Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Playstation 3 vs. Xbox 360 – számháború

A PlayStation University weboldal egy friss cikkében foglalkozik a kérdéssel: mennyit adtak el eddig világszerte a két rivális konzolból, a Playstation 3-ból és az Xbox 360-ból, valamint hogyan alakult az évek során a két masina közötti mennyiségkülönbség.A többféle forrással és ebből következően talán nem halálpontos számításokkal dolgozó cikket inkább csak tájékoztató jellegűnek vegyétek, mintsem szentírásnak.Az Xbox 360 egy éves előnnyel indult a piacon. A Microsoft legutóbbi bejelentése szerint eddig 40.2 millió darab gépet sikerült értékesíteni. Amerikában az X360 közkedveltebb és fényesebben tündöklő konzol, mint a PS3, Európában és a világ “egyéb” piaci régióiban azonban a Sony masinája fogy jobban. Japánban a PS3 totális fölénnyel menetel, az X360 eladásokat viszont a feltűnően sok exkluzív ajánlat ellenére sem sikerül a Microsoftnak jelentősen feltornáznia.A Nintendo Wii mindkét vetélytársánál sokkal jobban fogy világszerte.Aktuális japán (össz)eladási adatok:- Nintendo Wii: 10,009,736- Sony Playstation 3: 5,001,598- Microsoft Xbox 360: 1,235,049A világszintű eladások alakulása évről évre:2005-06: Xbox 360 – 5 millió2006-07: 360 – 6.6m, PS3 – 4.2m2007-08: 360 – 8.7m, PS3 – 10.0m2008-09: 360 – 11.1m, PS3 – 9.6m2009-10: 360 – 8.8m, PS3 – 9.7mAz állás 2010 legelején: 40.2m Xbox 360, 33.5m Playstation 3.A megközelítőleg pontos, aktuális 2010-es adatok még ne ismertek, de az elemzők jelentős PS3 sikerekről számolnak be (legalább 2.2m eladott gépről beszélnek.)Ezáltal a PlayStation University arra a végkövetkeztetésre jutott, hogy 2010 áprilisában az Xbox 360 előnye kb. 4.2 millió darab konzol lehet.Gratulálunk a Nintendónak, a Microsoftnak és a Sony-nak is!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. PS3 WINNER

 2. nagyon jó látni hogy egyik gép sem lóg ki a sorból, igy aztán nem lesznek idő előtti leszámolások mint a Satrun és Dreamcast idején.

 3. nekem x360am volt de mindig attól daráztam hogymikor villan ki a 3piros led….ps3 erősebb, halkabb, megbizhatóbb -:)

 4. Mivel ez egy aktív topic most így itt tenném fel a kérdést:Mit kell tennem hogy a PlayStation®Network Online ID- résznél nálam is látszódjanak a statisztikák?

  • Be kell írnod pontosan azt a PSN ID-t, amit csinálsz magadnak, és amit a játékokhoz használni fogsz, ahová a trófeákat gyűjtöd majd. Gondolom megpróbálod a Bogyi007-et, szóval ha az lesz, és elfogadja, akkor azt.

 5. “””Exkluzív címek? Mivan? Egyik sem minőségi!””El sem tudom képzelni, milyen igényeid vannak, ha neked egy Halo, egy Gears of War, egy Forza, egy Los Odyssey, vagy akár egy ME nem minőségi. Bár nickneved és avatarod alapján neked is magyarázhatok. :)”

 6. “Vegyék, vigyék csak az x-et, de ne nekem és ne hozzám! Egy éves előnyt és pár milló fölényt tudnak felmutatni? Grat.! Exkluzív címek? Mivan? Egyik sem minőségi! Ja, lehet, hogy csak japánt kényeztetik?!PS3? Ott van nekünk az U1-2, az LBP, MGS4, GOW3, GT P ami “”csak”” demó, izelítő, de könyörgöm az 2008-as, most meg 2010-et írunk és még mindig nincs pontos megjelenési dátuma!!! És ezek csak a minőségibb cuccok voltak (bocs, ha kihagytam valamit!). Ezeken kívül van ezer exkluzív címünk, gyerekek! Nem kell aggódni, a mi gépünk élt, él, élni fog még nagyon sokáig. Arról ne is beszéljünk, hogy állítólag még két-három év, míg kihozzák a PS3-ból a maxot. Szevasztok!”

 7. No itthon vagyok Nagykanizsáról jövet.Xbox360 elcserélve egy 40 gigás ducikára. Ezzel bár nem nőtt a Ps3 tulajdonosok száma – mivel a gép másé volt – de egy jelentősen aktív userrel igen.

 8. “Ez a “”mind a három gép legyen”” az aktuális bullshit. Megnézem én azt, ki tud manapság fenntartani 3 konzolt és rendszeresen etetni EREDETI játékokkal, és emellett még megélni. Talán valami milliomoscsalád csokiba mártogatott gyereke, vagy az az egy szerencsés a tízezerből, aki 400-500 ezreket keres.”

  • Fent lehet tartani, de úgy hogy csak a legfontosabb játékokat veszük meg a gépekre : nem kell össze-vissza vásárolni, cserélgetni ahogyan egyesek teszik . (Mondjuk én örülök neki, hogy vannak ilyen alakok, mert így olcsóbban jutok hozzá a játékokhoz .)

 9. Azért mindig tanul az ember: ha valaki játszani akar, akkor több konzolja (Wii, PS3, X360) van. Ahham… O.oÉn egyáltalán nem akarok játszani, ezért csak PS3-am van!

  • Érdekes, volt MegaDrive-om, meg SNES-em is. Fél év után úgy eladtam az MD-t, mint a szél, mert nem volt időm annyit játszani, pénzünk fenntartani.Szóval igazad van, ez a multifanboyság kamu. Xmenek lökik, akik _még_ nem adták el a boxot a PS3 mellöl.

