Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 4 – jót tett neki a karantén

Majdnem dupla annyi játék fogyott a járvány alatt.

Nem túl meglepő módon a karantén alatt sokkal többet videojátékoztak az emberek. A Sony legújabb pénzügyi jelentése szerint a június 30-ával záródó három hónapban 91 millió PlayStation 4-es játék fogyott, ami 83 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Lenyűgözően teljesítettek a saját gyártású exkluzívok is: 18,5 millió darabot vittek el az otthonragadt gamerek, amely számhoz jelentősen hozzájárult a The Last of Us Part II. Ez a szám tavaly ugyanekkor 11,7 millió volt. Az alkotások 74 százalékát digitálisan vették a népek, amely tény – kiindulva a bezártságból – nem okoz túl nagy meglepetést.

A PlayStation Plus előfizetők száma most már elérte a 44,9 milliót, ami szintén nagy ugrás a korábbi 41,5 millióhoz képest. A szolgáltatás nélkül nem lehet online játszani, ami indokolhatja a megugró előfizetéseket.

A szoftvereladásokkal szembenhardver fronton kevésbé teljesített jól a vállalat: 1,9 millió PS4 fogyott el ebben az időszakban, ami az előző negyedévhez képest több (akkor 1,4 millió volt), de a tavalyi azonos negyedévhez képest kevesebb (3,2 millió volt, közel kétszer ennyi). Érthető azonban, ugyanis idén év végén érkezik a PlayStation 5, amely árát egyelőre azonban még nem tudni, ahogy pontos megjelenési dátumát sem.

6 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Szegény megélhetési konzolosok nem tudtak annyit cserélgetni, vásárolni kellett. :((

    1
  2. Annyit játszottam abban a két hónapban, amíg nem volt munkám, hogy azóta viszont egy kezemen meg tudom számolni, hány órát töltött bekapcsolva a gép. Szerintem túladagoltam. És ennek a nagy része (durván 500 óra) csak a Death Stranding volt. Ami egyébként fantasztikusan rímelt a kialakult helyzetre, szerintem nem létezik tökéletesebb időzítés a DS-hez, mint egy hirtelen világjárvány általi részleges karantén. Egyrészt ugye a sztori, ami már-már zavaróan didaktikusan tolja az ember arcába, hogy hová vezet az izoláció. Másrészt a játékmenet, ami meg arról szól, hogy kirándulj, lehetőleg minél többet, minél messzebbre. Gyönyörű tájakon, csodálatos zenék kíséretében. Valószínűleg a mentális egészségem megmaradásához nagyban hozzájárult, hogy virtuálisan pótoltam az elmaradt kilómétereket.

    • És mi van ha a játék tényleg edzés egy majdani katasztrófa utáni helyzetre, életre?
      Áldassék a neve Kojima San-nak, a nagy világégés megjósolójának 😀