Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Playstation 4 – egy kis konzol

Igen sok képet láthattál már – itt a PSC-n is – az alig egy napja leleplezett Playstation 4-ről, a Sony nextgen asztali konzoljáról. Más azonban képen nézni és más kézben tartani. Addig is, míg ez megtörténhet, csekkold a galéria konzolos összehasonlító mérettáblázatát.A PS4 kicsi. Kisebb mint az Xbox One, vagy a PlayStation 3 FAT, alacsonyabb és keskenyebb, mint a PS3 Slim, de hosszabb annál picivel.

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Fat PS3-ak szerkezete 10/10. Ennél jobban, ilyen területen nem lehetett megoldani. Fantasztikus mérnőkök lehettek mögötte. Persze szétszedni annyira nem egyszerű, debaromi jó volt. Ha a meghajtó elfoglalja az egész jobb oldalát a gépnek, szerintem az alaplap már ott nem terül el, csak a matt rész alatt. Ez nagyon kicsi, de elég hihető, ha egy 32nm körüli SoC-ot passzíroztak bele. A hűtés pedig a PS3 S/SS megoldásához hasonló lesz, esetleg az alaplapközépen, alatta a vinyó, felette a ventillátor.

 2. Lista:1. PS42. X360/S3. PS3 Slim4. PS3 SSlim5. X360 Fat6. XBOne7. X360/SS8. PS3 Fat

 3. Csak túlmelegedési gondjai ne legyenek, elhiszem, hogy kompaktabbnál is kompaktabbat akarnak kihozni…. de nekem már a FAT PS3 méreteivel sem volt bajom. Node bízzunk a hibátlan első szériában.

  • Támogatom, megelőzés szempontjából filózom valami plusz szellőztető megoldáson, mert nekem sajna TV alatti polcon áll, ott meg be tud fülleni nyáron..

 4. Ezen nincs mit meglepődni. Nem 2005-2006 írunk ahol a gyártástechnológia 90nm volt nagyobb is volt a fogyasztása és a keletkezett hőleadás is. Mostanra már 40-45 nm-rel dolgoznak. Sőt ha jól tudom az AMD már kísérletezik ennek a felé is. Így kisebb helyen is elférnek a dolgok. Mondjuk nem féltem a Sony-t ps3-ből kiindulva a hűtési rendszer se lesz rossz.MS-t is megértem miért lett ekkora. Gondolom nem akarnak megint 2 milliárd dollárt bukni mint a 360 esetébe a led-es meghibásodások miatt.

  • A CPU esetén 28 nm-re számíts!Egyébként a HSA pár hónapja kidolgozott asszem 22 nm-re, mert annál már valami komplikáció lépett fel.

  • Azért az első pár adag ps3 is mind szervízben kötött ki, hajlamosak vagyunk csak a szépre emlékezni…A slim ps3 óta hozza a minőséget a sony de elötte nem volt tökéletes a hűtése.

   • “Miért ne emlékeznék rá pont azért, nem vettem 60GB-s modellt, mert vagy az olvasófej szállt el vagy nagy valószínűséggel 2 év után sárga ledet kapott. Ezért is mondom óriási nagy szerencséje volt a Sonynak, hogy nem dögledeztek a gépek mint az MS-nél a 3 led miatt akkor lehet itt se egy év lett volna a gari. Pont ezért fogom megint várni minimum az 1-2 évet, hogy lássam milyen esetleges “”gyerekbetegségei”” lesznek, ha egyáltalán lesz ilyen.”

   • slim óta tökéletes ? LOL , nekem , és a haverlistán rengeteg embernek döglődik a SLIM gépe – 120astól 320-ig mindel . a ps3 se a megbízhatóságáról híres …

 5. Sztem meg továbbra is ajtó/ablak kitámasztó formája van. Azok is kicsik…….konkrétan faék dizájn ez is és a xo is.de ez legyen a legnagyobb a baja.

 6. A tervezőknek/tervezőnek hatalmas gratula! Szép és jól kinéző konzolt sikerült alkotnia!

 7. mikor lesz nekem egy ilyen? *sóhaj*

 8. Hűtésről egyébként írnak valamit?

  • Őszintén? Látva a PS4 szinte nem létező hátlápját(a Pannónia sajton nincsenek ekkora lyukak), már rég rossz ha hűtési gondjai lennének. Ráadásul hatalmas baklövés lenne a Sony részéről, ha a jelenlegi, szinte behozhatatlan előnyét elk…rná egy hűtési problémával.

 9. Ez mekkora gyökérség már, az xbox one megjelenéskor csak pár országban fog működni, hiába veszi meg valaki az itt felsoroltakon kívüli országban, nem tudja aktiválni a játékokat, stb.http://www.xbox.com/en-US/xbox-one/pre-order-xbox-one/disclaimerEléggé mellélőtt a microsoft.

  • Mondjuk az nincs részletezve, hogy lehet e pl USA accountot regisztrálni más országból, és úgy működik-e.

   • A régiózár miatt bukta. Hiába csinálsz te US accountot, ha a gép PAL verziós. Ráadásul simán ki tudják szűrni az EU/UK accountokat is, nem véletlenül kell 24 óránként felmászni a létrán.

 10. Ez így nagyon meglepő!(a box megint kövér lett, nem hiába amerika!)A fat 360 a kedvencem, és szerintem a ONE sem csúnya.

 11. ráadásul valamivel erősebb is a Sony masina, tehát arra nem lehet fogni, hogy többet dolgozik a belseje, és láthattuk, hogy a box nagy részét egy ventilátor foglalja el. fújni kell majd folyamat lehet…

 12. Tetszik, újító hatású, ügyesek! :)Míg a Box úgy látom, hogy ugyan azon a szisztémán maradt…

 13. de egyébként miért lett ilyen nagy a Box? elvileg a szellőzés miatt, de volt hír, hogy így is melegszik kicsit… a Sony, akkor hogy oldotta meg ezt ilyen kis területen? valamit tudnak 😀

 14. Most már ott tartok hogy tuti megveszem valahogy premierkor. Az E3-al engem lenyűgöztek, játékokkal és magával a géppel egyaránt. Bár az ára még kérdéses itthon, remélem nem sokkal mennek a 120ezres határ fölé. Lehet inkább kimarad a nyaralás meg pár buli, és akkor 4-5 hónap alatt összekaparható az ára…

 15. Jól néz ki kicsi is én elégedett vagyok vele 😀 PS4 super slim-et zsebre vághatod majd

 16. Icipicike PS4, imádom. :))

 17. Ebből akkor lehet kisebbet csinálni? 🙂