   • Miért olyan hihetetlen, hogy valaki az Uncharted mellett mondjuk Mass Effectet is tol? Eszembe nem jutna eladni a 360-at. Ja, és nem is warezolok. Kinőhetnétek már ezt a fúúj-fúúj egyik, hajrá másik baromságot, de tényleg… Uff

    • Van aki soha nem fogja ezt kinőni…

    • “Ajánlom figyelmedbe az oldal főszerkesztőjének hozzászólását. De ha te olyan gazdag vagy, és időmilliomos is mellette, akkor gratulálok (kicsit irigyellek). Én még kölyökként, suli mellett se tudtam a MD és a SNES-re is egyformán figyelni…Nem lehet, hogy az van, hogy nálad egy picit a Microsoft felé billen a mérleg? 🙂 Tudom tartani a “”szintet”” anélkül is, hogy SAJÁT xboxom lenne. És azért nem veszek, mert komámnak van, és a PS jobban tetszik. Tudok élni az X-es címek nélkül, és ezért nem érzem magam kisebb playernek.”

     • De egy kicsit igen, pedig eredetileg én is Sonysta voltam, meg rútnak tartottam a 360 gamepadjét. Aztán a szomszédom sógora jó áron kínált egy okosított 360-at, amit megvettem, és nem bántam meg. Az a rút gamepad nekem jobban kézre áll, meg bárki bármit mond, a Gears 1-2 brutál jó gém. Tetszett a Fable is, a ME is, ugyanez mondjuk a KZ2-re nálam nem mondható el. Egy évig toltam verbán, aztán decemberben eladtam, a lóvéhoz hozzáraktam még egy kicsit, és vettem egy új gépet, amit nem szándékozom kiüttetni. Előfizettem a Live-ra, semmi baj nincs vele. Nem vagyok gazdag gyerek, de szívesen áldozok a hobbimra, és nem is veszek meg minden exkluzívot. ldén 5 premier gémet vettem idáig, abból kettőt tovább cseréltem.

     • De minek egyformán venni mindkét konzolra a játékokat? Ha jön valami exklúzív X-re, akkor azt megveszed, ha PS-re, akkor azt veszed. Ha jön valami multis játék, akkor azt meg amire akarod. Ha meg nincs pénzed/időd a játékokra, akkor meg értelemszerűen nem veszel egyikre sem.

   • Nem. Azok lökik azt, hogy a multiplatformer játékos kamu, aki beszűkült. Kamu az, hogy én imádom a Mario játékokat és kurvára tolnám a Galaxyt, de emellett imádom a Fablet és mondjuk lenyűgöz az Uncharted is? Kamu a nagy faszt, ez egy tök normális, több dolog felé nyitott hozzáállás. A valóság meg az, hogy egyelőre nincs mindegyik platformra pénzem. A PS1 korszakban szinte minden játékot ps-en nyomtam, az volt a kedvencem, de közbe simán játszottam n64-en is is mert azon is voltak jó játékok és az ég világon semmi bajom nem történt… Aki azt mondja, hogy ez nem normális vagy kamu dolog ki kéne vizsgáltatni!

    • Ez olyan kábé, hogy én fanatikus POOL szurkoló voltam, és leszek mindig is, de ha megy a TV-ben egy Barca-Inter meccs azt is megnézem szívesen mert imádom a focit. Ugyanúgy ahogy a videójátékokat is. A játékélmény szerintem márkától függetlenül üt.

    • Elnézést: *akik beszűkültek.

    • Ja, ha valaki úgy is lehet multikonzol man, hogy nincs minimum 2 gépe, én is baromi nagy multifanboy vagyok (havernál nyomom a H3-at, a GoW2-t, LO-t, HaloWarst, Forza2-t és még jópár címet).De ha dönteni kell, a PS3 jobb, úgyhogy inkább annak drukkolok a jobb eredményekért.147: itt most a a Pool játszik az Inter ellen, na mi legyen?? 😀

    • Beszűkült?Olyan nehéz elképzelni, hogy valaki megtalálja a gaming számításait a PS3-ban? Más platformokra is vannak jó játékok, de amennyit én játszom, arra teljesen megfelelő a Sony konzol!Ha megvásárolok egy játékot, akkor igyekszem a legtöbbet kihozni belőle, nem pedig egy végigtolás után már lesem a piaci kínálatot.Anyagilag is és az időt tekintve is luxus több konzolt tartani. Az se baj, ha az ember időnként kilép az online világból (iskola, munka, szórakozás)!

     • Nem, én itt arról beszéltem egyedül, hogy teljesen normális ha valaki több platformot is szeret, ugyanannyira mintha valaki kizárólag egyet. Nem arról, hogy egy konzolban nem lehet megtalálni a számításaidat.

  • Ha minden kiemelkedő játékkal játszani akar az ember, akkor bizony meg kell vennie minden gépet, hiszen mindegyiknek megvan a maga gyöngyszeme.

 10. Csodálkoztam volna, ha nem ér meg ez a hír 100+ kommentet. :DNekem a Ps1, Ps2, Xbox 360-al sem volt/van gondom.Az meg hog yvalaki átvándorol valamire elég gyerekes felfogás. Xbox 360-am van és még közel sem vagyok MS fanboy, sőt épp ellenkezőleg. De ha most veszek egy Wii-t akkor átvándoroltam és egy másik gép pártját fogom, mert box-on már nincs semmi? Ugyan már. 😀 Csupán játékokkal akarok játszani, ennyi.

 11. Fejezeték már be !!!!!! normális hangnembe beszéljetek egymással .

 12. “Mindkét konzol hangos. A xbox elviselhetetlen lemezzel használva, a ps3 pedig 1,5 óra után búgni kezd, mint egy porszívó. Ekkora “”kaszniban””, ilyen gyenge, léghűtéses, filléres módszerrel ezek a teljesítmények nem hűthetőek. A pc-k esetében erre van mód, még 24/7es használatra is, igaz, nem egyszerű pénz ráfordításával. Valahogy meg kellene találni a középutat az elfogadható ár és a profi megépítés költségei között, sokat javulnának ezek az eladások, ha az emberek bíznának a gépekben. Egy snes vagy egy n64 milyen problémákat produkált? Semmit 10 évig? El kéne gondolkodni.”

