Generic selectors
Csak
Keresés címben
Keresés a tartalomban
Keresés hírekben
Keresés cikkekben
Keresés a fórum hozzászólások között
Keresés a fórum témákban
Kategória szerinti szűrés
Classic PlayStation
Comix
E3
EA Play Live 2020
EA Play Live 2021
Esemény
Future Games Show: Gamescom 2020
Future Games Show: Spring Showcase
Gamescom
Gamescom 2020
Gamescom 2020 Opening Night Live
Gamescom 2021
Gamescom 2021 Opening Night Live
Heti hírösszefoglaló
Hírek
Komment
Nacon Connect
New Game+ Expo
Nyereményjáték
PlayStation 5 Showcase
PlayStation Indies
PlayStation Network
PlayStation.Community
Podcast
PS5 Future of Gaming
PS5 Tudtad?
PSC Gyorsszavazás
State of Play 2020. augusztus 6.
State of Play 2020. február 25.
Stream
Summer Game Fest
Szavazás
Techno
The Game Awards
The Game Awards 2020
Tokyo Game Show
Tokyo Game Show 2020 Online
Tokyo Game Show 2021
Ubisoft Forward

PlayStation 3 – Japánban leálltak a gyártással

A [a http://www.jp.playstation.com/ps3/hardware/cech4300c.html]hivatalos japán PlayStation weboldal[/a] elárulta, hogy Japánban véget ért a [b]PlayStation 3[/b] gyártása. A szigetországban megmaradt egyedüli típus az 500 gigás standard modell volt, a weboldal információi alapján pedig a termékszállítmányok „véget értek”.A konzol érdekes fázis a PlayStation történetében, egyfajta „zökkenő” a PlayStation 2 és a PlayStaion 4 állandó sikerei között. Nehézségekkel indult, a 60 gigás modell kezdeti árát sokan tartották túl magasnak, amit az elsőnek bejelentett játékok sem tettek vonzóbbá. A gép egyébként először használt Bul-ray technológiát.Idővel azért beindultak az eladások, olyan játékoknak köszönhetően, mint például a [i]Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots[/i], az [i]Uncharted[/i] trilógia vagy már a konzolciklus vége felé a [i]The Last of Us[/i], csak hogy párat említsek. A Sony hetedik generációs konzlja 2006. novemberében jelent meg, és körülbelül 84 millió darab fogyott belőle összesen. (Viszonyításként, a PlayStation 2-ből több, mint 155 millió kelt el.)Agyő hát PlayStation 3, szuper volt veled! Te miért vettél PS3-at, és mi volt a kedvenc élményed vele?

Nincsenek hozzászólások.

Hozzászólás

 1. Hamarabb megvettem a Metal Gear Solid 4-et mint a PS3-at!

 2. 2008 nyári szünete előtt landolt nálam, egy GTA4-essel egybekötve. Azóta rengeteg szép emléket, és feledhetetlen élményt adott.

 3. Az hogy miért vettem, magától értetődik. Ps1 – Ps2 és nem volt kérdéses a ps3 sem.Last of us – Tekken tag tournament 2 – Beyond two souls – Darksiders 2 Uncharted trio… csak néhány fantasztikus cím a sok közül. Én még a ps4 után is megtartottam a 3-at, s bár már elég kevésszer, de be szoktam lőni még mindig. Már sejthető volt hogy lassacskán leállnak vele, egyre kevesebb átiratú játékok jöttek rá. Mindenesetre azért a 84 millió eladott darab sem lebecsülendő, szép eredmény volt ez is!

