat lehet nyerni – ha megfelelő időben történik a dolog, ld. X360.De szintén ugyanezzel sokat lehet ‘bukni’ is, ld. Saturn, Dreamcast, Gamecube, Xbox.Vicces, de néha a gyengébb gépnél marad a tömeg, vagy épp arra mozdul, ld. PSone, PS2, Nintendo Wii.A fejlesztés dögnehéz, és költséges, a gép sokba kerül, eleinte kevés a stuff.

 3. “Szerintem felesleges ezeket a híreket folyamatosan kivesézni. Szeretem olvasni ezeket a (bulvár)pletykákat, de ennyi. Ne értsetek félre, nem kötekedésből mondom, de semmivel nem tudtok többet a PS3 technikai dolgairól, mint ami a dobozra rá van írva. Nem vagyok informatikus vagy gazdasági szakember, viszont általában reálisan gondolkozom. Ezt a konzolváltásos fejlesztéses téma egy olyan globális “”művelet”” amit már régen átgondoltak, megterveztek, és csinálják is a Sony-nál. A PS konzolt azért lehet szeretni, mert ha megveszed az újat tudod, egy maximálisan felkészített biztonságos masinát kapunk. Amikor kiadják, a most ellenkezők is ott állnak a sorban, csak ezt még nem tudják (a vicc benne, a SONY tudja). Az “”ennyi meg annyi van még a gépben”” téma pedig, javítsatok ki ha nem így van, de nem úgy kell(ene) elképzelni, mint egy kerékpárt, amit készen veszel, és ahogy tekerik úgy megy? Szerintem igen. Ja és nem esik szét alattad 1 hónap tekerés után. :)Összefoglalva nyugodtan várhatjuk a PS4-et. EZO tv-be illő jóslatom: Akkor fog megjelenni, amikor szükségünk lesz rá, és nagyon jó lesz. :)”

 4. “””Nos, könnyen lehet, hogy a most 5 éves masina valóban 10 évig lesz a piacon, és addig élvez majd szoftvertámogatást””Én ezt erősen kétlem. Lásd PS2. Ha a szoftverlineup kimerül Fifákban, NFSekben meg Legokban az már csak döglődés :CPersze ennek nem tudunk gátat szabni. A Nintendo lépett először. Hiába mondja Pachter is, a Wii U csak egy Wii HD, szerintem igenis a Nintendo hardcore piac utáni éhsége miatt átlépünk a következő generációba, hamarabb mint gondolnánk. Se a Microsoft sem a Sony nem fogja hagyni, hogy az általuk “”dédelgetett”” hardcore játékosréteg a WiiUval kezdje az új generációt, és ne adj Isten, be is érje annyival! Mondhatnád, hogy “”senki nem áll készen a váltásra, túl korai.”” A válasz, hogy te nem álsz készen, ahogy én sem állok készen, de nagyon sokan már a launchdate előtti kenpingezős partyra készülnek! A Wii jövőre lesz 6 éves mikor a WiiU leváltja. Xbox360, 2012ben lesz 7 éves amikor a 720 feltételezhetően leváltja. A PS3 2013ban lesz 7 éves, és nem hinném, hogy a Sony le akar maradni, az új technológiára, és grafikai gyönyörökre éhes játékosok pénzéről!”

  • “Nem hinném, hogy az új Wii (ami csak egy lemaradást hoz be) elvonná a hardcore réteget egyik “”nagygéptől”” sem:)”

  • Amíg le nem megy az ára online multizik az ember. Kivéve a boxosok:)Na meg egy olyan generáció után ahol döglődik a gép ki fog korán venni gépet drágán??Régebben alig volt online lehetőség, így nem lehetett már kihúzni az időt a sztoris játékokkal. Ahol meg dübörgött pl xbox, ott meg lelőtték a lehetőséget, meg a támogatást.A wii meg minimális embert von a ps/box közönségből. Jöhet egy-két battlefield,cod meg ilyenek, de akkor se lesz ez állandó trend.

 5. Nem fogják sokáig húzni, de mindent a maga idejében!Szerintem nagy dobásra készül vele a Sony, hogy az Xdobozt gyártó konkurens véletlenül se tudja a sajátját a másikéhoz mérni!Amúgy is, ők is szeretik a pénzt, minél hamarabb annál több profit. De ha kijön, jó lenne egy horribilis árzuhanás a PS3 gamekre.

 6. szerintem még korai lenne

  • Ez érdekes dolog, de megkérdezném: Van itt olyan köztetek aki gondolkodik egy Wii U beszerzésén, csak mert előbb jön ki mint a Ps4????

