Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

Playstation 3 – második hely

Források piackutató cégek aktuális adataira hivatkozva állítják: a Playstation 3 2010 decemberéig bezárólag immár a második helyen szerepel a három piacon levő asztali nagykonzol versenyében – a felhasználói bázist tekintve, világszinten.A sorrend a számokat tekintve a következőképen alakul: a Nintendo Wii felhasználók száma 75.5 millió, a PS3 userek 2010 végére 43.4 millióan lettek, a sort pedig az Xbox 360 zárja 42.9 millióval.Bár Amerikában az eladott gépek mennyiségét vizsgálva az X360 még jelentősen megelőzi a PS3-at, Európában és Ázsiában a Microsoft konzolja nem szerepel annyira fényesen, és ez visszahúzza a globális teljesítményt.Az eladott gépek számát tekintve Amerikában az X360 nagyjából 9 millióval vezet a PS3 előtt, Európában ugyanakkor 14.7 millió PS3 fogyott, 360-ból pedig 13.7 millió.A kereslet is változáson megy át jelenleg: a jelentés szerint többen akarnak PS3 konzolt vásárolni, mint X360-at. 2011 végére az elemzők szerint (az éves eladásokat nézve) 2 millióval több PS3 talál majd gazdára, mint X360. A Wii eladások a “jóslatok” értelmében jelentősen visszaesnek az idén, ami azt jelenti, hogy 2012-ben a Nintendo akár be is jelentheti következő asztali gépét.(A fenti adatok egy része csak körülbelüli kalkuláció és megbecsült érték. A hivatalos számok érkezéséig kezeld a hírt fenntartással.)

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. A nagy címek és a megbízhatóság, meghozta a vásárlókedvet! 🙂

 2. :] Vegre, itt volt mar az ideje :]PS 4EVER!

 3. Ennek a hírnek én örül…nék, ha részvényes lennék.

 4. Playstation forever!

 5. Az emberek tudják mi a jó! 🙂

 6. Engem az ilyen adatok hidegen hagynak. Ha én meg vagyok elégedve a konzolommal,az bőven elég ,a többi meg nem is érdekel. Persze megértem,hogy a gyártókat igencsak érdekli az eladási ráta alakulása,hiszen a versenyszellem bennük van.

 7. Én csak azt nem értem hogy ez a hír az egyszeri felhasználóknak miben okoz örömöt, egyesekben eufóriát?Engem valahogy jobban érdekel az az irányvonal, ami lassan oda vezet hogy az egyik update-nél olyan szerződést fogadtatnak el az emberrel, hogy a gép amit megvettél, tulajdonképpen nem is a tied, csak a használatért fizetsz…

 8. YEESSS!!!!! :)Az az igazság hogy az ms csak vegetál, SEMMI nem jön már 360-ra, nincs mit várni. Rengeteg felhasználó váltott PS3-ra, nemhiába. Ha a gép árait nézzük még mindig a PS3 a legdrágább, és még így is sikerült felkúsznia a második helyre, ami szenzációs teljesítmény. Az USA miatt nem kell aggódni egy nagyobb árcsökkentés után ott is vinni fogják mint a cukrot, és így még jobban elhúz majd eladásokban.

 9. sok kínai aki megveszi a wiit xd

 10. Ez egy nagyon jó hír, és így egy nagyon jó nap!Csak így tovább!!

 11. Ez egy jó hír :)Végre a Sony-é a 2. hely 🙂

 12. Több X -et adnak el mert hamar beszarik! Többen vesznek X-et mert megoldható a flash! De kérdem èn! Mennyi az X-es online felhasznàló?

  • Az sem mérvadó, mert ha csak engem nézünk, van vagy 3 live profilom, igaz abból egyet elfelejtettem. 😀

 13. Tegye fel a kezét, akinek egy accountja van! Senki? Mindjárt gondoltam. Nekem van pl egy usa, két uk, két német, egy japán accountom.

  • Sajnos ebben van valami.

  • Szerintem itt nem accountot számoltak, hanem személyeket, akik egy gépet használnak.

   • És azt mégis honnan tudják, hogy pl BrokenRaven, meg RavenUSAstore egy és ugyanaz a személyt takar? Mivel különbözik a cím, a nemzetiség (egyértelműen), így még ha a név ugyanaz is lenne, akkor sem hiszem hogy a felmérésekhez 1 személyként számoltak volna. Bizony, szerintem minden Nemstoreos országban legalább 3 online regisztrált accountot tart egy játékos, de lehet még a storeos országoknak is van még egy, így a valós érték ettől eltérő. Az eladott példányszám persze helyénvaló. De csak abba gondoljunk bele, hogy az eddig eladott PS3ak száma világszerte lehet kb olyan 40 millió felett valamivel (TGSen mondtak 38 milliót. Ez valszeg ma már több) és ebből nem hiszem, hogy az összes online van (No persze nincs kizárva). Arról nem is beszélve, hogy azok akik tovább adtak a régin (Cserélték slimre) azok sem hinném h új psn accountot indítottak, így eladott példányszám +1, psn felhasználók száma: változatlan.

    • “a PS-nek van egy “”kódja”” System name, vagy valami hasonló. egy gépnek csak egy ilyen “”kódja”” van. és szerintem ezekből számoltak. szóval ha akár 7 acc. is van a gépen, akkor is megtudják mondani hogy 1gép a forrása mindnek…”

  • ez igaz, de szerintem ilyen számoknál az eladott gépek mennyiségét nézik, nem az accountok számát. nekik a gép profitál nem az accountjaid.

  • en feltettem!nem lehetett latni?:D

  • Jelen!És nem is óhajtok újat nyitni.

  • elsőre nekem is ez jutott eszembe

  • Nekem is egy van…

 14. Fenntartással kezelem, de akkor is örülök egy ilyen hírnek.

 15. Mier veszik enyire a Wiit en ezt nem ertem.

 16. És hol van még a 10. év vége, soha rosszabb hírt a témában!

 17. Go PS go !! :))

 18. hajrá!