 13. Exkluzív címeke ezerszer jobb a sony ez tény, ezt minden x-fan elismeri . De ami nekem kellene RPG alig van a gépén …..de ez én szoc problémám .

 14. “Ha a Sony jött volna ki “”szeméttel”” a piacra, most valószínűleg Sony-s riksák szaladgálnának mindenfelé és rajtuk röhögnének a “”zöld-szívűek”” plusz a fél világ. Ne kezdjük pipantani az ms-t a szerviz miatt, mert azt a kényszer szülte. Enélkül a piacon maradás is kétséges lett volna szerintem.”

  • Senki nem akart kijönni szeméttel, mindkét konzolnak ugyanaz a problémájának a lényege. Környezetvédelmi szabályok amit kötelező betartaniuk nem engedik hogy a ólmot használjanak a forrasztásokban. A lassan 3 éves boxomnál azon izgulok hogy miért nem romlik már el, a lassan fél éves slimemnél meg azon hogy tűz forró a gép, és biztos hogy 1 éven belül nem romlik el.

  • Emlékszem még amikor a sony ps2 gépjét szidták mint a bokrot, milyen megbízhatatlan stb. De ezt még a martin is írta az egyik konzolba, hogy Szingapúrba vagy Tajvanon becserélik a lepukkant ps2 egy boxra. Erre ő azt írta hogy küld néhány szar ps2 oda 😀 (ilyesmi volt a szöveg ha jól emlékszem)Sajnos sokan felejtenek vagy sok az új játékos akik ezekre a dolgokra nem emlékeznek… Most a box szar, de megy, mint anno a ps2. Lehet az emberek szeretik magukat kínozni vagy a warez ennyire nagy úr lenne .

 15. Spieluhr: Igen ingyen viszik a gépet, de csak ha ok nélkül bannolnak, akkor ok állnak mindent, de ha 3 ledet kapsz akkor is neked kell utána járni.Xetron: ps3 yellow led je a régi gépeket érintette de akkor is elhanyagolható mennyiség volt, az xbox360 nál, még a jaspernek is 15-20% a 3 led et kap. Mikor haver 3 napos jasperes es gépe 3 ledbe diszelget, az azért elég illuzió.

  • Kétlem, hogy túlzottan jellemző lenne az ok nélküli ban, meg egy telefonhívással megrendelni a supporttól a futárt se egy hűdenagy utánajárás. Szerintem.

   • Nem egy helyen lehet olvasni 🙂 hogy a banhullámba nem egy original gép is belebukott 🙂 túlságosan szűrték a dolgokat MS nél 🙂

 16. Mindig jókat mosolygok ezeken a fanboy beszólásokon 🙂

 17. ez a 4M előny már csak az időeltérésnek köszönhető…Gratula Sony!!

 18. Nem emlékszem ki mondta ezt, de most már egyet értek vele, aki játszani akar annak mind a három konzolra szüksége.Ezt akkoriban nem igen akartam elfogadni, mondván : eljátszok egy konzolon elég sokáig majd minek két gépet tartani a másik gépet megveszem a generáció végé fele pár nagy címmel, de most már látom a völgyet és egyet értek ezzel . Hiába jobb a ps3, de ennek igazán 1-2 játékot leszámítva nem látunk semmit, az igaz hogy a x vissza húzza a sony, de miért nem vesz a sony külsős exkluzív címeket vagy gyárt több ex játékot, nincs pénze ? nem csak szidni kell csak a konkurenciát, hogy vissza húzza a gépüket . (ezt hallgatom lassan 2 éve) Nem mindent kell a boxra fogni, aki rég óta játszik azt tudja a multi játékoknál mindig ez volt a probléma mindenre ki jöttek, ezért nem használták ki a gép erejét vagy netán vlamelyik gépre szebbre sikeredet.Belegondolva kiváncsi lettem volna, ha a ps2 akad normális kihívója lett e-volna rá annyi ?MS- nek tényleg sokat lehet köszöni ha szociálisan közelitsík meg a dolgokat, ő nem a hd gyerkőcökre hajaz, ő azokra hajaz akik nem engedhetik meg a hd tv és drága gépet, de ez sajna a gép minőségi rovására ment . Resi és a FF soha nem volt exkluzív cím, csak a 7 résztől kezdve ps-re csinálták mert azon fért el. Nem hiába nem jött össze a FF6 n65 remekje, nem fért el a kazin, a DC ugye elférhetett volna a FF7 stb, de a dc meg se közelítette a square . FFXIII amilyen lett én nem bánom hogy kiadták xboxra, hiába szebb stb a ps3 verza mit érek vele őszintén ha játék …..Resi-vel ugyan ez a helyzet, tönkre baszták thx capcom

  • Egyedül japánba nem megy a 360 miért is, mert inkább a hazait veszik ps3, wii a japok, nem hiába az usa-ba boxot vesznek sokat, eu meg minden fogy . Ha logikusan gondolkodunk hazait mindenki előnybe részesíti, ezért is nem iszok szlovák tejet, hanem magyart tejet iszok értelem szerűen.Ha nálunk legalább ilyen mentalitás lenne, akkor még mai napig lenne ikarus busz, vonat, tank és repülő gyárunk stb Nem szar a hazai gyártmány csak könnyű a külföldi munka erőt támogatni a magyar helyett .

 19. Nem akarom elolvasni a sok kommentet mert holnap korán kelek,Viszem az Xboxomat Nagykanizsára (cirka 260 km csak oda) és egy Fat Ps3-at hozok visszafelé majd. További jó hozzászólást mindenkinek!

