Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 4 – Japánban egy kivételével leállnak minden modell gyártásával

Kellenek a gyártósorok a PS5-nek.

A Sony Interactive Entertainment Japan Asia leállította Japánban az összes PlayStation 4 modell gyártását, egyet leszámítva.

A “slim” CUH-2000 szériából készül még a fekete “Jet Black” verzió, 500 gigabájtos tárhellyel, a többiből – beleértve a PlayStation 4 Pro CUH-7000 szériát – már nem lesz több. A gép ebben a formában 2016 szeptemberében került a Japán boltokba, a PS4 Pro pedig 2016 novemberében. Az eredeti PlayStation 4 modellt, a CUH-1000-est már egyébként sem gyártották, ez 2014 februárja óta volt kapható.

Az újonnan felszabadult gyártósorokon PlayStation 5-ös gépek készülnek majd, ugyanis az új konzol a szigetországban hiánycikk – ezzel pedig a generációs átállást is meggyorsítják. A Bloomberg egyébként korábban arról írt – bár ezt a Sony cáfolta -, hogy Japán már nem annyira prioritás a vállalat számára.

26 hozzászólás

Hozzászólás

 1. Ez a vírus válság jöhetne oda is ahol én dolgozok mert nálunk a vírus óta 150%al több a megrendeles és orba szájba dolgozni kell örülnék ha legalább vissza állna a régire. Persze tudom legyek hálás, h van munkam, de vhol azért gáz, h őszre mondják, h lesz polcokon gép. Lehet megjelenés után 1 évvel lesz esélye arra, h be sétálok boltba azt le veszem a polcról.

 2. Hát nem csak a szigetországban hiánycikk a Ps5🙄

 3. Titkos vágyam lett volna még egy PS4 slim pluszba, de ebben az évben PS5 lesz a logikus vásárlás.

 4. Vegyétek észre, hogy ez a vírushelyzet nem fog úgy elillanni, mint fing a szélben. Ezt külföldön komolyan veszik, új piaci helyzetre készülnek.

  1
  • Ezt magyarázhatod olyanoknak, akik csak azt látják, hogy a “köcsögszoninemgyártottelegetapéjesötbőldirekt”.

   • Zodi érdekes az új Xbox-al nincs ez. Azt meg tudod venni ha akarod. Pedig a Sony régebb óta van a videójáték iparban mint a Microsoft. Akkor hogy is van ez ?!

    • Azért ott is van komoly hiány.
     Kollégám most vett Series X-et és 1 nap alatt tönkre me T neki. Cseregép nincs, vagy kiküldik a amerikába javítani vagy pénz visszafizetés.

     • Az Xboxot Luxemburgban javítják, legalább is az EU gépeket és EU-n belül! Ha az USA-ból rendelte a haverod akkor oké! Amúgy én még nem igazán hallottam behalt SeriesX gépről, csak az elején feltett kamu elfüstölőről,de ugye az is kiderült,hogy belefújták az elektromos cigi füstöt!

     • Simonyi Zolinak
      1 napig fifázott vele, másnap már nem tudta bekapcsolni. A Konzolvilágbol vásárolta. Azt mondták neki hogy vagy kiküldik az USA-ba javítani vagy vissza adják a pénzét.

    • Azért a Microsoft háza táján sem túl rózsás a helyzet.

    • Az Államokban ugyanúgy nincs az új Xbox mint Ps5.

   • A tököm akar bármit is magyarázni, csak megjegyeztem. Magamnak.

  • Az még hagyján, hogy sokan úgy gondolják, hogy direkt nem gyártanak elég konzolt, de én személy szerint azt sem értem, hogy a jelenlegi helyzetet látva még képesek azt mondani az emberek, hogy azért nincs elég PS5, “me a szoni hüje” …
   Ennyi kicseszett agyhalottat még életemben nem láttam, mint most a fórumokon, meg a közösségi oldalakon, és ezek csak egyre többen vannak.

  • Annyira így van, hogy szeptemberben rendeltünk kanapét(lengyel gyártás) és még ígérni sem tudják, hogy mikorra lesz meg. Azért ez nem egy ps5.

 5. Tuti átmeneti, míg felzárkózik a PS5 termelés, meghát szarásig roskadoznak a polcok a Ps4-ből. Ennek ellenére felment az ára, slim 100f öliött, pro 140k! Vitsz az egész. 😂

  1
 6. Mevv’an még a Player Edition PlayStation4 is, meg a 7216b-s Pro is. A PS5 Disc Edition mellett. Nincs szívem megválni tőlük. A simán ott figyel a P.T. DEMO, a Pro meg pro. Uh egyelőre maradnak. 🙂

  1
  • 3-ból is van Fat, meg Slim is. Az is megmaradt. PS2, PS1 már nincs meg. Van még egy Xbox (Classic) valahol. Már csak egy Switch Pro kellene -ha tényleg jön. Utsó Nintendo-m egy lila GameCube volt. Kár,h eladtam. 🙁

   1
 7. Szép volt, jó volt veled PS4, kellemes estétek töltöttem együtt veled. Bevallom azt hittem az elején, hogy ez a szerelem örökké fog virágozni de most ár úgy érzem tovább kell lépnem! Köszönök neked minden pillanatot, szerelmünk életem végig élni fog a szívemben.

  2
 8. Erősen megszaladt a pro gépek iránti kereslet, árak is az egekben. Gyűjtők vagy aki ilyet szeretne érdemes most beszerezni mert Európában is ez várható.