Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 4 – elérhető a 7. processzor

A [B]PlayStation 4[/B] alapvetően nyolcmagos processzorral rendelkezik, melyből kettőt az operációs rendszernek tartanak fenn. A Sony viszont elérhetővé teszi a fejlesztők számára a hetedik processzormagot is.Fontos kiemelni, hogy attól még nem lesz jobb gép a PlayStation 4: ki kell használni ezt a lehetőséget. Sőt, a fejlesztőknek osztoznia kell a hetedik magon az operációs rendszerrel is. A jelenlegi játékok számára ez semmit nem fog jelenteni (hacsak nem adnak ki egy patchet a fejlesztők), de a jövő alkotói számára kiaknázható területet képez.Kiderül majd, hogy valóban jelent-e komolyabb előnyt.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Ok . Majd lesz vmi . 🙂

 2. Szerintem az, hogy egy játék tudta a 30 vagy 60 fpst fixen, avagy szaggatott mint a fene, nem feltétlen a PS4-en múlt, sokkal inkább a játékfejlesztőkön. Lemerem fogadni, hogy egy olyan csapat, mint a Naughty Dog, nem fogja úgy letenni az asztalra az Uncharted 4-et, hogy legalább fixen ne menjen 30 fps-el miközben az állunkat letesszük a látványtól. Míg a fromsoftware, bármennyire is kurvajó játékokat készítenek, és A kedvenc fejlesztő csapatom, a DS3-mal olyan gondok lesznek első hetekben, hogy nem győzzük az anyjukat szidni.

 3. Ez semmi pluszt nem fog jelenteni szerintem.

 4. Nem érdemes csodákat várni egy plusz Jaguar magtól. Főleg, hogy nem is teljes mértékben lesz kihasználható. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy eredetileg a maradék 2 magot a Sony a PS4 oprendszerének és multitask képességének a stabilitására használta. Remélem nem a rendszer használhatóságának rovására megy ez a történet.

  • Ettől tartok én is.

  • könnyen lehet, hogy a konkurencia bealtatása miatt mondják, hogy a főprocesszoron is fut az orbis os. szóval inkább az a kérdés, tényleg minden rendszerfunkció az arm procin fut, mert akkor számítani lehet a 8. mag feloldására is

   • Egy szimpla ARM procin (+dedikált 256Mb RAM) kétlem, hogy elfutna az OS. Ennyire meg nem kéne összeesküvést szimatolni, nincs itt semmilyen konkurencia etetés. Az ARM proc háttérfolyamatokra van. Mindenbizonnyan 3.0 után már optimalizált annyira a rendszer, hogy nincs szükség 2 fix proci magra. A 7. magot is részlegesen oldják fel.A 8. mag feloldásáról sztem még álmodozni sem érdemes.

 5. Nem hiszem.Szerintem inkább csak fejtörést majd.

  • Ez nem igaz. Lásd Xbox One. Ott ezt a lépést már hamarabb meglépték. Ezért volt az, hogy pl. a Unity kevésbé volt hajlamos fps droppokra. Vannak olyan játékok ahol igencsak jól jött volna az a plusz egy mag.

   • A MS előbb meglépte de még így is ugyanúgy rendre alul teljesít az X1 a PS4-el szemben, tehát ott sem volt valami nagy jelentősége. Szerintem nem ezen fog múlni, hogy valami 900 vagy 1080p-n fog hasítani PS4-en, de ha hozzájárul a stabilitáshoz akkor már jól jártunk.

   • Unity szét lett peccselve és hozza azt amit a box.