 4. “Rengeteg élmény,rengeteg ismerős, gamertárs, és pár igazi barát.Vétel? Volt Ps1-Ps2 majd egy kis szünetet követően, fórumokat olvasgatva,( Köztük a PSC…:) videókat nézegetve, beszámolókat hallgatva, építkezés befejezése után, “”otthoni hobbyra”” vágyva, 2010 január 23.-án megvásároltam a Ps3 120GB-s konzolomat…. -The Last of Us-Uncharted trilógia -Battlefield 3-4-Dead Space “”trilógia””-Gran Turismo 6-Dead Island-Killzone 2-Call of Duty ( Modern Warfare:2-3) Black Ops I.-II.-Sniper Elite V2-Resident Evil V.-Resistance 3.-God of War összes-Max Payne 3.Így hirtelen ennyi…amik megfogták,mélyebben érintettek a Ps3 generációban, gamer pályafutásom során, hol a single hol a kópé,hol a multis közös élmények miatt.Nagyszerű időszak volt.”

 5. Soha nem felejtem el, megjelenés utáni év márciusában vettem meg használtan egy Tatabányai sráctól 2db játékkal Resistance1 és Motorstorm 120K volt:)Legszebb Playstation gép a mai napig szerintem a legelső szériás Ps3!

 6. Mikor bejelentették, h jön a PS3, már tudtam, h akar egyet. Mikor megjelent, első között voltam az euban akiknek volt. Emlékszem, h a Sony még küldött is nekem egy James Bond Casino Royal blu-ray filmet, amiért közte voltam az első 500ezer eu-s PSN regisztráló között. 🙂 Mikor jött a PS4 már tudtam, h kell, és vettem is.PS5 is lesz, bár ma már jóvalta kevesebbet játszom mint anno. De kell és kész. Van itthon PS1-2-3-4, PSP és PSVita +PSTV, nem törhetem meg a sort. 😛

  • A PS4 mellé is kaptál valamit?

  • “Igazából mivel saját melóhelyemről vettem, így “”véletlen”” volt hozzá a dobozban egy Killzone Shadow Fall ajándékba. 😀 De a PS3-nál is csak azért kaptam mert benne voltam az első 500ezer PSN regeli között.”

 7. “Én a GOW III miattam vettem meg. Mikor végeztem a második résszel “”szomorúan”” konstatáltam, hogy a harmadik rész már arra jelent meg. Sose bantam meg, hogy megvettem, klassz kalandokban vettem részt általa.”

 8. Én akkor vettem a gépet, amikor először láttam a Last of Us előzetesét. Addig csak classic és 360 volt itthon, de az játék nagyon megtetszett. Nem is bántam meg, azóta sok más nagyszerű ps exkluzívot is pótoltam, remek kis konzol. Egy darabig még eldöcög remélem.

 9. Mikor megláttam az mgs4-et, akkor döntöttem el, hogy kell ez a konzol. Nekem kimaradt a ps2-es generáció, úgyhogy a pc után nagyszerű érzés volt újra a tv előtt játszani.

 10. Jobb volt az előző generáció, mint a mostani. Sokkal több remek emlék kötődik hozzá. Talán jót tett az, hogy az Xbox360 sikeresen berobbant, mert ez a verseny késztethette a Sony-t arra, hogy minél jobban lenyűgözzenek minket, és sikerült is.A PS4 eljövetelével sajnos más a helyzet, többet kell fizetni a korhoz képest jóval elavultabb hardverért, és a játékokért is, ráadásul a játékfelhozatal is gyengébb, nemcsak exkluzívok terén, de multiplatform játékok esetében is sok-sok folytatás nem lett annyira jó, mint PS3-as elődje, különösen ha a nagy címekre gondolok.