  • Remélem a játékaidat is jó áron tudtad értékesíteni, és nem maradnak a nyakadon.Persze a kommentedből nem derült ki, hogy az x-et ott is hagyod. Lehet, hogy csak veszel egy PS-t mellé és csak azért viszed a géped, hogy legyen egy kis idejük összeszokni. 😀

   • Igen ott hagyom. Nincs semmi bajom a Boxal. Marha jó kis gép sajnálom is nagyon hogy megválok tőle, de most érkezett el az ideje hogy váltsak. Vannak címek amik nagyon érdekelnek a Ps3-on. Én maximálisan elégedett voltam a Boxal és gondolom ez a Ps3 esetében sem lesz másképpen.Ja igen a játékokból marad pár még de azokra is lesz majd vevő. A Ps3-hoz meg kapok pár jó címet.

 20. “én azt nem bírom ép ésszel felfogni,hogy egyeseket miért zavar az ha 1 volt ps exkluzív játék már nem az!?pl FF vagy a resi most miért baj ha kijon az Xboxra?rosszabb lesz valakinek tőle?nem hiszem….a másik meg,hogy mivan akkor ha nyer a Sony ahogy itt lentebb irták””Csak nyerne már a Sony végre”” mitol lenne jobb ha nyerne?semmi nem változna csak simán pár százezerrel tobb ps3 lenne a világon és kész!nem értem az ilyen embereket,lehet velem van a hiba?:Smert engemet teljesen hidegen hagy,hogy ki mennyit ad el a konzolbol semmi hasznom nem lesz belole ha valamelyik tobbet ad el ahogyan semmi károm sem lesz!ugyanúgy a játékokkal is pont leszarom ha 1 volt exkluziv cím kijon a másik konzolra is!és akkor mivan?nem lesz nekem semmivel rosszabb!max kevesebbet adnak el az adott konzolbol amin korábban exkluziv volt de akkor mivan?egyszoval csak azt akartam kifejteni,hogy miért kell ezen állandoan vitázni ha senkinek sem lesz semmi haszna ha a másik nyer???”

  • Nem egy multiplatform gamet kellett màr megvàgni azèrt mert kevès a DVD,szòval igenis kevesebbet kapsz a pènzedèrt,persze a kivàgott rèszeket megveheted DLC formàlyàban.Az FFXIII sem ilyen lett volna ha a fejlesztők 25GB-al gazdàlkodhatnak,ès most ugyanez van a LP2vel is.Èrted màr?

   • Feltalálták már a többlemezes játékokat is, volt már 4 lemezes Xbox játék is. Ezen címek esetében is lehetett volna – de a Capcom inkább DLC-ket ad ki.

    • Persze, de abban az Xbox tabor is egyeterthet, hogy a DVD mint formatum folott kisse eljart az ido, ami a tarkapacitast illeti. 2010-ben ne cserelgessunk mar lemezeket ha nem muszaj. Ettol meg maga a gep lehet jo (sot, szerintem az is), meg lehetnek ra nagyon klassz exkluzivok (mint ahogyan vannak is).

     • Tény, hogy kényelmesebb mint a cserélgetés, én is jobban szeretem ha egy lemezt kell használnom, de azért egy opcionális install mint a 360-nál nem lenne rossz mert nagyon sok játék sokkal többet tölt mint boxon.

     • Egy installt en is tamogatnek. Boxon megy fel az osszes.

  • Azért baj ha valami multisodik, mert akkor jócskán eltérnek az alap tervezéstől. Gondoljunk bele ha az MGS4 jött volna 360-ra is, nagyon meg lett volna vágva, és ez bizony minőség romlást mutat. Az átvándorolt játékokat mind butították, és ezt mind a PS3-as verzió bánta. A PS3-as exkluzív játékok sokkal, de sokkal magasabb szintet képviselnek mint a 360-as címek, de ez már köztudott. A generációnak közel sincs vége és szerintem nagyon elfog húzódni, és még nagyobb problémák jelentkezhetnek a multi játékok között. Az egész generációt visszahúzza az MS a ratyi gépükkel, mert a villámháború nem jött be nekik… Ők már nem tudnak újat mutatni. 🙂

  • Visszatérve a vitára. Igen mi csak befejezzük amit az ellentábor elkezdett. Kár hogy nincs már meg a régi 576 fórum, szépen vissza lehetne keresni azt a rengeteg támadást amit a PS3 kapott. Folyton temették, gyalázták, páran még az utolsó szöget is beverték a nemlétező koporsóba stb. Most meg a sok nagyszájú átvándorol PS3-ra, hogy miért? Mert 360-ra semmi nincs már egy jó ideje…

   • (Bocs, hogy ennyi hszt-t tolok – flood) DE ebben totál egyetértünk!!Amíg érezték a kezükben a győzelmet, járt az arcuk, most meg peace&love – aha persze!Semmi eget rengető, semmi áttörés nem lesz már boxon, ennyit bírt, ezt is gányul (rrod&Tsai).

 21. Hmmm…engem inkább az érdekelne, hogy összesen mennyi szoftvert adtak el a fenti gépekre összesen, világszerte. Na az egy érdekes lista lenne.

 22. Csak nyerne már a Sony végre.Megérdemelné.

 23. Nekem van x is meg ps3 is bár az az igazság hogy nekem személy szerint sokkal de sokkal jobban tetszik a ps. Ezt úgy mondom hogy több mint 2 évig csak x-el nyomtam. Jó gép az is de a ps3 sok tekintetben jobb.

 24. Én mindig is PS-párti voltam,ugy hogy szarom le a microsoft redvàs gépét.

 25. A SONY ott baxta el a PS3 rajtját, hogy nem volt rá Gran Turismo, Final Fantasy, God of War és Kingdom Hearts, amikért a jónépek konzolt vesznek. Ráadásul elvesztette legkomolyabb ex címét is, a Grand Theft Autot. Az európai prömier fél éves csúszása se volt jó ötlet. De szépen kezdenek befutni a block buster címek. Még kéne egy Kingdom Hearts 3, egy Jak 4 (mert azért döglenek az amcsik) meg egy Twisted Metal és akkor nem lenne egy szavam sem.Amúgy 3 címért vettem PS3-at. A Heavy Rain már kijött, de a GT5 és a Last Guardian még dátumot sem kapott. 🙁

  • Én az FF miatt vettem 08 telén Ps3-at 😀 de mondjuk az első game amit beszereztem az a MGS4 …. még ma is nyomom annyira komoly játék ….

