Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

Playstation 4 – részben Pitchford érdeme a 8GB

Jópofa sztori látott napvilágot nemrégiben arról, hogy lett az eredetileg 4GB-osra tervezett Playstation 4 memóriából 8GB.Tudvalevő, hogy a Sony a PS4 tervezésekor minden nagyobb és híresebb fejlesztőstúdióhoz elment, kikérni a játékkészítők véleményét. Így volt ez akkor is, amikor a borderlandes Gearbox csapatánál jártak.Adam Boyes SCE kapcsolattartó ott ült a asztalnál, amikor Randy Pitchford Gearbox nagyfőnök azt mondta neki:[I]- Gyerekek, ha 4GB GDDR5-tel akartok harcba szállni, beszopjátok.[/I]Boyes a fül- és szemtanúk szerint “elsápadt” Pitchford kijelentése után. Még rosszabbul érezte magát viszont akkor, amikor a teremben ülő további 30 Gearbox fejlesztő egy személyben tette hozzá:[I]- Srácok, ti sosem hallgattok meg minket. Nem igazán vagytok jók ebben.[/I]Állítólag ezután Boyes “hazament” az SCE-hez és elmondta, a fejlesztők mindenképpen 8GB GDDR5-öt szeretnének. És így lett.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nem tudom mi e van ezen a story-n nehezen hihető, stílus persze merész, de legalább eredményes. Attól mert így indult el, utána még komoly árkalkulációt is valszeg lefolytattak. Az már jóideje divat egy nagyobb cégnél, hogy kérdezd a vevőt, mi kell neki, persze nem biztos, hogy eleget is teszel neki, csak ha megéri. Itt viszont gondolom a Sony-nál is engedékenyebbek lettek, miután komoly bakit követek el a 256MB memóriával, (aki próbált vele netezni, láthatta „not enough memory” feliratot, ha éppen be nem fagyott)Egyébként valami hasonló story volt, hogy az Xbox 360-ba miért került 512MB, ott is fejlesztői javaslat volt, de nem emlékszem melyik (talán a Gearbox? :-).

 2. ezt a 3 meg 4GB-os boxos hülyeséget felejtsétek el mert csak a 3 operációs rendszer foglal el 3GB-ot a memóriából.

  • De ezt lehet nem tudták az elején, a snap-es, multitasking-os rendszer miatt kellhet a 3 gb, mivel 3 rendszer fut benne. A Sony-nak elég 1 gb a rendszernek, lehet kezdetben a box is így indult.

 3. “A címben a lényeg! 🙂 Biztosan mások is sírtak több memóriáért, de ez a “”sírás”” a legbrutálabb. :)A lényeg az, hogy a Sony TÉNYLEG odament, és megkérdezte a fejlesztőket. Ez nem jelenti azt, hogy minden úgy lett: biztos volt, aki azt kérte, hogy lebegjen egy méterrel a föld felett, és forogjon a tengelye körül, mert az tök betyár.”

 4. mit akadtok ezen a híren ki!!?Mindkét fél lenyilatkozta, hogy igaz a hír ,így történt!Mi értelme lenne ,hogy hazudnak?!

 5. és lőn világosság… 8G DDR5 az nagyon nagyot fog szólni, ha kitudják majd használni…

 6. működik a hype gépezet, de ezt így is kell csinálni.Viszont Pitchford lenne a legutolsó a fejlesztők között, akinek adnék a szavára.

 7. “Nagyon komolyan megy az “”oltogatás””, és a “”stuffolás””!A Sony jó döntést hozott, és remélem, ha felnyitom a gépet, akkor ennyi is lesz benne! :)(azért az is meredek, hogy csak 4GB lett volna, hisz az MS eleve 8-al készült)”

  • MS sem készült 8-al. A box bejelentése előtt 1 hónappal volt egy nagy visszahívás a fejlesztőgépeknél, mert túl gyengék voltak.

   • Én így tudtam, hogy 3 volt tervben, de azt korán elvetették, és így jött ki a 8 náluk, és ezzel kezdtek el dolgozni, és a gépet építeni.

 8. Pitchford már csak ilyen, elég követni twitteren hogy rájöjjön az ember x)

 9. Jó döntés volt,hip-hip hurrá! 🙂

 10. no comment xd

 11. Ez a sztori… 😀

 12. rengeteg az a 8GB. de így legalább lesz hely mindennek.