 11. Az Xbox 360 miatt vettem. :D:D Más konzolján játszottam és megtetszett a gondolat, hogy vegyek egyet, de nem láttam értelmét 360-nak, mivel egy már volt a közelben, így PS3 lett. A következő generációnál már végig a PS4 volt a cél. (bár lehet lesz még One is itt, de csak mert egy konzollal letudhatom a 360-at és One-t is. :D)

 12. Nekem elég érdekesen alakult . Mert ps2 utána (amivel szarásig játszottam) Valahogy xbox360 felé mozdultam majdnem . De aztán láttam hogy kedvenc játékom a killzone 1 folytatása ps3 jön csak. Aztán akkor eldöntöttem hogy bizony nekem az kell . Meg a ps3 fat dizájn…. szerelem volt első látásra 🙂

 13. “””A gép egyébként először használt Bul-ray technológiát.”” — ? hmm… xD”

 14. Én 2011-ben szereztem be, viszonylag későn, és a mai napig játszok vele, most a MARVEL játékaira kattantam rá, platinázási szándékkal. 🙂 Az America Kapitány már megvolt és pont tegnap érkezett meg az utánpótlás, az Iron Man 2, a Thor és a Green Lantern. Ami miatt még imádom, hogy a klasszikus PS1-es címeket is tudom játszani rajta (Medievil, MGS, Crach Team racing) és itt volt szerencsém először végigtolni a Crash Trilogyt, aminek nagyon várom az új kiadását! Azt pedig, hogy mekkora volt az Uncharted trilógia, a God of War trilógia, a Last of Us, a Heav Rain, a Beyond Two Souls, a Gran Turismo 6, a Grand Theft Auto V és még sorolhatnám, azt mindenki tudja! 🙂 Ahogy a PS2-t is megtartottam, így őt is meg fogom! 🙂

 15. Én a főként GT5 Prologue miatt vettem PS3-mat, majd szépen lassan beindult a gépezet és jöttek a jobbnál jobb multiplatform és exkluzív játékok is. Minddel egy élmény volt játszani, de ha mégis választanom kellene: Beyond: Two SoulsDark SoulsDead SpaceDishonored Fallout 3Gran Turismo 5-6Heavy RainJourneyKILLZONE 2 Little Big PlanetMass EffectMetal Gear Solid The Legacy CollectionMetro: Last LightMotorStormSniper Elite V2The Elder Scrolls IV – OblivionThe Elder Scrolls V – SkyrimUnchartedEzeket ajánlanám kötelezően kipróbálandó játékoknak is.

 16. Nekem kimaradt PS3, mert abban a generációban a PS2 után X360-ra tettem le a voksom (ami által sok jó exkluzív/nem exkluzív játékot ismerhettem meg), de ami a legjobb, hogy most Ps4 tulajként a PS3 legkirályabb címeit tudom tolni feljavítva, így nem fáj annyira, hogy soha nem volt PS3 konzolom.

 17. Ja és nem követem el ugyanazt a hibát, mint régen. A gép megmaradt. Az elődök beszerzése pedig folyamatban…

 18. Gran Turismo miatt természetesen, addig nem éreztem szükségét.A poén az, hogy a legnagyobb élményt a multi jelentette, BF Bad Company 2 +Vietnam, illetve Burnout Paradise. Játékosmúltam legnagyobb élménye ide köthető, nem is csak a játék miatt, hanem az emberek, akiket akkor megismertem, köztük többel azóta személyesen is. Ezek a mai napig megmaradtak, és EZ nagyon fontos szerinten…Uncharted 2 és a GT még egyébként, ha az online-t nem nézem

 19. A legjobb játékfelhozatal volt a PS3 generáció amivel életemben játsszottam de mint hardver nagyon gyenge volt.

 20. Emlékszem a PS2 után mekkora előrelépés volt a PS3. Pedig először nem is HD TV-n használtam, de már leesett az állam a grafikai ugrás láttán. A 80 GB-os modellt vettem 2007-ben. A God of War 3 miatt, ami bár csak 2010-ben jött, amint megtudtam, hogy PS2-re biztos nem lesz a 3. rész, tudtam, hogy kelleni fog egy. Az is volt a legnagyobb élmény: az összes részt szépen sorrendben végigjátszva a HD kiadásokkal kezdve, és a 3-mal bezárólag. E mellett persze ott az Uncharted trilógia, a Killzone 2-3, az InFamous, vagy a The Last of Us, hogy csak pár exkluzívot említsek. Ezeken kívül is sok más van amit imádtam, és a mai napig imádok elővenni. Talán lezárult egy korszak, de így sem nyugszik a fekete szörny, hiszen amellett, hogy még mindig jó rajta gémelni, a mai napig használom BD lejátszóként is.