  • a GTA mikor volt ps exkluziv?csak 2 rész volt olyan ami ps2-re jott azok is csak storiesek voltak szoval nem mondanám exkluzívnak….

  • “a sony ott baxta el a rajtot, hogy túl drága volt a gép és ezt még eröltetni is próbálta,hogy “”jóaz, nincs vele gond”””

 26. Pont nem érdekel, melyikből mennyit adtak el. Mindkettőn játszom nagyon jókat, nekem ennyi elég.

 27. Ne tudom milyen helyről szedik a számokat a PSU,de én más adatokat látok itt… http://vgchartz.com/

 28. mindigis a sony volt a best, már akkor hasított mikor még terv se volt az xy műanyag fröcsöntött dobozka

 29. Hát igen, az az egy év előny. Kis idő és utoléri a Sony a Microsoft ot… 🙂

 30. Ha nem lett volna az az egy év előny már meglenne. De a fő ok mégis az amcsikban van. Annyira patriotisták, hogy szinte minden amcsi konzolosnak van boxa (nehogymá, ha egyszer jóféle hazai és mi ugye mindent jobban tudunk a világ összes népénél). (most lehet azzal jönni, hogy a japánok ugyanilyenek, de az más tészta, mivel az ő kis világuknak megfelelő játékok a ps3ra és a wii-re jönnek) Ha teszem azt német gyártmány lenne nem hinném, hogy ilyen lenne az arány. Az európaiakon meg látszik, hogy nekik csak az fontos, hogy mit tud a dolog, nem pedig a származása (bár azért a playstation brand már jópár éve kiépült)

  • Erre tudnék hozni egy hasonlatot a motorozásból. Ugyanis motorozom, és szigorúan japán géppel nyomom. A Harley-t azt nagyon nem csípem. Viszont ha amerikai lennék, tuti azzal tolnám. (Ezt hosszasan tudnám fejtegetni, hogy miért)Monnyuk ha amcsi lennék, viszont sztem akkor sem vennék x-et 🙂 🙂

   • Ja, meg ha már ott tartok, hogy hasonlatok, akkor megosztom az értékrendemet motor – konzol szinten:Nintendo – SuzukiMicrosoft – HarleySony – Honda, Kawasaki.Az über királyság motor szinten sztem az Indian…

 31. Nekem az első x-em is sokáig húzta, 3 év után cseréltem le egy Elite-re. Egyszer sem kellett szervízbe vinnem, az újjal sincs bajom, közel 8 hónapos a konzol.

 32. hamarosan jon az Alan Wake a Halo: Reach a Fable 3 és a Gears Of War 3 is szoval most eléggé meg fog ugrani megint az eladások száma!az meg lényegtelen,hogy abbol a 40 milliobol jelenleg mennyi mukodik az a lényeg,hogy annyit eladtak és a pénz megvan beloluk!mellesleg meg amig az enyém megy addig le**arom:D

  • A nagy pénz sosem a gépek eladásából van, hanem szoftverből. A címek, amiket soroltál tényleg nagyok, de csak az X-eseknek jelentenek valamit, az Alan Wake is csak X-es körökben van behájpolva – ha nem hoz robbanásszerű újításokat, max megdobja 30-50k-val a heti eladásokat 1-1,5 hónapon át, oszt ennyi…Egy stat szerint a ps3-mal NEM rendelkező amcsi gémerek 33%-a tervezi a Gran Turismo 5 megvásárlását -> ezt hívják úgy, hogy system seller…

   • Azért van egy-két kőpécés, akinek megremeg a keze a Halo, GeoW, Fable és Alan Wake szavak hallatán, mert az M$ okosan kiadta az első részeket PC-re, hogy azzal is gyarapítsa vásárlótáborát. Az Alan Wake-re is már 3 éve hegyezik a compútermágusok és akár egy boxot is hajlandóak lennének venni érte. Talán még én is.

    • Ebben teljesen egyetértünk! Ezért írtam ezt a 30-50k-s megugrást – így akár fej-fej mellett hozhatja a box azokat az időszakokat, akár kicsivel meg is előzheti a PS3-at.De ez nem ÁTTÖRÉS! Egy újabb áttörés kéne a Microsoftnak, amit a Natáltól várnak – de én elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban: azt a réteget már a Wii maga mögött tudhatja.A Move tartani fogja a Natált. Itt most szerintem az MS emberei alaposan agyalnak, hogy mi a sztájl… Mert ha a Sony-nak bejön a 3D géming, illetve a 3D blu-ray-t sikerül a PS3-hoz kötni, érdekes dolgok lehetnek!

   • X-es körökben? Azt hittem játékosok vagyunk… vagy számít a felirat?

    • “Igaz. És ez a szám hasonlítgatós téma is izé… De jó tudni, és ilyen az ember, drukkol a saját “”csapatának””.A gonoszkodást talán az szüli, hogy sok X-faktoros már temette a PS3-at, sőt a Sony-t is. Most fordult a kocka, én is aggódtam (mert egy buktának következményei lehettek volna), de most látom, hogy a szekér fut, és a PlayStation 3 legyőzi legfőbb riválisát.(Nem a Sony kezdett el operációs rendszereket gyártani… nem a Sony vett X exkluzívokat. Maradt volna az MS a hc-s SEGA fanoknál, meg a kiábrándult PC-s eksüngémereknél…)”

     • Ez nem győzelemről szól. Nekik legfőképp nem (talán 1-2 elmebetegnek esetleg ott). Ha profitot termel a cucc már győztek.Nem igazad van. A Sony Nintendo exkluzívokat és fejlesztőket vásárolt meg. Kettős mérce?Btw. azért multiplatformosodik a 3rd party címekk 90%-a, mert:1. magasak a fejlsztési költségek2. és mert X-en mocskosul magas a csatolási ráta. Jobban fogy a játékok háromnegyede. Ezért is lett sok PS exkluzív cím multiplatform. Nem fizetett mindenért a Microsoft.Részemről örülök, hogy van egy MS is. Van harc a piacon. Van verseny. Ez csak nekünk jó. Muszáj mocskosul állat címeket letenni az asztalra. Jól megy a szekér, jönnek a giga címek. Mi kell még egy játékosnak?:)

