Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Playstation 3 – végre nyereséges a gyártás

Kedves PlayStation rajongók és játékosok, jó hírrel tudok szolgálni: Shuhei Yoshida, a Sony WWS nagyfőnöke egy IGN interjúban árulta el, hogy cége végre valahára, sok év vérveszteség után elérte: a Playstation 3 hardver gyártása immár nyereséges. A Sony 2010-től, ha minimálissal is, de haszonnal értékesíti asztali HD konzolját. Yoshida-san minden fellengzős mellébeszélés nélkül nyilatkozott az eredményről:[I]Idén első ízben jutottunk el oda, hogy megtérül a Playstation 3 gépek előállítási költsége. Nem jön be túl nagy pénz a hardverből, de legalább már nem vérzünk úgy, mint korábban.[/I] 2006-ban, a PS3 megjelenésekor egy konzol előállítása 840 amerikai dollárba került, tehát az akkori 600 dolláros fogyasztói ár mellett 240 dodót bukott a Sony. 2009-ben egy gép felállítása már csak kb. 339 dollár volt, de még ez is 40 dodó veszteséget jelentett.2010-re a hardvergyártó utolérte magát. Gratulálunk!

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Megérdemlik a pénzt sokat dolgoztak rajta és jó is lett!

 2. Lassú víz partot mos… 🙂

 3. Zsír! Nem kell hálálkodni SONY, szívesen segédkeztem. 🙂

 4. Hurrá! Hurrá!Kezdhetik termelni a profitot. Szerintem megérdemlik!

 5. A hátamom is folyik a konny eddig biztos nem volt mit enni 🙂 Mindenki tudja hogy nem a konzolbol hanem a jatekokbol van a pénz 🙂 De csak igy tovabb:)

 6. SONY THE BEST!

 7. Mivel nincs warez rá ezért még így is jobban jártak hogy buktak a gép árán, mint a fosboxnál hogy mindenki megvette a gépet a játékokon nem hoztak annyit. Nem beszélve arról hogy itt a meghibásodás mértéke is nagyságrendekkel kisebb…

 8. majd a filléres gyártási költségű drágán értékesített kiegészítőkből megszedik magukat XD A Sony hosszú távra tervezett ezzel a konzollal. Én eddig sem paráztam. Ezek a maratonra gyúrtak. És még csak most jön a java!

 9. HippHipp!Hurrá!HippHipp!!Hurrá!!HippHipp!!!Hurrá!!!

 10. tehát annak aki még nem szerezte be eme csodamasinát ajánlatos lenne egy picit várni? (ár szempontjából)

  • ha még ráérsz félévet várni,karikor tuti lesz vmi áresés.De a KSnél74900ért adják a Slim B-t,tehát az újat,ami állítólag sárga led mentes és kapsz hozzá egy fifa 08at:)Bár ha valamelyik szponzorunknál veszed,és veszel hozzá vmi játékot és beordítod hogy PSC hátha kapsz vmi kedvezményt:)Ja igen,én csakis B-t vennék:)

  • Mindig lesz jobb vétel, de a várakozással csak egyre több bepótolnivalód lesz.

  • “Én a “”slim””-et vártam, és abból is megvártam, amíg az első széria kifut (azok hajlamosabbak a gyártási hibákra). Ahogy írták is lejjebb, az árfolyamok alakulását nem lehet kiszámítani. Ha már van olyan cím, amivel szeretnéd tolni, akkor ne habozz! Persze, hogyha megvan rá a keret.”

 11. sajnálom öket

 12. Szerintem 2011 elején árcsökkentés.

 13. Na ez jó hír!!!Végre jól jár a Sony!!!!

 14. Szép volt Sony . Így tovább !:)

 15. Ilyen erővel csökkenthetnék is a gép árát, hogy nullán legyen, így még több játékot tudnának eladni…

 16. Most már több pénz marad a belsős játékokra, remélem.

 17. hát gondoltam hogy nem lesz erre megoldás ! 🙁 de most a sonyban csalódtam hogy ilyen kis vacak szar megoldást találtak ki………. áááááhhhh

  • Már bocsánat, de szerintem az nem a sony hibája, hogy béna vagy, és nem tudsz rendesen lekaparni egy feltöltőkártyát. És tényleg bocs, nem szeretnék személyeskedni! Csak nem látom az összefüggést.