   • Egy frászt.Csak azért venni egy másik konzolt, mert előbb jön ki, annak semmi értelme csak pénz kidobás.Minden PS-en nagyobb a választék mint bármelyik WII-n, ráadás ameddig nem jön ki, még sok, sok játék van a PS3-on.Szóval nem lehet unatkozni, és ha az ember minőséget akar, akkor megvárja a PS4-et.Ami szerintem is korán jelenik, de valahol mindegy, mert az első szériából nem érdemes venni konzolt.

   • “””A PS konzolt azért lehet szeretni, mert ha megveszed az újat tudod, egy maximálisan felkészített biztonságos masinát kapunk.”” Ehhez csak annyit fűznék hozzá, 5 személyesen is ismert barátomnak van PS3a, plusz nekem. Ebből 3 javíthatatlan lett 4 év alatt 2 gari időn belül ment tönkre, kicserélték, 1 van még ami töretlenül műxik 3-4 éve de az kb 1 órát megy egy héten. És azokról még nem is beszéltem akiket személyesen nem ismerek, csak online. Szal ha lesz PS4 akkor az tényleg egy maximálisan felkészített biztonságos masina legyen.”

 7. Talán 2014-ben,ha megéljük akkor veszünk PS4-et,addig bőven megfelel számomra a jelenlegi generáció:)

 8. Nem kéne ennyire sietni. Még nagyon sok game-t kéne pótoljak.

  • Attól még pótolhatod.Nekem is még 50 cím vissza van.

  • “Szerintem ez akkor jó hír neked is. Ha kijön az új konzol, a régi játékai olcsóbbak lesznek, könnyebb lesz pótolni. A koraiságról: nem jó ha hagyják hogy a “”kicsipuha”” egyedül legyen az új generáció piacán, volt már ez így, és lassan hozták be a lemaradást, akkor miért ne kezdenének előnnyel? :)”

 9. “2013 -ban már simán jönnek az új konzolok ( vagyis nekem valszeg 2014-ben :] ) . Elég még a PS3 , csak vhogy meg kellene növelni benne a memóriát ( RAM – csak , hogy azok a fejlesztők is tudjanak minőségi játékot csinálni , akiknek kevés a 256 -“”memóriába a cuccokat , azt jó van , minek az a 8 mag”” -szellemű fejlesztőkre gondolok [ az meg más , hogy van akiknek elég : PD , ND , GG pl. ] – + rájöttek , hogy VAN 8 mag ) .”

 10. Szerintem már elértek egy olyan grafikai határt, amit nagyon nem érdemes fejleszteni, inkább koncentráljanak a tartalomra, hogy ne pár órás legyen a játék szar storyval.

 11. még várhatna vele a Sony, de elnézve a két konkurenciát úgy tűnik nincs más választása.

 12. nem tudom hova sietnek…mit fog tudni az a PS4 amit nem tud a PS3 ???és ha ki is jön akkor se fogom egyből megvenni, mert később kijön egy slim változat ami jobb !!! ( eddig minden konzolomat így vettem kivéve a PS1-et mert akkor ki tudhatta hogy lesz slim PS1 😀 )és még ott vannak a játékok…

 13. Ezt én sem várom annyira…

 14. Még csak 4 éves a PS3, inkább erre kéne koncentrálni még 3-4 évig. Persze értem hogy a műszaki cuccok rohamosan fejlődnek de egy konzolnak legyen egy normális kifutási ideje (min 6-7 év). Amint kijön a PS4 a PS3 kapásból háttérbe szorul majd… sajnos…

  • Egyrészt 5év az a 4, másrészt veled vagyok, még így is alsó hangon 20 cím van, amit MINDENKÉPPEN meg akarok venni ebben a genben. Mondjuk ettől még jöhet az új gép 🙂

 15. Én nem várom semennyire sem.

 16. Előrendelve 🙂

 17. Nem tom miért ,de a microsoft hallatától is kiráz a hideg.Miért kell ez ide? :(De a PS4 jöhetne!Legalább konkrét morzsák a sonytól.Megint kezdődhet a pc gyalázás.legalább is grafikailag!!:DFeltéve ha tényleg jön.

 18. Az meg, h sokan 2015 meg 2017-et írnak szerintem baromság. A következő box 90%, h jön 2012 végén 2013 elején, nem várhatnak ők se sokat vagy bele buknak. Én nem várok akkora fejlődést mint a ps2 és 3 között itt inkább az alacsony árra fognak rámenni.