   • “A gondolatod első fele igaz, csak helytelen következtetést vonsz le belőle. Éppen hogy az a lényeg hogy a box már veszteség nélkül adható el, és sokkal több fogy egy x-re kiadott játékból mint ps3-ra kiadottból, de itt arról nem fogsz értesülni. Vagyis a box termeli a hasznot, és ez és semmi más nem számít. Mert ha valaha többet adnak el ps-ből 1db-al, vagy 1 millióval az még nem győzelem, nem is szabad így nézni. Kell a box is a konzol piacra, még ha itt ezt sokan másképp gondolják, de akkor nézzétek úgy hogy senki és semmi nem kényszerítette volna a sonyt, hogy árat csökkentsen és lehet hogy még mindig 120 ezer forint lenne egy gép. Persze a fanatikus sony rajongó ezt úgy kommentálná hogy “”értékálló”” a ps, de sokkal kevesebben jutottak volna géphez a mai napig. A másik nagy hülyeség, hogy az ms maradt volna meg szoftver gyártó. Minden eladott xbox az usa-ban ami miatt nem ps3-at vettek az a nemzet gazdaságukban megmaradt pénz, amit nem visznek ki a japánok az országból, ez is egy fontos szempont amit egy magyar sony funboynak persze nem kell figyelembe venni-e feltétlenül, de amerikai multicégtől ha megteheti, hogy tegyen ellene valamit lehet hogy el is várják kormánykörökben.”

    • “Szevasz Zoli! Miért nem lepődöm meg azon,hogy felébredtél eme “”hír”” hallatán?”

    • Profit… Ezt nem erre az üzleti negyedévre kell nézni szerintem, hanem összességében!Mennyit buktak a meg nem térülő Xbox-on? A japán hacacárén, amivel semmit sem értek el? És az ingyen szerviz? Ez mindent összevetve, 6 évre visszamenőleg nézve pozitív a mérleg? Szerintem nem!Érdekes. Ha igaz amit írsz, akkor ma ha PSOne-t akarnék venni, minimum 60 ezret kéne lecsengetnem, ha PlayStation 2-t, akkor 140 ezret. (Egyiknek sem volt konkurense.)

     • Pont a szervíz az, amiben verhetetlen a Box.

     • Nem az a kerdes hogy verhetetlen vagy nem, hanem hogy mennyit buktak eveken keresztul az irdatlan mennyisegu RROD-s gepeken. (Nagyon-nagyon sokat.)

     • Nekem, mint usernek pont nem az a lényeg, hogy buktak/buknak-é rajta, avagy nem. Ne kiabáljam el, még egyik szervízt se vettem igénybe, de nem mindegy, hogy egy év után perkálok nem kevés zsöcit a lassú munkáért, vagy ingyé’ viszik-hozzák a vasat 2 hét leforgása alatt, mindezt 2+1 évig.

     • “A szervizüket sokan dicsérik, jobb mint a sony ez tény ! Wallace : Sonynál is vannak hibák ,,sárga led “” erről ennyit .”

     • Sàrga ledes gèpböl tizedannyi van mint RRODsböl,erröl ennyit.

     • Tized? Század.

     • Picicsillag,az xbox fantábor odébb van. Soroljam az Xbox gyakori hibákat? Mert nem csak rrod létezik meg e74… van ott még bőven a jóból..

     • De azok biztos csak a másolt játékoknál jelentkeznek, de az meg a te asztalod, így azokról a hibákról nem mindenki tudhat így én sem és ő sem, de mond el nekünk biztos érdekes.

     • Zolibácsi,én eladtam a boxom. PS3-at már megrendeltem,ha minden igaz pénteken jön is. Muhaha…

     • Pár hónapja még nem engedhetted meg magadnak hogy eredeti játékot vegyél, most meg már igen? Ugyanmár. Amit egy használt x-ért kaptál azzal nem igen lettél közelebb a ps-hez. Muhaházni meg annak lenne oka, akinek több konzolja van és nem kell eladnia 10.000 forintért az egyiket, hogy egy másikat vegyen, de az nem teszi.

     • Igazából hadd fogalmazzak úgy,hogy jött meló egyetem mellé.. maradjunk annyiban hogy nem lesz hozzá gond az eredeti game. És mivel van eszem,így nem maradok a boxnál,mert az csak arra kellett…

     • “Ez nem fan tábor kérdése, csak kb szar se érsz a hűségeddel, erre én magam jöttem rá . Tudom vannak hibái, de azzal már fölösleges foglalkozni azok foglalkozzanak vele akit érint, akit nem érint az minek foglalkozik vele, egyben felmérések szerint, hiába szar a box nem dobják ki az emberek, ha nem megtartják cserélik,javítják stb .,, A mostani boxokról folyamatosan azt hallom, hogy megbízhatóak.”” Aki játszani annak mind a 3 konzolra szüksége van/lesz, ettől függetlenül szeretheted a sony, lehetsz fanboy .”

     • A legjobb az egészben hogy xbox-a van sok verbatim lemezzel.

     • Hagyjuk ezt a rossz csipkelődést ! Azon gondolkozók hogyan megy ilyen jól a boksz, mert megy ez tény.

     • Jó rendeben, de igaz. És ennek fényében azért érdekes a hozzáállása. Nem?

     • Én is fanboy vagyok, de szart se érek vele. Sajnos engem is elvakított az ígérgetés, de ugyan ez volt a nintendonál is annó, hittem és csalódtam és 1000 megfogadtam, hogy nem fanboyoskodok és nem bálványozok gépet .Szeretem a sony, de ennyi ……..

