Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward
Videó

PlayStation 4 – mi is az a HDCP, amit az 1.7-ben offoltak?

A Sony Computer Entertainment a mai napon kihozta a PlayStation 4 eddigi legnagyobb, 1.7-es verziószámú firmware frissítését. Az update egyik újdonsága a HDCP védelem kiiktatása, mely funkció offolása hasonlatos anno [I]Linuksz[/I] elvételéhez: beszélünk róla, de fogalmunk nincs róla, mi is ez valójában.Nos, a High-bandwidth Digital Content Protection mostani kikapcsolása azon felhasználóknak kedvez, akiknek mindene a videorögzítés PS4-ről, azaz akik valóban az újgenerációs megosztás, a “Share” bűvöletében élnek. A HDCP eleddig azt szabályozta, hogy a nagyfelbontású videoanyagot leadó készülékek – elsősorban a Blu-ray lejátszók – képét ne lehessen rögzíteni HDMI-n keresztül. Ez a védelem tehát leginkább a filmmásolást akadályozta.Most azonban azoknak, akik eddig filmek helyett inkább a játékmenetet kívánták rögzíteni, például YouTube-os segítő videók létrehozása céljából, könnyű dolguk lesz. Gameplay anyagaikat ezentúl simán felvehetik HD-ben, pl. PC-n egy megfelelő capture kártya segítségével, és saját videót kreálhatnak belőle.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

  1. “eredetileg azért engedték a linuxot, mert jó marketing és a “”hekkerek”” így nem akarják megtörni a gépet.evvették(444!!!), mer az feltételezték, ezen keresztül kerülték meg a másolásvédelmet.most már lassan tét nélküli a történet, de kedves gesztus lenne, ha visszaadnák “”offolása hasonlatos anno Linuksz elvételéhez: beszélünk róla, de fogalmunk nincs róla, mi is ez valójában””háhá”

  2. Ez jó! 🙂

  3. Jól értem, hogy aki rögzíti a Share gombbal a videót PS4-en majd azt USB-n keresztül átmásolja a PC-jére én onnan tölti fel Youtube-ra annak ez az opció nem számít?

  4. Nekem elég a sima Share gomb, így az USB-re való másolhatóságnak jobban örülök. Ez legalább ingyen van. 😀

  5. Tudtommal meg lehetett kerülni egy + eszközzel amin keresztül össze kellett kötni a felvevőt a géppel.Jó pár youtuber már rakott fel 1080p-s videókat PS4-ről, amik nyilván nem a SHARE gombbal készültek.Persze azoknak akik nincsenek benne annyira a dolgokban ez jó, na meg megkönnyíti mindenki dolgát.