  • Nem baromság. Azért lesz akörül, mert az új unreal technológia akkor fog elkészülni. Ha az nincs benne, akkor fölösleges új gépet kidobni.

   • Pedig szinte biztos, h előbb mostanaba túl sok a 2013 eleje körüli pletyka biztos van bennük igazság. Meg szerinted arra fognak várni? Mert szerintem ez rohadtul nem érdekli őket, h mikor készül.

    • Az egy dolog hogy sok a pletyka 2013 megjelenéséről. Mert ha kész lesz az új unreal technológia akkor játékok nagy része így fog kinézni és akkor tuti millióan megvennék az új gépet.így fog ki nézni: http://www.youtube.com/watch?v=RSXyztq_0uM

     • Mer ha nem lesz benne szerinted nem veszik meg több millióan?

     • Biztos meg vennék páran de ezzel sokkal nagyobb sikere lenne és több értelme lenne megvenni.

     • Én nem hiszem, h sokan esetleg ez miatt nem veszik.

     • ez alapjan a BF3 sztori resze is vilagvero lenne. Azt kalap sz.rt sem er hiaba csilivili.TARTALOM a lenyeg. Es abbol egyre kevesebb van. Multinal is grafika szamitana akkor mindenki killzonet nyomna cod helyett. Ami gyonyoru az neha hatrany is.

     • Azért kevesebb tartalom, mert szinte minden cég multira kocentrál. Ide nem hiszem hogy új gép kell, hogy minden játéktartalom dús legyen. Bár nem értem minek kell az új gépről beszélgetni amikor ps3 sincs teljesen kihasználva, ezt így nem nagyon értem.

 19. Kíváncsi vagyok, hogy egy vadiúj címet fejleszt-e a Sony vagy valamely nagy sikerű frencsájzát ( GOW, Uncharted, Killzone, GT) folytatja tovább.Nem mindegy, mert egy bejáratott névvel, dupla hisztériát generálna az új konzol debütálásakor vagy kezdete elején. Persze egy jól sikerült ismeretlen játék is lódithat a szekeren.

  • Uncharted nem valószínű, hogy lesz PS4-en, mert eddig a fejlesztő ND minden generációra más-más játékot fejlesztett.Még egy Uncharted 4 belefér, de az szerintem (és remélem) PS3-ra.A többit nem tudom, de biztos valamelyiket folytatják 4esen is, de inkább gondolom jönnek az új címek.

 20. ha kiéheztetnék a népet és megfizethető lesz az elején a gép, na akkor lenne megint sorrban állás, meg millás eladás az elején1-2 év múlva kijön, azt lehet alig vesznek belőle, mindenki ellesz még online a régivel (boxnál ez kétséges:) míg ólcsobb nem leszVagy! Olyan lesz mint egy DLC. Vegyél egy ólcso gépet, azt majd később tuningold pénzért…..Bbrrrrrr, mi lenne az már? Nem is konzol.

 21. Nem nagyon izgat. Bőven elvagyok a PS3-al. Annyi meg annyi játékkal nem játszottam még. De legalább ezek egyre olcsóbbak lesznek. 🙂

 22. Aztán nehogy pofára essenek.Értem ez alatt, hogy nagyon kevesen fogják megvenni az új gépeket.

  • Nem hiszem , hogy pofára esés lenne . Új játékokkal szeretnél játszani megfogod venni a következő generációs gépet is. Elég messze van a megjelenés , jövőre be is jelentik akkor sem tartom valószínűnek 2012 megjelenést max Japánban. Szerintem 2013 tavasz japán nyár eleje vége USA , EU és premier után itthon a többség úgyis vár fél -egy évet a vásárlással 2014 -ben már reális lesz a váltás.

   • “az a “”baj””,hogy olyan sok jó játék jött ki amivel tovább is el lehet lenniNagyon le van fedve időtartamban ez a rengeteg játék.És! Itt már dübörög az online! Ha nincs épp semmi akkor megy multizni az ember. Nincs olyan,hogy 2szer végigvittem a játékot és unatkozom, hol a következő. Nagyon mások már a körülmények.Az új játékoknak meg vmi nagyon brutál ugrásban kell újat mutatniuk. Hirtelen nem is tudom mitől lenne jobb egy nextgen cucc a grafikán kívül? A mostaniak is élvezhetők (már amelyik:).”