 13. Akár igaz is lehet, de valószínűbb, hogy az MS-t akarta csőbe húzni a kamu 4GB-al, hátha belevágnak a box-ba egy 6-ot és akkor ők jöhetnek a 8-al.Mondjuk a GDDR5 miatt így is náluk az előny, főkép mert APU-ról van szó, aminek az IGP-je, ebből a 8GB-ból táplálkozik.(Az IGP teljesítménye egyenes arányban nő a RAM sebességével, a GDDR5 ramok pedig piszkosul gyorsak.)

 14. “Szerintem is jó döntés volt , 4gb-vel valszeg tényleg “”szoptak”” volna … :]”

 15. 16-ot kellett vonla mondani 😀

 16. Mondjuk vicces is lett volna 4GB RAM amikor a 4 éves gépemben van ennyi:)

 17. Lemaradt a cikk végén a go playstation…

 18. Tipikus urban legend, de tök jó. Népmesékbe illő befejezéssel 😀

  • Urban legend, mi, te szerencsétlen? Pichford is megerősítette, amit Adam Boyes egy interjúban nyilatkozott.

   • Attól még lehet marketing!!! o_OEkkora cégek esetén nem sok értelme van elhinni amit mondanak.

   • Azért valószínüleg nem így döntenek egy konzol paramétereiről…ennél jóval komolyabb szempontok számíthatnak. Borderland meg egy tökátlag játék, max a rajzolt grafika ami miatt megjegyzendő. 🙂

   • Persze, és ez pont így zajlott le. Na ne nevettess már. Ez a döntés meghatározza az egész generációt. Majd pont egy ember felnyögése miatt fordult vissza a Sony azonnal.(kezdem úgy gondolni, súlyos problémáid vannak a szövegértéssel)

    • Azért téged sem kell félteni, mindig mindenben annyira ku*va okosnak tartod magad 🙂 2-3 hírrel visszább éppen a Blu-Ray technológiára mondtad hogy felesleges volt a ps3-ba meg ilyesmi. Azon jókat nevettem 🙂

    • “A hír címe:””Playstation 4 – részben Pitchford érdeme a 8GB”” benne van a részben szó ami nem azt jelenti, hogy csak ő miatt lett 8GB. Akkor még rajta kívül “”teremben ülő további 30 Gearbox fejlesztő”” is így vélekedett. Az meg csak a véletlen műve, hogy csak ez került nyilvánosságra. Ugyanúgy megkérdeztek több fejlesztőcsapatot DICE,Ubi,Bungie stb. és gondolom ők is a 8GB mellett tették le a voksukat.”

    • Nyilván nekem vannak problémáim a szövegértéssel. Fuss neki még egyszer a hír címének. A mondanivalóját már nem is említem.

 19. Great!

 20. Ez a mende-monda része a dolognak az igazság az hogy az új Unreal Engine miatt kapott 8GB memóriát

  • Engem érdekelne a többi belsős, nagyérdemű elől eddig szigorúan titkold infód is, ha még van ilyen.

   • Az nem titok hogy az új Unreal Engine-nek 4GB ram kell ahhoz hogy egyáltalán megmozduljon. Ahhoz viszont hogy teljes pompájában ragyogjon, megfelelő fényekkel, bevilágítással ahhoz jóval több. Mivel ebből a gen-ből kiindulva a következőben is az Unreal lesz messze a legtöbbet licencelt motor ehhez igazította a Sony a PS4 hardverét. Valószínűleg az EPIC volt az első külsős stúdió akit megkérdeztek a PS4 hardveréről nem véletlen hogy az EPIC többször beszélt elismerően a PS4 specifikációiról és a fejlesztő barát mivoltáról.

 21. Randy , Randy… tudsz te nagyon mondani ha akarsz 😀 Rémlik még az alien fiaskó

 22. A Gearboxnak inkább a játékkészítéssel kellett volna foglalkoznia…..Amúgy ezt bármelyik épeszű fejlesztő megmondta volna nekik.

 23. A PS3 idejében Ken szan megmagyarázta volna nekik, hogy milyen béna faxok és maradt volna a 4 GB:)

 24. Hehe.

 25. ez jó kis sztori:)

 26. Ez tetszett:)

 27. LOOOOL ennyi 😀