 18. Ha most nem is, de később (2011 pl) még jöhet egy árcsökkentés, addig még biztos lejjebb nyomják az előállítási költségeket.

 19. VALAKI ! Ha a ps3 network cardról vélelten lekapartam a kódot ( úgy hogy nem lehet kilátni ) akkor mi van ?

  • szívás :O 😛

  • Én WoW gamecarddal jártam így régen, igaz csak 2 számot kapartam le és csak félig, ki a görbületekből le lehetett szűkíteni és kitalálni őket.Nálad mennyire súlyos a helyzet? Ha minden lejött akkor ÍJ.

   • 5 betű látszódik ki ! -.- nagyon szívtam

    • Szerintem ha ezeken a feltöltő kártyákon van egyedi azonosító kód, akkor elméletileg van rá esélyed, hogy jóvá írják az összeget. Az megint más kérdés, hogy ezt magyarként lehetséges, hogy nem kérheted. Szerintem érdeklődj a Sony magyar supportjánál a lehetőségeidről.

  • jáj, basszusnekem tanulópénz volt ez 10éve a dominókártyán,mikor késsel szedtem le az elejét(bár ott a t-mobile kisegített)Azóta csak pénzzel kaparok. Tanács meg passz. Sztem bukó.

 20. Sárga leddel ünnepelek! 🙂

 21. Kiváncsi vagyok,hogy ennek miért kell örülni?Ne értsetek félre de ettől nem lesz olcsóbb a kenyér,egy egyszerű átlag embernek ez mit sem számit,csak akkor ér ez a hir valamit ha kevesebb pénzért adják majd a gépeket.

 22. legalább nem hiába volt a sok munkagratuláció!

 23. Hát igen….az emberek csak azt látják, hogy most termel hasznot a gyártás…azt már nem, hogy ez az ég adta világon rájuk semmilyen hatással nem volt, mert eddig is tudtak játszani. Aki premierkor vette a gépet, az amúgy is tudta, hogy minden drága ami új. Persze szidni a sony-t mert ők buktak a gépen tök jó dolog mert hülye az üzletpolitikájuk. Tök sz*r volt játszani a Gow-al, a Killzone-al és a többi játékkal. Olyan szerencsétlen szegény sony, hogy csak bukott azon, hogy mi játszottunk a gépén. Szó szerint még ő fizetett nekünk. Aj-jaj, szerencsétlen sony!….persze ez mind idézőjelben mondva.

 24. “Szomorú ,hogy ennyi idő kellett “”a nagy Sony-nak””!!!Ezt saját maguknak köszönhetik ,hogy majdnem 3 és fél év után profitál a gép ,a hülye üzletpolitikájuk miatt tudható ez be főként.”

 25. Azt se felejtsük el hogy a CD/DVD az mind Sony találmány, ezért miden gyártó jogdíjat fizet a Sony-nak még a Microsoft is minden egyes XBOX-ba szerelt DVD-ROM után. 🙂

 26. 3,5 év után… kemény…

  • “Ha azt vesszük figyelembe, hogy a PS2 piacra kerülésekor Japánban törvényt kellett módosítani, mert addig szigorúan tilos volt olyan technológia exportálása mely atombomba vezérlésére alkalmas…valamit valamiért. A gép ára elég szépen csökkent az elmúlt években, nem kellett benne folyton alaplapot és meghajtót cserélni, hogy ne szálljon el vagy ne törhessék fel könnyedén és persze nem kellett milliárdokat félretenni a meghibásodott gépek garanciális cseréjére és eközben a játékosok, azaz mi végig a játékokra koncentrálhattunk. Ezen dolgok fényében ez a “”teljesítmény”” egyáltalán nem szégyenletes.Kíváncsi lennék, hogy mit szólnának az emberek hozzá, hogy már piacra kerülésekor olcsó és gyorsan elavuló technológiát kaptak volna…”