    • Nem lesz pofára esés.Lesz szerintem 1-2 olyan címe a SONY-nak, amitől úgy is venni fogják.Meg azok is multisok lesznek valószínűleg, és lehet h tartalmasabbak/kevesebb hibával, így hamar lefog cserélődni előbb-utóbb a PS3 generáció.A grafikán kívül meg memóriában lehet még jobbak a játékok.Illetve egyéb dolgokban.

 23. Ps3-ra még ki kéne tolni : Tekken 7 , Resident evil 6 , Devil may cry 6 , Dead space 3 , Dante’s inferno 2 , + pár teljesen új játékcímet ami új ilyenek voltak pl: Uncharted , Resistance , stb ..

 24. hova ez a sietség, beszarás, lasitsatokmáááá kedves sony, vágom én, hogy a profit meg a biznisz mindenek fölött,meg nem maradhatunk le a konkurenciával szemben de akkor is slow down, stb stb …….:)

 25. Most vagyok abban a korban,hogy leszarom (bocs:).Lassan már 50fölé megy a lista amivel eddig nem játszottam és érdemes beszerezni. És a többség messze nem 1-2 órás játék.Igazából én bátornak látom a nagy cégeket. Vagy hülyék és a kényszer viszi előre őket. Lehet pár játéknál itt a határ, de sztem nem vagyok egyedül azzal,hogy nem érzem a kényszert egy új gépre még.BF3 pc-n állítólag szebb. Lehet. Ps3on sem csúnya. De,hogy a kezdeti fényeffekteken túl vagyok az biztos. Marad a szimpla játék ami vagy jó vagy rossz.És akkor a codról nem is beszélve,ahol a régi motorral is lehet rekordokat döntő eladásokat produkálni éveken át.

 26. Ha lesz is ps4 +1évet legalább várni kell a vételével még akkor is ha meg lesz rá a nem éppen kevés pénz.Emlékezzünk csak az első 60-as ps3 szériára.Rengeteg gond volt vele.És itt nálunk ezt még meg is tetézik a jó magyar viszonteladók meg a szervizek hozzáállása a dolgokhoz.

 27. én max a 3D miatt várom az új gent. de ha figyelembe veszem a tervezési hibákból adódó anyagi veszteségeimet, akkor előfordulhat, hogy jó pár revíziót megvárok majd a ps4-ből. nagyon kiváncsi vagyok lesze-e fizikai adathordozó, lesz-e felhő pl. ?!? Mit lép a MS, mert a csak DLC még mindíg macerás, és szvsz 1-2 év múlva is az lesz. nyit a BD felé?!? Izgalmas lesz.

 28. Túl korai az időpont…Grafika…Nem a grafika a lényeges pont, inkább a nagyobb memória, több lehetősség egy játéknál.Pl. szerintem a GTA IV-et újra ki kéne adni PS4-re, mert nem tudta magát a legjobban megmutatni a konzolokon.Nem kedvelem, hogy ha valami történik a játékba (pl. kiütök valakit) elfordulok és mire visszanézek eltűnik, mert kell a hely másnak a folyton jobb grafika miatt!Most már szinte tökéletes grafikák vannak, így is az Uncharted 3-ban annyira rámentek a grafikára, hogy sok más minden nincs a játékba…Ez jó így?Hát szerintem nem, de mindég is ez volt valahol…..Remélem, hogy már lesz legalább akkora tudása a PS4-nek, hogy ha felrobban 80 ember akkor abból 70 ne tűnjön el egy kamera fordulástól.Másrészt pedig mindegy, hogy mikor jelenik, mert nem szabad egyből gépet venni.1. nincsenek nagy mennyiségű játékok még az elején.2. eltelik két év és jelenik egy Slim ami jobb, kisebb, olcsóbb, szebb, energia kímélőbb3. Van sok, sok játék még PS3-ra amikkel sokáig ellehet még játszani. Inkább azokat pótolja az ember.

  • igazából az időpontot nem ők szabják meg hanem a verseny. lehet hogy korai (mondjuk fejlődött és fog is annyit a technológia e téren), de ha az ms kidobja a boxot sok kis amcsi úgyis meg fogja venni. sony pedig nem akar lemaradni, mint hajdan a ps3. én is örülnék egy olyan rendszernek, ami hibamentes és elég sokáig is húzza. maradni fogok a 3-nál de már elkezdek félretenni.

   • Még azért van ideje a hármasnak. (ha 13-ban jelenik 15-ig minimum)Meg ahogyan írtam az első megjelenések a PS-nél mindig gyengére sikerednek.Na meg akármeddig is keljen várni, a ps mindig is előzni fogja az xdobozt.

