Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
State of Play 2020. augusztus 6.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
Tokyo Game Show
Ubisoft Forward

PlayStation 4 – jót tett neki a karantén

Majdnem dupla annyi játék fogyott a járvány alatt.

Nem túl meglepő módon a karantén alatt sokkal többet videojátékoztak az emberek. A Sony legújabb pénzügyi jelentése szerint a június 30-ával záródó három hónapban 91 millió PlayStation 4-es játék fogyott, ami 83 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Lenyűgözően teljesítettek a saját gyártású exkluzívok is: 18,5 millió darabot vittek el az otthonragadt gamerek, amely számhoz jelentősen hozzájárult a The Last of Us Part II. Ez a szám tavaly ugyanekkor 11,7 millió volt. Az alkotások 74 százalékát digitálisan vették a népek, amely tény – kiindulva a bezártságból – nem okoz túl nagy meglepetést.

A PlayStation Plus előfizetők száma most már elérte a 44,9 milliót, ami szintén nagy ugrás a korábbi 41,5 millióhoz képest. A szolgáltatás nélkül nem lehet online játszani, ami indokolhatja a megugró előfizetéseket.

A szoftvereladásokkal szembenhardver fronton kevésbé teljesített jól a vállalat: 1,9 millió PS4 fogyott el ebben az időszakban, ami az előző negyedévhez képest több (akkor 1,4 millió volt), de a tavalyi azonos negyedévhez képest kevesebb (3,2 millió volt, közel kétszer ennyi). Érthető azonban, ugyanis idén év végén érkezik a PlayStation 5, amely árát egyelőre azonban még nem tudni, ahogy pontos megjelenési dátumát sem.

6 hozzászólás

Hozzászólás

  1. Szegény megélhetési konzolosok nem tudtak annyit cserélgetni, vásárolni kellett. :((

    1
  2. Annyit játszottam abban a két hónapban, amíg nem volt munkám, hogy azóta viszont egy kezemen meg tudom számolni, hány órát töltött bekapcsolva a gép. Szerintem túladagoltam. És ennek a nagy része (durván 500 óra) csak a Death Stranding volt. Ami egyébként fantasztikusan rímelt a kialakult helyzetre, szerintem nem létezik tökéletesebb időzítés a DS-hez, mint egy hirtelen világjárvány általi részleges karantén. Egyrészt ugye a sztori, ami már-már zavaróan didaktikusan tolja az ember arcába, hogy hová vezet az izoláció. Másrészt a játékmenet, ami meg arról szól, hogy kirándulj, lehetőleg minél többet, minél messzebbre. Gyönyörű tájakon, csodálatos zenék kíséretében. Valószínűleg a mentális egészségem megmaradásához nagyban hozzájárult, hogy virtuálisan pótoltam az elmaradt kilómétereket.

    • És mi van ha a játék tényleg edzés egy majdani katasztrófa utáni helyzetre, életre?
      Áldassék a neve Kojima San-nak, a nagy világégés megjósolójának 😀