 21. “Nagyon szuper konzol volt és még mindig az. Csak, hogy folyamatos legyen a kihasználtság a PS4 nálam van a PS3 barátnőmnél. Egyáltalán nem érzem rosszul magam ha “”csak”” a 3-al tudok játszani.Nemrégiben raktam is bele egy 500-as HDD-t, azt hittem jó lesz az alap 120 mert úgy se használom majd, de be kellett látnom, hogy azért jól esik elővenni, és egy nagyobb Store akció alkalmával nem egyszer fordult már elő, hogy a bevásárló kosárban néhány PS3 cím is landolt.”

 22. Amúgy én a PS3-ért vettem PS3-at.

 23. Kedvenc konzolom, kedvenc generációm. Anno 80 ezerért vettem egy 80-as dagit, két karral és két játékkal, MGS 4 és az akkori PES-t. A mai napig játszom vele, kb két hete vettem a kollégámtól egy gyakorlatilag új 320-as slimet, aki csak 2 db játékot vett a géphez, majd hagyta porosodni évekig és eladta nekem :)Rengeteg kedvenc került ki ebből a gépből, Uncharted, Darksiders 1-2, Killzone 2-3, Batman Arkham játékok, Dead Space, Hitman Absolution, Kane & Lynch, stb és természetesen a The Last of Us, ami még mindig az első helyen áll nálam :)Hiába van PS4, sokkal többet játszom a PS3-mal, sokkal jobban szeretem, és szerintem sokkal jobb játékok vannak még mindig rá. Az biztos, hogy ezt az új 320-as slimet nem fogom eladni, ha ez is kiszolgálja az idejét, megy a dagi mellé szobadísznek, mert ez is szép konzol 🙂

  • Hát igen, nagyon frankó kis gép, anno 2005-ös E3-on bemutatott Motorstorm, Killzone 2 nagyon elbűvölt, 2007 novemberében meg is vettem a 40Gb-osom, aztán jöttek a jobbnál jobb játékok. PS1 után a második nagy kedvenc konzolgenem!

 24. Mert az előző Sony konzolok is bejöttek de a Metál gear miatt meg amúgy meg ezen a konzolon a Sony kitett magáért rengeteg profi játékot sikerül kreálni nekik úgy hogy örök kedvenc én személy szerint sokat játszók meg vele

 25. Gta4 volt az oka:)

 26. Azért az durva hogy PS2-ből majdnem a dupláját adták el. Óriási idők voltak…. azt a sikert valószínű nem tudják überelni már. Még úgy sem hogy move, VR, stb….

 27. “PS3ra az Uncharted 1 kicsit állejtős volt akkoriban Emlékszem akkortájt jött ki az Assassin’s Creed 1 és a Gears of War amik játékélményben nekem nem tetszettek annyira, de az Uncharteddel nagyon betaláltak mind hangulatában mind játékmenetében mind grafikában. Nemhiába vittem végig 3x (1x szoktam max) és nemhiába készül az “”5.”” része 🙂 A Naughty Dog az egyik legfaszább fejlesztőcsapat, egyszerűen nem tudnak hibázni :)”

 28. Én anno a Killzone 2 miatt vettem PS3-at a 2005-ös video nagyon ott volt a szeren. Pontosan már nem emlékszem mi volt az első játék (a Resistance vagy a COD 4 lehetett). Aztán persze jöttek a jobbnál jobb játékok. Kedvenc élmény PS3-on ?! Nehéz választani….talán az Uncharted 2 és a Beyond.

 29. Már egy ideje készülök egy cikkel, amiben felidézek néhány kedves emléket a PS3-as időből.