  • “Én már magam előtt látom a “” PS3 True FullHD 3D remasted”” sorozatot.”

   • Na ettől már hányingerem lenne … most éreztem át igazán, h mit éreznek a PS2 tulajok amikor kijön egy HD Collection PS3-ra.

    • Egy részről rossz (főleg, hogy egykori nagy PS2-es exek most már kijönnek boxra is ), más részről viszont örülünk, hogy az egykori kedvencünket felújítva látjuk viszont.

     • Én kifejezetten örülök a HD Coll.-öknek, m nem volt PS2-m, de ha a PS4-nél is elkezdenék ezt a PS3-as játékokkal, akkor már tuti, h hidegen hagyna. Kivéve ha addigra lesz 3D-s TV-m és a következő generáció bőrlehúzása nem a HD-sított játékok hanem a 3D-sítettek lennének xD

  • Mai világba ne lenne fontos az áll leejtő grafika?Érdekes, h a belső fejlesztőstúdiók tudnak olyan játékokat csinálni, amik a mai napig megállják a helyüket egy 5 éves vason. Kis memória ide vagy oda … képzeld el ha pl. az Uncharted 3 5 évvel ezelőtt, a gép premierjekor jött volna ki (simán megoldható lett volna hiszen a gép teljesítménye nem változott). Mindent porig alázott volna, és elsősorban a grafikája miatt … persze a játékélménye se elhanyagolható, de ahhoz is hozzájárul az, h az álladat keresed 5 percenként a látvány miatt.

 29. Kb 2 hónapja van PS3 a tulajdonomban de még PS2-re, Gamecube-ra és PSP-re is vannak jócskán elmaradásaim, így én befejeztem a konzolos pályafutásomat. Többet nem szeretnék gépet vásárolni. Mondom, gondolom ezt most majd 40 évesen, de ez változhat ha évek múlva is ennyire megmarad a játékok szeretete és maradok is ilyen idióta hülye:-)

 30. Ha kijön a ps4 és ha megtehetem hogy megveszem akkor se fogom!!! Minden gép ami kijön frissen szerintem szar mert tele lesz hibával ezert kell várni 1-2 evet amikkor jön a 2, szériás gépezet!! 🙂

 31. Egyetértek KROTCHY-val. Anno a PS2-nél is így volt kiismerték teljesen a hardware-t és az utolsó időkben jöttek a nagy nevek Pl: Black, MGS3, Killzone, SOTC, és még lehetne sorolni. Miért ilyenkor kell váltani amikor mindent ki lehet hozni az adott gépből?! Inkább jön a sok bugyuta összecsapott játék tisztelet a kivételnek! Ennyi.

 32. Szerintem nem lenne rossz lépés kiadni 2 év múlva a gépet. Addigra már a PS3 7 éves lesz, és a mostanra már nagyjából elérte grafikában a határait a gép. Persze ha megjelent a PS4 még simán dobhatják ki a játékokat az előző generációra 2 évig mint ahogy ezelőtt volt a PS2-nél, ugyanúgy lebutított grafikával.

 33. 2012 karácsonyán, durva hármas karambolra számítok.

 34. “Egyelőre bőven elvagyok a PS3-mal, amíg ilyen grafikájú játékok jönnek mint pl. az U3 addig nekem nem is kell másik konzol. Grafikai szinten már súrolják a maximumot, ami újat tudnak nyújtani az már csak a “”bohóckodás”” kategóriába sorolható (MOVE, Kinect, 3D).”

 35. És nálunk mennyiért fogják majd vajon árulni ebben a jó pénzügyi helyzetben?500.000ft-ért?Ilyen 317ft-os euro árfolyamnál ami jelenleg is van?Ez is elég valószínű.Ha kijön a ps4 ha nem szerintem jó pár magyar gamernek egy jóval ki fog tolódni ami a megvételét illeti.

 36. 2014 lenne reális!

  • Más oldalak infói szerint a realitás 2017 lesz a bizonytalan gazdasági helyzet miatt is.

   • 2017? Na ott abba is hagyom akkor.

    • Igen.Lehet megvárják azt az időt amit anno 2007-ben jósoltak a ps3-nak azaz a 10évet.Egy időben még a kellő tudás fejlettség nem volt meg a fejlesztők kezében hogy akár előrébb hozzanak egy egy konzol megjelenését,most meg inkább a pénzügyi világ alakulása határoz meg a dolgokat.

 37. bejelentés napján elkezdek gyűjteni 😀