     • És tényleg nincs is értelme, ők vannak értünk ha bármelyiktől megkapod amit elvársz abban a pillanatban, akkor azt kell választani. De ha mindkettőtől akkor válaszd mindkettőt. És ha csak az egyiktől attól még a másik nem szar. Tegnap nokia, ma samsung i8910, az egyiknek vörös, a másiknak narancssárga de értelmetlenül csak azért szidni valamit mert nekem éppen nem az van meg ma, vagy mert tegnap még abban hittem és most már csakazértis, az…

     • Mindenki szereti bálványozni a gépét, ameddig nem csalódik benne az ember. Már rég óta benne vagyok a videojáték témába, de mindig bele esek az alapvető hibákba, amit 1000 megfogadok hogy nem követek el. Ne bálványoz egy gépet se, ezen kell túl tenni magunkat aztán élvezhetjük a játékokat …..Warez csak akkor elfogadható ha a játék nem jelent meg nálunk és akarunk vele játszani, termesztésen berendeljük az usa/jp az eredeti játékot .

     • Volt mindegyik ps-nek konkurense, de azok pöcsök voltak ha szabad ilyet mondani . Hiába csinálta meg a nintendo a Zelda: Ocarina of time ami mai napig a legnagyobb korszak alkotó játéknak tartanak, keveseket mozgatott meg, egy játékért nem vesznek az emberek gépet, min 7 játékért sztm plusz a n64 a játék elég drága volt, ami idehaza kevesen engedhetek meg maguknak(conker soha nem felejtem el hogy 25e került bajusznál)és kevés játék volt rá, ezért vettek inkább egy chipelt ps1 és arra másoltak játékot, sokkal praktikusabb volt.A Dremacast elbaszták, a GC -nél szarúl választották meg a formátumot, a xbox 1 meg nagyon a pc játékokra hajazott és nem győzte meg a piacot, miért érdemes rá fejleszteni a játékot .

     • Nem is tudom hogy érdemes-e válaszolni olyan kijelentésre, hogy egyik ps-nek sem volt konkurense. De mivel volt, ezért már nem kell olyan sokat fizetned érte mint amit példának írtál. Ha meg csere gépet ad az ms, akkor ne a bolti árat vedd veszteségnek, mert azon egy sor adó meg egyéb költség, kereskedő haszna van, plusz mivel cseréről van szó nem tudhatjuk, hogy hogyan hasznosítják újra tovább csökkentve a veszteséget, amit persze visszakapnak azzal hogy a játékaikból kétszer annyit adnak el mint más konzolra. Lehet hogy olcsóbb új gépet adni mint szervízhálózatot fenntartani, ami persze kötelező. Minden esetre nekem mint vásárlónak nem az a fontos hogy mennyit adnak el a gépből hanem hogy mit kapok miután megvettem és semmi sem tudja jobban megkeseríteni a vevő életét mint az ha hosszabb ideig meg kell válnia szeretett konzoljától. A mérleg meg biztosan pozitív online bevételeket is figyelembe véve, de lehet hogy azt nem is kell figyelembe venni hozza, az csak hab a tortán.

     • Mit értesz konkurencián? Én a fej-fej melletti haladást. 🙂 Én nem azt néztem, hogy az MS-nek mibe fáj egy gép, de azért összességében bukta – és EZ egyáltalán nem mind1 – lesz 540, vagy 720?? Biztos? NEM adnak el 2× annyit a boxos gámákból – az FFXIII-ból majd’ 3× annyi ment PS3-ra – mert a boxos verza egy kalap szamócát sem ér.Elégedett vagyok azzal, amit a PS3 tud, és a felhozatallal is, nekem nem kell más – like no other.

     • Igen abból éppen nem fogyott annyi, tudtál mondani egy játékot és ebből következik, hogy az összes többi játékra is ez vonatkozik. Csak gratulálni tudok neked a logikádhoz, azt hiszed hogy a tényeket is sikerült megváltoztatnod ezzel a bablálval? Két gépet úgy lehet etetni egyszerre hogy nem vagy milliomos szülők gyereke vagy azon kevesek egyike aki 500.000-et keres, hogy nem kell minden játékot megvenni, időnként cserélni kell és akkor sikerülni fog. Akkor nem kell a haveroknál kuncsorogni hogy játszhass a másik gép jó játékával (de akkor meg miért fikázod a boxot?). Az előnye ennek a megoldásnak, hogy mindkét konzol igazán jó játékaival játszhatsz kedvedre függetlenül másoktól, és még lehet hogy anyagilag is jobban jársz, mert nem veszel meg minden középszerű játékot 1 gépre.

  • én csak azt sajnálom,hogy az exluzív címeit nem sikerült megtartaniuk.(bioshock, dead rising)

   • Ès mi a francèrt is sajnàlod?

    • ha már ilyen szépen kérded, akkor elárulom neked kedves kemény barátom. azért sajnálom mert minden gépnek meg kell lenni a maga kis exluzív rétegének ,ha nem így lenne akkor felesleges lenne 3 gép a piacon. de le merem fogadni ,hogy te is ott sírtál mikor a tekken átment Xre ,meg a FF…

 33. ha lesz pénzem valaha..beszerzek egy wii-t

 34. “Hamarosan jön az Alan Wake akkor majd megint “”mindenki”” X360-at akar majd….”

  • Így van,már beszéltem is az egyik cimborával,hogy amint megjelenik kölcsön kérem a gépet,illetve már holnap elkérem ,mert kell Splinter Cell-ezni.

 35. Sok ideig nem lesz trónon a X360, mert egyszer úgyis fordul a kocka.

 36. Amikor az M$ bevezette a futárszervizt, az már a saját készletükből ment, nem boltból, így sajna NEM lehet azt mondani, hogy a tényleges működő X gépek száma 20 millió. :DDe! A hivatalos gari előtt a bolt cserélt… vagy újat kellett venni. Vannak még JAVÍTHATATLAN esetek, és ugye a letiltott warez gépek. Szóval mennyi az ANNYI? :)HA a SONY jól csinálja, mindent beleadnak, és valid a 4,2 millió különbség, még idén utolérhető az X360!! Ami a satnya kezdéshez képest szép eredmény!A NINTENDO-nak gratulálok, nagy sikert értek el, komoly profitot hoztak, ők voltak a legokosabbak!

