Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Playstation 3 – modernebb, jobb RSX chip

Bár hivatalos bejelentés vagy megerősítés egyelőre nem jött a Sony részéről, több forrás is szellőzteti, hogy a következő Playstation 3 szériák már egy új, jobb, modernebb RSX chippel lesznek szerelve. A tuningolt alkatrész hatására még olcsóbb lesz a PS3 előállítási költsége – olyannyira, hogy a hardvergyártó végre hasznot is inkasszálhat az eladott gépek után.A 45mn-es friss chip kevésbé melegszik, mint 65nm-es elődje, így a “sárga ledes” probléma akár végleg el is tűnhet az új gépeket vásárló Playstation 3 tulajdonosok rémálmaiból. A proci minimum 15%-kal kevesebbet fogyaszt, így a legelső PS3 modellek 160 wattos étvágyához képest az új gépekben már akár 70 wattra csökkenhet a falánkság. Emellett ez a [i]mikróprofesszor[/i] már csak két 128MB-os XDR RAM-ot használ az előző négy 64MB-os verzióhoz képest. Ez azért kedvező, mert így az adatok gyorsabban vándorolnak a chipek között.Az új szériás gép sorszáma – állítólag – CECH-2100A lesz.[19818]

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. ez nagyon kalács! lehet nyüstölni igyis a gépet! hátmég ezután!

 2. Komoly, ha így majd még tovább bírja a masina a gyűrődést az csak jó.

 3. Várjuk !

 4. “Kár, hogy a “”megjelenési”” dátumot nem akarják közölni.”

 5. Lassan jön a nyár a forróság. Szerintem arra is oda kell figyelni hogy mennyit játszik az ember egy huzamba.

 6. wow PS3 chip tuning

 7. Ahogy Martin mondja… Nekem is egy 120 GB s PS3 am van… Tökéletes ! 🙂

 8. de jó, hogy pont multhéten vettem egy uj gépet és ez most fog jönni, de gondolom az alap slimeknél sincs akkora veszély a ylod-ra.

 9. Asszem várok még az új géppel 🙂

 10. Ilyen gepeket azt hiszem MAR lehet kapni.

 11. Én elégedett vagyok a dagadt 80 gigás gépemmel. A fejlődés ne álljon meg,de ezért nem fogok új gépet venni.

 12. Ez az adatvándorlásos dolog az xdr-ek közt már a slim-nél van,vagy csak a 2100a modellnél lesz?

 13. Azt hittem, a konzol nem megy el ilyen fejlesztgetős-irányba. Ezért lett elegem a PC-ből is. Most akkor én már szar leszek a fattel?

 14. én is köszi a deletét,és sorry

 15. Nem igazán izgat a cucc ha már egyszer van 1 Slimem.a sárgaledes izével meg még nem taliztam.

 16. Köszi a Törlést !

 17. a sárgaled igy vagy ugy de még mega über chipel sem fog megszünni az tuti ,ugyanis akor a sony mi a fax nak gyártana anyi gépet ha a fele is elég lenne, ahhoz hogy mindenkinek legyen.

 18. gratulálok

 19. Királyul néz ki ez a cikk, gratulálok Zozo8.:) Jót nevettem rajta. Sztem maradjon így, olyan különleges:)

 20. Neked is gratulálok…Valamiért tök röhejes, nem tudom miért, de most röhögök ezen.

 21. Nagy grat XD

 22. na ez szuper volt.Pedig az ablakba tagoltnak mutatta.Sorry.akkor ide:hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 23. és garanciába kicserélik azt a sok szart amit 4éve árulnak igaz?F@szt.Már megint bilibe lóg a kezem.Na de sebaj ha baja lesz kijönnek érte,no meg úgyis 3év gari van rá…ja…f@szt…az a microsoft…zsír.

 24. Ha elég olcsó lesz, akkor azt hiszem, jobban teszem, ha megválok a 40-esemtől, mert már egyszer meghalt az olvasója, és el szeretném kerülni, hogy ismét szembekerüljek egy ilyen hibával.

  • Arról nem szól a cikk, hogy az olvasót cserélnék benne.Szóval elméletileg ezekben is tök ugyanolyan olvasó lesz mint akár a 60asokban.

 25. Remélem, hogy nekem nem lesz fontos ez a hír, mert ha igen akkor az azt jelenti hogy bedöglött a gépem. Remélem PSC-s társak hogy senkinek nem lesz Y-LOD gondja. Aki pedig mostanában vesz majd gépet az örülhet, hogy egy új faja gpu-t kap. Bár ezt télleg már akár az elején is belerakhatták volna.