 27. Így elba%ni !!!! 3 év után. Vicc. De azért hajrá

 28. Jó hír mindenképp! Tapsözön!!! (Szeretnék még jó pár exkluzív PS3 címet, mielőtt felröppen valami konkrét hír a PS4-ről!) 😀

 29. ez 1 nagyon jó hír, grat nekik.

 30. Ezek a hírek csak a befektetőknek szólnak, mert ilyenkor a részvények szépen felfelé kullognak. A veszteséget eddig is szépen lefaragták a TV-k és videojátékok forgalmazásából befolyt összegekből. A Sony azért elég szépen megfeji a kiadókat, hogy a gép minden egyes eladott példánya megtermelje a különbözetet.Az előállítási költség pedig valóban a felhasznált alapanyagok miatt volt magas. Míg a Wii csupa olyan (és persze nem túl sok) egységből épül fel, melyet a világon több gyár is elő tud állítani, így a verseny miatt olcsóbbak is, addig a PS3-ban sokkal több alkatrész van és azokat kevesebb gyár képes előállítani elegendő mennyiségben (BR fej, Cell, nanotechnológia, stb).Egy Nokia telefon előállítási költsége 1-2 euró körül mozog plusz ha symbianos az operációs rendszerért is licenszt kell fizetni. Ez pár éve még 10 dollár volt telefononként, ma már 2-3 dollár ez is. Az LCD paneleket sem méretre gyártják, hanem elkészül belőlük egy több méter szélességű és magasságú lap és amit a közepéből vágnak ki, az kerül a drágább, jobb készülékekbe, amit a széléről, azt a noname gyártóknak értékesítik tovább persze töredék áron. Az Apple gépei is ezért ilyen drágák, mert iszonyat szigorú feltételek mellett lehet valaki beszállító és csakis a legjobb minőségű alkatrészeiket vásárolják meg. Ezzel ellentétben a PC perifériákat bárki gyárthat, csupán a szabványoknak kell megfelelniük. A minőség már nem kérdés.Én inkább annak örülnék, hogy ennek a ténynek köszönhetően már lehet engedni a játékok áraiból.

  • “””Ezzel ellentétben a PC perifériákat bárki gyárthat, csupán a szabványoknak kell megfelelniük. A minőség már nem kérdés.””Ezért volt olcsóbb a Box is mivel javarészt ilyen elemekből áll az is. Meg is látszik a minőségén…..”

 31. nintendonak sikerűlt eladnia egy előző generációs konzolt csak más formába ozt ennyi

 32. harjá sony

 33. Pedig ennyi volt . Olyan dolgok voltak benne amik nagyon sokba kerültek . Azért sem volt árcsökkentés . Egyébként ez bevett gyakorlat. Első évben veszteséggel adni , és a programokból jön vissza a pénz . Egyedül a Nintendo csinálta máshogy . Ott első perctől kezdve pénzt termelt a konzol.

 34. kivancsi vagyok vajon miert csak most. a ps3-ben levo nem a sony altal gyartott elemek ara miatt? nem tudom mi igaz ezekbol az adatokbol, de mindenkepp meglepett hogy a sony viszonlyag eros veszteseggel kezdte el gyartani es piacra dobni a konzolt. valoszinuleg rengeteg vacak van benne amit nem tudnak fillerekbol in house legyartani. de akkor is…. 240 dodo bukas minden egyes darabon az elso eveken at, hm….

 35. Végre ez egy jó hír! Csak így tovább, lesz itt még sokkal nagyobb haszon is és akkor még több pénz lesz jó játékokra 😛