  • Bocsi de szerintem nem az a lényeg (az ő szempontjukból) hogy mennyi a ténylegesen még működő X360 gép, hanem hogy a bakik ellenére mégis ennyire fogy.

 37. Az MS-nek nem kell gratulálni jól elb@szták. :)A 4.2 milla nem sok idén meglesz. Go SONY!!!!!

  • Dehogynem, kell mindháromnak. Jó kis masina mind.

   • Az MS villámháborút akart nyerni. Nem jött be, gyorsan ellőtték azt a pár X exkluzív játékot és kész. Az elmúlt egy évben alig jön egyedi cím 360-ra. Nagyon nincs rendben a brand.A Sony meg az elmúlt egy évben annyi exk. játékot adott ki mint az MS összesen. Ráadásul a játékok minősége is jóval eltér a két gépen. 🙂

    • “Sok PS-PS2-es áttért. X-et vettek – ne legyünk gonoszak – nem a warez miatt, hanem mert lehetett kapni/olcsó volt, sok játék készült a gépre.De a SONY “”tábora””, rajongói nagyjából azért megmaradtak, sőt sok X-es, exPS2-es most adja el a boxy-t, és vált PlayStation 3-ra (mert ha már egyiken se mehet a warez, inkább a JOBB gép kell)!”

    • Jaj ne….

    • jaj hagyuk már ezt! az X360

     • (hűha úgy nyomtam entert hogy nem is tudtam róla)szóval az x360 is egy nagyszerű gépezet! valamiben jobb a ps3nál valamiben gyengébb…

    • Ezt most te sem gondolod komolyan… exkluzívok tekintetében is fej-fej mellett haladnak szerintem, de komoly eltérés mennyiségileg és minőségileg egész biztosan nincs.

     • Boxon ott van a GeoW meg a Halo + az Alan Wake màr ha egyszer kijön,Mass Effect,SC:Conviction amik màr nem sokàig exkluzivak,meg ezek vannak PCre is szòval nem is igazi exkluzìv cìmek.Az only PS cìmeket meg el sem kezdem sorolni!

     • Tènyleg több X exkluzìv van mint gondoltam,de azért van baki a listàban.

     • te gyökér vagy mint állat, ps3 mérföldekkel több az exkluziv

     • “Olyan tekintetben igen, hogy PS3 onlyból több van, mint X360 onlyból. Viszont X-re a hülye is tud portolni, így tele van szeméttel és olyan PC-húzócímekkel, amit csak boxra konvertálnak. De azért a “”mérföldekkel több az ex”” megállapítás kicsit meredek, főleg ilyen arroganciával párosítva.”

     • Te hogy az istenbe veszed a batorsagot hogy ilyen taplo-goreny-allat-kocsog stilusban szolj valakihez??? Ez mar a nagyon sokadik eset hogy tanubizonysagot adsz a szocializalatlansagod fajo hianyarol, valamint a tenyrol, hogy par eve meg valoszinuleg az allatok nyelven kommunikalhattal. Utolso eset volt hogy ekkora kaszat engedtunk kiesni a szadon, ugyhogy moderald magad mert a kovetkezonel en teszem meg!

     • de ha egyszer hülységet ir, ilyet hogy ugyanannyi exkluziv van ps3ra mint xre, akárhol lehülyéznék ugyan igy, hogy lehet vkit kedvesen lehülyézni, nem az anyját szidtam se mást akkor mit szivod magad? azt meg hogy kik neveltek vagy kik nem te honnan tudnád amerikábol azt se tudod mi van itthon

     • jah bocs a állatok nyelvén kummunikáltam, nem állatok neveltek,. mind1 moderáljá ha ettöl az oldal kevésbe lesz ugatás mentes, bár nem hiszem

     • “Irt normalis hangnemben egy velemenyt, majd ezt a valaszt kapta toled:””te gyökér vagy mint állat””Azt hiszem nincs mirol beszelni.”

     • “Nem a flame-et akarom gerjeszteni (ezért is inkább wallace-nek linkelem a választ), de komolyan nem értem (pedig őszintén kíváncsi lennék rá), hogy vajon mi van egy ilyen beszólás mögött?””te gyökér vagy mint állat”” – Ez most sértés akart lenni? És ha igen, miért? Vagy egyszerűen felsőbbrendűnek érzi magát az “”író””? Vagy ez ugyanaz a dolog, mint amikor csak úgy beleköt egy barom valamelyik járókelőbe?Direkt visszaolvastam és hunsquall nem írt sem “”gyökérséget””, sem “”állatságot””. Szóval nem marad más megoldás, mint az összes ilyen esetben: – biztos kicsi a farka, ezért beszól másoknak, vagy piros Ferrarit vesz, és hasonlók.”

     • Igazából, ahogy a mellékelt lista is mutatja, nem ugyanannyi exkluzív van x-re mint ps3-ra, hanem sokkal több! A fej-fej mellett haladást a minőségi húzócímekre értettem…azok között szerintem -minőségileg és mennyiségileg- nincs lényeges eltérés.

     • Hagyd már, feje a seggében.

     • Ez egész egyszerűen gyönyörű volt! Fejtsd már ki légyszives a véleményed megingathatatlanságát igazoló érveidet…

     • Csak konyorgom ne kezdjuk el ujra…

     • “Érvek, normális hangnem tőle? Ugyan már…Ahogy Rambo írta: “”Hagyd már, feje a seggében. “””

 38. A 40milla xbox vajon hány felhasználót jelent? Én 30 alá tippelem.Egy haverom xbox-os és csak neki van vagy 4db.

 39. Azt ne felejtsük el,hogy USA-ban úgy ette a meleg a GPU-t,mint jenki a sültkrumplit,ezáltal 1emberre 3 gép jutott xDDDDDDDDDDDDDDDDD