  • Persze. Ennyi erővel minden dolognak rögtön a továbbfejlesztett verzióját adhatnák ki egyből. Miért is nem a három év múlva aktuális paraméterek alapján terveznek, én nem is értem…

 26. Ez miatt nem veszek új gépet.Nekem tökéletesen megfelel a 60-as.A legjobban felszerelt typus, ám egyben a leghalálosabb is. 😀

  • Én is így gondolkodtam, de most nekem is sárgán kacsint a kis hamis.Ha már újat fogok venni, akkor szerintem én ezeket az újakat fogom megpályázni, kell a fenének sárgaled xD

 27. Jól hangzik:)

 28. Kiváncsi leszek rá nekem egy 120-as Slim-em van remélem nem lesz rá panaszom (eddig 4 hónapja van meg a kicsike nem volt semmi panaszom rá.).

 29. majd meglátjuk

 30. Persze ez a nagy olcsóság gondolom itthon nem lesz érzékelhető…-.-

  • Felejtsd el – itthon az ilyesmi nem érzékelhető: felemelik a mostani slim árát, majd jön az új, és azt beárazzák az eredeti szinten. 🙂

 31. inkább az élsimítással kezdjenek valamit, mert sok játéknál elég idegesítő a sok rece!

 32. jó lenne

 33. tuning Ps 🙂

 34. Ez jò.

 35. A 65 Nm-es procik sem melegszenek annyira. Jó lesz ez ,de szerintem most sincs akkora káosz a sárga ledből mint a xboxnál a 3ledes errornál…. Jó a 60GB meg a 40Gb-s modellek veszélyesek de amúgy nincs pánik.

  • Nekem két éves 40 GB-os modellem van, és soha eddig semmi balja nem volt! Aki megvigyázza, annak sokáig épp marad a PS3-a, mert a Sony nem szart gyárt!Martinnak még most is megy a 60 GB-os modellje, egyik hszében ezt mondta.

   • Jó neki, mert az enyém 1 év után adta meg magát, pedig egy hajszálkarc sem volt rajta. Most slim van ami halkabb, de nincs sem SACD, sem linux, sem pedig visszafelé kompatibilitás, minden amit használtam a 60-as gépemben. Nem tapsikolok, de beletörődtem, és könnyebb lett a pénztárcám majdnem egy 360-arcade gép árával már ami a javítást illeti, plusz az a közel 40 nap amíg a Sony tökölt a javítással.

   • Ugyanez, 40 gigás 2008. februári, semmi baja.

 36. Azért arra kíváncsi lennék,hogy majd a ps4-nél hogy birkóznak majd meg a hőtermeléssel.

  • Hát nem kell ezen agyalni, csak szimplán nem kell szar épeket gyártani. Ha a csúcskategóriás PC-S videókártyákat lhet hűteni akkor mindent, csak más kérdés h nincs megfelelően megcsinálva……….A 360-om és a PS3-o is tönkrement ilyen hibával, tiszta szégyen ez a generáció:(

  • majd telinyomják vízhűtéssel. estére már annyi melegvized lesz, hogy a szomszéd is megfürödhet vele.

 37. Ez jó hír:)

 38. LEGOStation lesz, zacsiban adják majd és neked kell összerakni otthon.

 39. Hàt egy àrcsökkenés nem àrtana,még mindig elég borsos a gép àra.

 40. Már a Slimek is kevés hőt termelnek. 🙂

  • hát ez ebben a formában nem vaslós.az enyém mikor ki és bekapcsolod, úgy ropog mintha szét akarna esni.+hátul olyan forró levegő jön ki hogy nem tudod ott tartani a kezed sokáig.

   • Akkor a Te gépeddel vmi nem zöld. Az Én slimemből épphogy meleg levegő jön ki. Addig örülj, míg kijön a meleg levegő, és nem a belső alkatrészeket grillezi.Akkor lenne ez igazán jó dolog, ha a hűtőt sem csonkítanák meg. Ráraknának egy komolyabb hűtést, és akkor tényleg nem kellene tartani a YLOD-től. Nem menne a kritikus hőmérséklet közelébe sem a CPU/GPU hőfoka.

    • hát akkor tényleg az enyémmel van valami mert ez tök forró.megnéztem most is már csak azért is…remélem nem döglik meg.

 41. ez 1 nagyon jó hir! Nekem több mint 1 éve van ps3-m a méghozzá a fat 80 gigás,s lekopogom eddig semmi baja nincsen. De az lenne a jó ha minden országba aki akarja megcsinálják ezt a sony boltoknál.Vagy csak nekem van ilyen kretén üzleti ötletem?