Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 4 – átlépte a 86 millió eladott példányt

A Sony a szeptember 30-án lezárult, az elmúlt három hónapra vonatkozó pénzügyi jelentésében bejelentette, hogy a [b]PlayStation 4[/b] eladásai elérték a 86,1 millió darabot.A második negyedévben összesen 3,9 millió darabot adtak el a boltoknak, amely 0,3 millióval kevesebb, mint az előző pénzügyi évre vonatkozó szám.A Sony ezzel egyidejűleg megemelte korábbi, a 2018-as pénzügyi évre vonatkozó eladási előrejelzéseit 17 millióról 17,5 millióra: az időszak a 2018 április 1-je és 2019 március 31-e közötti időtartam. Az emelésben közrejátszanak a valutaárfolyamok, a játékeladások, a PS4 hardver egységek, illetve a PlayStation Plus előfizetések.A PlayStation Plus előfizetők vonatkozásában a vállalat 34,3 milliónál tart szeptember 30-ai adatok szerint, ami az előző pénzügyi évhez képest 6,2 millióval több.A második negyedévben 75,1 millió PS4-es játékot adtak el, ami a korábbi időszakhoz képest 5,4 millióval több. Ennek 28 százaléka teljes digitális letöltés volt, szemben a tavalyi 27 százalékkal.Ha bővebben is érdekelnek a statisztikák, [a https://www.sony.net/SonyInfo/IR/library/presen/er/pdf/18q2_sonypre.pdf]ITT[/a] és [a https://www.sony.net/SonyInfo/IR/library/presen/er/pdf/18q2_supplement.pdf]ITT[/a] olvashatod el a jelentést. [98488]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Nagy valószínűséggel másfél-2 év alatt még a Sony kiszórja a nagy címeit, aztán bezár a bazár. Folyt. köv. PS5-ön ! De ugye lesz itt még Dreams, Days Gone, Death Stranding, Ghost of Tsusima, Medi Evil és lesz még itt egy The Last of Us folytatás is. Szóval brutális a zárás, és nagyon meglepnék lepve, ha a Sony ezek mellé benyomna akár egy vagy több AAA-s címet PS4-re !

 2. Nagyon fut a PS4, szép számok! Az előző generációnál nagyobb siker. Kíváncsi leszek az ötödik eljövetelre…

 3. Aki meg ilyen felhozatal mellett sem vesz PS4-et, az egy hülye.

 4. A PS2 úgy tudott majdnem kétszer ekkora eladást produkálni, hogy a maga korában még jóval szűkebb réteg volt a játékok rabja nyugaton. Nem szemrehányás vagy fricska a PS4 felé, csak mindig ez jut az eszembe ha az aktuális eladásokról esik szó.

  • Éveken át nem volt igazi konkurenciája. Az igbogz jóval később jelent meg és mint új konzol, sokáig nem is nagyon tudott labdába rúgni a PS2 játékfelhozatala mellett.

   • Dehogynem volt, csak kinyírta őket. Dreamcast előbb jelent meg, a Nintendo és box is a piacon volt a PS2 idejében.

  • Vátlozik a világ mentol. Ezen nem kell kiakadni.Ha azt veszed azóta a mobilok mennyire előre törtek… ott vannak a tabletek és a streamelés is…. van egy réteg aki nem is játszik játékokkal már csak youtube/twich követi a kedvenc gamerét esténként…Lifeline meglesz a 100 millió … ami a változások fényében nagyon jó szám.

   • “Haverom a létező legnagyobb Resi fan,akit ismerek.Ha felkelted álmából,atom bemindenezve IS megmondja hogy a második részben hol volt elrejtve a kulcs,ezen meg ezen a pályán…Most beszéltem vele h lehet vesz,””új konzolt””,mondom akkor első gamma Resi 7 lesz mi?A f.szt,megnéztem youtubeon…MICSODAAAA?Ja,ide jutottunk.”

 5. Minej ide PS5?

 6. Mondjuk a ps plust nem nehéz úgy eladni, hogy kell a multihoz